o man va kita savaitele liepe ateit del sio tyrimo, nors dar iki 36 savaiteles nemazai laiko, kazin ko cia taip anksciau, ir sake, kad tas tyrimas kainuos 50 lt, nors lankausi valstybinei poliklinikoj, idomiai man cia su tuo streptokoku

QUOTE(mama-ruta @ 2010 01 17, 20:55)
O man iskilo toks klausimas,ryt darys ta tyrima man,bet jei ras tai kas tada,nes as alergiska penicilinuj
Gal kas susidure su sia problema?

Jei tas tyrimas bus teigiamas,tikiuos kad jis jum bus neigiamas

Papildyta:
QUOTE(vaidze @ 2010 01 17, 21:05)
o man va kita savaitele liepe ateit del sio tyrimo, nors dar iki 36 savaiteles nemazai laiko, kazin ko cia taip anksciau, ir sake, kad tas tyrimas kainuos 50 lt, nors lankausi valstybinei poliklinikoj, idomiai man cia su tuo streptokoku 

idomiai

tai nera susije su pienlige, nes tai visai skirtingos floros. o kadangi pienlige daznai nestukes kankina, tai todel ir atrodo, kad tai susije. mano drauge pienlige kankino visa nestuma, o streptokoko nebuvo pas ja 
Papildyta:
be to pienliges sukeleju mieliagrybiu pagauseja nusilpus imunitetui, kas buna nestumo metu. o tai geros salygos pagauseti ir streptokokui. bet sios abi floros nebutinai turi buti kartu

Papildyta:
be to pienliges sukeleju mieliagrybiu pagauseja nusilpus imunitetui, kas buna nestumo metu. o tai geros salygos pagauseti ir streptokokui. bet sios abi floros nebutinai turi buti kartu
QUOTE(laputeeeee @ 2010 01 12, 18:47)
Sveikutes
sakykit kada tie antibiotikai yra leidziami kada vandenys nubega ar ne?
o jei vandenys namie nubega? 

antibiotikai leidziami likus keliomsvalandoms iki stumimo momento, o valandas tiksliau nustato gydytojas pagal eiga gimdymo,gali leisti net kelis kartus jei procedura uzsitesia ilgiau nei panavo iskart.
Papildyta:
QUOTE(mama-ruta @ 2010 01 17, 21:55)
O man iskilo toks klausimas,ryt darys ta tyrima man,bet jei ras tai kas tada,nes as alergiska penicilinuj
Gal kas susidure su sia problema?

jei tau isaugins ta bakterija tai paskui darys kita tyrima, ta isauginta monstriuka tures galabyti antibiotikais ir ziuret kaip jis pasiduoda nudusinamas, kaip as suprantu tu turetum pasakyti del alergijos butent sitam antibiotikui ir ta tures isbandyti reakcija su kitais vaistais, kuriu tikrai yra uztektinai siais laikais.
Papildyta:
QUOTE(laputeeeee @ 2010 01 18, 17:08)
idomiai
nes jei jie randa streptokoka tada reikia primoketi ir jis kainuoja brangiau,pvz antakalnio poliklinikoje paselio istyrimas kainuoja apie 24lt o jei randa daro issamesnius tyrimus ir plius reikia sumoketi + apie 52lt tai bendra suma gaunasi apie 76lt...

Teisingai cia viskas tik noriu patikslinti kad pirma imoka moki uz tepinelio paemima ir auginima, o paskui jei kazka randa tada primoki uz antibiotiku tinkamu tavo dziaugsmui nugaleti parinkima

QUOTE(*Soleo* @ 2010 01 20, 15:35)
Manau tai susije su pienlige.
nemanau kad susije, nesirgau niekad nei pienlige nei jokiom kitom infekcijom ar uzdegimais, o va rado labai didele streptokoko populiacija

pirmas vaikas gime anksciau laiko (vandenys nubego - dabar itaria kad tai galejo sukelti streptokokas), strept. tyrimo buvau nespejus pasidaryt o ir nesiule niekas. Manau gimusiai dukrytei leido antibiotikus (nesu del to tikra), nes buvo labai sunerime KMUK daktarai kad be tyrimo atvaziavau gimdyt

dabar antro laukiuosi tai vos ne per jega issiprasiau tyrimo poliklinikoj, sumokejau uz ji pinigus ir rado ta bacila

QUOTE(eglieska @ 2010 01 20, 17:10)
tai nera susije su pienlige, nes tai visai skirtingos floros. o kadangi pienlige daznai nestukes kankina, tai todel ir atrodo, kad tai susije. mano drauge pienlige kankino visa nestuma, o streptokoko nebuvo pas ja 
Papildyta:

Papildyta:
SUPANIKAVAU

Turejau ir pienlige, kuri nepasidave jokiam gydymui ir ta nelemta streptokoka.per gimdyma leido antibiotikus. labai sunkiai gijo kirpimo randas, vis atsirasdavo mazas pulinukas ant rando, kuris augdamas tempe oda, po to subliuksdavo ir taip kokias 2-3 savaites. po 6 savaiciu pries eidama pas gydytoja pastebejau makstyje rausva ,plokscia, kaip degtuko galvute puslyte.Pasirodziau gydytojai, ji neprisimine pavadinimo, bet pasake, kad cia nieko baisaus, tai kaskokia virusine nuo instrumentu kuriais siuvo kirpimo vieta. Sake, kad nereikia nieko daryti, atseit giliau makstyje yra dar viena, bet su laiku jos nukris pacios. Liepe pasirodyti po 3 menesiu. Parejau is jos rami, nes isskyros ir kvapas buvo normalus, tai patvirtino ir daktaryte, taciau po pirmuju santykiu su vyru pradejau teplioti, viena diena labiau, kita maziau. po savaites pastebejau, kad ji paaugo, pasidare kaip zirniukas, bet yra minksta ir plokscia.Vis dar teplioju, jos man neskauda, net nejauciu, bet dabar labiausiai pykstu, kad nepriverciau gydytojos prisiminti pavadinimo, labai noreciau suzinoti apie tai daugiau. Gal kam nors buvo kaskas panasaus, ar gal zinote sios kvarabos pavadinima. matau, kad tie 3 menesiai , kol vel nueisiu pas gydytoja man pavirs tikru kosmaru.
QUOTE(zylute35 @ 2010 01 23, 19:55)
Gal kam nors buvo kaskas panasaus, ar gal zinote sios kvarabos pavadinima. matau, kad tie 3 menesiai , kol vel nueisiu pas gydytoja man pavirs tikru kosmaru.
tai ko tu lauki 3 men.? sokliuok pas gydytoja, kam cia kankintis..

as kita sav. tureciau sulaukti atsakymo del tyrimo, tai laikau sukryziavus pirstukus, kad viskas ok. butu.
sveikos mamos
vaje kiek tu parazitu ir ligu visokiu, net pikta
o tai kaip supratau tai nedaro to streptokoko tyrimo , jis neprivalomas nesciosioms???jei 30 proc. moteru ji turi tai kaip cia neprivalomas, vadinasi ir vaikiukam tiek proc. gresia si baisybe...o ar is paprasto maksties tepinelio mato yra ar ne sis brudas???aciu

QUOTE(meshkafonija @ 2010 02 01, 20:52)
sveikos mamos
vaje kiek tu parazitu ir ligu visokiu, net pikta
o tai kaip supratau tai nedaro to streptokoko tyrimo , jis neprivalomas nesciosioms???jei 30 proc. moteru ji turi tai kaip cia neprivalomas, vadinasi ir vaikiukam tiek proc. gresia si baisybe...o ar is paprasto maksties tepinelio mato yra ar ne sis brudas???aciu

Apie 35 nėšumo savaitę ima ne tepinėlį, o pasėlį taip pat iš makšties. Šis tyrimas mokamas apie 50 Lt (Centro polinklinikoj). Jei gydytoja neskiria, reik pasiprašyt. Bet dabar jau pasiūlo, manau, visom.