Įkraunama...
Įkraunama...

Įvairūs skausmai nėštumo metu

Laba diena,

esu 14 svaičių nėščia, kažkur nuo 8 savaitės pradėjo po truputėlį pamausti kairį sėdmenų pusrutulį blush2.gif , iš pradžių nelabai kreipiau į tai dėmesį, nes ginekologė sakė, kad ta vieta su gimda nėra susijusi ir kad greičiausiai tai koks nors nervas, be to, prasivaikščiojus tas skausmas praeidavo, tačiau paskutiniu metu jis nė kiek nemažėja, skauda beveik nuolatos, sėdžiu darbe apsivyniojusi šaliką doh.gif (tada skauda mažiau) Labiausia skauda keičiant pozą ir vaikštant...
Teiravausi dėl to ir bendros praktikos gydytojos, bet ji sakė, kad šiuo metu nieko negalima daryti, net tyrimų, jokių vaistų tepalų ir panašiai, sakė, kad teks kentėti iki gimdymo, tačiau nežinau kiek laiko aš galėsiu kęsti tą skausmą, nes jis stiprėja... Ar tikrai šiuo metu man nieko negalima padaryti ???
Atsakyti
Iš tiesų su pačiu nėštumu šis skausmas nėra susijęs, tačiau ir kentėti jo jokiu būdu nereikia. Tepalus nėštumo metu tikrai galima naudoti, o jei reikia, tai ir kitas vaistų formas. Kreipkitės į neurologą, arba į kitą gydytoją.
Atsakyti
Norėjau paklausti, ką reiškia pilvo maudimas pilvo apačioje nėštumo pirmom savaitėm? Toks jausmas, kad tuoj prasidės mėnesinės. Ar tai gręsia persileidimu? Ir kas tam pilve ten darosi? Dėkui.
Ir dar. Esu girdėjusi, kad mikrofloros atstatymui (kai randamos kažkokios lazdelės tepinėlyje) jau nebevartojamos pieno rūgščių žvakutės pvz.Vagisan, ar tai tiesa? O jei jau jų atsisakoma, tai kodėl?
Atsakyti
Maudimas pilvo apačioje galimas dėl hrmoninio fono pasikeitimo nėštumo pradžioje. Tai nėra gresiančio persileidimo požymis. Susirūpinti reikėtų, jei pasirodytų kraujingų išskyrų.
Dauguma gydytojų nebeskiria šių preparatų, nes, pašalinus žalingus faktorius, organizmas puikiausiai tvrkosi pats, o įvedus svetimąbaltymą kyla alergizacijos pavojus.
Atsakyti
Laba diena,
Vakar kažkoks keistas jausmas buvo. Nieko neskauda, bet taip lyg spaudžia, net ne pilvo apačią o jau pačioj "geroj vietoj", na, sunku nusakyti, atrodo, kad tuoj iškris lauk viskas iš vidaus...Taip per mėnesines būdavo, pirmą diena, stovėt net negalėdavau ilgai, kai sėdi dar nieko....Ir dabar tas pats...Norisi "ten" suspausti ar sutraukti visus raumenis net.... g.gif
Ar reikėtų susirūpinti ar taip turėtų būti?
Nėštumas 9 savaičių.
Ačiū.
Atsakyti
Tokie įvairūs pojūčiai nėštumo metu gali būti, tačiau jei skausmas stiprės - pasirodykite gydytojui.
Atsakyti
Laba diena,
norėjau paklausti ar normalus yra skausmas pilvo apačioje nėštumo metu, kadangi vienas iš persileidimo požymių ir yra skaudėjimas būtent apačioje. Man skaudeno vakar vakare, tačiau maniau, kad tai dėl pilnos šlapimo pūlsės ar prasidedantis pūslės uždegimas. Tačiau šiandien jokio skausmos šlapinantis nejutau, o skausmą laikas nuo laiko vis jaučiu. Jis toks net galėčiau sakyti spazmuojantis, vis daigsto. Išgėriau "Diasporalio", daugiau kažką vartoti bijau. Ar reikėtų nedelsiant pasirodyti gydytojui? O gal tai normos ribose ir nėra dėl ko panikuoti?
Labai dėkoju iš anksto.
Atsakyti
Nėštumo pradžioje maudimas pilvo apačioje būna labai dažnai ir tai visiškai nėra persileidimo požymis. Sunerimti reikėtų ,jei pasirodytų kraujingų išskyrų.
Atsakyti
Laba diena,esu 8 sav.nescia ir kankina stiprus galvos skausmai beveik kas antra diena,paracetamolis visiskai nepadeda,neapsikentus isgeriu citramono tablete,tada praeina,ar labai blogai yra citramonas?labai prasau patarkite kuom galeciau gelbetis?Aciu
Atsakyti
Retkarčiais išgerta "Ctramon"o tabletė tikrai nepakenks.
Būtų gerai pasikonsultuoti su neurologu.
Atsakyti
Esu nėščia 5 savaitės. Iš pradžių krūtys buvo labai jautrios ir skausmingos, bet jau kuri diena pastebėjau, kad jos lyg ir ne tokios didelės, ne tokios skausmingos. Tiesa, skaudenimai kartais sugrįžta. Jokių tepliojimų nėra. Ar verta sunerimti, kad vaikiukas nesivysto? Labai bijau, nes tai ilgai lauktas nėštumas.
Atsakyti
Vien iš krūtų būklės apie vaisiaus vystymąsi spręsti negalima. Sunerimti reikėtų, jei pasirodytų kraujingų išskyrų.
Atsakyti