QUOTE([fillette] @ 2010 05 15, 18:38)
Man iskilo klausimas... o tas Bosca apie kuri kalbejote, tai juk ne sampanas, ar nea? Putojantis vynas vadinasi ar as klystu? Nes kazkaip kaina labai zema kaipo sampano atrodo...

nes as pasakiau SB tai sako negali buti toks pigus sampanas...
sampanas, jei taip buitiskai, tai toks gerimas, kurio viduje burbuliukai susidarę naturaliai, o putokslis, tai kuomet dirbtinai sukuriami burbuleliai

Tikras sampanas LT kainuoja nuo 100 lt ir daugiau, tai tokie zinomi pasaulyje prekiniai zenklai kaip Moet Chandon ar Piper Heidseck, Mumm ir etc...
Jei vertinti Lietuvoj esamus, tai Bosca ar Itaina tikrai nera geriausias kokybinis pasirinkimas... Jau iš tų blogybių tuomet geriau rinktis Alita

Aš šiaip rinksiuosi greičiausiai eco kategorijos putojantį itališką Rocca dei Forti arba Grand Cavalier, o su brangiausiuoju ir Moet per medaus menesi dviese atsikimšim

Dievinu Moet
O turint daugiau lėšų, labai rekomenduočiau ispaniškąsias Cavas (tai prancūziškojo šampano atitikmenys, gaminamos kitose šalyse, ir negalinčios vadintis šampanu dėl šampano vardo ribojimo), tai iš pastarųjų tikrai puikus yra Freixenet, ir jo kaina yra iki 30 lt...
Papildyta:
QUOTE([fillette] @ 2010 05 14, 01:35)
MB tai pakraupo kiek lietuviai degtines isgeria

bet as ne apie tai dabar...

gal kuri mastote samdyti barmena, kuris rupintusi, kad sveciai turi gerimus rankose visa laika --- t.y. maisytu kokteiliukus mergaitems ir siaip pilstytu gerimus... alu tai galvoju backuteje imti, bet noreciau barmeno visiem kitiem gerimam kelioms valandoms... ka manote? gal isivaizduojate, kiek valanda kainuoja?
Na, ziurint kur vyks vestuves ir kokio lygmens barmenas... Galima susitarti apie/nuo 50lt valandai, bet čia viskas priklauso nuo pačio žmogaus... Aš bent jau negirdejau, kad kas samdytu barmena keliom valandom, nes jei pobuvis kavineje, tai personalas jau kaip ir privalo aptarnauti, o jei sodyboje, tai reikia pamastyti, ar bus tinkamos salygos ir tuo pasirupinti. Sodyboje, kurioje mes švesim, yra toks medinis baras, tai aš iš vakaro pasirūpinsiu, kad būtų daaaug ledukų užšaldyta, nupirksiu plius ir gatavų, atsivešiu spec ledui laikyti dėžutes, jas padėsiu ant baro, padėsiu šaudelių, maišiklių, spec taurių storu stiklu, pasirūpinsiu kad būtų cukraus, citrinų pripjaustyta ir aišku, kokteilinų gėrimų

Ir kiekvienas svečias kokteilius darysis pats, kokius norės
Nors jei tai pas jus furšeto tipo šventė, tai barmenas būtų kaip ir neblogas sprendimas

Tiesiog pasiklausinėkit, kas iš draugų turi kokį pažįstamą barmeną ir nusiderėsit kainą