[Liepos 15, 3-ioji kelionės diena]Negaliu sakyti, kad atsikėliau neišsimiegojęs. Vis dėlto 3 valandos miego nėra taip jau ir mažai

Prieš akis mūsų laukia ilga kelionė į kitą Sicilijos galą, kurios metu turėsim tiek mokėti susikalbėti su italais, tiek susigaudyti autobusų keitime. Dušas, itališki pusryčiai ir raktų nuo kambario atidavimas.... Didelis didelis ačiū už galimybę pagyventi šiame kukliame, bet jaukiame ir mielame "Citrinos namų" viešbutyje.

Tempiamės lagaminus žemyn. Nors dar tik pusė devynių ryto, miestas jau seniai prabudęs. Antai vienoje gatvės pusėje vyras "rėkaujasi" su kitoj pusėj stovinčia moterimi. Visokių kinietiškų nesąmonių pardavėjai su mumis maloniai sveikinasi ir kviečia apžiūrėti jų prekes. O mes neturime laiko.
"SAIS Autolinee" bilietų pardavimo centre perkamės du bilietus iki Catania miesto. Vieno bilieto kaina 13,20 euro. Jei perki pirmyn ir atgal, kaina - 21,10 euro, bet nepirkome, nes ką gali žinoti, kaip pasisuks tavo keliai.....
Taigi, dedame savo lagaminus į bagažo vietą, sėdamės į autobusą ir mintimis jau gyvename ne Palerme, o kelionėje skersai per visą Siciliją.....

Kelionė iki Catania oro uosto truko 2 valandas ir 40 minučių. Nusprendėme išlipti oro uoste, nes savo stovyklos informaciniame lape radome nurodymus, kaip nusigauti iki kito miesto būtent iš oro uosto. Taigi, lipam. Lauke vis dar apsiniaukę, stiprus vėjas ir vėsoka. Keista.....
Kol Jolanta oro uosto tualete persirenginėja šiltesniais drabužiais, aš stebiu, kaip fantastiškai beprotiškai greitai keičiasi oras

Iš oro uosto į autobusų stotelę einame jau visiškame karštyje be jokio vėjelio ir debesėlio. Sumąstėm, kad kol Jolanta būna su džinsais (taip, beje, buvo ir Palerme), tol saulė šviečia. Su džinsais ji ir liko, nes bijojom, kad vėl apsiniauks.
***Dabartinis mūsų kelionės planas - nusigauti iki miestelio
Augusta ir paprašyti vairuotojo, kad sustotų prie
Palazzo di Vetro (stiklo namų).
Dar prieš kelionę SM narės miciettos paprašiau, kad išverstų prašymą sustoti prie stiklo namų. Išvertė. Ir ačiū jai labai!!!
Tą vertimą aš didelėm raidėm atsispausdinau ir sumokėjęs 3,60 euro už bilietą iki Augustos, daviau perskaityti prašymą. Vairuotojas tuoj pat linktelėjo galva, o mes autobuse vis mąstėm, kokie gi žmonės susirinks prie tų paslaptingųjų stiklo namų - prie mūsų susitikimo taško, nuo kurio iki stovyklos mus nuveš vadovas.

40 minučių ir mums vairuotojas jau šaukia, kad čia yra
Palazzo di Vetro . Kartu išlipa ir dar viena jauna mergina, mano galvoj iškart sukasi mintys - ar ji į mūsų stovyklą važiuoja, ar ne? Kas jau laukia prie Palazzo di Vetro???
***O prie
Stiklo Namų po palme jau sėdi du vaikinai su didžiulėmis kuprinėmis. Mergina, išlipusi kartu su mumis, taip pat sustojo ties mūsų susitikimo tašku ir išsitraukė........ Stovyklos informacinį lapelį

Viskas - galvoju - pirmieji žmonės, su kuriais praleisiu dvi savaites.
Netrukus susižvalgėm su ta mergina, aš paklausiau, ar į WORKCAMP ji važiuoja, o ji tik linktelėjo galva, nusišypsojo ir priėjo pažindintis
- Labas, aš Romana.
- Labas, aš Rimvydas.
- Kas?
- Rimvydas.
- ?
- Rim-vy-das.
- A, gerai, Rimintass, ok, supratau 
- O aš Jolanta.
- Malonu, Jodanda, aš Romana
Pirmoji mergina -
Romana iš Čekijos Respublikos. Jai 22 metai, gyvena Podrubice mieste, tačiau šiuo metu studijuoja Prahoje.
***Pamatę, jog pradėjome pažindintis, iš po palmės atsliūkina ir du vaikinai iš Prancūzijos, kurie išgirdę mūsų visų vardus net nesistengė jų įsiminti, tiesiog pasisveikino ir tiek.
Pirmasis -
Antoine (Otuanas) iš Prancūzijos, Paryžiaus. Jam 20 metų, būsimasis gydytojas, bet rūko nesvietiškai daug. Jo pavardė lengvai įsimenama - Cazanova

Antrasis -
Simon (Saimonas). Iš ne Paryžiaus

Studijuoja kažką su ekonomika. Jam taip pat 20 metų.