Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidėjos

QUOTE(dirty_kiss @ 2008 07 24, 21:30)
na ant pakuotės užrašyta kad orchidėjų substratas ar kažkaip panašiai... Bet tikrai įvardinta orchidėjos. Neturiu pakuotės po akim tai tiksliai nepasakysiu.

aš saviškėms neseniai pirkau Savanorių pr. salone "Tarp gėlių" priešais Ortopedinį, tai ant poko užrašyta "Substratas epifitinių orchidėjų auginimui Ekstra su vulkanine uoliena". Parašyta, kad tinka Phalaenopsis, Cattleya, Vanda. Pardavėjos sakė, kad šitas orchėms pats geriausias, nes tipo iš pačio "Orchidariumo" gautas. Dar ir permatomų vazonėlių ten pasiėmiau
Atsakyti
QUOTE(gabe60 @ 2008 07 24, 20:12)
aš saviškėms neseniai pirkau Savanorių pr. salone "Tarp gėlių" priešais Ortopedinį, tai ant poko užrašyta "Substratas epifitinių orchidėjų auginimui Ekstra su vulkanine uoliena". Parašyta, kad tinka Phalaenopsis, Cattleya, Vanda. Pardavėjos sakė, kad šitas orchėms pats geriausias, nes tipo iš pačio "Orchidariumo" gautas. Dar ir permatomų vazonėlių ten pasiėmiau

Kaip tik turiu laisvo laiko, tai reikės ir man ten apsilankyti ax.gif Nors visai nepakeliui... Ateičiai kokį vazoną prigriebt didesnį. Beje, o kaip kainos ten lyginant su kitais PC?
Atsakyti
sveikutės,
noriu paklaust: mano phaleonopsiukė augina keikį, jau su dviem lapeliais ir yra dvi šaknytės, kaip ir kada reikia jį atskirti nuo motinos ir kaip atskirti tikras ir orines šaknis?
4u.gif
Atsakyti
QUOTE(blondynka @ 2008 07 24, 20:32)
O phanelopsiui tiktu toks substratas kazin? Nuvaziuociau nusipirkti

Tikrai ne, o jei kišenė "nelaidžia", geriau jau vyno kamštelius pjaustyti (puiki priežastis surengti didelį balių, paaiškinus svečiams, kad reikia pasidaryti substrato orchidėjai persodinti biggrin.gif , beje, šampano, degtinės ir alaus kamšteliai tam netinka drinks_cheers.gif ), kedro riešutus glaudyti ir kevalus panaudoti (išbandyta, puikiai tinka falenopsio vaikučiams, aišku, gliaudžiau ne pati lotuliukas.gif ), pušies žievę virinti ir dezinfekuoti - pasieškokit internete, patarimų įvairiom kalbom pilna
Atsakyti
QUOTE(Močiutė Eglutė @ 2008 07 24, 20:22)
Tikrai ne, o jei kišenė "nelaidžia", geriau jau vyno kamštelius pjaustyti (puiki priežastis surengti didelį balių, paaiškinus svečiams, kad reikia pasidaryti substrato orchidėjai persodinti biggrin.gif , beje, šampano, degtinės ir alaus kamšteliai tam netinka drinks_cheers.gif ), kedro riešutus glaudyti ir kevalus panaudoti (išbandyta, puikiai tinka falenopsio vaikučiams, aišku, gliaudžiau ne pati lotuliukas.gif ), pušies žievę virinti ir dezinfekuoti - pasieškokit internete, patarimų įvairiom kalbom pilna

O kodėl netiktų? Ten tam substrate yra jūros putos, anglių, žievių... Aš galvojau, kad tinkamas g.gif
Atsakyti
QUOTE(dirty_kiss @ 2008 07 24, 21:49)
Beje, o kaip kainos ten lyginant su kitais PC?

palyginti žiaurios (sprendžiu pagal savo kišenę blush2.gif ) gerai neatmenu, bet už 4ltr substrato ~19Lt mokėjau, o vazonai tai sakyčiau normaliai, tik po 2Lt, bet ką nepadarysi dėl tokio grožio wub.gif

Aš vis galvoju, gal net užsisakyti per internetą iš to orchidariumo būtų pigiau g.gif , gal kuri bandėt?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo gabe60: 24 liepos 2008 - 19:33
QUOTE(gabe60 @ 2008 07 24, 20:31)
palyginti žiaurios (sprendžiu pagal savo kišenę  blush2.gif ) gerai neatmenu, bet už 4ltr substrato ~19Lt mokėjau, o vazonai tai sakyčiau normaliai, tik po 2Lt, bet ką nepadarysi dėl tokio grožio  wub.gif

lyginant su pačių gėlių kainom tai tas substratas pigiau atsieina negu mest gėlę lauk ir pirkt naują... Aš tai net neišdrįsčiau laisva ranka numarinti tokio grožio... Tada ne tik riešutus tikriausiai gliaudyčiau unsure.gif
Atsakyti
quote=Močiutė Eglutė,2008 07 24, 21:22]
[/quote]
smile.gif
Atsakyti
QUOTE(jurginėlis @ 2008 07 24, 21:19)
sveikutės,
noriu paklaust: mano phaleonopsiukė augina keikį, jau su dviem lapeliais ir yra dvi šaknytės, kaip ir kada reikia jį atskirti nuo motinos ir kaip atskirti tikras ir orines šaknis?
4u.gif

Čia kaip su neišnešiotais kūdikiais - išgyvenimo riba priklauso nuo mamytės būklės ir vaikiuko priežiūros gimus/atskyrus. Tos, kas užsisakinėjo flask'us, žino, kad išgyvena vaikiukai su 1 cm ilgio 2 lapukais ir mikroskopinėm šaknytėm. Jei "mamytė" stipri ir ne baisiai nori, kad ji vėl paražydėtų, palaikyk ant "mamytės".
Kadangi mano patirtis su keikiais - tik vienas išgyvenęs augaliukas (visi kiti mažuliai buvo iš flask'o), negaliu teigti, kad kekiukai augina tikras šaknis. Maniškis užsiaugino normalias orines, suaugusio falenopsio storio, šaknis ir, kadangi jau kuris laikas tupi, apsuktas kiminais, ant ąžuolo žievės orchidriume, tai paprastų šaknų net ir negalvoja leisti, tik pats pučiasi ir orines šaknis augina. Jei ir toliau taip bus, reikės traukti lauk (mano orchidariumas mažutis, h 50, l 45 ir w 40 cm), ir pratinti prie suaugusių gyvenimo.
Atsakyti
QUOTE(dirty_kiss @ 2008 07 24, 22:04)
lyginant su pačių gėlių kainom tai tas substratas pigiau atsieina negu mest gėlę lauk ir pirkt naują... Aš tai net neišdrįsčiau laisva ranka numarinti tokio grožio... Tada ne tik riešutus tikriausiai gliaudyčiau  unsure.gif

tą patį ir aš pagalvojau drinks_cheers.gif
Atsakyti
Močiutė Eglutė,
dėkui 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(gabe60 @ 2008 07 24, 20:31)
palyginti žiaurios (sprendžiu pagal savo kišenę  blush2.gif ) gerai neatmenu, bet už 4ltr substrato ~19Lt mokėjau, o vazonai tai sakyčiau normaliai, tik po 2Lt, bet ką nepadarysi dėl tokio grožio  wub.gif

Aš vis galvoju, gal net užsisakyti per internetą iš to orchidariumo būtų pigiau  g.gif , gal kuri bandėt?

aš urmo bazėje tai mažą vazonėlį pirkau už 50ct., o didelis mačiau 70ct. g.gif
Atsakyti