Įkraunama...
Įkraunama...

Pigmentinis retinitas

QUOTE(Monicute @ 2008 10 29, 21:21)
Na va, nurodė man vieną tokį gydytoją, tai ryt skambinsiuos. Reik pakalbėt, kad ištirtų tiksliai viska, noriu antrą kartą, kad patvirtintų diagnozę ir viską smulkiai ir suprantama kalba išaiškintų.
Be to, man ne vien pigmentinis retinitas... yra ir dar toliaregystė ir dar kažkas ko pavadinimo nepamenu, tai gal sakau bent dėl vieno iš jų galima ką padaryt, tai regėjimas bent truputuką pagerėtų...kad ir trumpam :?
Na čia tik mano visokie pamastymai... smile.gif
Prašysiu, kad tiksliai, ne abstrakčiai, pasakytų kokie jau tie patys patys optimaliausi vitaminai, maisto papildai, nes čia kai pasako tai ir žinok žmogau, kad kokius nori-tokius ir pirk :?

butinai viska parasyk is po tavo daktaru apziuros.gal bus pagereje viskas...
Atsakyti
et, skambinau tuo numeriuku, kuri dave man, bet pasirodo kad ten klinikos, kurioj jis tik du kart per menesi atvaziuoja... :? reiks klaust asmeninio nr jo.

O, tiesa, jus ten turit kokiu reikalu su Retinitis pigmentosa ten kazkokia asociacija ar sajunga?
Atsakyti
QUOTE(Monicute @ 2008 10 31, 00:54)
et, skambinau tuo numeriuku, kuri dave man, bet pasirodo kad ten klinikos, kurioj jis tik du kart per menesi atvaziuoja... :? reiks klaust asmeninio nr jo.

O, tiesa, jus ten turit kokiu reikalu su Retinitis pigmentosa ten kazkokia asociacija ar sajunga?

taip turiu reikalu su akl.sajunga,bet man nuo to nei silta nei salta,tiesiog as ten neinu,gal buvau pries kelis metus pamaiau ir nebenoriu eiti.per daug man emoiju buvo.tiesiog geriau jauiuosiu kai ten nesirodau.tai tiek.
Atsakyti
Na va merginos, buvau pirmadienį Kaune PILIES OPTIKOJE, tan pas gyd. Jūratį Žukauską buvau užsirašius.
Taijis man akytes patikrino ir patvirtino diagnozę dėl pigmentinio retinito. Bet dar penktadienį liepė nuvažiuot į Akių klinikas ir pasidaryt kažkokį tais ten tyrimą tinklainės pas Arvydą Gelžinį kaip supratau. Ir tipo jis jau man tada daugiau pasakys, kaip labai pažengęs...
Dar akinukus išrašė šiek tiek geresnius nei turiu, bet sakė, kad ir turimi nėra blogi, tai aš dar nesiskubinu jų gamintis.
Taip pat sakė vartot vitaminą A maksimaliom leistinom dozėm. na jei parašyta ant pakuotės gert po 1-2 kapsulytes, tai man sak4 gert 2 tada. Dar sakė gert OCUVAL ir dar kažkokius vaistus, kurių iš recepto neiššifruoju smile.gif
Tai vat, tiek žinių iš mano šio pasivažinėjimo į Kauną.

Gal kas dar turėjot reikalų su šiuo daktaru?

A, dar sakė, kad viena akis pradėjo šiek tiek žvairuot, tai sakė, kad neskubu, bet reikėtų atstatyt...laukia operacija
Atsakyti
[quote=Monicute,2008 11 25, 23:33]
Na va merginos, buvau pirmadienį Kaune PILIES OPTIKOJE, tan pas gyd. Jūratį Žukauską buvau užsirašius.
Taijis man akytes patikrino ir patvirtino diagnozę dėl pigmentinio retinito. Bet dar penktadienį liepė nuvažiuot į Akių klinikas ir pasidaryt kažkokį tais ten tyrimą tinklainės pas Arvydą Gelžinį kaip supratau. Ir tipo jis jau man tada daugiau pasakys, kaip labai pažengęs...
Dar akinukus išrašė šiek tiek geresnius nei turiu, bet sakė, kad ir turimi nėra blogi, tai aš dar nesiskubinu jų gamintis.
Taip pat sakė vartot vitaminą A maksimaliom leistinom dozėm. na jei parašyta ant pakuotės gert po 1-2 kapsulytes, tai man sak4 gert 2 tada. Dar sakė gert OCUVAL ir dar kažkokius vaistus, kurių iš recepto neiššifruoju smile.gif
Tai vat, tiek žinių iš mano šio pasivažinėjimo į Kauną.

Gal kas dar turėjot reikalų su šiuo daktaru?

A, dar sakė, kad viena akis pradėjo šiek tiek žvairuot, tai sakė, kad neskubu, bet reikėtų atstatyt...laukia operacija
[/quote
nepazystu to daktarelio,nieko negaliu ka ir pasakyti.gaila,kad patvirtino tau ta drauguzi retiniti,ai...nu sekmes tau taisant akytes..parasyk vel ka kaip einasi tau.
Atsakyti
Na kaip Jums besiseka gyvent su tuo nenaudeliu PR? Ar progresuoja? Pasidalinkit dziaugsmais ar liudesiais, nes kazkaip nutilo cia viskas... vel pasijauciau, kad man vienai ta nesamoninga liga... sad.gif ypac, kai pastebejau, jog akys prasciau mato dar.. :?
Atsakyti
nors si tema senokai begvildenta, isiterpsiu ir as, nes noreciau pasisakyti ir surasti bendraminciu, kadangi man si tema labai aktuali (MB serga ja), tuo labiau gal kam bus idomu ir naudinga. Visu pirma, tai labai uzjauciu jus del sios ligos ,nes patyriau ir patiriu visu groziu, ka ji reiskia verysad.gif
QUOTE(Monicute @ 2008 09 08, 13:27)
Na o siaip ka, geriu vitaminus akims visokius ir tiek (tik man sake, kad vitaminai turi buti be vitamino A butinai). Tas vitaminas A atseit gali tik pagreitint procesus visus. Tai as as va geriau BLUBERRY, dabar pradejauLiuberin forte gert.

pries kelis metus susirasinejau su vienu JAV profesorium, tai anot jo, geriausias visgi vit. A palmitatas ( mes ji siunciames is JAV, nes LT nerandam blush2.gif )

QUOTE(liepagn @ 2008 09 25, 17:45)
labas,jungiuosiu ir as prie sio skyrelio,turiu ir as ta negera pigmentini retiniti,kuri nustate man pries 4 metus.jau po truputi jauciasi,kad kitaip akys ziuri ,ir prieblandoje baugu darosi.geriu ir as visokiu tu vitaminu,kad tik padetu jie visi...

jei daug geri, reiktu pasiziureti, koks vit. E kiekis susidaro. Dabar tiksliai nepamenu, bet per didele jo doze turi neigiama poveiki regai.

QUOTE(Monicute @ 2008 09 29, 20:02)
Gal kas zinot kur galima butu rat daugiau info apie pigmentini retinita?
Siek tiek ieskojau google, bet nelabai ka ten ismeta :?

Yra berods net asociacija retinito LT, o siaip tai daugiau info anglu klb. Reikes man jau vel susiziureti, kuo buvau baigus savo paieskas del gydymo ir pristabdymo, gal per tuos kelis metus kazkas naujo atsirado verysad.gif
Atsakyti
laba smile.gif tikrai kad seniai sita tema begvidenta..
o kiek tavo MB metu? ar labai retinitas pazenges?
mano MB jau visai prastai mato nakti.. regos laukas belenkaip susiaurejes.. sad.gif
Atsakyti
QUOTE(Breta @ 2009 09 17, 16:54)
laba smile.gif tikrai kad seniai sita tema begvidenta..
o kiek tavo MB metu? ar labai retinitas pazenges?
mano MB jau visai prastai mato nakti.. regos laukas belenkaip susiaurejes.. sad.gif

MB jau virs 50, ka tik padare ragenos persodinimo operacija, iki kurios dar galejo dirbt, bet ji nepavyko, tai dabar viska turesim perdelioti kitaip - man baisu be galo, nes nezinau kaip reikes toliau gyvent.... doh.gif
Apie naktini matyma jau seniai pas mus nera net kalbos... verysad.gif
Kiek TB metu? kataraktos neturi? MB po kataraktos salinimo operacijos ir lesiu keitimo buvo labai pagereje....
Atsakyti
labas,kvieciu,jungtis pasirasymui prie sios temos.kaip jum sekasi? turiu pr.db einu tyrymui pas gelezini kauno klinikose,darys tyrymus del spalvotumo matymo,ziuresiu kokios isvados.sunkoka labai,buna stresu visokiu del sios ligos.ieskau bendraminciu sia tema...
Atsakyti
QUOTE(capcap @ 2010 06 23, 14:27)
labas,kvieciu,jungtis pasirasymui prie sios temos.kaip jum sekasi? turiu pr.db einu tyrymui pas gelezini kauno klinikose,darys tyrymus del spalvotumo matymo,ziuresiu kokios isvados.sunkoka labai,buna stresu visokiu del sios ligos.ieskau bendraminciu sia tema...

keliu tema,gal kam uzklius akys ant sios temos..ieskau bendraminciu sia tema.
Atsakyti
Kaip jums reikalai su PR?
Atsakyti