Aš naudojau italų firmos chicco kremą Mamma Donna pilvui nuo strijų, kojoms nuo venų išputimo ir krutinei, apsaugo spenelius, ypač pirmom maitinimo dienom ir patogu , kad jo nereikia nuplauti prieš maitinant.
Zirafos sese rašo, kad jie neišgydo įtrukusio paodžio. Tai aš pradėjau naudoti nuo 7 nėštumo mėn, tada oda tampa elastinga ir oda neįtruks, o jeigu pradėti naudoti po gimdymo, kai jau yra strijos, tai aišku nepadės.
Man jie padėjo, neliko jokių pėdsakų. Tiubeliai dideli, viso nesunaudojau, jeigu kam reikia, atiduočiau nebrangiai.
Gal galetumet patarti? Po pirmu nestumu likau nuseta strijomis ypac pilvas po bamba, jokiu kremu nenaudojau
. Dabar vel laukiuosi ir suku galva ar reikia nusipirkti koki kremuka, kad dar blogiau nebutu, ar neverta leisti pinigu?

Bet kokiu atveju pinigus verta leisti PRIEŠ atsirandant bėdai, o ne PO TO. Tau vertėtų jau dabar tepti odą (ir ne tik pilvuko) kremu arba aliejumi - kas labiau patinka.
Trumpai tariant, visada po maudynių reikia išsitepti kremuku.
O tos strijos......... Jeigu bus, tai bus. Aš netikiu, kad yra stebuklingų kremų nuo strijų. Paklausk kosmetologės - ji tą patį pasakys....

O tos strijos......... Jeigu bus, tai bus. Aš netikiu, kad yra stebuklingų kremų nuo strijų. Paklausk kosmetologės - ji tą patį pasakys....

QUOTE(zirafos sese @ 2006 02 27, 17:26)
Bet kokiu atveju pinigus verta leisti PRIEŠ atsirandant bėdai, o ne PO TO. Tau vertėtų jau dabar tepti odą (ir ne tik pilvuko) kremu arba aliejumi - kas labiau patinka.
Trumpai tariant, visada po maudynių reikia išsitepti kremuku.

pritariu

Aš šiuo metu esu pasinešusi ant šilko!
Patinka visos priemonės su šilku: dušo želė ir pan. Tik va, kremukas kūnui kažkoks keistas pasitaikė - be galo sunku išsitepti, tiek vargo reikia, o juk dabar nelengva su tuo pilvūzu....
Toks patrauklus pasirodė, LAURA VANDINI, su šilku, kvepiantis, RIMI pardoškėj už 13 Lt pirkau. Kai išsitepi po vonios, kūnas dar ir visą kitą dieną kvepia........
Bet kažkaip sunkiai įsigeria tas kremukas, reikia trinti trinti trinti....
o aš, bliamba, dar iš karto du nusipirkau....

Toks patrauklus pasirodė, LAURA VANDINI, su šilku, kvepiantis, RIMI pardoškėj už 13 Lt pirkau. Kai išsitepi po vonios, kūnas dar ir visą kitą dieną kvepia........

Sveikos
Iš savo patirties (atrodo, kad jau senos
) dėl kremukų nuo strijų - tai iš tikrųjų, strijų atsiradimas priklauso nuo organizmo (daug lemia paveldimumas), o kremukai tik padeda, kad tos strijos nebūtų tokios gilios ir ryškios.
Aš pati pradėjau tepliotis nuo 5 mėn berods Chicco Mamma Donna kremuku, tai žinokit
Iki šiol pamenu, kad toks švelnus neįkyrus kvapas, bet svarbiausia - odą taip sutangrino, kad ant šlaunų celiulitas ryškaii sumažėjo
Iki nėštumo pabaigos sunaudojau 1 ar 1,5 tūbelės (jo kaina apie 50Lt, kiekis nemažas, gal 400 ml?) tai dar po gimdymo likusį išsitepliojau.
Strijos neturiu nė vienos, bet ir mano mama neturi po dviejų gimdymų.
Bet tas kremas, vis galvoju jo dar kartą nusipirkt profilaktiškai (yra ir po gimdymo skirtas sumažinti esamoms strijoms), nes nu labai geri prisiminimai, niekada neturėjau tokios stangrios odos, kaip tepliodamasi tuo kremuku

Iš savo patirties (atrodo, kad jau senos

Aš pati pradėjau tepliotis nuo 5 mėn berods Chicco Mamma Donna kremuku, tai žinokit

Strijos neturiu nė vienos, bet ir mano mama neturi po dviejų gimdymų.
Bet tas kremas, vis galvoju jo dar kartą nusipirkt profilaktiškai (yra ir po gimdymo skirtas sumažinti esamoms strijoms), nes nu labai geri prisiminimai, niekada neturėjau tokios stangrios odos, kaip tepliodamasi tuo kremuku

Ir aš manau, kad daug kas nuo organizmo priklauso (ypač dėl strijų). Vienos nuo 4 mėnesio "sutrūkinėja", o kitos po kelis vaikučius pagimdo ir nei vienos neturi. Kai aš paklausiau pirmaisiais mėnesiais savo akušerės, ką daryt dėl strijų, ji sako, o ką jums jau reikia kokio kremo, atsirado strijų? Sakau ne, bet mano draugė labai daug turi... O ji man - o kodėl jūs manote, kad ir jūs turėsite?
Bet profilaktiškai aš vis viena naudoju - kad paskui gailėtis netektų, kad nieko nedariau
Nusipirkau Avent, jau antrą pakuotę tuoj pradėsiu (man kasdien tepantis apie 2 mėn jo užteko), ir kol kas atrodo (beldžiu į stalą), kad saugo jis mano pilvuką

Bet profilaktiškai aš vis viena naudoju - kad paskui gailėtis netektų, kad nieko nedariau

Aš naudojau Locobase Repair. Nežinau, ar čia tas kremas, ar mano oda tokia , bet nesutrūkinėjo, kaip man daktarė aiškino, kad tame kreme yra lipidų, kurie didina odos elastingumą, tai manau, kad ir kremas padėjo

aš tai manau, kad argumentas, kad jei oda linkusi į strijas, tai jos ir atsiras, tėra tik savęs pateisinimas.
Paauglystėje staigiai išaugus man atsirado strijų ant kojų, todėl nėštumo metu labai bijojau, kad vėl turėsiu šitą baisumą. Taigi, dėl tos priežasties persiskaičiau labai daug informacijos apie kremus nuo strijų, ir pradėjau juos naudoti nuo 12 savaitės, kai dar net pilvo nesimatė. Kremais tepdavausi minimum 2 kartus per dieną, atlikdama tiksliai nurodytus judesius - t.y. pilvą tepdavau tik pagal laikrodžio rodyklę abiem rankomis, jei masažuodavau per centrą, o po to apimdavau pilvą abiem rankom iš apačios ir tarsi keldavau jį aukštyn, bet ne per pilvo centrą, o per pakraštį. Na, tarsi pieščiau ratą su rankomis nuo apačios į viršų. Šlaunis tepdavau iš apačios į viršų, o krūtis irgi iš apačios į viršų analogiškai, kaip ir pilvą.
Nesuprantu, kaip kai kurioms kremų užtenka mėnesiams. Man ilgiausiai užtekdavo 16 dienų. Specialiai skaičiuodavau, kokio kremo kokiam laikotarpiui užtenka.
Mano patirtis buvo tokia:
Vichy kremas (l. patiko, tik kvapas specifinis, gali ir erzinti, bet man gal šiek tiek per brangiai kainavo) - indelio užteko 10 dienų.
Elancyl Galenic (labiausiai patikęs kremas, ties juo ir apsistojau, labai geras kvapas, gerai geriasi, maloniai tepasi, taupus - indelio užtekdavo 14-16 dienų).
Avent (nelabai patiko kvapas, ir labai staigiai susigerdavo, todėl buvo visai netaupus, ir nors kaina mažesnė, indelio užteko tik 5 dienoms, be to, oda vis tiek ėmė šerpetoti, ir bijojau, kad darbas nenueitų šuniui ant uodegos, nes tepiau šiuo kremu gal kokį aštuntą nėštumo mėnesį, kai jau pilvas buvo ohoho).
Frei oil - na, čia gal toms, kas mėgsta būti riebios aliejuotos, man nepatinka, tai ir ties šiuo kremu neapsistojau.
Loreal - paaiškėjo, kad netinka nėščioms kaip prevencija, o turėtų būti naudojamas jau atsiradusių strijų šalinimui, todėl naudojimą nutraukiau po dviejų dienų.
Rezultatas - neturiu nei vienos strijos, įgytos nėštumo metu. Viena trumputė strija ant krūties atsirado, kai dukrytei buvo du mėnesiai, ir jau buvau nustojusi teptis su kremu nuo strijų.
Mano kūno oda labai sausa, manau, kad tik dėl sistemingo ir reguliaraus kremo nuo strijų naudojimo dėka man pavyko jų išvengti. Todėl siūlau visoms nėštukėms neapgaudinėti savęs kalbomis, kad jei jau oda linkusi, tai niekas nepadės. Padeda, ir dar kaip! Svarbu netingėti ir negalvoti, kad va, pasitepiau vienu miligramu kremo, ir jau savo darbą atlikau. Reikia didesnių pastangų. O be to, manau, kad reikia laikytis principo, kad jei jos ir atsiras, tai mano sąžinė bus švari, kad padariau VISKĄ, kas nuo manęs priklauso, kad jų išvengčiau.
Sėkmės!
Paauglystėje staigiai išaugus man atsirado strijų ant kojų, todėl nėštumo metu labai bijojau, kad vėl turėsiu šitą baisumą. Taigi, dėl tos priežasties persiskaičiau labai daug informacijos apie kremus nuo strijų, ir pradėjau juos naudoti nuo 12 savaitės, kai dar net pilvo nesimatė. Kremais tepdavausi minimum 2 kartus per dieną, atlikdama tiksliai nurodytus judesius - t.y. pilvą tepdavau tik pagal laikrodžio rodyklę abiem rankomis, jei masažuodavau per centrą, o po to apimdavau pilvą abiem rankom iš apačios ir tarsi keldavau jį aukštyn, bet ne per pilvo centrą, o per pakraštį. Na, tarsi pieščiau ratą su rankomis nuo apačios į viršų. Šlaunis tepdavau iš apačios į viršų, o krūtis irgi iš apačios į viršų analogiškai, kaip ir pilvą.
Nesuprantu, kaip kai kurioms kremų užtenka mėnesiams. Man ilgiausiai užtekdavo 16 dienų. Specialiai skaičiuodavau, kokio kremo kokiam laikotarpiui užtenka.
Mano patirtis buvo tokia:
Vichy kremas (l. patiko, tik kvapas specifinis, gali ir erzinti, bet man gal šiek tiek per brangiai kainavo) - indelio užteko 10 dienų.
Elancyl Galenic (labiausiai patikęs kremas, ties juo ir apsistojau, labai geras kvapas, gerai geriasi, maloniai tepasi, taupus - indelio užtekdavo 14-16 dienų).
Avent (nelabai patiko kvapas, ir labai staigiai susigerdavo, todėl buvo visai netaupus, ir nors kaina mažesnė, indelio užteko tik 5 dienoms, be to, oda vis tiek ėmė šerpetoti, ir bijojau, kad darbas nenueitų šuniui ant uodegos, nes tepiau šiuo kremu gal kokį aštuntą nėštumo mėnesį, kai jau pilvas buvo ohoho).
Frei oil - na, čia gal toms, kas mėgsta būti riebios aliejuotos, man nepatinka, tai ir ties šiuo kremu neapsistojau.
Loreal - paaiškėjo, kad netinka nėščioms kaip prevencija, o turėtų būti naudojamas jau atsiradusių strijų šalinimui, todėl naudojimą nutraukiau po dviejų dienų.
Rezultatas - neturiu nei vienos strijos, įgytos nėštumo metu. Viena trumputė strija ant krūties atsirado, kai dukrytei buvo du mėnesiai, ir jau buvau nustojusi teptis su kremu nuo strijų.
Mano kūno oda labai sausa, manau, kad tik dėl sistemingo ir reguliaraus kremo nuo strijų naudojimo dėka man pavyko jų išvengti. Todėl siūlau visoms nėštukėms neapgaudinėti savęs kalbomis, kad jei jau oda linkusi, tai niekas nepadės. Padeda, ir dar kaip! Svarbu netingėti ir negalvoti, kad va, pasitepiau vienu miligramu kremo, ir jau savo darbą atlikau. Reikia didesnių pastangų. O be to, manau, kad reikia laikytis principo, kad jei jos ir atsiras, tai mano sąžinė bus švari, kad padariau VISKĄ, kas nuo manęs priklauso, kad jų išvengčiau.
Sėkmės!

QUOTE(Vasila @ 2005 05 23, 16:53)
Būtų labai naudinga, jei pasidalintumėt, kokias priemones naudojate, kad išliktumėt gražios, ir kiek jos veiksmingos. Pvz., įvairūs stangrinamieji kremai, kremai nuo strijų. Taip pat ir kitos priemonės, kurios man dar net į galvą nešovė
.

gal tai tik sutapimas, bet kol naudojausi avon kremu, tai problemų neturėjau. pakeitus kremą - plyšo papai.
O aš iš avono naudos jokios nemačiau. Nei prieš nėštumą,nei jo metu. Išvis mano nuomuonė apie avon ne kokia.
na ir as pasisakysiu apie kremus nuo striju. as naudojau ir avon, ir avent, ir dar kazkoki. bet jokio rezultato tai nedave. ir cia tikrai ne ismislas ar saves pateisinimas, kad oda linkusi i strijas.(cia kazkuri sake, kad tik save taip teisinam). visu pirma issiaiskinkit, kas per daiktas tos strijos. jokie kremai nepasiekia to sluoksnio, kur sutrukineja. kremai, gali tik padeti, kad strijos butu mazesnes ar greiciau isbluktu. aisku, kremai gali jums padeti su savo sazine
nors jausite ,kad viska isbandet ir padaret, kad to isvengtumet