Įkraunama...
Įkraunama...

akių dūmimas

QUOTE(Romans @ 2010 12 31, 13:28)
Nu ir aš neapsikentusi įkišiu savo trigrašį, kadangi esu baigusi mokslus susijusius
.......taip pat apie mėsinius viščiukus, jei neduosite jiems grūdų, tai jie tikrai iškris (kažkur skaičiau, kad augino be ,, kombikormo"  doh.gif ) vėlgi kaimuose žmoneliai iš savo grūdų susimala ir susimaišo (kvietį, miežį, jei dar kokį žirnį įmaišo, tai ko tau ir ne ,, kombikormas") žinoma yra ir išimčių, aš asmeniškai klausčiau ar auginasi patys grūdus ir tikrai nebijočiau pamatyti lovelyje miltų (kombikormo), žinoma yra žmonės kur augina po 100 broilerių turėdami 10arų, čia tikimybė kad jau kombinuota pašarą perka.......galima tęsti ir tęsti...

taip, as rasiau, kad uzauginom visciukus be kombikormo - nera cia ko uz galvos griebtis. bet niekur nerasiau, kad nedaviau jiems lesti apskritai - aisku, jei neduosi grudu ar kito maisto, tai jie iskris.
klaidinga miltus vadinti kombikormu. net jei jie ir is keliu rusiu grudu sumalti. juk mes misinio duonai kepti nevadinam kombikormu, ane? i kombikormo sudeti ieina ivairus priedai, zuvu miltai, taip pat genetiskai modofikuotu augalu miltai. todel mes kombikormo nenaudojom, o smulkintus grudus kombikormu cia tik jus vadinat.
Atsakyti
Mes viska gaunam is kaimo - mesa, grietine, piena, kiausinius, ir surio padaro mociute ir visas kitas darzoves auginam. Esu ir pirktiniu ragavusi tai su skoniu nepalyginsi tikrai, pienas tai net nepanasu kad ten pienas. Kiausinius turi jau pirkti is gerai zinomo zmogaus (nepirkau bet pasakojo), kad net vistas lesina su putplasciu, nes kiausiniu daugiau deda va tau ir kaimiski, tik sava versliuka darosi blink.gif bulves galejau palyginti su tokiom kur jau augina pardavimui, pirktines net buna kitos neisverda normaliai, skonis tai ir toks idomus. Pacioje zemeje pilna tu nitratu, bet zinoma tresiant ju dar daugiau padaugeja.
O pirkti turguje tai man paciai nelabai prie sirdies, vien kvapas iejus ten kartais jau nekoks ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Boluzyte*: 19 sausio 2011 - 20:46
QUOTE(*Boluzyte* @ 2011 01 19, 21:44)
kad net vistas lesina su putplasciu, nes kiausiniu daugiau deda va tau ir kaimiski, tik sava versliuka darosi blink.gif

Cia tai topas lotuliukas.gif thumbup.gif
O cementu nelesino vistu-juk kiausiniai butu gera tada statybine medziaga, stiprus, kaip plyta lotuliukas.gif
O jei rimtai, tai vistos lesa ir zvyra bei smeli mirksiukas.gif Ir ne del kiausiniu stiprumo ar kad daugiau detu, o del skrandzio veiklos. Skrandyje zvyras "mala" grudus, tai normalus virskinimas vyksta. Jei nevidones rado puplascio, naturalu, kad ir ji pakedeno, ale turejo vargsems skrandis sustotis biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(*Boluzyte* @ 2011 01 19, 21:44)
Mes viska gaunam is kaimo - mesa, grietine, piena, kiausinius, ir surio padaro mociute ir visas kitas darzoves auginam. Esu ir pirktiniu ragavusi tai su skoniu nepalyginsi tikrai, pienas tai net nepanasu kad ten pienas. Kiausinius turi jau pirkti is gerai zinomo zmogaus (nepirkau bet pasakojo), kad net vistas lesina su putplasciu, nes kiausiniu daugiau deda va tau ir kaimiski, tik sava versliuka darosi blink.gif bulves galejau palyginti su tokiom kur jau augina pardavimui, pirktines net buna kitos neisverda normaliai, skonis tai ir toks idomus. Pacioje zemeje pilna tu nitratu, bet zinoma tresiant ju dar daugiau padaugeja.
O pirkti turguje tai man paciai nelabai prie sirdies, vien kvapas iejus ten kartais jau nekoks ax.gif

4u.gif na,bet ne visi gi turi kaimus ir ukininkaujancias mociutes,tai ka siulot?turguj blogai,parduotuvej-dar blogiau,o gal...parasykit savo mociutes adresa ir telefona,garantuoju neatsigins klientu biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo liepa27: 20 sausio 2011 - 19:59
Kas ekologiska viskas tik akiu dumimas cia mano nuomone girdejau i vilniu is kito rajono veza ekologiskus kiausinius gal po 11lt o lesina kombiforma su priedais kad trinys geltonas na kaip kaimiskas tos butu lotuliukas.gif gal jau tada geriau is norfos kiausai vistos lesintos kombiforma ir trinys sviesus bet nors zinau kad priedu mazau gavo.
Atsakyti
sioje situacijoje, mes neturime pasirinkimo, ieskome sveikesnio varianto, sumokome du ir net 3 kartus brangiau, ir vis tiek buname apgaudinejami verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Lara-klara @ 2011 01 22, 19:00)
Kas ekologiska viskas tik akiu dumimas cia mano nuomone girdejau i vilniu is kito rajono veza ekologiskus kiausinius gal po 11lt o lesina kombiforma su priedais kad trinys geltonas na kaip kaimiskas tos  butu  lotuliukas.gif gal jau tada geriau is norfos kiausai vistos lesintos kombiforma ir trinys  sviesus bet nors zinau kad priedu mazau gavo.

Dėl kiaušinių. Pagal kodą, esantį ant "parduotuvinio" kiaušo, iškart aišku, ant kiek jis ekologiškas. Pirmas skaičius turi būti "nulis", jei ekologiškas. Čia straipsnis apie tai:
http://lggd.lt/node/317
Čia sąrašas visų paukštynų ir jų kodų:
http://www.vmvt.lt/objektai2/view.php matom, kad ekologiškų ūkių ant lietuvos yra įregistruota tik du doh.gif
O čia straipsnis apie vieną iš tų dviejų ekologiškų ūkių:
http://www.drg.lt/in...audota-nia.html
Atsakyti
QUOTE(liepa27 @ 2011 01 20, 20:58)
4u.gif na,bet ne visi gi turi kaimus ir ukininkaujancias mociutes,tai ka siulot?turguj blogai,parduotuvej-dar blogiau,o gal...parasykit savo mociutes adresa ir telefona,garantuoju neatsigins klientu biggrin.gif

Ruosiaus ir as panasiai atsakyti smile.gif Musu seima apskritai nei artimuju nei giminiu nei draugu neturim ukininkaujanciu kaime.
Atsakyti
QUOTE(zebenkstiejka @ 2011 01 23, 03:02)
Dėl kiaušinių. Pagal kodą, esantį ant "parduotuvinio" kiaušo, iškart aišku, ant kiek jis ekologiškas. Pirmas skaičius turi būti "nulis", jei ekologiškas. Čia straipsnis apie tai:
http://lggd.lt/node/317
Čia sąrašas visų paukštynų ir jų kodų:
http://www.vmvt.lt/objektai2/view.php  matom, kad ekologiškų ūkių ant lietuvos yra įregistruota tik du  doh.gif
O čia straipsnis apie vieną iš tų dviejų ekologiškų ūkių:
http://www.drg.lt/in...audota-nia.html

Aciu uz nuorodas 4u.gif ryt varysiu pirkt kiausiniu jau biggrin.gif Mes visada bulves, morkas, obuolius, svogunus, cesnakus perkame Panoramos eko turgelyje.. Mesa- jautiena, triusi eko skyrely Ukininku turg. Ukmerges pl. Piena, varske, grietine, sviesta is gileskromelis.lt, na bet vis tiek yra produktu kuriu nerandu eko.. tarkime batonas skrudinimui? Arba kur pirk eko zuvi sviezia?
Ir man vis kyla mintys ar tikrai visi eko ukiai tikrinami? Beto jei ES nereglamentuoja nitratu kiekio, kiek gi jo rasime toje pacioje eko produkcijoje? aisku galima vezti istirti i labaratorija.. as beje ruosiuos istirti vandeni is krano ir namu ora..
Atsakyti
QUOTE(Dzada @ 2011 01 26, 16:14)
as beje ruosiuos istirti vandeni is krano ir namu ora..

Nesusilaikiau biggrin.gif :na jei vanduo bus prastas, galima filtrus deti, ale va, jei namu oras bus prastas-dujokaukes pirksit? lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(sena pažįstama @ 2011 01 26, 16:27)
Nesusilaikiau biggrin.gif :na jei vanduo bus prastas, galima filtrus deti, ale va, jei namu oras bus prastas-dujokaukes pirksit? lotuliukas.gif

Nea galima keltis i kita buta, nes nuomojam 4u.gif siuo atveju pergyvenu del pelesio labiausiai.. o ateity tiesiog statyt kuo ekologiskesni namuka smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Dzada @ 2011 01 26, 15:14)
na bet vis tiek yra produktu kuriu nerandu eko.. tarkime batonas skrudinimui? Arba kur pirk eko zuvi sviezia?

Jau ką ką, bet duoną tai paprasčiausia namie ekologišką turėt. Duonkepę nusiperki ir kasdien gali ryte po šiltą batoną turėt. Jau porą metu neatsidžiaugiu. Didesnis galvos skausmas, kur gaut eko miltų, nes po Ustukių malūno 'pravalo' dabar jau sudėtingiau.

O žuvį tai mačiau atveža eko karpius gyvus į Tymo turgų. Ir šiaip juk vyrai žvejoja dažnai smile.gif
Atsakyti