Įkraunama...
Įkraunama...

Sanpaulija. 18 tema

QUOTE(Alyvuogė+ @ 2008 08 03, 07:20)
labai norėjau Toronto Belle ir Aca’s Daphne,gaila šie tolimos kelionės neatlaikė  unsure.gif

Tavo paminėtoji Aca’s Daphne veislė, jei sėkmingai "apsivaikuos", nes kažko tai delsia jau visas mėnuo kaip lapukas pasodintas pas mane. Lapas atrodo labai gražiai, (įsišaknyjo kiminuose) pagal pasodinimo laiką turėtų jau pasirodyti auginukai, bet dar nematau.
Gal tai ta pati veislė, aš ją gavau pažymėta kaip Aca’s Daphna, tai va ir suabejojau, bet turbūt pas mane klaidingai parašyta. doh.gif g.gif
O atrodom taip: user posted image
Atsakyti
Gal ir apie tą pačią ..Daphne kalbame,Avsa šios veislės aprašyme apie lapus:įvairiaspalvė žalia ir balta...ar ji turi ružavumo negaliu pasakyt,bet žydėt turėtų taip ir kitų nuotraukose lyg ir ružavumas matosi tongue.gif user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Alyvuogė+: 03 rugpjūčio 2008 - 12:17
Tik mano lapas kažkoks nepraporcingai persikreipęs, auga lyg į vieną pusę, turbūt jam reikia prikirpti viršūnę, kad nebeaugtų, greičiau vaikuotusi...o tai nuo pasodinimo net padvigubėjo. doh.gif
Atsakyti
Tai jau "apkarpyk jam sparnelius" lotuliukas.gif sau bujoja,o vaikuotis nesiruošia doh.gif pagal vazonėlį tai foto gigantas atrodo,sakyčiau net,kad ne pusiauminiatiūra,o visas standartas tongue.gif
Atsakyti
Net nuėjau pžiūrėti koks vazonėlio skersmuo lotuliukas.gif tik atrodo didis, yra 3,5 cm.
Taigi viršūnę jau prikirpau. mirksiukas.gif
Atsakyti
Optinė apgaulė tongue.gif Šiandien pražydo pirmas Kosmičeskaja legenda-2 vaikas clap.gif dar kokie 6 jei ne daugiau laukia savo eilės ax.gif user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Alyvuogė+: 03 rugpjūčio 2008 - 14:49
Sveikos 4u.gif

Kol kas dar tik mokausi auginti sanpaulijas.
Turiu keletą neveislinių ir veislinių sanpaulijų (ačiū Alyvuogei smile.gif ).

Bet vis kažkaip neįsisavinau sanpaulijų tręšimo subtilybių blush2.gif

Gal kuri galėtų patarti, nuo kada pradedami tręšti maži sodinukai?
Ar pasodinus lapuką šaknydinimuisi jis irgi tręšiamas?
Ar mažesniem augalėliam reikia silpnesnės konsistencijos trąšų?

Teiraujuosi, nes įtariu, kad per mažai tręšiu saviškes. Tiesiog jų lapukai ganėtinai glęžni, būna, kad ir palieti tokie palinkę žemyn ir neatsitiesia. O mano močiutė, užtręšė su kažkokiom kambarinių gėlių trąšom savo maximinę sanpauliją, tai jos lapai tamsiai žali, stori ir labai tvirti...

Būsiu dėkinga už pagalbą 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Tessa_i.p. @ 2008 08 04, 10:53)
Gal kuri galėtų patarti, nuo kada pradedami tręšti maži sodinukai?
Ar pasodinus lapuką šaknydinimuisi jis irgi tręšiamas?

Sveika
Malonu kad prisijungei drinks_cheers.gif
Lapukai netręšiami, nes didelė tikimybė, kad gali mutuoti. Jiems skiriamas tik vandenukas laistymui ir malonios "šiltnamiuko" auginimo sąlygos
Ar mažesniem augalėliam reikia silpnesnės konsistencijos trąšų?
Teiraujuosi, nes įtariu, kad per mažai tręšiu saviškes. Tiesiog jų lapukai ganėtinai glęžni, būna, kad ir palieti tokie palinkę žemyn ir neatsitiesia.

taip, perpus mažesnės, nes mažas ir gležnas augaliukas gali būti tiesiog nudegintas stipresnės koncentracijos trąšomis.
Dėl palinkimo - jei apšvietimas jiems stinkamas, gali ir likti palinkę, nes tokiu būdu augalas reguliuoja fotosintezei gaunamos šviesos poreikį.
Aukštyn kylantys lapukai (mes žargonu tai vadiname - rankas aukštyn) rodo, kad augalui trūksta šviesos, lapeliai, apglėbę vazoną ir susisukę į kupstą - kad jos perdaug.
O mano močiutė, užtręšė su kažkokiom kambarinių gėlių trąšom savo maximinę sanpauliją, tai jos lapai tamsiai žali, stori ir labai tvirti...

gali eksperimentuoti su maksiminėmis, jos gana kantrios, jei nenugeibsta atkeliavę iš parduotuvės, o veislinės - lepesnės. Geriau naudoti skystas Shulz trąšas, skirtas specialiai sanpaulijoms. Tik atkreipk dėmesį, kad ten lašų skaičius nurodytas galonui, litrui reikia 8 lašiukų, atitinkamai dalink puslitriui ir ketvirčiui litro. Vaikiukams geriausia nepagailėti ir įsigyti Sholz trąšas FloorPlant, jos skirtos auginti žaliai masei.

Tai tiek minimalistikos wink.gif Sėkmės thumbup.gif
Atsakyti
Labai ačiū už išsamų paaiškinimą 4u.gif

QUOTE(Rima* @ 2008 08 04, 15:30)
lapeliai, apglėbę vazoną ir susisukę į kupstą - kad jos perdaug.

Va čia tai man buvo tikra naujiena. Mano sanpaulijos stovi ant rytines palanges ir gauna tikrai nemažai šviesos ir didesniųjų lapeliai tikrai taip apglėbę vazonėlį...
Tai trauksiu jas nuo lango ant stalo.

Pabandysiu įsigyti Shulz trašų (šiuo metu tręšdavau lietuviškom, žydinčiom gėlėm skirtom trąšom).

Vakar pasisodinau 4 lapukus (maximinukių), tai jau dabar nekantrumas dėl vaikiukų ima biggrin.gif
Atsakyti
Sveiki, susitikimo-pamokos ir konkurso dalyviai!
Valio, turim pirmą kandidatę į šio mėnesio pirmos vietos laimėtoją, gaila, kad tik veislės spėjimo konkurse!
Prašom žiūrėti čia:
http://www.rojaussod...i...=a&start=75
Atsiliepkite ir kitos, laukiu iki šios dienos pabaigos (24:00 val.)
Atsakyti
Na aš gi nesodinau savo pačios duotų lapų, būtų buvę naesažininga.Nes dar pamislysit kad savaitę anksčiau pasodinau. O sodinau kartu su visom ,dėl įdomumo...... blush2.gif ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Rima* @ 2008 08 04, 15:30)

Vaikiukams geriausia nepagailėti ir įsigyti Sholz trąšas FloorPlant, jos skirtos auginti žaliai masei.

Atrodo, šios trąšos vadinasi Schultz Plant Food
Atsakyti