



greiti pyragėliai (be mielių)
tešlai:
0,5 l kefyro
2 kiaušiniai
2 v.š grietinės
2 a.š cukraus
1 pakelis (15g) kepimo miltelių arba nepilnas 1 a.š. sodos (gesinti nereikia)
0,5 a.š. druskos
miltai (pagal manę viso apie 800 g)
500 g miltų persijoti į dubenį,sumašyti su kitais sausais ingridientais.Įpilti kefyrą su kiašiniais ir grietine,išmaišyti. Toliau dėti tiek miltų,kad gautusi minkšta tešla (man dar išėjo lygiai 300 g,tešla gaunasi lipni,bet neišsigąskit

tešlą apibarstyti miltais ir palikti padengtą dubeniu 30 min.
po to formuoti (viską dariau rankomis,kočelo neprireikė) ant miltais pabarstyto stalo pyragėlius su mėgstamu įdaru.Suformuotus pyragėlius priploti ranka arba pakočiuoti,kad būtų plonesni.Kepti aliejuje,dedant sujungimu į apačią
Aš dariau su bulvėm+pakepintais svogūnais ir rūkyta šonine.Tešlos gavosi nemažai,pritrūko bulvių įdaro,teko ant greičio daryti šaldytuvo inspeksiją

