Įkraunama...
Įkraunama...

Labiausiai patikusios Europos vietos

Mano širdelės vietos:

Girona Ispanijoje,

Positano Italijos Amalfio krante,

Kalmaras Švedijoje.

Va tokie "įspūdžio" perliukai.
Atsakyti
1. Zaislinis kalnu miestelis Austrijoje Mariazell, kur sutike turista vietiniai sveikinasi, kur pries Kaledas kvepia karstu raudonu vynu su gvazdikeliais...
2. Venecija. Nenoriu net aiskinti, kodel... Ir ne lankomiausios turistu vietos, o keisti uzkampiai, siaurutes gatveles...
3. Krk nacionalinis parkas Kroatijoje..

Ir dar bent 20 nedideliu miesteliu Kroatijoje, kur salia graziai restauruoto namo stovi kitas- su praejusio karo zymemis, Italijoje, kur senukas is antro auksto balkono mojuoja ranka perspedamas, kad uz siauruteles gatveles posukio jau sustojo automobilis ir mums reikia pasukti i gretima, Austrijoje, kur uz kiemo tvoros zydi didziuliai baltu leliju krumai, Slovakijos kalnuose, kur motelio savininkas 7 keliautojus ileidzia i savo jau uzdaryta restorana ir asmeniskai kepa kiausiniene su lasinukais, mazyte pakeles uzeiga Lenkijoje, kur seimininkas atveria savo saldytuva ir vardina, ka galetu paruosti isalkusiems... oi, laukiu nesulaukiu kitos keliones...
Atsakyti
Plitvicos ežerų nacionalinis parkas Kroatijoje ir Taorminos miestas Sicilijoje wink.gif
Atsakyti
QUOTE(dara @ 2008 08 08, 10:08)
... mazyte pakeles uzeiga Lenkijoje, kur seimininkas atveria savo saldytuva ir vardina, ka galetu paruosti isalkusiems... oi, laukiu nesulaukiu kitos keliones...

man Juodkalnijoje du kartus teko eiti į virtuvę, vieną kartą kalnuose tikrinau virtuvės atsargas ir rodžiau į stiklainiukus 'šitą, šitą ir šitą" biggrin.gif , o kitą kartą buvau pakviesta, kai norėjau išsiaiškinti vietinių patiekalų pavadinimus biggrin.gif labai žmonės patinko, paslaugūs, bet neįkyrūs.
Atsakyti
Briugė ir Antverpenas smile.gif
Atsakyti
Zermatt (Sveicarija)
Bamberg (Vokietija, Bavarija)
Florencija (Italija)
thumbup.gif
Atsakyti
Tfuij, gi tris reikia.

Tada dar Santorinio sala ax.gif
Atsakyti
Niekada nepamirsiu, kaip nuostabiai labai praleidom:
1 Bruge - Belgija
2. Roma - Italija
3. Tenerife - Kanaru salos!
Atsakyti
Ai...Tris... Tai tada:

1. Briugė
2.Antverpenas

Trečio nežinau... Bet lai būna Briuselis
Atsakyti
Gražiausia gamta:
1. Norvegijos kalnai, fiordai, kriokliai, hytės ir visa, kas yra šalyje
2. Kroatija su Plitvica, Dubrovniku, Opatija...
3. ? Turkija... bet labai panašu į Kroatiją... Slovakija... nublanksta prieš Norvegiją... Estijos salos... kitose šalyse ilgai neužsibuvom, tad sunku kažką pasakyti iš to, ką matai pravažiuodamas ar trumpai stabtelėdamas...

Įspūdingiausi miestai:
1. Stockholmas (Švedija)
2. Ventspils (Latvija)
3. Maribor (Slovėnija)
Čia neišskiriu superinių Norvegijos miestukų: Alesund, Kristiansund ir t. t.
Atsakyti
Parnidžio kopa (Lietuva);
Kotoro įlanka (Juodkalnija);
Kapadokija (Turkija).

Čia tokios vietos, kur gali sau kad ir vienas būt, ir nieko neveikt, ir niekur kitur nesinori, tik būt, kvėpuot, žiūrėt, jaust ir nieko neveikt...
Atsakyti
dabar mano favoritas Europoje - Provansas
Atsakyti