Įkraunama...
Įkraunama...

Sanpaulija. 18 tema

Pirmą kartą pražydo 'Armagedon' user posted image
Atsakyti
QUOTE(VUL @ 2008 07 31, 15:36)
Girl lapais nebūna labai krūmingos, bent jau pas mane ax.gif .
Debesytę užsirašiau, nes tikrai mačiau, kad yra du vaikučiai. Dėl daugiau nežinau, jei bus, tada pasigirsiu mirksiukas.gif .

a mane? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Debesiene @ 2008 07 31, 22:45)

Dabar mačiau du vaikiukus, tai vienas, aišku man, o kitas debesytei. Jei bus trečias, tada tau. Bet kažkaip kvailai jaučiuosi žadėdama tai, ko dar neturiu g.gif . Viskas priklauso nuo lapo, jei nenorės daugiau vaikų, tai aš nekalta hihihi.gif .
Atsakyti
QUOTE(ausrazs @ 2008 07 31, 16:24)
Pirmą kartą pražydo 'Armagedon'

Smagu sulaukti pirmojo žieduko, ir dar tokio gražaus, sekantys bus dar gražesni. thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Sigute*** @ 2008 08 01, 00:44)
Smagu sulaukti pirmojo žieduko, ir dar tokio gražaus, sekantys bus dar gražesni. thumbup.gif

Manl labai patinka šio žiedo šešėliai, spalvų ratilai, manau, tai bus viena iš mano mėgstamiausių veislių.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ausrazs: 01 rugpjūčio 2008 - 09:12
QUOTE(ausrazs @ 2008 07 31, 16:24)
Pirmą kartą pražydo 'Armagedon'

kokia grazi wub.gif spalvos thumbup.gif wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Sigute*** @ 2008 07 31, 13:23)
Visai teisingai tu sakai. O mano ta nerašyta taisyklė paprasta. Aš tik iki Žolinės į namus "įsileidžiu" naujus augaliukus, dauginimui lapukų sau ir kitiem irgi skinu tik iki minimo laiko, jokių užsakymų po "Žolinės" .

Aciu, Sigute, kad papasakojai dar syki. Manau, naujoms mergaitems irgi naudinga tokia informacija. As taip pat issisaugojau, kad nepamirsciau "apie ka skambina varpai" smile.gif Taigi, dar turiu laiko nusikneibti Blue dragon lapeli, nes man ji graziausias mano kolekcijos egzempliorius, todel noriu apsidrausti nuo busimos ziemos isdaigu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Sigute*** @ 2008 07 31, 12:23)
Visai teisingai tu sakai. O mano ta nerašyta taisyklė paprasta. Aš tik iki Žolinės į namus "įsileidžiu" naujus augaliukus, dauginimui lapukų sau ir kitiem irgi skinu tik iki minimo laiko, jokių užsakymų po "Žolinės" .
Prieš keletą metų esu susipažinusi su jau garbingo amžiaus sulaukusia Latve močiute, kuri man labai daug papasakojusi yra apie sanpaulijų auginimą. Tai jos pamokymas iš savos ilgametės patirties. Aš to iki susipažinimo su ja nežinojau, ir net nepagalvojau jog tai ką reiškia, bet pabandžiau vienus metus, nors labai sunkiai ėjosi "susivaldyti", antrais metais jau pati sau iškėliau tą taisyklę ir sėkmingai iki šiol laikausi.  Per vasarą turimos sanpaulijos paauga neatpažystamai, taigi vietos joms reikia dvigubai daugiau. Pavasarį dauginimui skirti lapukai jau irgi būna išsodinti, ir iki tamsiojo metų laiko įsitvirtina augti. Kaip žinia aš auginu sanpaulijas tamsiuoju metų laiku be dirbtino apšvietimo, jokių lempų, tad ir jokiu dauginimu neužsiimu tuo metu. Esu įsitikinusi jog rudeniop skirti dauginimui lapukai, ar atskirti pažastiniai vaikai tikrai pavasarį sunkiai auga, ilgai "mąsto", o dažniau ir nunyksta.
Tokia ta mano taisyklė, neperšu jos niekam, bet man ji labai padeda reguliuoti savo besaikį kolekcijos plėtimąsi  doh.gif  ir galimybę užtikrinti gerą turimų augalų auginimą suteikiant joms kuo geresnias sąlygas.

tikra tiesa - kiek teko lapuku uzmerkti rudeni ar ziema - visi isstovejo iki pavasario be givybes zymiu.. O pavasari - tarsi burtu lazdele mostelejus atsirado ir saknys ir vaikuciai wink.gif
Atsakyti
Sveiki, susitikimo-pamokos ir konkurso dalyviai!

Primenu, kad šiandien rugpjūčio 1 d., taigi, nors ir vasara, atostogų metas, atėjo laikas "ataskaitoms"
Mano savaitę prieš pamoką-susitikimą pasodintas vienas lapukas jau išleido "kiškio ausytes", gal kam nors iš Jūsų irgi pasisekė? Pasigirkit, prašau, ir, jei nesunku, papasakokit, į kokį substratą sodinot. Ir, bendrai paėmus, kai tik pasirodys "kiškio ausytės", pasigirkit, prašau, net jei ir neatėjo kontrolinis terminas, t.y., mėnesio pirma diena.
Jei kam nors lapukai "numirojo", gal irgi galėtumėte pranešti, bent jau man į AŽ, kad iš sąrašo išbraukčiau (Lucerna, gal galite pranešti, kaip sekasi tiems konkurso dalyviams, kurie forume nesilanko?).

Pabaigai, apie savo rezultatus.Jei dar prisimenate, iš konkurso iškritau iš karto, nes dukrelė gautą lapuką ir kelias sanpaulytes išmetė kaip šiukšles, tačiau po kelių dienų gavau tos pačios veislės, kaip ir konkurso nr. 2, veislės spėjimas, lapukų - vieną atidaviau konkurso dalyvei, o du pasilikau sau. Kol kas jokių rezultatų, tik vieną lapuką, prieš sėsdama rašyti šią žinutę, taip truktelėjau, kad iššoko iš substrato su visom šaknytėm (barbarė) - na, bet bent jau patikrinau - šaknytės gražios, apie 1,5 cm ilgio.
Atsakyti
Gerai, busiu drasiausia ir pradesiu liezuvis.gif Kadangi auginu vaikiukus is lapuku pirma karta, tai pirmiausiai juos imerkiau i vandenuka. Kai jau gerai uzaugino sakneles, pasodinau (tai buvo pries kokias 2,5 sav.) i zemes ir vermikulito misini, bet kolkas "ausu" dar nesimato g.gif Reiks paziuret, ar ne per giliai pasodinau, gal jos jau pamazu lenda rolleyes.gif Anyway, man svarbiausia, kad jiems viskas gerai (tfu, tfu, tfu)... Ateis laikas, bus ir vaikai lotuliukas.gif
Atsakyti
Noriu pasidžiaugti gražiu augaliuku, ir pirmuoju žieduku Ramblin Ruby ...
user posted image
Atsakyti
O aš galiu pasidžiaugti, kad visi iš Sankt Peterburgo Močiutės Eglutės atvežti sanpauliukų lapeliai puikiausiai įsišaknijo ir jau kai kurie leidwia vaikus thumbup.gif

Į Lietuvą atkeliavo daug visiškai naujų veislių mirksiukas.gif
Atsakyti