Aš visuomenės sveikatos centre apie 20 lt. mokėjau, su gydytojos siuntimu.
Na va pagaliau issiaiskinau su tom kainom...Nacionalineje visuomenes sveikatos labaratorijoje ( Vilniuje Zolyno g) neigiamas paselio tyrimas kainuoja 8,70Lt!!!Jei randa teigiama- daro dar viena tyrima - iesko antibiotiko jam numarinti, tai + 40Lt. Is viso jei turi ta bruda apie 50Lt kainuos. Man poliklnikoj siule uz 50Lt ta pati tyrima (nepaisant jis teigiamas ar neigiamas bus, tokia yra tvarka ir sudaryta sutartis su Santariskemis).
Vat , mielos moterytes, mum sioje vietoje yra dar sioks toks pasirinkimas... 25% tirtu moteru turi si B grupes streptokoka...
Tiesa, paseli paimti turi vistiek musu ginekologas, ten tik tyrimus atlieka!!!
Vat , mielos moterytes, mum sioje vietoje yra dar sioks toks pasirinkimas... 25% tirtu moteru turi si B grupes streptokoka...
Tiesa, paseli paimti turi vistiek musu ginekologas, ten tik tyrimus atlieka!!!
sveikos.
va kam idomu tai pasakau naujausias zinias. sita tyrima paima kaune ausros g 44 (pastatas uz visuomenes sveikatos cantro, K.Petrausko g 28 atrodo) antras aukstas 12 kabinetas. ten nueinat, jokio siuntimo nereikia, paima ta paseli (paprasta neskausminga procedura pagaliuku su vata pavedzioja ten ir fsio, kelkis, renkis). tada nueini susimoki (pasako kur). kaina 20.10 lt. jei jau uzaugs ta bakterija tai tada manau reiks primoket. nu ir kai jau po kokiu keliu dienu eisit pasiimti atsakymo tai reiks turet kvitelius kad sumoketa, zinoma gali ir kazkas kitas uzlekt ir paimt atsakyma...
va tiek naujienu...
va kam idomu tai pasakau naujausias zinias. sita tyrima paima kaune ausros g 44 (pastatas uz visuomenes sveikatos cantro, K.Petrausko g 28 atrodo) antras aukstas 12 kabinetas. ten nueinat, jokio siuntimo nereikia, paima ta paseli (paprasta neskausminga procedura pagaliuku su vata pavedzioja ten ir fsio, kelkis, renkis). tada nueini susimoki (pasako kur). kaina 20.10 lt. jei jau uzaugs ta bakterija tai tada manau reiks primoket. nu ir kai jau po kokiu keliu dienu eisit pasiimti atsakymo tai reiks turet kvitelius kad sumoketa, zinoma gali ir kazkas kitas uzlekt ir paimt atsakyma...
va tiek naujienu...
Man toks klausimas iskilo: kas jei nespeja to tyrimo atlikti? ar reikia gimdant gydytojui pasakyti ir ar gimus vaikeliui atliks kokius tyrimus??
Man ims kita savaite (37 savaites nestumas bus) jei savaite reik tyrimo atsakymo laukti, jau 38-ios savaites.. baisu, jog anksciau nepagimdyciau, t.y. atsakymo nesulaukus.. na, bet cia tikriausiai man i nestumo pabaiga visokios paranojos i galva lenda..

Man ims kita savaite (37 savaites nestumas bus) jei savaite reik tyrimo atsakymo laukti, jau 38-ios savaites.. baisu, jog anksciau nepagimdyciau, t.y. atsakymo nesulaukus.. na, bet cia tikriausiai man i nestumo pabaiga visokios paranojos i galva lenda..

QUOTE(Lazdu_Dama @ 2010 02 19, 01:59)
Man toks klausimas iskilo: kas jei nespeja to tyrimo atlikti? ar reikia gimdant gydytojui pasakyti ir ar gimus vaikeliui atliks kokius tyrimus??

zinok man taip buvo

QUOTE(Liusii @ 2010 02 19, 00:37)
zinok man taip buvo
gerai kad ta tyrima nuejau biski anksciau pasidaryti , o taip gavosi kad gimdyti pradejau nepilnai 37 sav
tai kai jau buvau ligoninej nuvaziavo mano tyrima ir atveze, gerai kad jau buvo jis gatavas 

Dziaugiuosi, jog Jums viskas sekmingai baigesi

QUOTE(vaidyte @ 2010 02 19, 14:59)
Bet pagalvokit apie tai, jei tyrimas bus teigiamas..tuomet dar uztruks laiko, kol jie darys antibiotini tyrima
sito nezinojau ,maniskis tyrimas buvo geras

QUOTE(Lazdu_Dama @ 2010 02 19, 00:59)

Atsakymas buna po keliu dienu (2 rodos), tau pries gimdyma uztektu bent jau atsakyma gauti ar turi ta geri ar ne, jei kartais ji turetum ir pradetum gimdyti tiesiog tau suleistu standartinius antibiotikus jei tik jiems nebutum alergiska ir tai butu geresnis sprendimas nei neleisti nieko

Ingusia ir Adeliute - dekui Jums uz atsakymus
Tikiuosi nereiks man papildomo laiko, nes tyrimas bus neigiamas

Tikiuosi nereiks man papildomo laiko, nes tyrimas bus neigiamas

Padarytas tyrimimas 36-37 sav.dar neduoda garantijos,kadangi galima uzsikrest likus ir kelioms dienoms iki gimdymo,todel patarimas visoms
po gimdymo prasykite ,kad darytu tyrimus ar leliukas neuzsikrete streptokoku B ,kadangi ji daro ne visada,o pasekmes ziaurios.