sveikos dar karta,as savo gelytes apkarpiau saknis,patepiau cinamonu ir pasodinau i drenaza,kaip man toliau su jomis elgtis?aciu
Ko gero busiu tipiska maximu geliu skyriu pardaveja
: pries savaite padarius karsta dusa, eme mirti cambria (pradejo dziuti ziedlapiai ir vienas po kito beveik visi nukrito, lapai atrodo nieko, tik apacia juodais mazyciais taskeliais pasidengusi). O po antro duso panasi dalia istiko ir viena phalaenopsi. Siandien grizusi, radau nuvytusius visus ziedlapius, nors sviezi dar atrodo nieko. Puvinys?
Lapai irgi grazus. Nei demiu, nei suminkstejimu.
O gal trasos nepatiko? Naudoju Schultz "Orchid food", yra vandens minkstikliu.
Ir ka daryti: ziureti, kas bus su naujais ir besiskliedzianciais ziedais ar iskarto kirpti ziedkoti ir tikrinti saknis???
Ir dar norejau pasiklausti, kaip atrodo minkstos saknys?
Ta prasme, jos turi buti kaip kose ar tiesiog geltonos ir vandeningesnes?

Ir ka daryti: ziureti, kas bus su naujais ir besiskliedzianciais ziedais ar iskarto kirpti ziedkoti ir tikrinti saknis???

O ar gerai kai jei as orchideja laikysiu ant vieno stalo su kitom gelem, gal joms patinka, kai buna erdve aplink, ar tas pats? Ant stalo nenoriu laikyt, kad jei kilnojant ja nuo jo, kad nepakenktu. Kaip manot, ar cia baltajai mano orchytei bus gerai tarp tu visu geliu..

QUOTE(linole @ 2008 07 07, 20:28)
Ko gero busiu tipiska maximu geliu skyriu pardaveja
: pries savaite padarius karsta dusa, eme mirti cambria (pradejo dziuti ziedlapiai ir vienas po kito beveik visi nukrito, lapai atrodo nieko, tik apacia juodais mazyciais taskeliais pasidengusi). O po antro duso panasi dalia istiko ir viena phalaenopsi. Siandien grizusi, radau nuvytusius visus ziedlapius, nors sviezi dar atrodo nieko. Puvinys?
Lapai irgi grazus. Nei demiu, nei suminkstejimu.
Ta prasme, jos turi buti kaip kose ar tiesiog geltonos ir vandeningesnes?

gal padauginai trasu?

Papildyta:
QUOTE(rugegele23 @ 2008 07 07, 20:31)
O ar gerai kai jei as orchideja laikysiu ant vieno stalo su kitom gelem, gal joms patinka, kai buna erdve aplink, ar tas pats? Ant stalo nenoriu laikyt, kad jei kilnojant ja nuo jo, kad nepakenktu. Kaip manot, ar cia baltajai mano orchytei bus gerai tarp tu visu geliu..

nemanau, kad nepatiktu

Sveikos,
prisiregistruoju ir aš... per žiemą kelios orchidėjos pas mane neatsilaikė....
Tačiau likusios šiuo metu krauna žiedkočius... gal išmokau jas prižiūrėti...
Norėjau paklausti jūsų dėl kiminų (dar kartelį)...
Kadangi dažnai važiuojame į miškus, pamaniau, kad pati prisirinksiu vasarą, bet ir šiandien miške visai pasimečiau...kaip gi tie kiminai atrodo, kad neprisirinkčiau samanų... gal galite kokį realų foto įmesti....
Ačiū iš anksto...
Beje, kelios persodintos į mano naminį substratą visai sėkmingai laikosi...
trūksta tik kiminukų....

Kadangi dažnai važiuojame į miškus, pamaniau, kad pati prisirinksiu vasarą, bet ir šiandien miške visai pasimečiau...kaip gi tie kiminai atrodo, kad neprisirinkčiau samanų... gal galite kokį realų foto įmesti....

Ačiū iš anksto...

QUOTE(Kristuks @ 2008 07 07, 21:21)
Sveikos,
Kadangi dažnai važiuojame į miškus, pamaniau, kad pati prisirinksiu vasarą, bet ir šiandien miške visaipasiemčiau...kaip gi tie kiminai atrodo, kad neprisirinkčiau samanų... gal galite kokį realų foto įmesti....
Ačiū iš anksto...
Kadangi dažnai važiuojame į miškus, pamaniau, kad pati prisirinksiu vasarą, bet ir šiandien miške visaipasiemčiau...kaip gi tie kiminai atrodo, kad neprisirinkčiau samanų... gal galite kokį realų foto įmesti....

Ačiū iš anksto...
kiminai auga pelketose vietose, o foto paziurek cia http://upload.wikime...0px-Kiminai.jpg
QUOTE(Kristuks @ 2008 07 07, 21:21)
Sveikos,
Tačiau likusios šiuo metu krauna žiedkočius... gal išmokau jas prižiūrėti...
Ačiū iš anksto...
trūksta tik kiminukų.... 

Ačiū iš anksto...

prie to pacio noreciau paklausti,darant substrata kokiu medziu zieve tinkamesne,lapuociu ar spygliuociu?

pareinu ir aš čionajus...ačiū Kerinčiąjai už temulką...
grįžau namo, nudušinu savąją gražuolę...tai jau apsispakajinus sėdžiu...
Nu Audros gėlė iš Ermitažo...nu super
bet ir kaina....jofancita vos neišvirtau iš koto...tik dvasokas
nu pas mane Šiauliuos taip pigiai niekur nėr...
jei taip būtų, tai jau kolekcija didelė namie stovėt

grįžau namo, nudušinu savąją gražuolę...tai jau apsispakajinus sėdžiu...
Nu Audros gėlė iš Ermitažo...nu super

QUOTE(Liepa B. @ 2008 07 07, 21:29)
prie to pacio noreciau paklausti,darant substrata kokiu medziu zieve tinkamesne,lapuociu ar spygliuociu? 

pusu

QUOTE(aneizza @ 2008 07 07, 21:31)
didelis dekui,o gal kasnors bandete imaisyti susmulkintu kamsciu.Skaiciau,kad ir jie tinkami imaisyti i substrata

QUOTE(Liepa B. @ 2008 07 07, 21:44)
didelis dekui,o gal kasnors bandete imaisyti susmulkintu kamsciu.Skaiciau,kad ir jie tinkami imaisyti i substrata 

as asmeniskai nebandziau, bet gal yra kas bande ir pasakys kaip ten kas