Įkraunama...
Įkraunama...

Kodėl diržo naudoti neverta?

QUOTE(Sufi @ 2008 08 01, 11:33)
Taip, jūs visiškai teisi. Ir aš, ir sena niekšė taip pat esame nebe Lietuvoje, dėl to mes tokios `keistos`.

Na, diplomatiskumo man truksta, todel pasakysiu tiesiai sviesiai - ner cia ko vadovaut is ten, kur nepasiekia biggrin.gif Aciu, kad pasidalinate patirtimi 4u.gif
Atsakyti
Kodėl diržo naudoti neverta? Aš manau, visų pirma todėl, kad mūsų vaikai neluptų savo vaikų ir nesuprastų, kad tokiu būdu gali būti sprendžiamos problemos. JUk dažnas mūsų griebiamės diržo todėl, kad mus pačius taip "auklėjo". Esu gavusi vaikystėje ir pati. Na ir ar tai man padėjo? Jaučiau tik pyktį ir bejėgiškumą. Iki šių dienų su tėvu santykiai šalti. Tiesiog negerbiu jo.. JUk tam ir esame tėvai, kad susivaldytume ir to mokytume savo vaikus. Aišku, tai yra labai sunku, pati turiu aktyvią 5 metų dukrą. Kiek domėjausi, labiau išsivysčiusiose šalyse tėvai itin retai griebiasi diržo. Kažkaip mes Lietuvoje dar netoli nuo žagrės tepaėjome, mažai žmonės supranta apie fizinių bausmių traumą vaiko psichikai, vystymuisi, todėl ir griebiasi lengviausio būdo vaiką sudrausminti...
O dėl to, kad yra Lietuvoje psichologų, soc. darbuotojų, kurie tai toleruoja - nenuostabu, juk Lietuvoje gerų psichologų nedaug, jų trūksta, dažnai prastas būna jų pasirengimas. Paklauskite tų, kurie lankosi tarptautinėse konferencijose, ką jie pasakys? Aš kategoriškai prieš bet kokias fizines bausmes.
Atsakyti
na, as esu lietuvoj. gal kas nori pasimust? box.gif

aifos aprasyta situacija ispudinga. manau, ji dare tikrai svarbius dalykus. visu pirma, ketvirtokui "gimnazija" yra tikrai sunkiai suvokiama abstrakcija, todel ji pasinaudojo labiau apciuopiama priemone - pazadejo dovana, jei stengsis mokytis. antras dalykas, luzio momentas - tas pokalbis virtuveje, kai vaikas norejo viska mesti, nes per sunku, o aifa rado tinkamus zodzius ji paskatinti.

man atrodo, kad labai svarbu tokioje situacijoje pripazinti, kad vaikas tikrai sunkiai dirba, kad pavargsta ir kartu atkreipti jo demesi i jau pasiektus, padarytus dalykus. juk jam patiko, kad papildomai pasimokius, pasitempus, mokykloje pradejo geriau sektis? pagyrimas, sekme yra labai stipri vidine motyvacija siekti tikslo, net ir tada, kai "tarpiniam etape" sunku.
Atsakyti
O dėl to, kad paaugęs vaikas gali pasakyti, kad nepyksta, kad tėvai jį lupo, dar nesidžiaukit. Gal ir nepyksta. bet pasąmonė turi atmintį. Duok Dieve, kad tai neišlystų ateityje. Juk kartais tik psichoterapiautas žmogui paaiškina jo psichinės sveikatos sutrikimo priežastis, pats žmogus jų gali net neįtarti.
Atsakyti
QUOTE(Activia @ 2008 08 01, 12:12)
O dėl to, kad paaugęs vaikas gali pasakyti, kad nepyksta, kad tėvai jį lupo, dar nesidžiaukit. Gal ir nepyksta. bet pasąmonė turi atmintį. Duok Dieve, kad tai neišlystų ateityje. Juk kartais tik psichoterapiautas žmogui paaiškina jo psichinės sveikatos sutrikimo priežastis, pats žmogus jų gali net neįtarti.

arba nenoreti ju isisamoninti, nes tai per daug skaudu.
Atsakyti
QUOTE(Activia @ 2008 08 01, 12:04)
Kodėl diržo naudoti neverta? Aš manau, visų pirma todėl, kad mūsų vaikai neluptų savo vaikų ir nesuprastų, kad tokiu būdu gali būti sprendžiamos problemos. JUk dažnas mūsų griebiamės diržo todėl, kad mus pačius taip "auklėjo". Esu gavusi vaikystėje ir pati. Na ir ar tai man padėjo? Jaučiau tik pyktį ir bejėgiškumą. Iki šių dienų su tėvu santykiai šalti. Tiesiog negerbiu jo.. JUk tam ir esame tėvai, kad susivaldytume ir to mokytume savo vaikus. Aišku, tai yra labai sunku, pati turiu aktyvią 5 metų dukrą. Kiek domėjausi, labiau išsivysčiusiose šalyse tėvai itin retai griebiasi diržo. Kažkaip mes Lietuvoje dar netoli nuo žagrės tepaėjome, mažai žmonės supranta apie fizinių bausmių traumą vaiko psichikai,  vystymuisi, todėl ir griebiasi lengviausio būdo vaiką sudrausminti...
O dėl to, kad yra Lietuvoje psichologų, soc. darbuotojų, kurie tai toleruoja - nenuostabu, juk Lietuvoje gerų psichologų nedaug, jų trūksta, dažnai prastas būna jų pasirengimas. Paklauskite tų, kurie lankosi tarptautinėse konferencijose, ką jie pasakys? Aš kategoriškai prieš bet kokias fizines bausmes.

Na, siandien as noriu mustis lotuliukas.gif Hormonai, hormonai...

Ir vel "bla, bla, bla".. Na, aprasykit nors viena situacija su dukra, kai buvo sunku susivaldyti, bet susivaldete, kaip issprendete situacija ir bus VALIO! Is pavyzdziu mokinames, gal rasim, ka galim sau prisitaikyt.
Atsakyti
QUOTE(Activia @ 2008 08 01, 12:04)
Kiek domėjausi, labiau išsivysčiusiose šalyse tėvai itin retai griebiasi diržo. Kažkaip mes Lietuvoje dar netoli nuo žagrės tepaėjome, mažai žmonės supranta apie fizinių bausmių traumą vaiko psichikai,  vystymuisi, todėl ir griebiasi lengviausio būdo vaiką sudrausminti...

kaip pavyzdį sakyti apie tas ,,išsivysčiusias ,, šalis, tai nesamonė. Nematau aš ten užsienio vaikuose nieko pagirtino, užtenka, Kvieskite auklę pažiūrėti ir plaukai šiaušiasi , sakysit, kad ten šou, gal ir šou, bet , kad ir laidai priverskit aštuonmetę spardyti mamą, kaip jie su gyvūnais elgiasi bjauriai. Pas mus to nebuvo, nes vaikai buvo auginami visuomenei, plačiam pasauliui, buvo gėda per kelis kaimus jei vaikas parazitas, kenkėjas, o dabar nuo mažų dienų augina baisią asabą su visom teisėm, tik pareigas tėvai pamiršta įdiegti, nu kaip tokį aukselį dar pareigom užkrausiu, nediegiamos jos ir užsienyje. Paėmėme pavyzdį iš užsienio, o tėvams tuoj reikės prieglaudų, kai paaugliai iš namų išvys. Kas augina mažiukus, tas dar tyli, bet kas paauglius tai verkia ir verkia, apsidairykit, kur bepažiūrėsi, tėvai nesusitvarko, vaikai geria, rūko, narkomanai, vagia, nesimoko katastrofiškai, auga nu nemuštų karta, bet , kad jau ,,graži,, tai graži. Tie nemušti kieme pirmi atlupa silpnesnį draugą, pirmi tyčiojasi, ir kai mamos sako, kad va aš tai negaliu mušti savo vaiko, o tas tvatija kitus be gailesčio, ir seniai jau kakoja ne tik tėvams , bet ir svetimiems ant galvos, tai tada norisi pasiūlyt vieną kartą diržo ir jam paragaut. Nesakau, kad reikia mušti visada ir už viską, bet koks vienas kitas kartas niekam nepakenkė.

Atsakyti
QUOTE(pagyvenus @ 2008 08 01, 02:51)
Bet kokia bausmė yra veiksmai, kurie nukreipti prieš vaiką ir yra jam nemalonūs, nesvarbu ar tai kišenpinigių nedavimas, žaidimo kompiureriu ribojimas, neleidimas susitikti su draugais, ar diržas. Natūralu, kad vaikas bausmės vengia, o ją gavęs jaučia nuoskaudą. t.y. viskas, kas išsakyta, taikytina bet kokiai bausmei. Tai ar čia siūloma vaiko auklėjime netaikyti bausmių iš viso?

Kišenpinigių ir kompiuterio atėmimas nežaloja vaiko psichikos ir fiziškai. Tai pagrindinis dalykas.
Kita- bausmė turi vaiką SKATINTI pakeisti blogą elgesį geru, o ne slėpti blogą elgesį ar nustojus blogai elgtis nepradėti elgtis gerai (vaikai tampa apatiški ir neiniciatyvūs).
Atsakyti
QUOTE(sena pažįstama @ 2008 08 01, 08:33)
Bendraudama SM susipazinau su daugliu zmoniu realiai, ju tarpe pasitaike ir psichologu, socialiniu darbuotoju. Pasnekejus nuo dusios, pakalbejus, jos taip pat puse lupu uzsimena, kad dirzas KAI KURIAIS ATVEJAIS butinas. O kad neraso to-vel gi, nepataikys i mada. mirksiukas.gif
Jau rasiau anksciau, nesikartosiu-as gyvas pavyzdys, kad tas psichologines "ismintis" paneigiu biggrin.gif
Vakar vel kalbejau su vyresniuoju sunumi(minejau, kad turiu du sunus, kuriu viena lupau, o su kitu kantriai kalbejau, motyvavavau, staciau i kampa, galu gale, rezultatas-vakar teko is kaimynu isgirsti skundus del...pradinuko "darbeliu" doh.gif Tik zinau, kad jau velu ji lupti, reikejo anksciau, gal butu zmogus isauges) apie dirza. Paklausiau, ar jis prisimena, kaip ji lupdavau? Atsake juokdamasis, kad kai kada prisimena. Paklausiau, o ar pyksta del to ant manes? Vyresnelis ispute akis-ko cia pykti? g.gif Gerem kava su kaimynais, bendrauja jie SM irgi, jei labai noresit, galesiu duoti ju nikus, parasysit i az, nes viskas vyko ju akyse, girdejo musu su vyresniuju pokalbi. 4u.gif Vel gi konstatuoju, kad musimas neturi buti spontaniskas, nes jei vaikas jaucia, kad mama ji musa, pati del to gailedamasi, tada ir jam daugiau noras gerkle paleisti(kad mama jaustu kalte) ir tas ivykis ilgai istringa paciam vaikui, tada ji pradeda atmintyje "atgaminti", o su laiku darbas, uz kuri gavo, nublanksta, lieka tik tas sureiksmintas musimas-va tada ir sako, kad vaikas uzauges prisimena nuoskauda. drinks_cheers.gif O jei mama, viska saltai apgalvojusi, isbandziusi n auklejimu budu, tvirtai ir be kaltes jausmo, ikrecia uz konkretu bloga darba-jokiu nuoskaudu jie tikrai nejaucia, cia jau as pati is saves kalbu. Ir juokinga buna, kai sako, jog musti zmones buna kompleksuoti, bevaliai, silpni lotuliukas.gif Pazintumet jus mane realybeje rolleyes.gif

O ko Jus tikites? Kad pasakys, jog pyksta ? Kas nuo to pasikeis? lotuliukas.gif lotuliukas.gif Ir jei jau jauciates teisi del to, kad muset, tai kodel apskritai uzduodat tokius klausimus vaikui? Turetu atrodyti, kad "vaikas" dar ir padekoti turi.....

O nuoskaudas jaucia visi, tik kai kurie garsiai neivardina...

QUOTE(d-krall @ 2008 08 01, 11:06)
Tos mamos, kurios muša savo vaikus, visada ras pasiteisinimą dėl savo elgesio. Tai dar viena tema, kuri turi griežtokas dvi stovyklas. Tegul daužančios savo vaikus ir puola ant mūsų, vadina mados aukomis, bet, atsiprašau, neįrodysit man, kad savo ožiuką(kad ir kaip kartais būtų sunku susitarti, bet tikrai įmanoma) aš turiu lupti. Man širdis neleistų. Kartą su ranka užplojau(nervai neišlaikė), tai po šiai dienai graužiuosi, nes supratau, kad tikria buvo neverta. Ožio tąkart neišvariau, tik vaiką baisiai išgasdinau. Net ir šaukimu, jei atvirai, neišvarau ožio. Yra kitų, geresnių metodų. Nenoriu, kad vaikas manęs bijotų, noriu, kad mylėtų. Jūs, mušančios, nežinote kas vaikų galvoje vyksta, ką jie galvoja apie jūsų "bausmes"(tiksliau - žeminimą). Jie jums niekada to nepasakys, nes bijo Jūsų. O tuos, kurie sako: " gerai, kad diržo gavau, doru žmogumi užaugau", galiu tik užjausti. Tikriausiai tėvai nebendravo su jumis, nekalbėjo. Vienintelis metodas buvo diržas, jei jau tik jį minite kalbėdami apie auklėjimą.
Ir, išvis, aš einu iš tos temos, nes nematau prasmės diskutuoti su tokia beprasme tema. Mušė jus, mušate jūs, muš ir jūsų vaikai savo vaikus. Vargšai.

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif

QUOTE(Jura_j @ 2008 08 01, 11:31)
Cia skaito mastantys zmones  biggrin.gif 
Info truksta realiame gyvenime. Praeitoje temoje aprasiau kelias situacijas is savo kiemo. Va tokiem pasakyk, kad nuo rytojaus uzdraudziamas "dirziukas", jie vaika arba paleis, visai jo nevaldydami, arba lups pasislepe, nes kitokio auklejimo budo jie nezino ir nenori zinoti. Geriau padiskutuoti, ka padaryti, kad informacija apie vaiku auklejima pasiektu visus tevus.

Papildyta:
Tame ir esme: komentatorius gi EXlietuvis  lotuliukas.gif  ir gyvena gi ne Lietuvoj  lotuliukas.gif

kame esme? Kuom lietuvoj vaikai kitokie? Apskritai, kuom gime kudikiai skiriasi visam pasauly?Gal odos spalva, rase ir t.t. Bet siaip tai jie gimsta tokie patys mazuciai, silpnuciai tyri ir naivus...
Skiriasi tik tuo, kad vieniems pasiseka su tevais, o kitiems, deja, ne.... verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sapokliaka: 01 rugpjūčio 2008 - 12:33
QUOTE(Vynė @ 2008 08 01, 12:20)
Paėmėme pavyzdį iš užsienio, o tėvams tuoj reikės prieglaudų, kai paaugliai iš namų išvys. Kas augina mažiukus, tas dar tyli, bet kas paauglius tai verkia ir verkia, apsidairykit, kur bepažiūrėsi, tėvai nesusitvarko, vaikai geria, rūko, narkomanai, vagia, nesimoko katastrofiškai, auga nu nemuštų karta,

sprendžiant iš daugumos komentarų ir viešosios nuomonės, tai būtent tokių imančių pavyzdį iš užsienio ir nemušančių yra absoliuti mažuma ir žiūrima į juos kaip į marsiečius. o chuliganų ir urlaganų pilnos gatvės. gal turėtų būti priešingai? beje, tiek spjaudančių gatvėje, geriančių bambalinį alų, besikeikiančių ir agresyvių paauglių kur nors Vokietijoj ar Norvegijoj tikrai nepamatysi. o jie gi taip "neteisingai" vaikus auklėja.
mistika, ar ne?
Atsakyti
QUOTE(mylimuke @ 2008 08 01, 13:27)
Kišenpinigių ir kompiuterio atėmimas nežaloja vaiko psichikos ir fiziškai. Tai pagrindinis dalykas.
Kita- bausmė turi vaiką SKATINTI pakeisti blogą elgesį geru, o ne slėpti blogą elgesį ar nustojus blogai elgtis nepradėti elgtis gerai (vaikai tampa apatiški ir neiniciatyvūs).

Anot Jusu, sudauzei puodeli - neturi is ko gerti. Idomu su kuo Jus susiesit kisenpinigiu ir kompiuterio atemimo bausmes ?
Atsakyti
QUOTE(sena pažįstama @ 2008 08 01, 08:33)
Vakar vel kalbejau su vyresniuoju sunumi(minejau, kad turiu du sunus, kuriu viena lupau, o su kitu kantriai kalbejau, motyvavavau, staciau i kampa, galu gale, rezultatas-vakar teko is kaimynu isgirsti skundus del...pradinuko "darbeliu" doh.gif Tik zinau, kad jau velu ji lupti, reikejo anksciau, gal butu zmogus isauges) apie dirza. Paklausiau, ar jis prisimena, kaip ji lupdavau? Atsake juokdamasis, kad kai kada prisimena. Paklausiau, o ar pyksta del to ant manes? Vyresnelis ispute akis-ko cia pykti? g.gif Gerem kava su kaimynais, bendrauja jie SM irgi, jei labai noresit, galesiu duoti ju nikus, parasysit i az, nes viskas vyko ju akyse, girdejo musu su vyresniuju pokalbi. 4u.gif
Vel gi konstatuoju, kad musimas neturi buti spontaniskas, nes jei vaikas jaucia, kad mama ji musa, pati del to gailedamasi, tada ir jam daugiau noras gerkle paleisti(kad mama jaustu kalte) ir tas ivykis ilgai istringa paciam vaikui, tada ji pradeda atmintyje "atgaminti", o su laiku darbas, uz kuri gavo, nublanksta, lieka tik tas sureiksmintas musimas-va tada ir sako, kad vaikas uzauges prisimena nuoskauda. drinks_cheers.gif O jei mama, viska saltai apgalvojusi, isbandziusi n auklejimu budu, tvirtai ir be kaltes jausmo, ikrecia uz konkretu bloga darba-jokiu nuoskaudu jie tikrai nejaucia, cia jau as pati is saves kalbu. Ir juokinga buna, kai sako, jog musti zmones buna kompleksuoti, bevaliai, silpni lotuliukas.gif Pazintumet jus mane realybeje rolleyes.gif

O tai jūsų vaikas dabar nebe žmogus?
Tikriausiai laikėt tiek save, tiek savo vaikus beviltiškais, kad tik diržas gali jus priversti paklusti.

QUOTE(Sufi @ 2008 08 01, 11:23)
Komentaras delfyje:

Aš jau ne kartą klausiau, kodėl moterys nemuša savo vyrų, kurie nėra silpni ir gali apsiginti g.gif

QUOTE(Jura_j @ 2008 08 01, 11:31)
Tame ir esme: komentatorius gi EXlietuvis  lotuliukas.gif  ir gyvena gi ne Lietuvoj  lotuliukas.gif

O kuo skiriasi lietuvių ir užsieniečių vaikai?

QUOTE(Vynė @ 2008 08 01, 13:20)
kaip pavyzdį sakyti apie tas ,,išsivysčiusias ,, šalis, tai nesamonė. Nematau aš ten užsienio vaikuose nieko pagirtino, užtenka, Kvieskite auklę pažiūrėti ir plaukai šiaušiasi , sakysit, kad ten šou, gal ir šou, bet , kad ir laidai priverskit aštuonmetę spardyti mamą, kaip jie su gyvūnais elgiasi bjauriai. Pas mus to nebuvo, nes vaikai buvo auginami visuomenei, plačiam pasauliui, buvo gėda per kelis kaimus jei vaikas parazitas, kenkėjas, o dabar nuo mažų dienų augina baisią asabą su visom teisėm, tik pareigas tėvai pamiršta įdiegti, nu kaip tokį aukselį dar pareigom užkrausiu, nediegiamos jos ir užsienyje. Paėmėme pavyzdį iš užsienio, o tėvams tuoj reikės prieglaudų, kai paaugliai iš namų išvys. Kas augina mažiukus, tas dar tyli, bet kas paauglius tai verkia ir verkia, apsidairykit, kur bepažiūrėsi, tėvai nesusitvarko, vaikai geria, rūko, narkomanai, vagia, nesimoko katastrofiškai, auga nu nemuštų karta, bet , kad jau ,,graži,, tai graži. Tie nemušti kieme pirmi atlupa silpnesnį draugą, pirmi tyčiojasi, ir kai mamos sako, kad va aš tai negaliu mušti savo vaiko, o tas tvatija kitus be gailesčio, ir seniai jau kakoja ne tik tėvams , bet ir svetimiems ant galvos, tai tada norisi pasiūlyt vieną kartą diržo ir jam paragaut. Nesakau, kad reikia mušti visada ir už viską, bet koks vienas kitas kartas niekam nepakenkė.

Kokiais vaikus laikot, tokie jie ir užauga.
Papildyta:
QUOTE(Sapokliaka @ 2008 08 01, 13:32)
O ko Jus tikites? Kad pasakys, jog pyksta ?  Kas nuo to pasikeis?  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif Ir jei jau jauciates teisi del to, kad muset, tai kodel apskritai uzduodat tokius klausimus vaikui? Turetu atrodyti, kad "vaikas" dar ir padekoti turi.....

O nuoskaudas jaucia visi, tik kai kurie garsiai neivardina...

Aš nuo mamos gaudavau ir to nepamiršiu, bet jai nė į galvą neateitų, kad aš tai prisimenu ir laikau nuoskaudą.

QUOTE(Jura_j @ 2008 08 01, 13:35)
Anot Jusu, sudauzei puodeli - neturi is ko gerti. Idomu su kuo Jus susiesit kisenpinigiu ir kompiuterio atemimo bausmes ?

Ne kartą mamos aprašė situacijas apie isterijas parduotuvėj "noriu to, noriu ano". Taupyk iš kišenpinigių ir nusipirk.
O prie kompiuterio vaikų išvis nereiktų leisti, išskyrus namų darbus.
Atsakyti