Įkraunama...
Įkraunama...

Važiavimas dviračiu

QUOTE(Sirijos_girele @ 2011 12 12, 21:12)
Tai kaip matau labai mažai suaugusiųjų nemoka važiuoti dviračiu, o dar mažiau nemokančių visgi pasiryžta mokytis.
Aš esu viena iš tų, kurie taip ir neišmoko dviračiu važiuoti. Važinėjau tik triratuku, vėliau normalaus dviračio tėvai nenupirko. Dabar man 24 metai ir labai noriu išmokti važiuoti. Dviratį turiu, maniau, va imsiu ir važiuosiu biggrin.gif Deja, kai esi suaugęs, ne viskas taip paprasta kaip gali pasirodyti.
Vasarą tris dienas mokiausi po kelias valandas.
Pirmąją dieną bandžiau tiesiame asfaltuotame kelyje, kai mane prilaikė vaikinas. Deja, svyravo dviratis į visas puses ir niekas nepavyko.
Antrąją dieną bandžiau nuo kalniuko riedėti nemyndama, vien tam, kad pajusčiau, kaip reikia tą pusiausvyrą išlaikyti. Deja, vakare ant kojų buvo pilna skaudžių mėlynių nuo pedalų..
Trečiąją dieną vaikinas sugalvojo nuimti visai pedalus biggrin.gif Tai šio sprendimo dėka iš tikrųjų pajutau, kaip tą vairą reikia sukioti, kad išsilaikyčiau. Ir visai neblogai sekės, kol neįsirėžiau į tvorą ir "nenusitarkavau" krumplių..

Vis dar esu pasiryžusi išmokti kitą vasarą.
Pažįstu dar du žmones, kurie nemoka važiuoti dviračiu:savo grupiokę, kuri vaikystėje patyrė traumą, nes nukrito baisiai nuo dviračio. Ir savo sesę, kurios istorija kaip mano.

Bet nepažįstu nei vieno žmogaus, kuris suaaugęs būtų išmokęs šito (t.y. vyresnis nei 18 metų).
Jei tokių žmonių yra, please, parašykite man į a.ž. savo asmeninę istoriją smile.gif Man labai reiktų patarimų ir tokios istorijos padėtų man patikėti, kad viskas yra įmanoma.

O tie, kurie sako, sėdi ir moki, nesupranta, kad suaaugusiems pusiausvyros įgūdžius gerokai sunkiau įgyti, mes turim daugiau baimių negu vaikai, beto, neturim didelių triratukų biggrin.gif kad palaipsniui pereitume prie dviejų ratų.

Čia panašiai kas kokiam 40mečiui mokytis čiuožti pačiūžomis arba važiuoti riedučiais.
Arba 40mečiui mokytis vairuoti.

Dviraciu ismokau vaziuoti mazdaug 35m smile.gif lengva tikrai nebuvo,ypac turint galvoje tai,kad esu nereali baile,kokios ko gero svietas nemate doh.gif bet buvo didelis noras.Vienintelis budas ismokti-vaziuoti,vaziuoti,vaziuoti...kol gausis smile.gif Teises issilaikiau,beje,38m.(lengva irgi nebuvo),gana greit susirinkau visas kategorijas (na,beveik visas-ant motociklo sesti nesiruosiu),mano mama teises issilaike budama 65m,o 70m.jubiliejaus proga pirma karta issoko su parasiutu...Taip kad viskas yra imanoma,ir viskas priklauso tik nuo tavo noro-jei labai noresi-iveiksi,jei neiveiksi-reiskia,dar nera to tikro noro... ax.gif
Ir nereikia taip 40-meciu nuvertinti... 4u.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(marytexxx @ 2011 12 13, 16:17)
Čia panašiai kas kokiam 40mečiui mokytis čiuožti pačiūžomis arba važiuoti riedučiais.
Arba 40mečiui mokytis vairuoti.

šitie tavo žodžiai mane pralinksmino,tau 40-mečiai,kaip kokie kriošėnos atrodo,

sakyčiau ne dėl to, kad kriošena, o dėl to, kad mokymuisi jau senas. ir tai nėra nei kvaila, nei neįmanoma, tiesiog šiek tiek sunkiau, nei esant vaikui, kitas imlumas, kiti pajėgumai, kitas naivumo ir drąsos laipsnis, ir t.t..
nu mano tėvas irgi gana vėlai teises išsilaikė, tai sakyčiau iki šiol jo susikaustymas prie vairo jaučiasi. biggrin.gif g.gif nors žinau ir jaunų, kurie taip vairuoja. mama išsilaikė dar vėliau, ir svečioj šaly, tik tiesa sakant dar nemačiau kaip ji vairuoja biggrin.gif (g.gif ) nebuvo progos.
važiuoti dviračiu išmokau pradinėse klasėse, kaime. triratuko ir keturračio etapą praleidau. važinėju iki šiol, nes labai mėgstu. neseniai taip vožiausi, kad ranka mėnesį skaudėjo biggrin.gif . bet tai aišku neatbaidė, tik atsargiau su manevrais elgtis ėmiau. tačiau nemoku čiuožti anei plaukti bigsmile.gif biggrin.gif ir kadangi didelio noro nejaučiu, tai tikriausiai ir nebeišmoksiu biggrin.gif ax.gif dabar net susimąsčiau, kaži ko daugiau, nemokančių plaukti ar nemokančių dviračiu važiuot. g.gif biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo trr: 14 gruodžio 2011 - 01:01
Dviračiu važiuoti išmokau artėdama prie 5 metų, nes turėjau anais laikais retą daiktą - triratį, transformuojamą į normalų dviratuką. Jo užteko iki 3 klasės (smarkiai kėlėsi vairas ir balniukas), tada nupirko normalų dviratį į mokyklą važiuoti. Nuotykiai buvo du: pirmas mėginant važiuoti atsistojus ant vyriško dviračio pedalo - įkišau koją į ratą, žymės iki šiol. Antrą sykį išpuolė stirna ant kelio iš pakelės krūmų - nulėkiau į griovį, smarkiai susimušiau šlaunį. Užtat kai prieš kelerius metus, jau įkopus į šeštą dešimtį, beveik kilometrą nuvažiavau be rankų - jaunų giminaičių akyse išsyk įgijau didelį autoritetą.
Teises išsilaikiau 44 metų, iš pirmo karto, vairuoti l. mėgstu. Plaukti išmokau 17-kos, mėgstu taip pat.
Mano aplinkoje vyriausia moteris, išmokusi važiuoti dviračiu, buvo 45 metų močiutės sesuo.
Atsakyti
QUOTE(nutė @ 2011 12 14, 08:36)
Užtat kai prieš kelerius metus, jau įkopus į šeštą dešimtį, beveik kilometrą nuvažiavau be rankų - jaunų giminaičių akyse išsyk įgijau didelį autoritetą.

wow bigsmile.gif , neabejoju, kad jie išsižiojo thumbup.gif
Atsakyti
Kur traukiat is Pasilaiciu? Aktualu su vaiku. 4u.gif

Kur dar rast "gyva" tema dviratininkams? ax.gif Aciu
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Alezee: 07 liepos 2013 - 14:55
vat mane irgi domintu ar yra kokia gyva tema dviratininkams ir siaip apie dviracius smile.gifsmile.gifsmile.gif
Atsakyti
Cia yra viskas apie dviracius ir marsrutus.

http://www.velomanai...95fcb367dc2c525
Atsakyti
Man labiausiai patinka važinėtis su dviračiu po dzūkijos nacionalinį parką, gamta ir dar kartą gamta thumbup.gif
O šiaip su šeima esame nemažai įvairaus tipo kelionių su dviračiais išbandę. smile.gif
Atsakyti
As dar vaikystei ismokau, traumu buvo nemazai, viena kelio trauma primena apie save iki siol. Prie 5 metus atsisedau jau i modernu dvirati su greiciais ir stabdziais ant vairo, buvo sunku priprast....o siaip neblogai sekasi tik kad pries pora dienu nusiredinau neslabnai, nutarkavau nemaza plota odos, virs kelio oda plyso nuo smugio i vaira, visa melynese, bet....to nebutu atsitike jei suo nebutu pavadzio staigiai patempes. O taip teko rinktis paciai nukentet ar sunu pervaziuot. biggrin.gif Nesustabdo manes tokie dalykai, ot beda didele...uz tai kaip smagu visa seimyna su sunym kadien po darbo vaziuoti prie upes issimaudyt. Toli tai nevaziuojam, nera galimybes didelius atstumus iveikt butent del vaikystes kelio traumos, pora kartu bandziau, bet baigdavosi apsilankymu pas gydytojus, fizioterapijom ir vaistu leidimais tad nusprendem nerizikuot, pora valandeliu iki kaklo. Pas mus kalnu dviraciai, gyvenam ,,gamtoje'', palei upe, miske, bekelyje, kaip ir netinka kitokio tipo o ir nepatinka man per asfalta, jau tada renkuosi rieducius o siuo metu paziurejus i sunu svarstau dar apie paspirtuka ar riedlente.
Atsakyti
labas visom, man net geda prisipazinti bet nemoku vaziuoti dviraciu blush2.gif bandziau mokyts bet neiseina ir nusiraminau... smile.gif
Atsakyti