Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidėjos

QUOTE(winia @ 2008 07 13, 16:19)
Gal jau tie žiedai sensta?

Žiedai jau kokios 3 sav. taškuoti, o kuo toliau tuo labiau. Gal čia liga kokia?
Atsakyti
Sveikutes,
Visai per tuos kraustymus neturiu laiko atbegti pas Jus sad.gif
Bet gal kam bus svarbi informacija apie nupigintus dendrobius. Ju yra Vilniaus Mindaugo g. Maximoje, po 4.99 Lt. Spalva violetine. Ziedai jau link nuzydejimo (nors dar virsuje yra neprasiskleidusiu pumpuru), o gal nuo dregmes trukumo tokie truputi paleipe, bet siaip gelytes visai sveikai atrodo, lapai grazus.
Parsinesiau ir as viena smile.gif tai pagal nemirtinga Renos recepta ismaudziau po karstu dusu, patresiau ir tuoj statysiu ant palanges. Paziuresim kaip seksis su tuo dendrobiuku (tokio dar nesu turejus).
Beje nupginta manoji Camria pradejo auginti nauja bulve. labai laukiu kol prazys, bet kazkaip ziedstebiai nei seni auga, nei nauji sad.gif
Papildyta:
QUOTE(Minnie @ 2008 07 13, 15:37)
Žiedai jau kokios 3 sav.  taškuoti, o kuo toliau tuo labiau. Gal čia liga kokia?

As nezinove, bet ant lapu man atrodo, kad tiesiog kalkes. o vat ant ziedu jokiu tasku pas mane niekad nebuvo, bet kazkaip ir man panasu, kad ziedas jau sensta
Atsakyti
QUOTE(Minnie @ 2008 07 13, 15:47)
Sveikos orchidėjų augintojos, auginu pirmąją orchidėją. Prašau patarti kas gali būti manajai. Ji pas mane jau mėnesį, tačiau perkant nebuvo taškų ant žiedų. Palaipsniui jų daugėja ant tų žiedų, kurie jau buvo prasiskleidę perkant. Taip pat taškai tamsėja (su tamsiom dėmėm foto neturiu). Ant pas mane prasiskleidusių žiedų jų nėra, tačiau vietomis žiedų krašteliai kažkokie pagraužti. Jokių vabaliukų nematau. Laistau kaip forume pataria,  patalpos vėdinamos, tačiau nėra skersvėjo. Laikau 1,5 m. nuo vakarinio/šiaurinio lango. Šviesos niekas neužstoja.

g.gif o negali buti, kad apipursket gelyte ant ziedu ir ji gavo saules?
Atsakyti
Sveikos smile.gif
Siandien tecio gimtadienio proga nupirko man falenopsi biggrin.gif
Jis maksiminis,tai saknys vienoj vietoj(kiek matau) truputi papuvusios,bet jo 2ziedai zydintys ir dar 2pumpurai... Persodint ji dabar ar palaukt kol nuzydes?
Va cia jo nuotraukytes kelios
http://public.fotki....enopsis-margas/
Atsakyti
QUOTE(agnir @ 2008 07 13, 17:07)
g.gif o negali buti, kad apipursket gelyte ant ziedu ir ji gavo saules?

Ant žiedų nepurškiu, o saulės tiesioginės galėjo gaut tik gabenant. Svarbu, kad ant kitų žiedų nėra ir neatsirastų taškų. Tikiuos, kad čia šiaip šalutinis poveikis, o ne liga. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(kilka @ 2008 07 13, 09:10)
Ech rena kad man toki gerbėja.... ax.gif  cool.gif

dar neissiaiskinau , bet pradedu numanyti, kas cia pasistenge ax.gif biggrin.gif
greiciausiai bus draugelis g.gif ryt pas mus metines sutuoktuviu, o as ir pamirsus buvau blush2.gif

QUOTE(agnir @ 2008 07 13, 15:00)
Pumpurus gali  mesti del skersvejo, per sauso oro, del streso (pvz. transportuojant augala i nauja vieta) g.gif

o dar ir dregmes trukumas, puvinys saknyse, saules spinduliai ax.gif

QUOTE(Pasaulė @ 2008 07 13, 16:24)
Čia gal koks Kalėdų senis pasiankstino. lotuliukas.gif

nu jau to kaledu senio per anksti man nereik schmoll.gif , kaledom irgi uzsakymas bus lotuliukas.gif
Atsakyti
as vakar isbandziau guano trasas, ziuresim kaip gelytes reaguos smile.gif bet jau smirda jos, tai fuiijj doh.gif

laukiu keikiboosto, ir matyt darysiu eksperimenta kaip rena su salza (lyg ir blush2.gif ), nes mano geltonasis falenopsiukas kazko nenori atsigaut verysad.gif lapai nuleipe nors tu ka doh.gif ir persodinau, ir saknis negeras nukarpiau, ir cinamonu apibarsciau ir nelaisciau 11 dienu, o vakar emiau ir dusiuka padariau ir dar su trasom pamirkiau ax.gif nu jei numirs tai numirs, matyt nelemta jai pas mane augt smile.gif
Atsakyti
QUOTE(pyragiuke @ 2008 07 13, 19:03)
laukiu keikiboosto, ir matyt darysiu eksperimenta kaip rena su salza (lyg ir  blush2.gif ), nes mano geltonasis falenopsiukas kazko nenori atsigaut  verysad.gif  lapai nuleipe nors tu ka  doh.gif  ir persodinau, ir saknis negeras nukarpiau, ir cinamonu apibarsciau ir nelaisciau 11 dienu, o vakar emiau ir dusiuka padariau ir dar su trasom pamirkiau ax.gif  nu jei numirs tai numirs, matyt nelemta jai pas mane augt  smile.gif

manau atsigaus g.gif nenorek staigiai, kad pagytu biggrin.gif
o man tai kaip tik ydomu kas cia gausis (apie eksperimenta) be keikibosto kas gausis g.gif o su keikibostu jau kitas eksperimentas bus biggrin.gif

va kokia radau ant rankenos
http://keep4u.ru/ful...9dfa81db996/jpg
http://keep4u.ru/ful...1e075abc6d7/jpg

Atsakyti
oho thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Debesiene @ 2008 07 13, 20:57)

aciu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(rena @ 2008 07 13, 01:16)
kilka, tada talkovas tas slaptas gerbejas bigsmile.gif  lotuliukas.gif

kaalekn
, as irgi buvau pamerkus savo du ziedstiebius, tai siaip ziedukai po biski greit nukrito, nors keli dar iki siolei neissiskleide kabineja ant sakeles, nors kai kuriom visai neblogai sekas mirkyt vazoje, tikrai ilgai islieka tie ziedeliai smile.gif
Papildyta:

ziedstiebis saknu neisleis schmoll.gif

Zinau, bet.... verysad.gif Beliko tik grozetis vaizdu vazoj. Ka ir darau cray.gif
Atsakyti
QUOTE(kaalekn @ 2008 07 13, 22:01)
Zinau, bet....  verysad.gif Beliko tik grozetis  vaizdu vazoj. Ka ir darau  cray.gif

oj kaip širdelė skauda jaučiu doh.gif nu nieko užaugs kitas stiebelis su žiedeliais thumbup.gif
Atsakyti