QUOTE(pupik @ 2009 01 17, 22:38)
Yra tokios sąvokos: rūgštinantys ir šarminantys maisto produktai.
Be to, yra tokia informacija, kad siekiant geros sveikatos, ilgaamžiškumo ir t. t., reikia organizmą rūgštinti. Vienas iš būdų, žinia, badavimas.
Kame čia logika, kas ten rūgštinama, kodėl rūgštinti, o ne šarminti? Gal kas šia tema žinote ką plačiau ir suvokiate esmę?
Nors jau senai Pupik buvo klaususi, taciau noreciau pasidalinti ziniomis. Jus rasote, jog
"reikia organizma rugstinti" deja, tai netiesa. Musu organizmas turi per daug rugsciu
1)del netinkamos mitybos (mėsa, riebi žuvis, kiaušiniai, greitojo maitinimo gaminiai, gazuoti gerimai),
2)per mazai judant,
3)per mazai isgeriant vandens,
4)nuo netinkamu dietu ar badavimo, nes issibalansuoja rugsciu - sarmu pusiausvyra. Kadangi, didelio rugscių kiekio negali neutralizuoti organizmo sistemos, rugstys kaupiasi jungiamajame audinyje, is kaulu ima issiskirti per daug mineralu, tad galima susirgti osteoporoze (kaip nutiko mano mamai). Kai jungiamajame audinyje susikaupia rugsciu, daromes nervingi, mazeja darbingumas, sunku susikoncentruoti, greiciau pavargstame.
Tad i mityba reikia itraukti sarminiu produktu (vaisiai, darzoves, pieno produktai). Pridedu nuoroda i sarminiu - rugstyniu produktu lentele:
http://www.tvirtas-k...antys-produktai
Mano mama, noredama sumazinti rugsciu kieki organizme, gydosi gerdama gyva-negyva vandeni. Turbut, atsimenate, toki aparata, kuriame ipylus paprasta vandeni ji iskiria i sarmini ir rugstini vandeni. O taip pat mokosi letai valgyti - gerai sukramtyti maista, mankstintis.