QUOTE(Rasma @ 2011 02 24, 22:12)
QUOTE(hondute @ 2011 02 24, 20:58)
Kodėl man ieškoti, jei jūs teigiate, kad cukrus ir druska žymimi E raide?
Aš žinau kas E raide nežymima.
Savo išgyvenamų jausmų (mano atžvilgiu) man nepriskirkite. Nes aš cituodama jūsų žinutę, tik paprašiau visiems skaitantiems šį forumo skyrelį parašyti tuos E numerius, bet jau dvi žinutes bandote išsisukti.
Dar sykį ačiū už linkėjimus
Siaip jei jau taip viska zinot turetumet zinoti, kad druskos E kodas siek tiek skirsis priklausomai nuo to kokiu budu ir kur isgauta (vienas kodas bus isgarintos juros druskos, kitoks kitaip isgautos druskytes), plius jei kalbetumem apie daugumos musu naudojama parduotuvine juoduota druska jos kodas vel bus kitas, kadangi ji dazniausiai ne naturaliai turinti jodo, arba naturalus jo kiekis per mazas, todel apdirbta papildomai, kaip daugelis is musu manom, jau nekalbu apie eiline pacia pigiausia druskyte, kuri dar ir bus patobulinta lipnuma reguliuojanciuom medziagom, krios velgi skirsis savo E kodu priklausomai nuo to koks gamintojas koki des ir kokioj salyje tai bus gaminama. Taip kad tikrai nesiruosiu isvardinti visu imanomu variantu. Galu gale yra n.... svetainiu, kur visa tai isvardinta. Gal duomenis kaip kur pjaunasi, bet esme yra visur.
Vel gi galim issidiskutuot kas yra actas kas yra acto rugstis ir kas yra acto bakterijos, kokiu budu ir kur aptinkamos ir kaip ivardinamos E zenklinime. Bet ar esme nuo to nepasikeis.
Tiesiog paanalizuokit klausima, kodel iki masinio E baubo paplitimo ant produktu etiketes beveik buvo neimanoma aptikt apskritai jokio sudedamosios dalies parasytos raidemis, isskyrus bazini produkta,t.y. mesa, pienas ar panasiai, viskas budavo ivardinama E..., kas sutaupydavo gamintojui vieta produkto zenklinime. Isisiubavus vajuj dauguma priedu rasoma savo cheminiu pavadinimu. Beje tiek naturalaiai isgaunama tiek sintetini, tiek nekenksminga tiek itin pavojinga tu gali parasayti naudojant E kodus tiek naudojant cheminius pavadinimus, tiek pavadinima naudojama vartotju kalboje.