Įkraunama...
Įkraunama...

Ar įmanoma draugiškai bendrauti su vyro/draugo ex?

Esu issiskyrusi, turiu sunu. Draugauju su vaikinu, kuris irgi yra issiskyres, turi dukra, ji auga su mama, pas mus lankosi kas antra savaitgali.
Mane daznai kankina tokia dilema: kadangi draugas bendrauja su dukra, tai tenka ir su ex zmona bendrauti. Tas temas, kas liecia dukros auklejima, darzeli, mokykla ir t.t. pakenciu. BEt mes bendraujame su jo ir jo ex bendrais draugais-irgi jauna seima. Vykstant kokioms nors seimos sventems yra kvieciama ir draugo ex zmona, ir mes. Na labai jautriai i tai reaguoju... pergyvenu, nenoriu tokiose sventese dalyvauti. Jie mane priima kaip drauge. LAbai kviecia, ikalbineja. JAu teko buti poroje gimtadieniu, kuriuose buvo draugo ex. Viename is ju netgi sikeliau scena jam... blush2.gif neislaikiau itampos, padauginau alkoholio... o tada pavydas ir t.t. ... Bandziau gireztai pasakyti tiems draugams, draugui, kad per anksti tokiems bendriems "baliams" . MEs tik virs metu draugaujam... Nenoriu kankinti saves. BEt ir neiti ner kaip... ZInau, kad jai mano druagas tikrai nereikalingas, kad negriztu pas ji. BEt ta baime manes neapleidzia... Juos sieja dukra, kazkada gi mylejo vienas kita... BUna zmones ir po daug metu vel susieina...Esu ir ganetinai pavydi... BEt manes niekas nesupranta... MAno ex is viso nesirodo, todel draugas nepatyres to jausmo, kai reikia matyti tokius dalykus.
Ar yra kam nors taip? KAip su savimi susitvarkote? Ar is viso neinate ten, kur buna vyro/draugo ex???
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Smilla: 30 liepos 2008 - 15:15
Mano draugas neturi vaikų, taigi situacija kitokia. Aš negaliu pakęsti, kai yra apie ją kalbama, pasakojama.. Ir, manau, tai yra natūralu. Kurį laiką išgyvendavau viduje, bet vėliau tiesiai šviesiai jam pasakiau, kad man nemalonu. Buvo netgi šlykštu pagalvoti, jog jis lietė ją, o dabar mane. Sako tuos pačius žodžius...
Manau, pakalbėk su vyru. Pasakyk, kad tau sunku, nemalonu, pasikalbėkite mirksiukas.gif Mergaitė mėtoma tarp dviejų šeimų, susitarkit, jog susitikimai bus tik su dukra.
Atsakyti
Ir aš manau, kad pasakyk jam atvirai kaip jautiesi, kad Tau nemalonu. Jei draugas Tave myli ir gerbia, tikrai supras ir daugiau pas savo buvusią Tavęs nebetems mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Smilla @ 2008 07 30, 16:13)
Ar yra kam nors taip? KAip su savimi susitvarkote? Ar is viso neinate ten, kur buna vyro/draugo ex???

Vikas priklauso nuo tavo intelekto lygio ir gebejimo mastyti blaiviai. Atsakyma zinai pati, jis tavo pacios klausime "kaip su savimi susitvarkote". Tai - tvarkykis. Pavyda susikishti kuo gyliau, uzhsimauti sypsena ir t.t. Santykiai tarp zmoniu yra labai slidus, sunkus darbas, kaip juos pastatysi - taip ir turesi. Tik bestatydama, visada prisimink, kad tai bus tokie santykiai, kuriuos kursi TU, kaip elgsis pati, kaip reaguosi i situacijas. Tavo draugo jausmai tau labai priklausys nuo tavo reakciju i aplinka, kuri liecia ji tiesiogiai.
Papildyta:
QUOTE(Miglužė @ 2008 08 01, 09:36)
Jei draugas Tave myli ir gerbia

Man sie zodziai panasus i shantaza. "jei tu mane myli - padarysi taip"... kita vertus, autorei galima taikyti ta pati "jei ji myli drauga - bus tolerantishka ir sugebes suprasti, kad ta moteris yra jo vaiko mama, o tai jai duoda daug teisiu". nepamirshkime, kad draugas ta moteri mylejo ir turi su ja vaika ir del to, kad dabar jis myli kita moteri, jis neprivalo mesti savo vaiko mamos ir nedalyvauti baliuose, kuri dalyvauja ji. Tai yra bendri draugai, jie turi laisve kviestis i svecius ka tik panoreje. Autore pati gali ten neeiti, bet negali uzhdrausti nei draugui, nei jo ex ten lankytis. Bet jei draugas tempia kartu su juo - man atrodo, tai pakankamas irodymas KA jis pasirinko ir su KUOM jis ten eina.
Atsakyti
QUOTE(Maidenana @ 2008 08 01, 09:07)
Vikas priklauso nuo tavo intelekto lygio ir gebejimo mastyti blaiviai. Atsakyma zinai pati, jis tavo pacios klausime "kaip su savimi susitvarkote". Tai - tvarkykis. Pavyda susikishti kuo gyliau, uzhsimauti sypsena ir t.t. Santykiai tarp zmoniu yra labai slidus, sunkus darbas, kaip juos pastatysi - taip ir turesi. Tik bestatydama, visada prisimink, kad tai bus tokie santykiai, kuriuos kursi TU, kaip elgsis pati, kaip reaguosi i situacijas. Tavo draugo jausmai tau labai priklausys nuo tavo reakciju i aplinka, kuri liecia ji tiesiogiai.
Papildyta:

Man sie zodziai panasus i shantaza. "jei tu mane myli - padarysi taip"... kita vertus, autorei galima taikyti ta pati "jei ji myli drauga - bus tolerantishka ir sugebes suprasti, kad ta moteris yra jo vaiko mama, o tai jai duoda daug teisiu". nepamirshkime, kad draugas ta moteri mylejo ir turi su ja vaika ir del to, kad dabar jis myli kita moteri, jis neprivalo mesti savo vaiko mamos ir nedalyvauti baliuose, kuri dalyvauja ji. Tai yra bendri draugai, jie turi laisve kviestis i svecius ka tik panoreje. Autore pati gali ten neeiti, bet negali uzhdrausti nei draugui, nei jo ex ten lankytis. Bet jei draugas tempia kartu su juo - man atrodo, tai pakankamas irodymas KA jis pasirinko ir su KUOM jis ten eina.

Aciu uz protingas mintis. 4u.gif
Mano viena puse galvoja taip kaip Tu parasei cia-kad as neturiu teises nurodineti, kas kur turi eiti, ar neiti. IR kad jei myliu, tureciau vsika suprasti. arba bent pasistengti.. KAip jau minejau, neturiu jokiu priekaistu del to, kad jie bendrauja, susiskambina del vaiko. Ir vaikas buna pas mus kas antra savaitgali - stengiuosi ji pamilti kaip savo...
Ir uzsidedu ta kauke su sypsena, ir einu i balius... BEt sirdy toks maistas... smile.gif IR baime kartu... "O kad tik jie nesikalbetu, o kad jie tik nepradetu aiskintis del vaiko ko nors...". KAzkiek gal yra ir is ju to nesubrendimo. PAskutiniame gimtadienyje jie sugebejo visus sunervinti pradedami aiksintis apie vaika... doh.gif doh.gif . MAnau cia ne tik as esu nesubrendusi dar eiti ir bendrauti, bet ir jie patys tam nepasiruose... Todel po to karto vis galvoju, kad dabar pakalbesiu su draugu ramiai ir paaiskinsiu, kad man jau geriau is viso neiti ir to nematyti ir negirdeti - aiksinkites jei riekia kiek norit... nei eiti ir dar uzsinoret ten trigrasi kist smile.gif

p.s man kiti sako: tu turetum dziaugtis, nes jis cia jis tave pasirinko, ir tu eini su juo, jis vedasi tave, o jai nemalonu ziureti i jus.ji viena ateina... NA neteikia man dziaugsmo tokie pasakymai... lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Smilla: 01 rugpjūčio 2008 - 09:47
Buvau tokioj situacijoj, bet tik vieną kartą. Kvailai jaučiausi, norėjosi dingti, prasmegti skradžiai žemę, nes nebuvau net gi įspėta, kad bus ir MB exė, tad morališkai net nepasiruošiau tam, man tai buvo nemalonus siurprizas. Atlaikiau, išsėdėjau iki pergalės, nes buvau įsitikinus, jog jei pakilsiu ir išeisiu, taip parodysiu nepagarbą šeimininkams, nors jie mano manymu neapgalvotai pasielgė, mes tik neseniai buvom pradėję gyventi kartu, o čia bac doh.gif Nedraudžiau MB lankytis pas tuos žmones, kurie neįspėję taip pasielgė, bet mano kojos ten daugiau nebuvo ir nebus. Nežinau ką mąsto MB, bet ir jis ten nebesilanko. Tai tiek įspūdžių blink.gif
Jau keli metai gyvenu su MB ir dabar jau galėčiau bendrauti su jo ex, nebejausčiau jokios įtampos net ir kokioj baliuškoj susitikus, bet aš paprasčiausiai nenoriu, o ir nelabai turėčiau apie ką bendrauti, ji man kaip žmogus neįdomi.
Atsakyti
QUOTE(Smilla @ 2008 08 01, 10:46)
PAskutiniame gimtadienyje jie sugebejo visus sunervinti pradedami aiksintis apie vaika...  doh.gif  doh.gif . MAnau cia ne tik as esu nesubrendusi dar eiti ir bendrauti, bet ir jie patys tam nepasiruose...

Dziaukis. Visada prisimink visiems laikams si ivyki ir tiesiog dziaukis. Ju tarpusavio santykiai neimanomi. Pati matai. Tad - ko cia nervuotis? Tau? Nu ir gerai, lai aishkinasi. Ar nori virsti tokia pat isterike kaip ex? Ir dar - mes visi turime teise i praeiti. mes turime savuosius ex, ex-ex, truputi ex ir busimus (gal). Pavydeti praeities yra kvaila, bet pataisoma. Pakeisk poziuri. isikalk sau i galva, kad ji tau nera konkurente. Viskas. Pirmyn - darbuotis su savim. Siuo atveju emocijos tau tarnaus blogai, reikia klausytis proto. tai ir klausykis. O po to priprasi.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Maidenana: 01 rugpjūčio 2008 - 12:04
O ko čia džiaugtis, kai tarkim tavo vyras riejasi su exe? Nuo meilės iki neapykantos ir vėl atgal tik vienas žingsnis. vadinasi nėra abejingi vienas kitam mastau.gif Mano supratimu, kai žmogus abejingas visiškai savo ex, jis nejaučia jokių jausmų, nei meilės, nei neapykantos ir šiaip net nekyla noras dėl kažko aiškintis ar kažką įrodinėti, kad ir vaikų auklėjimo klausimais ir dar prie kitų žmonių.
Atsakyti
QUOTE(tojama @ 2008 08 01, 13:08)
O ko čia džiaugtis, kai tarkim tavo vyras riejasi su exe? Nuo meilės iki neapykantos ir vėl atgal tik vienas žingsnis. vadinasi nėra abejingi vienas kitam  mastau.gif  Mano supratimu, kai žmogus abejingas visiškai savo ex, jis nejaučia jokių jausmų, nei meilės, nei neapykantos ir šiaip net nekyla noras dėl kažko aiškintis ar kažką įrodinėti, kad ir vaikų auklėjimo klausimais ir dar prie kitų žmonių.

yra tiesos. bet irgi turek omeny, kad jis turi autore, o ji - vienisha. Cia taip pat galima traktuoti, kaip tam tikra kershta, kad jis "gyvena", o ji - ne. Ji pyksta uz savo vienatve. O jis gi vyras.. moteru psichologija vargu ar uzhsiima. Dar kaip variantas - ji tokiu elgesiu nori parodyti, kad vis dar turi kazkokias teises i ta vyra, manipuliuodama jo vaiko buvimu. Toks, savininkishkumo jausmas. Autore taip pat pyksta del to pacio savininkishkumo. Ir gaunasi tai, ka turime siuo momentu. kai viena ish siu moteru nusiramins - bus imanoma buti normaliai bet kokioj kompanijoj.
Atsakyti
QUOTE(Maidenana @ 2008 08 01, 09:07)
Man sie zodziai panasus i shantaza. "jei tu mane myli - padarysi taip"...

Teisybė, į šantažą panašu, bet priklauso nuo to kaip tai naudojama. Jei ji pasakys "jei myli daryk taip kaip noriu" tada tikrai šantažas. Tačiau, jei vaikinas tikrai gerbia savo draugę, tai nevers jos daryti, to kas jai nemalonu. Lygiai taip pat ir ji neturėtų priekaištauti dėl savo draugo noro bendrauti su exe.
Smilla, Tau palinkėčiau nekreipti dėmesio į jų santykius. Gi pati rašei, kad nieko tarp jų nebebus. Taigi nėra ko pavydėti, o jų konfliktus imti į širdį tikrai neverta. Ramiau žiūrėk į visą šitą situaciją mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Miglužė: 04 rugpjūčio 2008 - 09:29
Aš tai esu tokios nuomonės- kodėl turiu sąmoningai , savo noru patekti į aplinką , kuri man nemaloni?Neičiau į tokius balius daugiau ir taškas. Vyras lai renkasi.
Bet jei jam ta situacija nėra nemaloni(tokie ginčai ir pan.), reiškia jam dar ne viskas mirę praeities atžvilgiu. g.gif Žmogus, nubraukęs praeitį, į tokius susiėjimus pats nenorėtų eiti.
Atsakyti
nezinau, del kokiu priezasciu tavo draugas issiskyre, bet ar negali buti, kad pasamonei jis dar stengiasi iskaudint savo EX, tarsi sakydamas: 'paziurek as ne vienas' ar kazka panasaus? Na nezinau kalbu is moteriskosios puses aisku, bet i kompanija kur butu mano EX ne tai, kad nieko nesivesciau, bet ir pati neeiciau tiesiog kam, nuo praeities kaip jau sake nepabegsi, bet ir nereikia ja tapatint su ateitimi g.gif
Atsakyti