QUOTE(Activia @ 2008 08 01, 14:27)
Tai eilinės situacijos kaip ir daugelyje šeimų - užsispiria ir sustoja laiptinėje, nes nenori eit namo - tada tiesiog palieku ją ten. Pati parėkus per visus 5 namo aukštus ateina po 5 min., nenori ryte keltis ir eit į darželį, nenori tvarkytis žaislų, nenori eit pas daktarą, terorizuoja tėvus visokiais būdais, prašo ką nors duot kas ne jai priklauso, kai negauna, viską mėto aplinkui...Ryte aš darbe turiu būti 9, bet dažnai būnu 9:30, nes mano dukra nesikelia į daržą laiku, palieku ją kambaryje kol jinai išsirėks visa gerkle. Būna kad suknelė ne ta, batai ne tie, šepetys peša plaukus ir pan. Prekybos centre buvo kelis kartus pasiklydus. Tai eiliniai 5 metų vaiko kaprizai. Bet instinktyviems impulsams aš stengiuosi nepasiduot, nemušu tikrai, nes tai gyvuliška. Tvardytis yra sunku. Tai daug kantrybės reikalaujantis darbas. Bet tam ir esu mama.
O tai del tokiu situaciju reikia imti dirza?

Atrodo, aisku, kad cia visos diskutuodamos neskiriame, kada imamas dirzas is maniakisko piktumo, o kada dirzas imamas tikrai kaip vienintele auklejimo priemone. Gal psichologiniai straipsniai ir yra pasisakantys butent pries tuos nesivaldymus, kai uz menka kapriza yra baudziama lupimu?
Pasakysiu viena situacija, uz kuria mano vyresnysis, dar budamas kokiu 7 metu gavo dirza, o jus spreskit, ar buvo kokia priemone to dirzo isvengti ar ne
Taigi, mano 7 metu sunus megsta viesieti pas senelius. Smagu. Gera. Viskas leidziama. Lepinama ir panasiai. Seneliai dar ne pensijoj, dirba parduotuvej vietinej. Kartais nusivesdavo anukeli i ta parduotuve. Syki parsiveda namo, o ziu-pilnos kisenes saldainiu

Kadangi pinigu nedave, tai vienas paaiskinimas-vaikas PAVOGE tuos saldainius. Ir nesvarbu tai, kad gal verte netokia ir didele tu pavogtu saldainiu, bet pats faktas-VAGYSTE. Seneliai, kantrus ir mylintys zmones, kita diena sumokejo i kasa uz tuos saldainius, o su anukeliu visa vakara kalbejo, kad vogti negrazu, kad tereikia paprasyti ir bus nupirkta, kad uz vagyste ses i kalejima ir pan. Anukelis supratingai kinkavo galva, atsiprase ir visi ta dalyka pamirso. Po kokio menesio ar maziau sunus vel viesejo pas senelius, vel ejo i parduotuve ir vel...pavoge

Si syki ledu porcija. Svarbiausia, kad kaip vilkiukas pasielge, griebe ledus is vezimelio ir apsidaires nuskuode uz parduotuves kampo

Kai tuo tarpu seneliai tiek anuka lepina, kad ledais jau gali maitinti.

Senelis pagavo uz sprando sprunkanti ir si syki atvede VIESAI pardavejos atsiprasyti ir padeti ledus i vieta. Si syki seke jau ne tokia mandagi ir grazi kalba apie vagyste, senelis net apsimete skambinantis i policija ir su ja kalbantis, sunus verkdamas pazadejo nebevokti...iki kito karto
Kai prekybos centre mane, iseinancia is parduotuves, sustabde apsauga ir paprase iskratyti sunu, o pas ji rado kinderi, sukandau dantis, susimokejau, nieko nekalbejau su numi, per ta laika, kol parvaziavau namo permasciau viska ir namie saltai nusikabinau dirza ir gerai ikreciau i kaili. Nesijauciau tikrai jokios kaltes, jokio pykcio, nepuoliau jo kukciojancio guosti. Siuo atveju dirzas mums padejo

Nuo to karto vagystes baigesi:nei seneliai besiguodzia, nei apsauga suciumpa jau antra tiek metu. Nenoriu tiketi, kad jis tapo toks vagisius, jog net filmavimo kameros neuzfiksuotu jo bevagiancio.
Taigi, klausimas-kaip turejau pasielgti as be dirzo? Atsakymo reiktu skubiai, kadangi mano pradinukas jau pradejo vogti mano pinigus

Kol kas dirzo dar neduodu.