Įkraunama...
Įkraunama...

Kodėl diržo naudoti neverta?

QUOTE(aifa @ 2008 07 28, 14:19)
Taigi, jūsų pasiūlymai ką daryti išgirdus iš dešimtmečio aiškų ir vienareikšmišką – nesimokinsiu ir nestosiu į tą gimnaziją.

o tai dešimtmetis labai pajėgus suprast tolimesnio išsilavinimo svarbą? diržo davus tikriausiai supras... blink.gif

beje, ar dešimties metų vaikas nėra dar pradinukas? prie ko jam gimnazija? blink.gif
Atsakyti
QUOTE(sena niekšė @ 2008 07 28, 15:50)
beje, ar dešimties metų vaikas nėra dar pradinukas? prie ko jam gimnazija?  blink.gif

Mano podukrai 10 metu suejo kovo menesi. Ji baige keturias klases ir budama gabi bei moksli istojo testi vidurines mokslu i gimnazija 4u.gif
Atsakyti
Tai dabar gimnazijos jau nebe nuo 9 (ar kurios ten) klasės? mastau.gif Mūsų laikais hihihi.gif kažkaip kitaip būdavo dar.
Atsakyti
QUOTE(mylimuke @ 2008 07 28, 15:54)
Tai dabar gimnazijos jau nebe nuo 9 (ar kurios ten) klasės? mastau.gif  Mūsų laikais hihihi.gif  kažkaip kitaip būdavo dar.

Nuo 5 klases 4u.gif
O musu laikais jokiu gimnaziju is viso nebuvo. Jau kai mokytojavau atsirado ta naujove-gimnazija nuo 10 klases.
Labai noreciau savo vyresneli leisti i sukarinta liceju blush2.gif Tik kazin, ar toks yra? g.gif Pasitikrinau-nera verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sena pažįstama: 28 liepos 2008 - 15:03
QUOTE(sena pažįstama @ 2008 07 28, 15:52)
Mano podukrai 10 metu suejo kovo menesi. Ji baige keturias klases ir budama gabi bei moksli istojo testi vidurines mokslu i gimnazija 4u.gif

oo blink.gif net nežinojau. prisimenu gimnazijas tik nuo vyresnių klasių ax.gif
Atsakyti
QUOTE(aifa @ 2008 07 28, 15:12)
Visi "ateities siekiai" tokiame amžiuje yra tėvų "įpūsti" arba "neįpūsti".

Visi mano pasiekimai buvo be tėvų prisidėjimo. Abejoju, kad būčiau norėjusi ko nors, ką man bandytų įpiršti tėvai.
Atsakyti
QUOTE(mylimuke @ 2008 07 28, 12:49)
Dar kažkuri mamytė minėjo apie darželyje auklėtojų naudojamą "bausmę"- pasėdėti ant kėdutės ir nusiraminti. Tai vadinamasis "time out", kurį galima taikyti ir namuose.

gal galima iskart ir buda, kaip vaika pasodinta ant tos kedes islaikyti?
Aisku kartais pavyksta, bet tada valanda ar dvi parodomasis spektaklis buna ale " ziurektie kokia as pikta" o jau apie tai, kad butu galima aptarti del ko buvo bausme taikyti ir t.t. tai geriau jau pamirsti, jeigu nesinori skandalo.
Atsakyti
QUOTE(sena pažįstama @ 2008 07 28, 14:06)
Neverta vaiko musti uz tai, kad jis nera toks gabus, mokytis gimnazijoj schmoll.gif Geriau lai baigia ta vidurine, kurioje mokosi jo draugai, kuri jam prie sirdies, bet papildomai pasamdzius koorepetitorius kai kuriems dalykams, nei grusti per prievarta vaika ten, kur jis nenori ir is principo nesimokys. Kaip buvusi pedagoge patariu 4u.gif

Kaip jau sakiau, korepetitoriai po pamokų tam, kad "užkamšyti" pedagogų nekompetenciją ir/arba dėl bendraklasių nesimokymo nepalankią mokymuisi aplinką yra žala gabiam vaikui. Jis beprasmiškai "stumia" laiką pamokose, o vietoje poilsio ir laisvalaiko turi po pamokų sėdėti pas korepetitorius.

QUOTE(mylimuke @ 2008 07 28, 14:24)
aifa,
o iš kur jūs žinote, kokios vaiko galimybės? Gal jis iš tikrųjų nėra gabus?
Kaip jau minėjau, net ir gimnazija mokymosi klausimu ne visada yra "lygis". Pati mačiau daug tokių gimnazistų, kurie paprastiems mokiniams iš paprastos vidurinės nė prilygti negali. Kas iš to, kad mano viena giminaitė baigė gimnaziją? Trenkė mokslus ir iškūrė į Airiją. Ot tai tau ir geresnė ateitis  biggrin.gif  Ar ir į universitetus su diržais vaikus varysit?
Beje, ar jūs iš tikrųjų manote, kad diržo pagalba vaikas pasieks mamos norimus rezultatus? Suprantu, galima susirinkti žaislus, išnešti šiukšles, bet per prievarta mokydamasis vaikas praleis tuščiai laiką, nes nieko neprisimins, ką mokėsi.
Mokymasis gimnazijoje dar negarantuoja vaiko gabumų atskleidimo, gero mokymosi ir geresnės ateities.

Gal ir nėra gabus. Jei nesugebėtų mokintis gimnazijoje, visada yra kelias atgal į savo mokyklą. O štai nepabandžius gimnazijoje taip ir nesužinosi, sugebi tu ten mokintis ar nesugebi.
Nežinau, kodėl čia akcentuojamas diržas. Man netinka pasiteisinimai "negabus", "per sunku", "praleista proga pasiruošti". Man reikia pasiūlymų, kaip motyvuoti (?priversti) vaiką tikrai sunkiam darbui, kai tikrosios pasekmės nedarymo toli ir jam nebaisios, o tikrasis atlygis už darymą jam šiuo metu gal ir nėra taip svarbus.

QUOTE(sena pažįstama @ 2008 07 28, 14:30)
Kaip bebutu keista, sitoj vietoj pritariu Mylimukei drinks_cheers.gif
Ir as maciau vaikus, kuriuos tevai stumte stume i gimnazijas, deja, baige jie nesugebejo istoti i aukstasias, tuo tarpu is paprastu kaimo viduriniu istodavo lengviausiai vaikai. Esme ne mokykloje, esme-paciame vaike. 4u.gif Jei jis gabus, jei jis NORI MOKYTIS-pasieks bet ka net sededamas su dundukais vienoje klaseje, nes mokymo programos visur vienodos. Ir vadoveliai visur vienodi.

Gerai, kad "stūmė", jeigu stūmimas buvo reikalavimas dirbti ir siekti kažko, o ne kyšiai. Darbas ir pastangos dar nei vienam žalos nepadarė.
O nora mokintis (kaip ir noras dirbti) nėra įgimtas instinktas. Mokymasis reikalauja pastangų, už kurias atlygis yra pažinimo džiaugsmas, tavo pasiekimų pripažinimas. Jeigu pedagogai nesugeba vaikui atskleisti pažinimo grožio, o aplinka (bendraamžiai) mokinimąsi vertina nepalankiai, labai jau sunku tėvams tą norą mokintis įžiebti ir palaikyti.
Atsakyti
Ir dar nesuprantu, kam gabiam vaikui korepetitoriai ax.gif Aš baigiau vidurinę 9,6 vidurkiu, egzaminai 90-100, buvau blogiausią reputaciją mokykloje turinčioje klasėje, jokių korepetitorių nereikėjo. Jei gabus, tai ir mokosi g.gif
Atsakyti
QUOTE(Sufi @ 2008 07 28, 16:25)
Ir dar nesuprantu, kam gabiam vaikui korepetitoriai ax.gif Aš baigiau vidurinę 9,6 vidurkiu, egzaminai 90-100, buvau blogiausią reputaciją mokykloje turinčioje klasėje, jokių korepetitorių nereikėjo. Jei gabus, tai ir mokosi g.gif

Eikit pasigirti i "koks jusu issilavinimas" tema biggrin.gif Yra uzduotas konkretus klausimas, i kuri norima gauti atsakyma.
Beje, klausime niekaip nesugebejau isskaityti, kad vaikui reikia dirzo ir niekaip nesuprantu, kodel jis cia brukamas..
Atsakyti
QUOTE(Jura_j @ 2008 07 28, 16:34)
Eikit pasigirti i "koks jusu issilavinimas" tema  biggrin.gif  Yra uzduotas konkretus klausimas, i kuri norima gauti atsakyma.
Beje, klausime niekaip nesugebejau isskaityti, kad vaikui reikia dirzo ir niekaip nesuprantu, kodel jis cia brukamas..

todel, kad isskyrus tai nelabai sugebamapasiulyti konkreciu sprendimo budu.

Net nzn, gal galima vaikui pasiulyti ka nors mainais uz jo pastangas - koki nors jo norima daikta.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Silvute: 28 liepos 2008 - 15:43
QUOTE(aifa @ 2008 07 28, 16:19)
Gal ir nėra gabus. Jei nesugebėtų mokintis gimnazijoje, visada yra kelias atgal į savo mokyklą. O štai nepabandžius gimnazijoje taip ir nesužinosi, sugebi tu ten mokintis ar nesugebi.

Pagal aprasyma ir toki "nora" mokytis jau dabar galiu pasakyti, kad jis netinka gimnazijai 4u.gif

Atsakyti