QUOTE(Fairyland @ 2010 04 28, 07:29)
Tiesa turiu klausimeli-ar yra LT kur vieta kur galima badaut priziurint gydytojui? Kazka girdejau kad Egles sanatorijoj trumpalaikis badavimo kursas yra, buvau ilindus i tinklapi tai nieko ta tema neradau

Dar girdejau kad Latvijoje yra sis dalykas daug geriau isvystytas-ten galima ir 21 diena pabadaut priziurint profams

Tik kaip ieskot info apie LV dar nesumasciau

O kad Rusijoj yra ir ne viena vieta tai tixliai zinau, per googla isivedus buvau lecenie golodom -tai daug info su kainom ir visais aprasymais

Bet Rusija tolokai, noretusi kur arciau- cia as ateiciai galvoju kad reiktu prasivalyt is esmes

Kristaline, tavo maitinimasi po badavimo issisaugosiu

Gal kada prireiks
Apie badavimo klinikas Lietuvoje nesu girdėjusi. Žinau tik, kad Vaištarienė praktikuoja badavimą, bet nieko daugiau. Aš badauju pagal P. Brego ir G. Malachovo rekomendacijas. Manau, kad turint pakankamai žinių ir šiek tiek praktikos galima saugiai badauti ir savarankiškai. Nebent esant l. blogai sveikatos būklei geriau badauti prižiūrint medikams.
O dėl išėjimo iš badavimo, tai čia individualus dalykas, nieko toje informacijoje svarbaus nubuvo, tik mano organizmo tam tikri poreikiai
Kas tikrai naudinga, tai po ilgalaikio badavimo atnaujinti mitybą sultimis. Organizmas lengvai pereina prie maitinimosi režimo. Toks maistas energijos įsisavinimui paima nedaug. Tuo pačiu galima ir "pavalgyti" ir skaniai atsigerti

Nes vandens skonis jau gerokai įkyrėjęs

Po truputį atsiranda apetitas ir virškinimo sistema paruošiama rimtesniam maistui.
Planavau 3 dienas gerti vien sultis, kitas 3 trintas vaisių ir daržovių košytes su sultimis, o po to įvedinėti kruopas, riešutus ir kt. produktus. Pereinamasis laikotarpis trunka tiek pat dienų kiek ir badavimas, taigi aš vis dar jame esu (10-ta para)

Toliau stengiuosi vartoti pagrinde žalius vaisius ir daržoves, dar valgau rupios duonos ir rauginto pieno produktus. Nors pieno produktų ketinau atsisakyti, bet matyt, kad organizmas dar tam nepasirengęs