Įkraunama...
Įkraunama...

Pienių medus ir pienių vynas...

Dar ir kaip valgomi.Pabandyk tik ridikeliu ir ju lapu salotas su grietine.Skanaus!
Atsakyti
Aš kelis metus iš eilės dariau pienių medų. Tai jau dabar svovi.. visi atsiėdėm. O darau taip:

4 kg pienių galvučių
(dariau ir su žaluma ir be - rezultatas vienodas, tai kad neverta vargti ir žalia nuo geltono skirt)
Taigi pienes užpilam vandeniu kad apsemtu, verdam 1 val ir paliekam 24 val.
Tada nukuošiam, pridedam kiekvienam litrui nuoviro 4 kg cukraus ir 0,5 šaukštelio citrinos rugšties (arba 1 citrinos sultis) Viską verdam apie 4 val. ant mažos ugnies kad isgaruotuskystis per pus. Čia kažkur skaičiau kad labai skystas gavosi - nes mažai pavyrėt.
Labai tas medus padeda ir nuo gastrito, ir šeip jei skrandžio problemos, į arbata ar tiesiog į stiklinę vandens ištirpinti.
SKANAUS
Atsakyti
Siemet darau pieniu vyna pagal visus reikalavimus-su vyno mielem,mieliu maistu ir t.t.Ziuresim,ar labai skirsis nuo to ,kuri gamindavau namudinem salygom be jokiu specifiniu priedu.Kol kas stovi,puksi...
Atsakyti

 i 
PROFILAKTINIS FORUMO TAISYKLIŲ PRIMINIMAS:

1. Temos pavadinimą prašome rašyti tik lietuviškomis raidėmis (ą, č, ę, ė, į, š, ų, ū, ž). Nerašykite didžiosiomis raidėmis!

2. Prieš paskelbdami naują temą, visada pasinaudokite "Paieška" ir įsitikinkite, ar anksčiau forume nebuvo rašyta Jus dominančia tema.

3. Draudžiamos temos, kuriose klesti šlamtlaiškiai ir reklama, komerciniai pasiūlymai (pvz. gaminu-parduodu, "turiu-parduodu", "aš neplatinu, platina kiti", "kur nusipirkti?", "kas galit parduoti?", "atsakiau į AŽ" ir pan.). Radus tokio pobūdžio temas /  žinutes, jos ištrinamos be išankstinio perspėjimo.

4. Draudžiamas tarpininkavimas, organizuojant masinius pirkimus. Išimtis: tokia veikla leidžiama tik skyrelyje "Internetinės parduotuvės", kai įvykdomos skyrelio taisyklėse numatytos sąlygos.

5. Norėdami pacituoti žinutę (-es) , necituokite pačių nuotraukų (cituojamoje žinutėje (-ėse) tiesiog ištrinkite nuotraukos nuorodą su kodu [ img ] [ /img ] ) , taip forumas bus neapkrautas.

6. Jei keliate patiekalų nuotraukas, tai ne didesnes nei 500- 600 pikselių. Didesnio formato nuotraukos papildomai apkrauna Forumą ir iškraipo Forumo langą.

7. Draudžiami bet kokie komercinio/platinimo/reklaminio pobūdžio skelbimai (tiek temos pavadinime ir turinyje, tiek dalyvio logo/avatare/pavadinime ir paraše). Komerciniai skelbimai bus ištrinti, o dalyviui skirtas asmeninis įspėjimas, draudimas rašyti komentarus arba visiškai uždraustas prisijungimas Forume.

Komercinio pobūdžio reklamos pasiūlymus rašykite adresu: info@supermama.lt, reklama@supermama.lt  
Atsakyti
Labai laukiu, kol atsils ir pilnai pageltonuos laukai. Labai noriu pieniu medaus. Pernai per mazai pabandymui pasidariau. Nuostabaus skonio daiktas thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(laurindre @ 2010 05 09, 10:46)
Labai laukiu, kol atsils ir pilnai pageltonuos laukai. Labai noriu pieniu medaus. Pernai per mazai pabandymui pasidariau. Nuostabaus skonio daiktas thumbup.gif


As taip pat siais metais labai uzsinorejau pieniu medaus. Nors ne karto nesu dar jo ragavusi ax.gif
Manau, kad jau siandien eisiu rinkti pieniu, nes pas mus aplink nama jau geltona bigsmile.gif

Bet siek tiek pasimeciau vienur raso, kad 2 litrams vandens reikia 400 pieniu galvuciu, kitur - 800 blink.gif Tai kaip yra is tikruju? Tik dabar mastau, jei tiek daug ar turesi toki dideli puoda g.gif

Jei kas turi dar kokiu pastebejimu ar patarimu - rasykite!

Ai, dar man klausimas iskilo klausimas, kai ias ji jau palaikysiu ir isvirsiu, tai man ji tada perpilt i stiklainiukus ir i rusi?

Aciu! 4u.gif mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Renata123 @ 2010 05 10, 13:18)
As taip pat siais metais labai uzsinorejau pieniu medaus. Nors ne karto nesu dar jo ragavusi  ax.gif
Manau, kad jau siandien eisiu rinkti pieniu, nes pas mus aplink nama jau geltona  bigsmile.gif

Bet siek tiek pasimeciau vienur raso, kad 2 litrams vandens reikia 400 pieniu galvuciu, kitur - 800  blink.gif Tai kaip yra is tikruju? Tik dabar mastau, jei tiek daug ar turesi toki dideli puoda  g.gif

Jei kas turi dar kokiu pastebejimu ar patarimu - rasykite!

Ai, dar man klausimas iskilo klausimas, kai ias ji jau palaikysiu ir isvirsiu, tai man ji tada perpilt i stiklainiukus ir i rusi?

Aciu!  4u.gif  mirksiukas.gif

Taip, supilstyti i sterilizuotus stiklainius ir i rusi 4u.gif O jei neturi didelio puodo, gali virti maziau, gal tau visai nepatiks. g.gif Kur tada tiek daug desi. As pernai sugalvojau, kai jau pieniu zydejimas ejo i pabaiga. Issiviriau apie 2,5 - 3 l. Tai labai gailejausi, kad per mazai doh.gif Tik butinai dek citrinos. Ji man labai tiko, sirupas labai aromatingas gavosi thumbup.gif
Atsakyti
Siemet ir mes isbandem. Dariau is 400 ziedu normos, tai gavosi 3 litrai. Super thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif Niekada pries tai nebuvau ragavusi. Bet tikrai patiko.
Atsakyti
Labutis, keliu temą į viršų. Nors jau kaip ir į pabaigą pienės, bet norėčiau dar spėt vyno pasigaminti, bet čia tiek daug receptų, gal gali kurios jau gamino pasidalinti , kaip gavosi ir pagal kokį receptą gamino.
Atsakyti
sveikos. na va as siandien priringau kibira ziedu, su kibiru pasveriau tai kazkur 2 kg gavo be jo virs kilo, tai uzpyliau 4 litrais vandens pavyriau db para palaikysiu ryt su cukrum virsiu, tai nz kaip cia gausis. na su tuo pieniu ziedu skaic, tai kai du zmoness skina gall sudetingiau beto lengva skaiciu pamest. kazkur buvau radus kad 300gr pieniu scitrina ir kilas cukraus, na ir litras vandens. tai pasvert lengviau nei suskaiciuot ypac jai reik kokiu 2000 ziedu blush2.gif blush2.gif blush2.gif ar pan. as tai nzn kaip gausis bet tikuos bus skanu, galvojiu gal partija su citrina pamegint o gal ir su apelsinu butu skanu. kaip skaiciau i vyna deda apelsino. gal kas bandet i medu? na reiks dar parinkt ziedu kol nevelu ir vynelio pamegint. siaip pries pora metu ragavau tai tikrai gan neblogas gerimas ax.gif ax.gif ax.gif
Atsakyti
man dukra siandien pririnko 400 ziedu,nuemem zalia dali,kad kartu nebutu,uzpyliau 2l.vandens ir 2 citrinas ipjausciau uzvyriau rytojaus dabar lauksim.darau pirma karta tai ir nezinau gal patiks doh.gif
Atsakyti
iš tikrųjų tai nėra medus, o cukraus sirupas, bet spalva ir konsistencija panašus į medų, o aromatas labai malonus
Pienių medus
Atsakyti