Dar ir kaip valgomi.Pabandyk tik ridikeliu ir ju lapu salotas su grietine.Skanaus!
Aš kelis metus iš eilės dariau pienių medų. Tai jau dabar svovi.. visi atsiėdėm. O darau taip:
4 kg pienių galvučių
(dariau ir su žaluma ir be - rezultatas vienodas, tai kad neverta vargti ir žalia nuo geltono skirt)
Taigi pienes užpilam vandeniu kad apsemtu, verdam 1 val ir paliekam 24 val.
Tada nukuošiam, pridedam kiekvienam litrui nuoviro 4 kg cukraus ir 0,5 šaukštelio citrinos rugšties (arba 1 citrinos sultis) Viską verdam apie 4 val. ant mažos ugnies kad isgaruotuskystis per pus. Čia kažkur skaičiau kad labai skystas gavosi - nes mažai pavyrėt.
Labai tas medus padeda ir nuo gastrito, ir šeip jei skrandžio problemos, į arbata ar tiesiog į stiklinę vandens ištirpinti.
SKANAUS
4 kg pienių galvučių
(dariau ir su žaluma ir be - rezultatas vienodas, tai kad neverta vargti ir žalia nuo geltono skirt)
Taigi pienes užpilam vandeniu kad apsemtu, verdam 1 val ir paliekam 24 val.
Tada nukuošiam, pridedam kiekvienam litrui nuoviro 4 kg cukraus ir 0,5 šaukštelio citrinos rugšties (arba 1 citrinos sultis) Viską verdam apie 4 val. ant mažos ugnies kad isgaruotuskystis per pus. Čia kažkur skaičiau kad labai skystas gavosi - nes mažai pavyrėt.
Labai tas medus padeda ir nuo gastrito, ir šeip jei skrandžio problemos, į arbata ar tiesiog į stiklinę vandens ištirpinti.
SKANAUS
Siemet darau pieniu vyna pagal visus reikalavimus-su vyno mielem,mieliu maistu ir t.t.Ziuresim,ar labai skirsis nuo to ,kuri gamindavau namudinem salygom be jokiu specifiniu priedu.Kol kas stovi,puksi...
| i | PROFILAKTINIS FORUMO TAISYKLIŲ PRIMINIMAS: 1. Temos pavadinimą prašome rašyti tik lietuviškomis raidėmis (ą, č, ę, ė, į, š, ų, ū, ž). Nerašykite didžiosiomis raidėmis! 2. Prieš paskelbdami naują temą, visada pasinaudokite "Paieška" ir įsitikinkite, ar anksčiau forume nebuvo rašyta Jus dominančia tema. 3. Draudžiamos temos, kuriose klesti šlamtlaiškiai ir reklama, komerciniai pasiūlymai (pvz. gaminu-parduodu, "turiu-parduodu", "aš neplatinu, platina kiti", "kur nusipirkti?", "kas galit parduoti?", "atsakiau į AŽ" ir pan.). Radus tokio pobūdžio temas / žinutes, jos ištrinamos be išankstinio perspėjimo. 4. Draudžiamas tarpininkavimas, organizuojant masinius pirkimus. Išimtis: tokia veikla leidžiama tik skyrelyje "Internetinės parduotuvės", kai įvykdomos skyrelio taisyklėse numatytos sąlygos. 5. Norėdami pacituoti žinutę (-es) , necituokite pačių nuotraukų (cituojamoje žinutėje (-ėse) tiesiog ištrinkite nuotraukos nuorodą su kodu [ img ] [ /img ] ) , taip forumas bus neapkrautas. 6. Jei keliate patiekalų nuotraukas, tai ne didesnes nei 500- 600 pikselių. Didesnio formato nuotraukos papildomai apkrauna Forumą ir iškraipo Forumo langą. 7. Draudžiami bet kokie komercinio/platinimo/reklaminio pobūdžio skelbimai (tiek temos pavadinime ir turinyje, tiek dalyvio logo/avatare/pavadinime ir paraše). Komerciniai skelbimai bus ištrinti, o dalyviui skirtas asmeninis įspėjimas, draudimas rašyti komentarus arba visiškai uždraustas prisijungimas Forume. Komercinio pobūdžio reklamos pasiūlymus rašykite adresu: info@supermama.lt, reklama@supermama.lt |
Labai laukiu, kol atsils ir pilnai pageltonuos laukai. Labai noriu pieniu medaus. Pernai per mazai pabandymui pasidariau. Nuostabaus skonio daiktas
QUOTE(laurindre @ 2010 05 09, 10:46)
Labai laukiu, kol atsils ir pilnai pageltonuos laukai. Labai noriu pieniu medaus. Pernai per mazai pabandymui pasidariau. Nuostabaus skonio daiktas 
As taip pat siais metais labai uzsinorejau pieniu medaus. Nors ne karto nesu dar jo ragavusi
Manau, kad jau siandien eisiu rinkti pieniu, nes pas mus aplink nama jau geltona
Bet siek tiek pasimeciau vienur raso, kad 2 litrams vandens reikia 400 pieniu galvuciu, kitur - 800
Jei kas turi dar kokiu pastebejimu ar patarimu - rasykite!
Ai, dar man klausimas iskilo klausimas, kai ias ji jau palaikysiu ir isvirsiu, tai man ji tada perpilt i stiklainiukus ir i rusi?
Aciu!
QUOTE(Renata123 @ 2010 05 10, 13:18)
As taip pat siais metais labai uzsinorejau pieniu medaus. Nors ne karto nesu dar jo ragavusi
Manau, kad jau siandien eisiu rinkti pieniu, nes pas mus aplink nama jau geltona
Bet siek tiek pasimeciau vienur raso, kad 2 litrams vandens reikia 400 pieniu galvuciu, kitur - 800
Tai kaip yra is tikruju? Tik dabar mastau, jei tiek daug ar turesi toki dideli puoda
Ai, dar man klausimas iskilo klausimas, kai ias ji jau palaikysiu ir isvirsiu, tai man ji tada perpilt i stiklainiukus ir i rusi?
Aciu!

Aciu!
Taip, supilstyti i sterilizuotus stiklainius ir i rusi
Siemet ir mes isbandem. Dariau is 400 ziedu normos, tai gavosi 3 litrai. Super
Niekada pries tai nebuvau ragavusi. Bet tikrai patiko.
Labutis, keliu temą į viršų. Nors jau kaip ir į pabaigą pienės, bet norėčiau dar spėt vyno pasigaminti, bet čia tiek daug receptų, gal gali kurios jau gamino pasidalinti , kaip gavosi ir pagal kokį receptą gamino.
sveikos. na va as siandien priringau kibira ziedu, su kibiru pasveriau tai kazkur 2 kg gavo be jo virs kilo, tai uzpyliau 4 litrais vandens pavyriau db para palaikysiu ryt su cukrum virsiu, tai nz kaip cia gausis. na su tuo pieniu ziedu skaic, tai kai du zmoness skina gall sudetingiau beto lengva skaiciu pamest. kazkur buvau radus kad 300gr pieniu scitrina ir kilas cukraus, na ir litras vandens. tai pasvert lengviau nei suskaiciuot ypac jai reik kokiu 2000 ziedu
ar pan. as tai nzn kaip gausis bet tikuos bus skanu, galvojiu gal partija su citrina pamegint o gal ir su apelsinu butu skanu. kaip skaiciau i vyna deda apelsino. gal kas bandet i medu? na reiks dar parinkt ziedu kol nevelu ir vynelio pamegint. siaip pries pora metu ragavau tai tikrai gan neblogas gerimas
man dukra siandien pririnko 400 ziedu,nuemem zalia dali,kad kartu nebutu,uzpyliau 2l.vandens ir 2 citrinas ipjausciau uzvyriau rytojaus dabar lauksim.darau pirma karta tai ir nezinau gal patiks
iš tikrųjų tai nėra medus, o cukraus sirupas, bet spalva ir konsistencija panašus į medų, o aromatas labai malonus
Pienių medus
Pienių medus