QUOTE(sena pažįstama @ 2008 08 01, 08:33)
Vakar vel kalbejau su vyresniuoju sunumi(minejau, kad turiu du sunus, kuriu viena lupau, o su kitu kantriai kalbejau, motyvavavau, staciau i kampa, galu gale, rezultatas-vakar teko is kaimynu isgirsti skundus del...pradinuko "darbeliu"

Tik zinau, kad jau velu ji lupti, reikejo anksciau,
gal butu zmogus isauges) apie dirza. Paklausiau, ar jis prisimena, kaip ji lupdavau? Atsake juokdamasis, kad kai kada prisimena. Paklausiau, o ar pyksta del to ant manes? Vyresnelis ispute akis-ko cia pykti?

Gerem kava su kaimynais, bendrauja jie SM irgi, jei labai noresit, galesiu duoti ju nikus, parasysit i az, nes viskas vyko ju akyse, girdejo musu su vyresniuju pokalbi.
Vel gi konstatuoju, kad musimas neturi buti spontaniskas, nes jei vaikas jaucia, kad mama ji musa, pati del to gailedamasi, tada ir jam daugiau noras gerkle paleisti(kad mama jaustu kalte) ir tas ivykis ilgai istringa paciam vaikui, tada ji pradeda atmintyje "atgaminti", o su laiku darbas, uz kuri gavo, nublanksta, lieka tik tas sureiksmintas musimas-va tada ir sako, kad vaikas uzauges prisimena nuoskauda.

O jei mama, viska saltai apgalvojusi, isbandziusi n auklejimu budu, tvirtai ir be kaltes jausmo, ikrecia uz konkretu bloga darba-jokiu nuoskaudu jie tikrai nejaucia, cia jau as pati is saves kalbu. Ir juokinga buna, kai sako, jog musti zmones buna kompleksuoti, bevaliai, silpni

Pazintumet jus mane realybeje
O tai jūsų vaikas dabar nebe žmogus?
Tikriausiai laikėt tiek save, tiek savo vaikus beviltiškais, kad tik diržas gali jus priversti paklusti.
QUOTE(Sufi @ 2008 08 01, 11:23)
Aš jau ne kartą klausiau, kodėl moterys nemuša savo vyrų, kurie nėra silpni ir gali apsiginti
QUOTE(Jura_j @ 2008 08 01, 11:31)
Tame ir esme: komentatorius gi EXlietuvis

ir gyvena gi ne Lietuvoj
O kuo skiriasi lietuvių ir užsieniečių vaikai?
QUOTE(Vynė @ 2008 08 01, 13:20)
kaip pavyzdį sakyti apie tas ,,išsivysčiusias ,, šalis, tai nesamonė. Nematau aš ten užsienio vaikuose nieko pagirtino, užtenka, Kvieskite auklę pažiūrėti ir plaukai šiaušiasi , sakysit, kad ten šou, gal ir šou, bet , kad ir laidai priverskit aštuonmetę spardyti mamą, kaip jie su gyvūnais elgiasi bjauriai. Pas mus to nebuvo, nes vaikai buvo auginami visuomenei, plačiam pasauliui, buvo gėda per kelis kaimus
jei vaikas parazitas, kenkėjas, o dabar nuo mažų dienų
augina baisią asabą su visom teisėm, tik pareigas tėvai pamiršta įdiegti, nu kaip tokį aukselį dar pareigom užkrausiu, nediegiamos jos ir užsienyje. Paėmėme pavyzdį iš užsienio, o tėvams tuoj reikės prieglaudų, kai paaugliai iš namų išvys. Kas augina mažiukus, tas dar tyli, bet kas paauglius tai verkia ir verkia, apsidairykit, kur bepažiūrėsi, tėvai nesusitvarko, vaikai geria, rūko, narkomanai, vagia, nesimoko katastrofiškai, auga nu nemuštų karta, bet , kad jau ,,graži,, tai graži. Tie nemušti kieme pirmi atlupa silpnesnį draugą, pirmi tyčiojasi, ir kai mamos sako, kad va aš tai negaliu mušti savo vaiko, o tas tvatija kitus be gailesčio, ir seniai jau kakoja ne tik tėvams , bet ir svetimiems ant galvos, tai tada norisi pasiūlyt vieną kartą diržo ir jam paragaut. Nesakau, kad reikia mušti visada ir už viską, bet koks vienas kitas kartas niekam nepakenkė.
Kokiais vaikus laikot, tokie jie ir užauga.
Papildyta:
QUOTE(Sapokliaka @ 2008 08 01, 13:32)
O ko Jus tikites? Kad pasakys, jog pyksta ? Kas nuo to pasikeis?

Ir jei jau jauciates teisi del to, kad muset, tai kodel apskritai uzduodat tokius klausimus vaikui? Turetu atrodyti, kad "vaikas" dar ir padekoti turi.....
O nuoskaudas jaucia visi, tik kai kurie garsiai neivardina...
Aš nuo mamos gaudavau ir to nepamiršiu, bet jai nė į galvą neateitų, kad aš tai prisimenu ir laikau nuoskaudą.
QUOTE(Jura_j @ 2008 08 01, 13:35)
Anot Jusu, sudauzei puodeli - neturi is ko gerti. Idomu su kuo Jus susiesit kisenpinigiu ir kompiuterio atemimo bausmes ?
Ne kartą mamos aprašė situacijas apie isterijas parduotuvėj "noriu to, noriu ano". Taupyk iš kišenpinigių ir nusipirk.
O prie kompiuterio vaikų išvis nereiktų leisti, išskyrus namų darbus.