Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidėjos

Rena, o kada Tarasca mums parves orchidejas? Nesidomejai? as pinigus irgi jau pervedziau, antradieni.
Atsakyti
QUOTE(rena @ 2008 07 22, 20:18)

na zo isimi is vazoniko nuimi visa substrata, gali nuplauti saknis po silta srove, poto ispjauni papuvusiassaknis, pjauni tiek, kad apimtu ir sveikos saknies, poto kur perpjauni patepi cinamonu arba gali medzio anglim, gali ir zelionke, na zo ko turi, poto lai padziuna tospapjaustytos saknys, na gali palkti pusei dienos-parai, o poto jau sodini i nauja substrata (zeme), 1-2sav. nelaistai, o tik papurskinek vis orines sakneles, o jau po to jau galesi padaryti ir karsta dusa ir laistyti (mirkyti), tresti normaliai mirksiukas.gif ziedstiebio nepjauk, jei ziedai prades vysti ar kristi, tada ir nupjausi, nors aisku dar idomu kiek ten tu saknu sveiku like bus g.gif

va radau kazkurios forumietes patarima, kaip pasalint puvekus, bet ziuriu visos raso, kad persodint i nauja substrata, bet pas mane jis dar nesuires visai, geras dar, o gelyte jau apie pusantos savaites nelaistyta, tai skau, gal ja pries apkarpant pamirkyti vandenyje, juk paskui po persodinimo vel laistyt pora savaiteliu negalima g.gif
Papildyta:
Rodau viena is matomu nupuvusiu sakneliu, gal ir nera ju ten viduj, bet sita viena tai akis bado biggrin.gif

user posted image

O va koks substratas, manau dar tikrai geras

user posted image
Atsakyti
000189.gif Nu miargai nespeju su jumis doh.gif Vakare pasimaivysiu kaip mano oncis žydi,pirma karta taip gausiai žiedų prikrovė wub.gif wub.gif
Beje blondynka pagal mane tai tamstos substratas jau padruskėjęs g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kilka: 24 liepos 2008 - 13:56
QUOTE(kilka @ 2008 07 24, 14:55)
000189.gif Nu miargai nespeju su jumis doh.gif Vakare pasimaivysiu kaip mano oncis žydi,pirma karta taip gausiai žiedų prikrovė wub.gif  wub.gif
Beje blondynka pagal mane tai tamstos substratas jau  padruskėjęs g.gif

O ka tai reiskia? unsure.gif as maniau, kad cia jis isdziuves tiesiog g.gif tai sakot butinai i nauja sodinti? o kaip sakneliu vaizdelis?
Atsakyti
viena forumiete rase, kad substrata gaminosi pati. o galima jo nusiprkt? nes ziuriu jau manosios atrodo siek tiek padruskijusios g.gif
Atsakyti
QUOTE(blondynka @ 2008 07 24, 13:58)
O ka tai reiskia?  unsure.gif  as maniau, kad cia jis isdziuves tiesiog  g.gif  tai sakot butinai i nauja sodinti? o kaip sakneliu vaizdelis?

g.gif Na sunku man ką nors patarti dėl šaknų jų realiai nematant,o tos baltos apnašos ant substarto yra druskos,kurios kaupiasi nuo laistymo kietu vandeniu.Na bet tai nera labai jau kritiška.Bet jei kyla abejonių dėl šaknų,ir yra priemonių,tai aš perkasinėčiau kvietka. 4u.gif
Atsakyti
Ir man tada idomu kur nusipirkti, nes turbut reikia, jei profes sako 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(kilka @ 2008 07 24, 15:04)
g.gif Na sunku man ką nors patarti dėl šaknų jų realiai nematant,o  tos baltos apnašos ant substarto yra druskos,kurios kaupiasi nuo laistymo kietu vandeniu.Na bet tai nera labai jau kritiška.Bet jei kyla abejonių dėl šaknų,ir yra priemonių,tai aš perkasinėčiau kvietka. 4u.gif

o kur gera substrata pirkti? Senukuose yra? Nes i Ermitaza nevaziuosiu is Kauno smile.gif
Papildyta:
O tos druskos turbut nuo dusiuko atsirado, nes nebuvo
Atsakyti
Dėl Kauno nžn,pas mum (Vilniuj)ermitaže yra,pati pirkau orchidejos.lt ax.gif (Ir kokia jau iš manės profė lotuliukas.gif šiaip mėgėja fanatikė lotuliukas.gif )
Atsakyti
QUOTE(kilka @ 2008 07 24, 15:08)
Dėl Kauno nžn,pas mum (Vilniuj)ermitaže yra,pati pirkau orchidejos.lt ax.gif (Ir kokia jau iš manės profė lotuliukas.gif šiaip mėgėja fanatikė lotuliukas.gif )

O kokia is orchidejos.lt pirkot? ir ar atvezimas ten mokamas?
Atsakyti
QUOTE(kilka @ 2008 07 24, 14:08)

o tarkim paprastoj sodo prekiu parduotuvej irgi turetu but gal? arba net geliu parduotuvej? g.gif
Atsakyti
QUOTE(blondynka @ 2008 07 24, 14:09)
O kokia is orchidejos.lt pirkot? ir ar atvezimas ten mokamas?

Jamiau epifitinems stambu ir smulku.Pristatymas ten mokamas(paštu arba kurjeris) 4u.gif
Atsakyti
ziuriu tam puslapyje visokiu rusiu substratu yra, yra ir visas rinkinukas persodinimui, nu ir zinok, kas cia geriau g.gif
Atsakyti