Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidėjos

QUOTE(rena @ 2008 08 06, 14:59)
nors, kaip sako, kai istrauki, vistiek tenka apkarpyt negrazias sakneles, nes ju vistiek buna, tai tipo, poto ir vel jos telpa i ta 12 cm vazona g.gif
pas mane irgi tokia pat padetis, bet turiu ir didesni vazonika, bet manau kai jau istrauksiu viska, vat tada ir asku bus kas kaip g.gif

Nu vakar viena,kaip persodinau falika,tai taip ir buvo,galvojau sodinti i didesni,o kaip gerai apziurejau,nukarpiau visas bjaurasti,tai persodinau i ta pati biggrin.gif
O dabar pasiemiau toki kibireli kaip buna nuo silkiu,saslu ir t.t. 1l (pirkau maximoj tuos kibirelius) ir idejau ta gele,tai nera taip,kad labai jau jos guletu,tik lieciasi,tai gal nesienaut jau g.gif

Aciu RENA uz pagalba 4u.gif
Atsakyti
Nu va, nupirkau savo uosvienikei kvietka is dusios. Ziedu skersmuo 12 cm. Tokia truputi gigante lotuliukas.gif
[attachmentid=152825]
[attachmentid=152826]
Atsakyti
LAURINDRE laibai grazi gelyte thumbup.gif
Atsakyti
Labai grazus tavo kvietkelis, o dar kaip uosvienei biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(laurindre @ 2008 08 06, 13:08)
Nu va, nupirkau savo uosvienikei kvietka is dusios. Ziedu skersmuo 12 cm. Tokia truputi gigante lotuliukas.gif
[attachmentid=152825]

super gelyte drinks_cheers.gif
Atsakyti
Ačiū wub.gif
Atsakyti
Nu tikrai matosi kad nuo dusios gelyte anytai biggrin.gif thumbup.gif Ziedai tai wub.gif
Atsakyti
QUOTE(rena @ 2008 08 06, 11:41)
nekirpk ziedstiebio, jei jis nedziuna schmoll.gif is akuciu kartais dar isleidzia ziedstiebiu su pumpuriukais ir toliau zydi mirksiukas.gif
substratas nepriklauso nuo ziedu schmoll.gif
nebent jis miniukas, tai as smuklinau substrata g.gif

Na tai ne miniukas, dabar vazonas 10cm aukščio. Nupirkau vazoną aukštesnį. Dabar substratas iš smulkesnių tai galvoju kokį pasirinkti persodinant.
Atsakyti
QUOTE(rena @ 2008 08 06, 15:45)
na graziai auga, o ta purpurine thumbup.gif , o kaip eksperimentas, dar kas nors gyvena g.gif
Papildyta:

as irgi maciau kaip vaizdinej medziagoje trumpina saknis, kad jos i vazonelio dugna nesiremtu g.gif tai manau, gal ir reikia trumpint tas saknis g.gif
pati turiu viena kuri jau saknis leidzia pro vazono dugna, jau ir dugnas net suluzo doh.gif dabar laukiu substrato, bet kai pamastau, tai kazkaip juk gaila kirpti sveikas saknis g.gif  biggrin.gif

su eksperimentais senai baigta biggrin.gif kvit...
o aš manau kad gerų šaknų nėra reikalo trumpint schmoll.gif kam jei jos geros? poto gėlė vėl visas jėgas kaups kad jas užsiaugint, ir nežydės... aš tiesiog apačioj vazono dedu tas vulkanines uolienes, akmenukus iš substrato, kad šaknys nesiliestų su vazonu apačioj, nes ten kitaip vanduo užsilaiko, ir viskas ax.gif mano nuomonė tokia...
Atsakyti
QUOTE(Mazoji_s @ 2008 08 06, 15:51)
su eksperimentais senai baigta  biggrin.gif  kvit...
o aš manau kad gerų šaknų nėra reikalo trumpint  schmoll.gif  kam jei jos geros? poto gėlė vėl visas jėgas kaups kad jas užsiaugint, ir nežydės... aš tiesiog apačioj vazono dedu tas vulkanines uolienes, akmenukus iš substrato, kad šaknys nesiliestų su vazonu apačioj, nes ten kitaip vanduo užsilaiko, ir viskas  ax.gif  mano nuomonė tokia...

Aciu uz patarima 4u.gif as jau pasodinau gelyte smile.gif Taip ir padariau nekirpau tu geru saknu,o vulkanines uolienas as irgi isrenku ir dedu ant dugno,kad nelystu saknys lauk tongue.gif Tikiuosi labai nesupykdziau gelytes (persodinau zydincia) blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Tejyte @ 2008 08 06, 07:38)
Manau, kad tai dendrobium bigbum arba phalenopsio tipo dendrobis 4u.gif

QUOTE(Aduka @ 2008 08 05, 21:05)
O klayskiites, Dendrobium nobile , tai cia tokia orchyte:

pas mane net spalva tokia pati, tik žiedų daugiau ir leidžia dar vieną žiedstiebį.
Atsakyti
Pas mane virsune nulauzta, tai ir ziedu maziau. Gal irgi gelyte is senuku? biggrin.gif
Atsakyti