[Liepos 19-oji, septinta kelionės diena, ŠEŠTADIENIS]
Kai visi pamatėme, koks darbas mūsų laukia, kuo toliau, tuo labiau keltis pradėjome nenoriai... O ir pirmu minibusu niekas į darbą nenorėdavo, išskyrus vienintelę Anną. Tuomet Piero gaudydavo visus iš eilės ir nešdavo į minibusą

Na gerai, gal ir nenešdavo, patys nueidavom. Bet pirmąją darbo dieną dvi valandas išbuvus saulėje (darbas tikrai nėra varginantis, labiausiai vargina buvimas saulės kaitroje) ir šiandien supratus, jog dirbsime ilgiau (pagal planą kasdien turėjome dirbti po 6 valandas, bet vėlgi... Piero yra LAZY MAN), noro į jį eiti beigi vakarykštės šypsenos nė su žiburiu nerasta....
***O darbas tai ką, vėlgi toks pats, tik su ilgesnėmis poilsio pertraukėlėmis po medeliu ir su daugiau šalto vandens. Taip pat energetiniai gėrimai bei vaisiai. Vis galvojau, kaip Verai su Nataša seksis dirbt juk vakar jos budėjo, tai į darbą nėjo. Ir ką Jūs manot dirbo išsijuosusios, Mladeno radiją pasiėmusios, pasišokdamos, iškeikdamos spygliuotas žoles visais rusiškais keiksmažodžiais, kokie tik yra, ir tuo pačiu mums praskaidrindamos nuotaiką.
Šįkart dirbome 3 valandas ir po tiek laiko jautėmės pakankamai pavargę. Prieš akis eilė duše, pietūs ir vėlgi SIESTA.
***Siestos pabaigoje nusprendžiu eiti į parduotuvę nusipirkti kokių nors saldumynų, nes Lietuvoje be jų negaliu gyventi nė dienos, o štai Sicilijoje Nutella jau pabodo. Pakeliui apklausiu, kam ko reikia nupirkti, susirenku iš visų pinigus ir einu į šalia esantį marketą.
O šiame markete nėra cigarečių... Klausiu vieno pardavėjo, kur man dabar jų gaut? Jis pradeda pasakot, kur kaip eiti, kur pasukti, paskui vėl pasukti..... Matydamas, kad nieko nesuprantu, italas mosteli ranka, išsiveda mane iš parduotuvės, ją uždaro ir..
Ir įsisodina mane į automobilį bei siūlosi pavežti. Būčiau tikrai nelipęs ir nevažiavęs, bet Vera papasakojo, kaip jai reikėjo nusipirkti telefono sąskaitos papildymo kortelę ir ją taip pat pavežė malonūs žmonės. Tačiau... Verą svetimame automobilyje pamatė Piero ir pakėlė skandalą, kad jis už visus atsakingas, o stovyklautojai mat į svetimus automobilius lipa....
Bet šios mintys manęs neatbaidė įlipti į automobilį, nes vis dėlto tikėjau italų gerumu ir noru padėti. Parduotuvės darbuotojas mane privežė prie pat tabako parduotuvės. Aš išlipinėju, jau sakau didelį ačiū, tuo tarpu bandau prisiminti, kaip reikės grįžti atgal į mokyklą, o šis liepia eiti pirktis, ko man reikia, ir paskui grįžti atgal būsiu parvežtas atgal.
***Važiuojame automobiliu atgal. Italas paklausia, kur mane nuvežti ar į parduotuvę, ar iki namų. O aš jam pasakau, kad sustotų kelis metrus iki įvažiavimo į mokyklą, nes nenoriu, kad mane svetimame automobilyje pamatytų stovyklos vadovas

Norėjau mane nuvežusiam žmogui atsidėkoti ir daviau kelis eurus, bet jis tik sukryžiavo rankas ir pasakė No...
Patinka man Sicilijoj. Žmonės tokie paslaugūs, ir gyvas grįžau iš pasivažinėjimo po miestą
***Visi laukiame vakaro. Vakar Piero sakė, kad jau 8 valandą vakaro būtume susiruošę važiuoti į party, bet ech, tas sicilietiškas laikrodis kad man tokį kas padovanotų...
Piero draugai (kurie mus nuveš į vakarėlį ir iš jo) į mokyklą atsibaladojo gal 22 valandą ir jautėsi visiškai nepavėlavę

Tuo tarpu, mes laukiame susiruošę:

Oi

Užmiršau papasakoti vieną iš svarbiausių dalykų. Piero turi draugą
Fabricio, kuris pirmą kartą su mumis visais susipažino mokamame paplūdimyje, į kurio vakarėlį mes dabar ir važiuojame.
Fabricijus labai gerai moka rusų kalbą. Kodėl? Ogi todėl, kad jis pora metų gyveno Rusijoje, Nižnij Novgorod mieste, kuriame.... Kuriame gyvena Vera su Nataša

Taip jie visi iš karto ir surado bendrą kalbą... O kai visi išsiaiškino, kad du metus jie gyveno toje pačioje gatvėje ir rajone, tai tada ir prasidėjo
Verai Fabricijus kažkaip nelabai buvo prie širdies, nes.... Apie tai papasakosiu vėliau. Bet Natašai jis patiko.