Kadangi mūsų šeima turi du sodus-niekada daržovių ir vaisių neperkam iš kitur
Aišku kitam patogiau nueit į turgelį ir nusipirkt-o mes vargstam-laistom,ravim,skinam...Bet čia ir yra tas "kaifas"-užsiauginti savo ir dar ekologišką
QUOTE(sena niekšė @ 2008 07 09, 19:58)
neteigiu kad šųdas, bet jau užkniso tas "gelbėk gamtą -- PIRK", "ekologiška prekė -- tu dar jos neturi?". kažkas iš to ne ekologiją daro, o pinigus.
manau kad esate pajegi atsirinkti, kas yra ekologija, okas ekologiska preke
QUOTE(Gilute @ 2009 03 27, 14:07)
Na su tais sertifikatais ir nuotraukomis... Kadangi mano teveliai kaime gyvena, tai papasakoja apie tuos ekologinius ukius... Vienas parodinis sklypelis komisijoms ir sertifikatui ir keturi pardavimui
Kaimieciams, matantiems kaip tos "ekologiskos " darzoves auginamos, juoka kelia ekologiniai turgus...
Pijokeliams laidokeliams tikrai juoka kelia dirbantys ukininkai, o paskui pavydas islenda dar papildomai, nes tie gauna pinigus, o jie, pragere, neziureje ukiu, net ismoku nesugeba gauti.
Ilgus metus tevai dirbo su ekologiniais ukiais, tas Ekoagrosas islindo per gerkle su keliamais reikalavimais, net ziurkiu nuodams
Taip, ukininkai gali tureti kelis sklypus, kur viename verciasi ekologisku ukininkavimu, o kituose(jei zeme pvz nederlinga ir reikia pagalbos jai) augina neekologiska produkcija. Nemanykit, kad tas Ekoagrosas toks naivus, kad neperprastu ukininku apgaules. Ne. Tame sklypelyje ukinininkai turi auginti TIK vienos/dvieju rusiu augalus, kuriu NERA kituose sklypuose. Pvz, jei ekologiniam sertifikate nurodyta, kad gali auginti ir parduoti TIK obuolius, tai kokios bulves salia, zinokit, tikrai bus neekologiskos
Jei kas sakys, kad Ekoagrosas nezino apie kitus sklypus-nejuokinkit ismananciu zmoniu, mat yra duomenys is registru centro, kiek kuris zmogus turi savo vardu ar nuomojamos zemes, tie duomenys siunciami ir Ekoagrosui, tad tikrintojai atvaziave keliauja po visus sklypus, nebent kuris ukininkas tures sklypus issinuomaves nelegaliai, tada taip... Bet kai aplink paslaugus snipeliai pijokeliai laidokeliai-tai visi bijo del savo gero vardo
QUOTE(Gilute @ 2009 03 27, 13:07)
Nors parduotuvese mano akis visada uzkliuva uz uzraso ekologiskas; ir, jei kaina nesikandzioja, ta ekologiska produkta ir renkuosi, manau, kad tai tik saves apgaudinejimas.
jei jautiesi save apgaunanti, tai kodėl perki?
man turgelyje šiandien labai kvepėjo paprasti, neišvaizdūs obuoliukai
tiksliai nepamenu kuri sakėt apie obuolius, surinktus prie kelio. O kiek yra kolektyvinių sodų prie pat judrių kelių ir žmonės valgo tai, ką patys užsiaugina? Jei nori sveikai: žiūrėk, kas sertifikate užrašyta
šiaip nitratų iš akies neištirsi, bet kitus maisto produktus bent jau vizualiai įvertinti galima, ar perki gerą daiktą, ar ne
mačiau parduotuvėje vištą kaip mažas kalakutas
QUOTE(katutis @ 2009 03 28, 23:09)
...mačiau parduotuvėje vištą kaip mažas kalakutas
...
pajuokausiu :
o gal ta vista is ypatingai ekologinio draustinio
kazkada keliavome po latvija, tai vienam vienkiemyje musu pasitikti isbego toks didziulis, na toks didziulis( ..ugio kaip didziausias dogas, storumo kaip meska kokia
o juk ten tikrai jo nieks trasomis nesere...
gamta motuse nenuspejama
QUOTE(katutis @ 2009 03 29, 00:09)
mačiau parduotuvėje vištą kaip mažas kalakutas
Kaime irgi užaugdavo didelės vištos, nors šerdavo grūdais. Yra tokia rūšis. Pamenu jos vos pabėgdavo, aš mėdavau jas gaudyti po kiemą, kai maža buvau. O vieną silpną viščiuką esu pati užauginusi, tai užaugo tikrai nemažo dydžio. Čia tik šiaip pastebėjimas, kad ir ekologiškai galima užauginti dideles vištas. Nors aišku parduotuvėje būna masinės gamybos/auginimo produktai.
ekologiškai tikrai galima užauginti dideles vištas
labai nuo rūšies priklauso - šiemet pas anytą labai suvargę užaugo, mes net juokiamės kad kaip balandžiai
o šiaip būna diiiidelės, nors ekologiškai auginamos
tikrai, kai jau užauga, atrodo vos tapena po gardą
QUOTE(žemuogienė @ 2009 04 06, 11:46)
labai nuo rūšies priklauso -
QUOTE(pikkolo @ 2009 04 06, 07:43)
ir ekologiškai galima užauginti dideles vištas.
QUOTE(žemuogienė @ 2009 04 06, 10:46)
labai nuo rūšies priklauso
QUOTE(sena pažįstama @ 2009 04 06, 11:03)
broilerines(mesines, didziules kaip kalakutai
patikėčiau tokia višta iš kokių nors Nemuno slėnio tradicijų, bet kai išbąlusią vištą-kalakutą matau Vilniaus paukštyno parduotuvėje, tai negaliu aš jos pirkti, nors nusišauk
QUOTE(katutis @ 2009 04 06, 16:15)
patikėčiau tokia višta iš kokių nors Nemuno slėnio tradicijų, bet kai išbąlusią vištą-kalakutą matau Vilniaus paukštyno parduotuvėje, tai negaliu aš jos pirkti, nors nusišauk 
tiesiog nepirk
QUOTE(katutis @ 2009 04 06, 16:15)
Paaiškinkite man, nusipirkau Nemuno slėnio viščiuką. Užklijuotos dvi etiketės ant vienos rašo, kad natūraliai išaugintas, o nat kito šono parašyta broilerinis viščiukas.