Įkraunama...
Įkraunama...

ČILI sriuba, troškinys

QUOTE(dosa @ 2010 07 07, 21:35)
as dabar negaliu paskyti tiksliu proporciju, nes emiau is akies viska, na pabandykim atgaminti biggrin.gif
pakepinau 250g maltos jautienos su 2 galvutem svoguno, cesnako 3 skiltelem ir saliero pora stiebu ipjausciau smulkiai.
Emiau viena raudona ir viena zalia pipira, sudejau 1 indeli pupeliu cili padaze ir viska susmulkinau smulkintuveje, nes neturiu malimo masinos. Mesa is keptuves taip pat susmulkinau.
I puoda dejau smulkinta mesa ir smulkintas darzoves, sudejau pora indeliu  konservuotu  smulkintu pomidoru savo sultyse ir idejau dar 1 indeli pupeliu. Beriau chili corn cane prieskoniu misini, truputuka vandens ir leidau visam sitam geriau virti apie 30 min, vis pamaisydama, nes kitaip svilti ima.


Aciu, kad nepatingejot viska taip issamiai parasyti 4u.gif Ir dar labai operatyviai atsakete. Liuks! Ryt nusipirksiu produktu ir bandysiu gaminti.
Reiskia, jus irgi blenderiu viska smulkinot, o man nuotraukoje atrode, kad yra gabaliukai, o ne vientisa mase.... Bet ten gal keletas pupeliu kyso tongue.gif Zodziu, sriuba jusu pasakiskai skaniai atrodo.
O beje, pupeles cili padaze baltas ar raudonas naudojote?
Atsakyti
QUOTE(noriu zinoti @ 2010 07 08, 10:52)
Aciu, kad nepatingejot viska taip issamiai parasyti 4u.gif Ir dar labai operatyviai atsakete. Liuks! Ryt nusipirksiu produktu ir bandysiu gaminti.
Reiskia, jus irgi blenderiu viska smulkinot, o man nuotraukoje atrode, kad yra gabaliukai, o ne vientisa mase.... Bet ten gal keletas pupeliu kyso tongue.gif Zodziu, sriuba jusu pasakiskai skaniai atrodo.
O beje, pupeles cili padaze baltas ar raudonas naudojote?

tikrai taip, ten pupeles nesmulkintos gi, ir pomidorai is indelio (neperleisti per smulkintuva) smile.gif
Emiau raudonas pupeles 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(dosa @ 2010 07 08, 17:03)
tikrai taip, ten pupeles nesmulkintos gi, ir pomidorai is indelio  (neperleisti per smulkintuva) smile.gif
Emiau raudonas pupeles  4u.gif


Dekoju dar karta uz patikslinima 4u.gif Dabar belieka virti tongue.gif
Atsakyti
Na aš ilgai bandžiau atrasti sau tinkamiausią čili siurbos skonį ir vis eksperimentuodavau, nors pagalvojus, čia net nėr ką daug išradinėti rolleyes.gif Bet štai, neseniai man gavosi super skanus variantas, kurio dabar nuolat žadu laikytis ir nenuklysti nuo kelio (be to, panašiausias į tai, ką siulo Čilėje).
Taigi sriubos, kurią MB laaabai išgyrė galutinis receptukas:

(išeis 4-5 porcijos vidutiniuose dubenėliuose)
*Jautienos faršas 500g
*3 česnakų skiltelės
*1 svogūnas
*Konservuoti pomidorai (stiklainiukas)
*Pomidorų pasta (mažas indelis - 250g), net ne visą sudėjau
*Viena saldžioji raudonoji paprika
*Čili pipiriukas (aš dėjau 2, nes maniškis mėgsta kiek aštriau)
*Konservuotos pupelės aitriųjų paprikų padaže /arba/ kons.pupelės pomidorų padaže (rinkčiaus pirmąsiais ypač, jei dedat tik vieną čili pipiriuką)
*Didelis šaukštas cukraus
*Druskos kiekvienam pagal skonį (aš dedu daugiau)
*Jautienos prieskoniai
*Čili prieskoniai
*Raudonėlio žiubsnelis, bazilikas (nebūtina)
*Juod. pipirų (jų pabarsčiau tik kepdama faršą)

Dėl malimo, čia jau kiekvienam individualiai Bet aš asmeniškai norėjau, kad mėsytė jaustųsi, o ne viskas virstų vientisa koše, kur nematai net ką valgai) juolab, kad faršas ir taip smulkus, tai pakepinus jį su svogūnu ir česnakais - nebemaliau. Smuuulkiai supjaustytą papriką, čili pipiriukus ir konserv. pomidorus (juos nulupau, pjausyti net nereikia, vis vien lengvai susitrina) - sutryniau paprastai, nes blenderio net ir neturiu kol kas. Taigi faršą pakepinus supyliau į puodą, sudėjau vissas kitas trintas daržoves, pomidorų pastą, prieskoniukus ir troškinau apie 20 min.
Vėliau patarkavau sūrio ant patiektos tirštos sriubytės/troškinuko ir patiekiau su batono pakepinto su sviestuku ir česnaku riekelėmis thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo INFAANTE: 27 rugsėjo 2010 - 15:54
Kokiu puikiu receptuku cia radau smile.gif butinai darysiu ir as, bu spirmas kartas ka darysiu pati..... blush2.gif
Atsakyti
Tai sėkmės tau didelės drinks_cheers.gif
Atsakyti
Norėčiau jūsų paklausti ar kas darėte pagal šį receptą http://www.suvokimas....php?f=21&t=183 ir ar tikrai gaunasi čili tokia pat kaip čili picerijoje ? Nes dariau daug kartų čili sriubą ,troškinį ,bet taip ir nesigavo kaip norėjosi. Gal kas žinote tą receptą kurį naudoja čili picerijoje ?
Atsakyti
Greitas chili smile.gif Keptas farasas +adzikos padazas+ suris+kmynu.
Papildyta:
As pakepta farasa prasuku kombaine,ar su blenderiu,nes man patinka kai vientisa mase buna
Atsakyti
Oj, o as prisiskaiciau visur, tai tikrose cili niekas nededa farso!!!
Netycia pasiule drauge padaryti chili is cia:

http://www.neblogas....011/01/31/cili/

nuostabiai skanu gavosi!!!! wub.gif wub.gif wub.gif


QUOTE(Sunkissed @ 2010 12 14, 19:09)
Greitas chili smile.gif Keptas farasas +adzikos padazas+ suris+kmynu.
Papildyta:
As pakepta farasa prasuku kombaine,ar su blenderiu,nes man patinka kai vientisa mase buna

Atsakyti
Labai skani šita sriubytė/troškinys thumbup.gif Aš dažnai nededu čili pipiro, o barstau tik čili prieskonius, arba dedu adžiką ar aštrų pomidorų padažą, nes nemėgstu pernelyg aštraus maisto, kai jau per aštrumą nebejauti net maisto skonio...O be to ypač dabar, kai esu nestuke.gif MB dar papildomai pasipjausto sau į lėkštę jelapeno, jeigu jam trūksta aštrumo ax.gif Dažnai dar įdedu į šią sriubytę 1-2 nedideles morkytes, saldžiosios paprikos, mums patinka thumbup.gif
Atsakyti
visada maniau, kad as gaminu ne ta tikraji, o "tinginiu" cili... kazkada lyg buvau girdejusi, kad tikrojo cili vien mesos troskinimas trunka apie pora valandu ir jam valtojamas ne farsas, o smulkinta mesyte... blush2.gif
mano cili receptura nelabai skiriasi nuo cia minimu: pakepinamas farsas (koks tuo metu saldytuve) su daug cesnako, smulkintais ciliukais (as juos pjaustau su visom seklytem), ciobreliais (as juos megstu vartot su kepama, marinuojama mesa). I puoda dedu: pakepinta farsa, pora skardiniu konservuotu pjaustytu pomidoru, skardine pupeliu (as megstu tas baltas mazas pupeles), jei turiu skardine maza konservuotu kukuruzu (nebutinai), pora smulkiai supjaustytu marinuotu rugsciu agurku (manau tiktu ir rauginti). Viska paverdu koki pusvalanduka, kaskart vis pamaisant, nes viska traukia prie puodo dugno, jei ilgiau nemaisomas verda.. Man skaniausia valgyti su svieziu prancuzisku batonu (tuo ilguoju) ir be jokio surio, bet cia jau skonio reikalas.. kazkada bandziau cili virt su cukinija - man nepatiko, nes ta cukinija nepasileido ir kazkaip nea... dar kartais imetu kokiu uzsilikusiu saldytuve pievagrybiu.. sita sriubyte - troskinukas man labai pagelbeja apvalyti saldytuva... ir siuksliu maisas prisipildo skardiniu smile.gif
manau, kad nieko naujo neparasiau.. skaunaus ir sekmes atrandant savo recepta wink.gif
Atsakyti
Man mėgtsmiausias čili troškinys, tai pagal Beatą. Tik darau ne su jautiena, jautiena/kiauliena maišyta. Svarbiausia gerai apkepinti mėsytę, tada daržoves atskirai, ir pomidorus prieš pilant su blenderiu susmulkinti. o tada ILGAS troškinimas, ne mažiau valandą smile.gif kuo ilgiau tuo skaniau. Žinoma ant galo daug kakavos smile.gif gaunasi superinis Čili troškinys. Beje, troškinu špižiniame puode, niekas neprisvyla smile.gif Valgome su kukurūzų traškučiais smile.gif rolleyes.gif
Atsakyti