Įkraunama...
Įkraunama...

Gyvenimas pagal Polį Bregą II-a dalis

Gal kas zinote Ekudashiu dienas 2010 metams? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Bitute32 @ 2009 11 15, 09:24)
Gal kas zinote Ekudashiu dienas 2010 metams?  smile.gif

http://vaartaahaa.bl...i-dates_12.html
Atsakyti
Sveikos mergaites, sendien pradejau skaityti Polio Brego knyga, tai man asmeniskai labai padare gera ispudi wub.gif tad noriu, pasiprasyti i jusu kompanija ir begu skaityti ka rasete sioje temoje, kad nebuciau iskritusi rolleyes.gif
Atsakyti
Nu zinot mergaite paskaiciau pirmus 5 psl tai niekop nesupratau kas ta "vata" "pita" ar dar nzn kas blink.gif blush2.gif gal geriau ryt pradesiu skaityti nuo galo gal taip geriau suprasiu arba dar geriau varau geriau knygos paskaityti bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(kr1st1na @ 2009 11 19, 21:00)
Nu zinot mergaite paskaiciau pirmus 5 psl tai niekop nesupratau kas ta "vata" "pita" ar dar nzn kas  blink.gif blush2.gif  gal geriau ryt pradesiu skaityti nuo galo gal taip geriau suprasiu arba dar geriau varau geriau knygos paskaityti  bigsmile.gif

Apie došas (vata, pita, kapha) Bregas nerašo lotuliukas.gif .
Došos tai energijos rūšys, jų suskirstymas pagal ajurvedą.
Apie jas bendram supratimui galima pasiskaityti čia:

http://www.ajurvedos...age-165-lt.html
http://www.ajuverda....ipsniai/007.php

Gal bus aiškiau ax.gif
Badaujant, po badavimo, ir šiaip kitais atvejais svarbu atsižvelgti į savo kūno konstituciją, kad sau nepakenkti. Nėra vieno recepto tinkamo visiems ir netgi badaujant, tinkamai įvertinus savo konstituciją (došą) ir laikantis rekomendacijų galima gauti daug geresnį efektą ir taipogi sau nepakenkti. Bregas apie tai nieko nerašo, bet patarčiau daugiau pasidomėti apie badavimą. Pakankamai plačiai ir išsamiai apie tai yra aprašyta G. Malachovas "Badavimo fenomenas".

Atsakyti
QUOTE(Kristaline @ 2009 11 20, 10:30)
Apie došas (vata, pita, kapha) Bregas nerašo  lotuliukas.gif .
Došos tai energijos rūšys, jų suskirstymas pagal ajurvedą.
Apie jas bendram supratimui galima pasiskaityti čia:

http://www.ajurvedos...age-165-lt.html
http://www.ajuverda....ipsniai/007.php

Gal bus aiškiau  ax.gif
Badaujant, po badavimo,  ir šiaip kitais atvejais svarbu atsižvelgti į savo kūno konstituciją, kad sau nepakenkti. Nėra vieno recepto tinkamo visiems ir netgi badaujant, tinkamai įvertinus savo konstituciją (došą) ir laikantis rekomendacijų galima gauti daug geresnį efektą ir taipogi sau nepakenkti. Bregas apie tai nieko nerašo, bet patarčiau daugiau pasidomėti apie badavimą. Pakankamai plačiai ir išsamiai apie tai yra aprašyta G. Malachovas "Badavimo fenomenas".

Ačiū už informacija, bet žiūriu čia kaip toje patarlėje "Kuo toliau į mišką, tai tuo daugiau medžiu" doh.gif , o G. Malachovas kažkur man jau girdėtas, ar čia kartais ne tas vyriokas, kur rytais per rusu kanalą veda laida apie sveika gyvenimo būdą rolleyes.gif
Atsakyti
Vaje vaje ,kaip sunku badaut kai lauke šalta, taip norisi į skrandį ko nors šilto.
Papasakosiu kaip prieš porą savaičių po bado valgiau morką, ji buvo nešvari,žemėta(turgui pirkta),tai reikėjo apdorot laiko,suvalgiau ir dar vienos užsimaniau,kad greičiau būtų tai maximoj pirktą plautą čiupau,feee toks acetono skonis...tai vyrui daviau atsikast ir jis tai aiškiai pajuto ir spjovė,o juk ir nuskutau ir nuploviau
Atsakyti
QUOTE(kr1st1na @ 2009 11 20, 09:35)
Ačiū už informacija, bet žiūriu čia kaip toje patarlėje "Kuo toliau į mišką, tai tuo daugiau medžiu"  doh.gif , o G. Malachovas kažkur man jau girdėtas, ar čia kartais ne tas vyriokas, kur rytais per rusu kanalą veda laida apie sveika gyvenimo būdą rolleyes.gif

Taip tas pats.
Jis ir knygų yra nemažai išleidęs, pats praktikuoja badavimą ir literatūros apie badavimą nemažai išanalizavęs. Tikrai verta paskaityti, kad susidaryti platesnį supratimą apie tai smile.gif .
Atsakyti
Siandien ekadashis - valomes biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Bitute32 @ 2009 11 26, 10:39)
Siandien ekadashis - valomes  biggrin.gif

Aš tai antradienį badavau, nelabai man gaunasi per ekadašius doh.gif
Kai valios prisikaupiu tada ir pabadauju rolleyes.gif .
Pastaruoju metu sunkoka man su ta valia... Anksčiau reguliariai kartą per savaitę badaudavau ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Bitute32 @ 2009 11 26, 12:39)
Siandien ekadashis - valomes  biggrin.gif

Tai kad pagal kalendorių pas mane ekadašis šeštadienį g.gif

Norėčiau pabadauti, bet įdomu ar šiuo gripo metu badas nenumuš imuniteto g.gif. Gal geriau nerizikuoti g.gif. Nes visdėlto tai stresas organizmui g.gif Paskutinį kartą dieną badavau prieš beveik 2 metus... O dabar maitinuos nelabai sveikai blush2.gif
Papildyta:
Dar galvoju, jei badauti nuo pietų iki kitos dienos pietų g.gif Gaunasi irgi 24 val., bet tikriausiai lengviau būtų g.gif. O ir darbe nekiltų šurmulio, kodėl nevalgau tongue.gif. Taip pasiskirt dieną, pvz penktadienį ax.gif Ką galvojat?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mate*: 26 lapkričio 2009 - 19:08
QUOTE(Mate* @ 2009 11 26, 19:15)
Tai kad pagal kalendorių pas mane ekadašis šeštadienį g.gif

Norėčiau pabadauti, bet įdomu ar šiuo gripo metu badas nenumuš imuniteto g.gif. Gal geriau nerizikuoti g.gif. Nes visdėlto tai stresas organizmui g.gif Paskutinį kartą dieną badavau prieš beveik 2 metus... O dabar maitinuos nelabai sveikai blush2.gif
Papildyta:
Dar galvoju, jei badauti nuo pietų iki kitos dienos pietų g.gif Gaunasi irgi 24 val., bet tikriausiai lengviau būtų g.gif. O ir darbe nekiltų šurmulio, kodėl nevalgau tongue.gif. Taip pasiskirt dieną, pvz penktadienį ax.gif Ką galvojat?

Šiaip badavimas sustiprina imunitetą smile.gif Pajutus pirmuosius peršalimo požymius galima ligą sustabdyti, nes kai badaujam balterijos nebeturi joms palnkių sąlygų daugintis. Pražiai po 12 val pabadauti l. gerai. Tik atitinkamai pietūs tiek paskutiniai tiek pirmieji turėtų būti iš žalių daržovių... (nors čia jau reiktų atsižvelgti į savo kūno konstituciją bei savijautą).
Atsakyti