Niekada nesaugojau dukros ausyciu, maudziau, po to isvalydavau ir viskas. Ir kol kas tikrai nesirgo.
Niekada ausų nesaugojau. Tiek duktė, tiek sūnus nuo 7 savaičių buvo vežiojami į kūdikių vonias, tai apie saugojimą nebuvo net kalbos. Pradžioje dar uošvis bambėjo - vaikui ausų nesaugai, oi bus tau. Dabar po antrojo jau tyli, nieko nesako. O po maudynių išvalau ausytes ir kepurytę dėdavau maždaug iki 5 mėnesiuko (nes abu ilgaplaukiai). Ausis reikia saugoti nuo slogos, jos komplikacijų., nešvaraus vandens.

QUOTE(jurgiciokas @ 2007 06 03, 13:44)
jezau mamos jūs ką savo vaikus išvirt norit? gi netgi ant termometro aiškiai parodyta kad geriausiai maudytis 32 tempoj, o paskaičius jūsų 38 vidurkis. Jūs pačios prisileiskit tokios tempos vonią ir pagulėkit. Kartais nebus per karšta????
tei kad naujagimio temperaturos reguliatorius visai kitoks nei suaugusiuju ar didesniu vaiku, juk net vasara gimusi maziuka reik biskiuka silciau rengti, ir kojinytes siltas deti! O visa literatura, kiek tik skaiciau, raso- 37 laipsniai naujagimiui pats tas!

pasakykit man durnam ka man daryti vonele ir apiplovimui ruosiu as. dviem termometrais (Chicco ir canpool) ismatuotas vanduo rodantis 37 laipsnius man atrodo ryskiai saltas ta kuri nustatineju su riesu apiplauti po kranu, patikrinau, rodo 42 laipsnius tai jau per karstas tipo o man atrodo tinkamas ir dziaugsmas nesioziuoja o as pats megstu maudytis (vonioje) ~60-70 laipsniu, kad vos ilyst imanoma...
QUOTE(senu/<as @ 2007 09 09, 01:31)
as pats megstu maudytis (vonioje) ~60-70 laipsniu, kad vos ilyst imanoma...
na žinai, tau juk nebe keli mėnesiai... keistokai mąstai...
QUOTE(rikutis @ 2007 09 09, 15:42)
na žinai, tau juk nebe keli mėnesiai... keistokai mąstai...
as sakau kad as megstu karsta vandeni ir man atrodo 37 saltas dar...
As savo vaika maudau apie 38-40temperaturoje,ypatingai dabar kai atveso oras,nors mano mergina ir pries vesesni vandeni nieko neturi
.

Savo sūnelį maudau 36-37 laipsnių temperatūros vandenyje, kartą prileidau šiek tiek šiltesnio, tai buvo skandalas, turėjom atvėsint. Kuo puikiausiai mažius jaučiasi tokiam vandeny. Pamatavau kokiam pati maudaus, tai irgi buvo 36-37 laipsniai
, o vyras tai mėgsta pasikaitint, kadanors išvirs

vaikuti maudau 35-37 temp. ir patinka nors man atrodo kad toks vanduo perr šaltas nes pati maudausi 45 temp. Matyt i teveli, jis megejas po drungnu maudytis
Papildyta:
na nesupyk, bet gerokai tu cia padauginai. Vargu ar iš vis ilystai i 70C laipsniu tem.vonią
, tokia temp jau netoli užvirimo
Papildyta:
QUOTE(senu/<as @ 2007 09 09, 01:31)
o as pats megstu maudytis (vonioje) ~60-70 laipsniu, kad vos ilyst imanoma...
na nesupyk, bet gerokai tu cia padauginai. Vargu ar iš vis ilystai i 70C laipsniu tem.vonią

šiaip kuo vėsesniame vandenyje vaikutis maudosi, tuo geriau- grūdinasi, tik šis procesas turėtų vykti palaipsniui ir iš lėto

Maudomes 36-37 laipsniu temp. vandenyje.