Įkraunama...
Įkraunama...

ČILI sriuba, troškinys

Dabar valgom sia sriubyte nu super bigsmile.gif thumbup.gif
Atsakyti
Sveikos, kadangi megstu lengvesnius patiekalus ir nemegstu farso ( na man jis smirda ir parduotuviu, o mesmales neturiu) tai gaminu be farso, turiu pasakyt, man labai skanu ax.gif
Tai vat kaip as dariau: Keptuveje pakepinau, patroskinau baklazano ir paprikos kubelius su daug cesnako. Tada i puoda pyliau siek tiek vandens, du nedidelius pomidoru savo sultyse, (su sakute subadziau tuos pomidorus) ir sumeciau viska is keptuves. Siek tiek palikau troskintis ir tada sudejau HEINZ pupeles keptas pomidoru padaze, cili pipiriuka raudona, sauksta cukraus, druskos ziupsni. Uzdengiau, isjungiau virykle ir pastaciau "prinokti" . Tuo metu pasiruosiau uzkandos, supjausciau ciabbata, aplaisciau alyvyogiu aliejumi, zoleliu pridejau, sriuba apibarsciau suriu ir uzkandau duona, skanu, lengva ir nebrangu. Na taip pupeles kainuo apie keturi Lt, bet verta pirkti, nes tikrai skanios
Atsakyti
Nu gi ir aš išsiviriau labai skanią sriubytę, identišką gaminamai Čili picerijoje, tik mano skonio receptoriams daaaug skanesnę biggrin.gif receptas rastas internete, tik truputį pakoreguotas pagal individualų skonį rolleyes.gif

4 porcijoms:
300g kiaulienos ir jautienos faršo
3/4 raudonos paprikos
indelis konservuotų pupelių (aitriame padaže, kadangi niekur parduotuvėse neradau čili pipiro)
vienas mėlynasis svogūnas
3 vidutiniai pomidorai
2 skiltelės česnako
pomidorų padažo
prieskoniai (pipirai, druska)
vandens
sūrio pabarstymui

Faršas pakepinamas su smulkiai sutarkuotu svogūnu, įberiama šiek tiek pipirų, druskytės. Jam parudus permalu su mėsmale. Paprika, kons.pupelės, česnakas, nulupti pomidorai sumalami taip pat. Į puodą supilamas faršas, sumalta daržovių masė, pomidorų padažas, vandens (priklauso kokio skystumo sriubos norite). Viskas gerai išmaišoma, suberiami prieskoniai ir troškinama ant silpnos ugnies 15-20min. Išvirus dėti į lėkštę, užbarstyti sūrio, palaukti kol jis išsilydys.
Mes valgėme su skrudinta sumuštinių duona.
Skanaus essen.gif

user posted image
Atsakyti
Labai mėgstu aštrią čili sriubą thumbup.gif Tačiau norisi padaryti ją mažiau mėsingą g.gif Dedu pupelių 2-3 skardines, pora morkų. Pasiskaičiau, kad pomidorų dedat, bandysiu ir aš. Ką dar iš daržovių galima būtų bandyti dėti?
Atsakyti
QUOTE(saulevandeny @ 2010 03 08, 21:03)
Labai mėgstu aštrią čili sriubą  thumbup.gif Tačiau norisi padaryti ją mažiau mėsingą  g.gif Dedu pupelių 2-3 skardines, pora morkų. Pasiskaičiau, kad pomidorų dedat, bandysiu ir aš. Ką dar iš daržovių galima būtų bandyti dėti?



raudona paprika mirksiukas.gif
Atsakyti
As pabandysiu padaryti su vistienos krutinele, mat turiu jos likusios nuo keptos vistos. Parasysiu kaip gavosi.
Atsakyti
na ir manęs vyras prašo, teks gaminti.
Atsakyti
galiu pasidalinti savo receptuku ir as. keptuveje pakepinu farsa (dedu visoki) intensyviai maisant, kad kuo maziau liktu gumuleliu. tada suverciu i puoda. ten pat keliauja ir smukliai tarkuota morka pakepinta su svogunu(ju reikia daug ir smulkiai pjaustytu). dar pakepinu visokiu darzoviu cukiniju, baklazano, sparaginiu pupeliu, paprikos ir kadangi mano seima tokiu dalyku nemegsta, tai pakepintas darzoves sublenderiuoju, jos taip pat keliauja i puoda. uspilu siek tiek vandens ir viska troskinu. partoskinusi dedu skardine sublenderiuotu pomidoru savo sultyse ir konservuotu pupeliu. dedu prieskonius, cili ir dar truputi patroskinu.turi gautis tistokas patiekalas. kai uzsuku ugni dedu smulkiai pjaustytus cesnakus nes tik taip islieka ju skonis. ismaisau ir leidziu kelias minutes sriubai pastoveti. pilu i lekste dedu ant virsaus surio ir skanaus. seima kerta pasigardziuodami, nors siaip tai darzoviu nemegejai.
Atsakyti
prisiskaiciau receptu, pabandziau ir as pirmakart pasigaminti sios sriubytes. Tikrai gaminsiu ne karta smile.gif
user posted image
Atsakyti
QUOTE(maksas @ 2005 07 14, 14:35)
Aš į čili sriubą dedu:
0,5 kg jautienos fršo
indelį konservuotų raudonųjų pupeliu
ind. pomudorų tyrės LeBelle (jos yra tik IKI, sumažintas sulčių pokelis 500g)
Česnako
Svogūno
Čili pipiriuko


viskas taip pat tik pris valgant dar suriu apibarstom g.gif
Atsakyti
QUOTE(dosa @ 2010 07 07, 18:23)
prisiskaiciau receptu, pabandziau ir as pirmakart pasigaminti sios sriubytes.  Tikrai gaminsiu ne karta smile.gif
user posted image


dosa, o pagal koki recepta jus gaminote? Jusiske tokia tirsta tirsta atrodo, as kaip tik tokios noreciau ax.gif Ir mesos bei darzoviu nemalet, ar ne?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo noriu zinoti: 07 liepos 2010 - 19:00
QUOTE(noriu zinoti @ 2010 07 07, 17:57)
dosa, o pagal koki recepta jus gaminote? Jusiske tokia tirsta tirsta atrodo, as kaip tik tokios noreciau ax.gif Ir mesos bei darzoviu nemalet, ar ne?

as dabar negaliu paskyti tiksliu proporciju, nes emiau is akies viska, na pabandykim atgaminti biggrin.gif
pakepinau 250g maltos jautienos su 2 galvutem svoguno, cesnako 3 skiltelem ir saliero pora stiebu ipjausciau smulkiai.
Emiau viena raudona ir viena zalia pipira, sudejau 1 indeli pupeliu cili padaze ir viska susmulkinau smulkintuveje, nes neturiu malimo masinos. Mesa is keptuves taip pat susmulkinau.
I puoda dejau smulkinta mesa ir smulkintas darzoves, sudejau pora indeliu konservuotu smulkintu pomidoru savo sultyse ir idejau dar 1 indeli pupeliu. Beriau chili corn cane prieskoniu misini, truputuka vandens ir leidau visam sitam geriau virti apie 30 min, vis pamaisydama, nes kitaip svilti ima.
Atsakyti