Įkraunama...
Įkraunama...

Buhalterėms ir kitoms prijaučiančioms skaičiukams

Gal galit pakomentuoti kaip su NPD, jei pradejo dirbti nuo 17d. g.gif Vaikas pirma karta darninosi, o jam pakiso pasirasyti prasyma, kad NPD taikytu nuo spalio 1d. g.gif
Atsakyti
QUOTE(Asio @ 2008 10 05, 19:21)
Gal galit pakomentuoti kaip su NPD, jei pradejo dirbti nuo 17d. g.gif Vaikas pirma karta darninosi, o jam pakiso pasirasyti prasyma, kad NPD taikytu nuo spalio 1d.  g.gif

jeigu pirmą kartą, tai turi nuo einamojo mėn taikyti, tegul pats naują prašymą parašo smile.gif
šiaip ar taip, GPM permoką galės susigrąžinti pateikęs metinę pajamų deklaraciją.
Atsakyti
QUOTE(dowwe @ 2008 10 04, 18:30)
kad jei fizinis asmuo dirba darbo sutartimi, tai iš individualios veiklos nereikia mokėti mokesčių, jei metinės pajamos nesiekia 12x800 (minimalių).

Jis dirba įmonėje pagal darbo sutartį 4 val. ir turi išsipirkęs patentą santechnikos darbams. Iš darbovietės gauna algą, o iš ind.veiklos gauna pajamas- po 800Lt/ mėn. Kadangi bendrai pajamos didesnės nei 12 x 800Lt., tai ir iškilo klausimas, ar čia reik plakt į vieną, ar patentas pats sau, darbas pats sau unsure.gif
O dėl to, kad su negalia, tai suprantu, kad galėjo nebent pigiau išsipirkt patentą, šiaip nuolaidų nelabai turėtų būt unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Ciocia Polia @ 2008 10 05, 19:38)
Jis dirba įmonėje pagal darbo sutartį 4 val. ir turi išsipirkęs patentą santechnikos darbams. Iš darbovietės gauna algą, o iš ind.veiklos gauna pajamas- po 800Lt/ mėn. Kadangi bendrai pajamos didesnės nei 12 x 800Lt., tai ir iškilo klausimas, ar čia reik plakt į vieną, ar patentas pats sau, darbas pats sau  unsure.gif
O dėl to, kad su negalia, tai suprantu, kad galėjo nebent pigiau išsipirkt patentą, šiaip nuolaidų nelabai turėtų būt  unsure.gif

jeigu turi patentą, kas reiškia "individuali veikla pagal verslo liudijimą", tai jokių papildomų mokesčių jam nereikia mokėti 4u.gif
tie apmokestinimai yra kai dirbama su individualios veiklos pažyma, kas nereiškia "verslo liudijimo"
Atsakyti
Tax.lt skaičiuoklės ir ten gali suskaiciuoti, kiek į rankas ir kiek ant popieriaus smile.gif
Atsakyti
Turiu tokią problemėlę... blink.gif Apsiėmiau tvarkyti mažos įmonės buhalteriją ir ten reikia viską daryti Pragma. Aš dirbu su Būtent. Pragma matau pirmą kartą, tad aišku geriausia būtų baigti kursus, bet šiuo metu dėl laiko stokos negaliu to daryti.

Taigi, gal kas nors turit aprašymą kaip dirbti Pragma? Bent minimaliai, kad suprasčiau principus. Būčiau laaabai dėkinga 4u.gif 4u.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(debesiuke:) @ 2008 10 06, 15:36)
Turiu tokią problemėlę... blink.gif  Apsiėmiau tvarkyti mažos įmonės buhalteriją ir ten reikia viską daryti Pragma. Aš dirbu su Būtent. Pragma matau pirmą kartą, tad aišku geriausia būtų baigti kursus, bet šiuo metu dėl laiko stokos negaliu to daryti.

Taigi, gal kas nors turit aprašymą kaip dirbti Pragma? Bent minimaliai, kad suprasčiau principus. Būčiau laaabai dėkinga 4u.gif  4u.gif  biggrin.gif

O čia nebandei pasižiūrėt, gal bent minimaliai kažkas bus g.gif g.gif

http://www.pragma.lt/sprendimai.aspx nu reik pačiai pasižiūrėt nes aš pati Pragmos akyse nemačius tai tik spelioju
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Carevna: 06 spalio 2008 - 14:46
QUOTE(Carevna @ 2008 10 06, 15:44)
O čia nebandei pasižiūrėt, gal bent minimaliai kažkas bus  g.gif  g.gif

http://www.pragma.lt/sprendimai.aspx nu reik pačiai pasižiūrėt nes aš pati Pragmos akyse nemačius tai tik spelioju

Kiek bandžiau internete ieškoti, tai visur tik programos privalumai, galimybės ir kainos (šitam psl irgi) smile.gif O tokio dalyko kaip vartotojo žinynas, instrukcijos ar kažkas panašaus neradau. Manau tokią medžiagą duoda tik įsigijus programą arba kursuose. Tai ir pamaniau gal kas nors iš čia besilankančių kažką turi ir pasidalintų rolleyes.gif Oj nelengva su nauja programa pačiai eksperimentuot doh.gif
Atsakyti
QUOTE(debesiuke:) @ 2008 10 06, 15:36)
Taigi, gal kas nors turit aprašymą kaip dirbti Pragma? Bent minimaliai, kad suprasčiau principus. Būčiau laaabai dėkinga 4u.gif  4u.gif  biggrin.gif

kiekvinam pragmos lange spaudi F1. bent minimali info bus 4u.gif

kokiam tu mieste?
Atsakyti
QUOTE(debesiuke:) @ 2008 10 06, 16:16)
Kiek bandžiau internete ieškoti, tai visur tik programos privalumai, galimybės ir kainos (šitam psl irgi) smile.gif  O tokio dalyko kaip vartotojo žinynas, instrukcijos ar kažkas panašaus neradau. Manau tokią medžiagą duoda tik įsigijus programą arba kursuose. Tai ir pamaniau gal kas nors iš čia besilankančių kažką turi ir pasidalintų rolleyes.gif Oj nelengva su nauja programa pačiai eksperimentuot doh.gif

Nu tu matai kokie g.gif o tai per help nėra aprašymo? Pas mane Centas tai visą aprašymą turi, o ko nėra tai yra specialiai jų puslapyje forumas su milijonu temų blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(vvandene @ 2008 10 06, 16:16)
kiekvinam pragmos lange spaudi F1. bent minimali info bus  4u.gif
kokiam tu mieste?

Bandžiau su F1 bet man ten nieko nerodė doh.gif Gal reiks ilgiau pamaigyt viską iš eilės, bet baisu kad nepridirbčiau kokių nesamonių rolleyes.gif

Iš Kauno esu. O jūs gal turit kokį aprašymą ar kažką? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(debesiuke:) @ 2008 10 06, 16:24)
Bandžiau su F1 bet man ten nieko nerodė doh.gif  Gal reiks ilgiau pamaigyt viską iš eilės, bet baisu kad nepridirbčiau kokių nesamonių  rolleyes.gif

Iš Kauno esu. O jūs gal turit kokį aprašymą ar kažką? ax.gif

O tai negi nėra tokio dalyko kaip kortelės Pagalba dešiniam šoniukyje ir paskui skyrelio Apie.... g.gif g.gif

Nu ten kur daviau nuorodėlę tai matosi kažkoks Pragmos atidarytas langelis ir aiškiai matau Help, pas mane pvz iš šito meniu yra atspauzdintas visas segtuvas kažkam reikėjo tai kompe pasiskaityt nesugebėjo viską atspauzdino, tai reik manyt ir Pragmoj kažkas panašaus turi būt g.gif g.gif g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Carevna: 06 spalio 2008 - 16:02