QUOTE(gabute @ 2010 01 07, 14:16)
Ir man jau teko prisiklausyti apie ekologisku produktu gamybos ypatumus, ukininkas turintis sertifikata veza i kepykla kepti duona is ekoligisku miltu ....miltu pritruko....paskambino draugui
priveze trukstama kieki...ekologiski? vargu bau...
Galima speti jei taip laikosi "sazines" tai klausimas kokie jo is tiesu ekologiski miltai?
Kazkaip pikta
Na cia jau save kraupinat

Paryskinau juodai zodziu jungini ir tuoj paaiskinsiu, kad nusiramintumet: kad is grudo gautumete miltu-tai visos dienos darbas, nes miltai, kaip ir lasiniai, neauga savaime, tai perdirbti produktai

Jei zmogus atveze i kepykla miltu, pamate, kad paeme per maza kieki(gal i masina netilpo, gal prieskaledine prekyba buvo ir nesitikejo, kad daugiau ju reikes, nu milijonai priezasciu gali buti), paprasciausiai tikrai galejo paprasyti draugo(o gal ten pat dirbantis zmogus), kad paimtu is sandelio trukstama kieki miltu ir atveztu i kepykla

Su miltais nejuokaujama, jie gaminami pries pora savaiciu max, nes trumpeja galiojimo laikas, tikimybe, kad drauga,i cheminio ukio salininkai, bus prisideje miltu i savo aruodus-lygi nuliniai, ir del aflotoksino(nuodas, kuris issiskiria, kai ilgai laikomi sumalti miltai prastai vedinamose patalpose, kiek teko vaziuoti po tokius sandelius, visur maciau dazniausiai eilinius sovietinius sandelius bei miltus, jau supiltus i maisus, o maisuose, kaip zinote, vedinimo is viso nera) tikimybes, kurios grudininkai labai bijo. Tad jei grudai laikomi sausai ir visi "cieli", neapdoroti(pagal galiojima sausi grudai gali issilaikyti net 10 ir daugiau metu, bet tik pazeidziama ju sandara, t.y. slifuojami, daromos kruopos, dribsniai, miltai-ju galiojimas krenta nuo 1 metu iki pusmecio, priklausomai nuo sumalimo stambumo), aflotoksinas "nepuola" ilgiausius metus, tad ekologinio ukio ukininkai tikrai mals savo produkcija tik pries vezant i kepykla