Įkraunama...
Įkraunama...

Sanpaulija. 18 tema

QUOTE(Kerpena @ 2008 09 06, 15:03)
O nuo ko priklauso baltos spalvos kiekis? Aš gavau Private dancer vaikiuką, tai lapuose buvo daugiau baltos, nei žalios spalvos, o pas mane išaugę lapai visiškai žali, jokio margumo neliko... g.gif

Pirmiausiai tai margumas būdingas tai veislei, būna jų visokių, įvairovė didelė.
Nuo šviesos, šilumos, ir kas be ko trąšų kiekio. Jas reikia laikyti toliau nuo saulutės , vėsiau, margalapes kartas nuo karto palaistau ir šiomis trašomis Schultz Plant Food...... Turiu po kelis tos pačios veislės margalapių augalus, bet margumai jų žinokit skiriasi, bet jos ir auga skirtingose patalpose. mirksiukas.gif
Atsakyti
Štai kaip atrodė mano margalapė žydėjimo metu. Čia ta pati, kur pas Silvaną sesė nukeliavo.
user posted image

Kažkaip aš galvojau, kad kaip tik kuo daugiau šviesos, tai jos būna margesnės.
Nors kaip augo šios sanpaulijos vaikiukai, tai net nuo to pačio lapo atskirti ir augdami tam pačiam šiltnamiuke, buvo skirtingo margumo. Dabar suaugusios, tiek darbe, tiek namie labai panašiai margos, viduryje net rausvumo turi lapai.
Atsakyti
Sulaukiau pirmojo 'Rum Punch' žiedo user posted image
Atsakyti
QUOTE(ausrazs @ 2008 09 06, 17:10)
Sulaukiau pirmojo 'Rum Punch' žiedo

Graži žieduko sandara na viena eilė žiedlapių, gražiai išsidėstę, spalvytė švelni. thumbup.gif
QUOTE(Kerpena @ 2008 09 06, 15:35)
Štai kaip atrodė mano margalapė žydėjimo metu. Čia ta pati, kur pas Silvaną sesė nukeliavo.

Kur tu ją įsigijai, negi ji be varduko tokia gražuolė? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Sigute*** @ 2008 09 06, 17:43)
Kur tu ją įsigijai, negi ji be varduko tokia gražuolė? g.gif

Mano draugė, davė lapelį pernai ir jis be vardo. Ji pati jau keletą metų augina sanpaulijas. Iš jų pora tikrai galėjo būti veislinės, bet buvo be vardų.

Man ji dar brangi ir tuo ,kad tai buvo pirmas lapelis išleidęs vaikus. Netikėjau, kad tai gali pas mane atsitikti. hihihi.gif
Atsakyti
Kaip ir sakiau veislių spėlioti nereikia, bet turiu labai panašia margalapę į tavąją , tik mano žydėjimas nebuvo toks gausus, prašydo jaunutis augaliukas, taip ir norisi ją pakrikštyti doh.gif , bet nevalia maišytis g.gif
Atsakyti
Aš pasilieku prie savo nuomonės,kad tai būtent ta veislė tongue.gif kaip žinia violetinės ar mėlynos spalvos praktiškai neįmanoma "atvaizduoti" tiksliai fotoobjektyvo pagalba doh.gif Silvanos gėlytė fotografuota saulės šviesoje,tai spalva net negali būti natūrali,o dėl lapu margumo,galiu patvirtinti,kad tokia kaip Buckeye Eyestopper gali pasidaryti netgi visai žalia mirksiukas.gif tai priklauso nuo auginimo sąlygų,trąšų ir įvairių kitų faktorių 4u.gif Žinoma spėjimas lieka spėjimu,veislės pavadinimą galima klijuoti ant "nežiniukės" tik būnant 100 proc. tikru dėl tapatybės 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Alyvuogė+: 06 rugsėjo 2008 - 21:59
QUOTE(Sigute*** @ 2008 09 06, 14:58)

gal nuliūdinsiu,bet šios Buckeye Eyestopper žiedukai netaisyklingos formos 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Alyvuogė+ @ 2008 09 07, 09:02)
gal nuliūdinsiu,bet šios Buckeye Eyestopper žiedukai netaisyklingos formos  4u.gif

Atvirkščiai, tik juokas suėmė... lotuliukas.gif

Gal kam bus smalsu pasidairyti Panevėžio 505 gimtadienyje. ... thumbup.gif
Atsakyti
4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Alyvuogė+: 07 rugsėjo 2008 - 10:31
[quote=Kerpena,2008 09 06, 16:35]
user posted image

Labai panaši į Strawberry Daiqniry.
Atsakyti
QUOTE(Kerpena @ 2008 09 05, 21:39)
Na nebent kada kas Frozen in time pasiūlytų, bet jau bijau ir žvalgyti po "turgelius"

g.gif Hmmmm... O gal sugundyti Frozen`u? biggrin.gif )))

Galiu ir didelę, jau trečią žydėjimą ruošiančią, ir vaiką... drinks_cheers.gif
Didžioji nenustoja žydėti jau gerus tris mėnesius thumbup.gif
Atsakyti