Monakas, Talinas ir gal but Paryzius, nors jis netaip ir suzavejo, dulkes ir automobiliu spustys.
Monakas
Venecija
... , isimintini pasivaiksciojimai Etnos pepedeje.... Ir isdalies, kai pagalvoju, tai graziausios (cia taip man, nebutinai gi ir kitiems...) vietos man Italijoj aptinkamos.
Esu skaiciusi kazkada, kazkur (atsimenu, kad zinomu asmenu zodzius):
Karta pabuvojus Italijoj, kitoms salims galiu pasakyt tik atleisk....
Italija, tai sapnas, i kuri norisis sugrizti vel ir vel...
Mintys ne mano, bet as joms pritariu

Papildyta:
O, kas cia tokio?
Kitiems ir savas kiemas gali buti pati zavingiausia europos vieta
Kiek zmoniu, tiek ir nuomoniu. Kaip sakoma, del skonio nesigincijama

Esu skaiciusi kazkada, kazkur (atsimenu, kad zinomu asmenu zodzius):
Karta pabuvojus Italijoj, kitoms salims galiu pasakyt tik atleisk....
Italija, tai sapnas, i kuri norisis sugrizti vel ir vel...
Mintys ne mano, bet as joms pritariu

Papildyta:
QUOTE(Makalius @ 2008 09 25, 22:32)
O, kas cia tokio?

Kitiems ir savas kiemas gali buti pati zavingiausia europos vieta

Kiek zmoniu, tiek ir nuomoniu. Kaip sakoma, del skonio nesigincijama

Kiekvienoj salyje atrandu kazka savo ir neiprasto, negaleciau isskirti ne vienos. Is kelioniu dazniausiai parsivezhu kokios geros vieteles prisiminima, nesistengiu aplankyti visko, tiesiog noriu pajusti miesto/salies dvasia. Geriausia tai padaryti baruose
Is Paryziaus liko mazute kavinuke su nerealiais kruasanais, kur valgem pusrycius, is Katalonijos - Blanes valgyta pati skaniausia ragauta paella ever, Madride - belgishkas alus alaus bare, Prahoj - Kaledine muge ir nerealus padavejai..
Nenoreciau grizti i joki miesta del kazkokio muziejaus ar paminklo, grizciau ten, kur ta akimirka buvo labai gerai

Is Paryziaus liko mazute kavinuke su nerealiais kruasanais, kur valgem pusrycius, is Katalonijos - Blanes valgyta pati skaniausia ragauta paella ever, Madride - belgishkas alus alaus bare, Prahoj - Kaledine muge ir nerealus padavejai..

Nenoreciau grizti i joki miesta del kazkokio muziejaus ar paminklo, grizciau ten, kur ta akimirka buvo labai gerai

man daug kur patiko, bet Roma
norisi vėl ir vėl grįžti

Labiausiai "istrigusios" vietos Europoje butu sios (ne eiles tvarka):
- visa laukine Islandija
- Lofotenu salynas (Norvegija)
- Barselona (Ispanija)
- Porto senamiestis (Portugalija)
- Český Krumlov mietelis (Cekija)
Į visas šias vietas mielai nukeliaučiau dar kartą...
Pats paciausias miestas kol kas Europoje - Belgradas.. Ir nezinau ar suzavejo, ar sukele liudesi, ar del to jog labai trumpai buvom (dvi dienas)... Bet kol kas tai zaviausia matyta vieta.. Dar patiko Islandija.. Bet ten daugiau del zmoniu, nors buvo ir vietu kur kvapa uzgniauzdavo.. O atmosfera geriausia buvo Bulgarijos kurorte

pries 10 metu buvau ekskursijoj prahoj, paryziui, veliau dar sen bei ten buvau... bet niekada tikriausiai nepamirsiu vieno momento... pokalediniu laikotarpiu prahoje, vakare, vienoje is aiksciu kazkoks vyrukas grojo gitara ir kai mes atejom dainavo bitlu yesterday... aplink stovejo keliolika zmoniu ir dainavo su juo... jausmas nerealus... pasirodo nereik nei pilių, nei muziejų, nei "nepakartojamo grozio n-to amziaus baznyciu", nei skardziu - nieko... tik keliolikos zmoniu... noreciau patirti tai dar karta...
šiaurinė Norvegija

Skubu rasyti net neskaicius niekieno, kad sudeliociau staigiai mintis apie labiausiai patikusias Europos vietas. Sunku pasakyti kas labiausiai patiko. Kiekviena salis yra ispudinga. Dar ir dabar gyva Sen Miselio prisiminimais
Pastarasis tai ypatingai potvyniu ir atoslugiu metu. Nepakartojamas vaizdas keliauti Prancuzijos siaurine pakrante ir sustoti pasivaikscioti laukiniame papludimyje.
Esu archeologijos / architekturos fanatike, todel is paskutiniu kelioniu suzavejo Ambuaz, Senonso, pilys, Montserato vienuolynas, San susi rumai. Noreciau dar sugrizti i Pamukale, taciau tokios varginancios keliones nebesinori (ypatingai del saugumo avariju atzvilgiu).
Is miestu - tai Budapestas (!!!), Karlovy Varai, Piteris, Sen Malo, Tossa de Maras... Liuksmeburgas turi savotisko zavesio
Barselonai neteikciau pirmenybes, man Paryzius ispudingesnis.
Papildyta:
Ir as nepamirsiu, kaip Prahoje pagyvenes vyrukas dainavo 70 - 80 m. hitus, o jam pritare panasaus amziaus moteriske...dar ir dabar skamba ju balsai vien tik prisiminus ju daina galvoje. Tik jis dainavo grodamas sintezatoriumi. Net ir mano vyras juos prisimena su nostalgija.....

Esu archeologijos / architekturos fanatike, todel is paskutiniu kelioniu suzavejo Ambuaz, Senonso, pilys, Montserato vienuolynas, San susi rumai. Noreciau dar sugrizti i Pamukale, taciau tokios varginancios keliones nebesinori (ypatingai del saugumo avariju atzvilgiu).
Is miestu - tai Budapestas (!!!), Karlovy Varai, Piteris, Sen Malo, Tossa de Maras... Liuksmeburgas turi savotisko zavesio

Papildyta:
QUOTE(MAMICY @ 2009 01 16, 21:39)
pries 10 metu buvau ekskursijoj prahoj, paryziui, veliau dar sen bei ten buvau... bet niekada tikriausiai nepamirsiu vieno momento... pokalediniu laikotarpiu prahoje, vakare, vienoje is aiksciu kazkoks vyrukas grojo gitara ir kai mes atejom dainavo bitlu yesterday... aplink stovejo keliolika zmoniu ir dainavo su juo... jausmas nerealus... pasirodo nereik nei pilių, nei muziejų, nei "nepakartojamo grozio n-to amziaus baznyciu", nei skardziu - nieko... tik keliolikos zmoniu... noreciau patirti tai dar karta...
Ir as nepamirsiu, kaip Prahoje pagyvenes vyrukas dainavo 70 - 80 m. hitus, o jam pritare panasaus amziaus moteriske...dar ir dabar skamba ju balsai vien tik prisiminus ju daina galvoje. Tik jis dainavo grodamas sintezatoriumi. Net ir mano vyras juos prisimena su nostalgija.....

Man visi Europos miestai daugiau maziau panasus. Visi jie nuostabaus grozio savo pilimis i senamiesciais, bet kazkodel mane svetur traukia ne miestai, o gamta: kalnai, jura.. tai ko mes cia LT neturime..

Nereali vieta Lurdes (Prancūzija)
Visa pietinė Prancūzija
, jos pakrantės. Provanso apylinkės su Avinjonu. Kanai, Monakas
Iki tiek nusigavus, aplankyt ir Barseloną...
Surašiau tas vietas, į kurias esant galimybei pasišokinėdama vėl nulėkčiau...

Visa pietinė Prancūzija

Iki tiek nusigavus, aplankyt ir Barseloną...
Surašiau tas vietas, į kurias esant galimybei pasišokinėdama vėl nulėkčiau...