QUOTE(Moonlit @ 2008 10 14, 14:25)
mano slibinas nuo 1,5 iki 4 metų lankė Ažuoliuką. Kai perėjom į kitą darželį, tai auklėtojos labai stebėjosi, kad vaikas yra lankęs darželį, kadangi net pieštuko normaliai nemokėjo laikyti. Pasak jų, vaikas tarsi išvis nelankęs ugdymo įstaigos, o augęs tik namuose. Naujo darželio auklėtojos klausė ar vaikus buvo ugdomas pagal darželio porgramą, ar jį darželyje mokino piešti, spalvinti, karpyti, lipdyti. Paėjus mėnesiui naujame darželyje, pati pastebėjau pokyčius ir dabar galiu lyginti. Ąžuoliuke buvo grupėje, kurią lankė 6 metų vaikai ir buvo ruošiami mokyklai. Todėl susidariau nuomonę kad mažiukams niekas dėmėsio ir neskyrė ir jų neugdė taip kaip reikėjo. Maniškis per vieną mėnesį naujame draželyje labai stipriai patobulėjo ir taisyklingai spalvinti, daryti karpinius, rašyti raideles ir t.t.
Tai miela mama Moonlit, kazin ar tik nebus pacios kalte, kad kaip sakai vaikas net pietuko nemokejo laikyti? Manau pirmoje vietoj tevai yra atsakingi uz vaiko ugdyma
Pvz. as pati labai daug laiko skiriu savo vaiko ugdymui, nors ji ir lanko darzeli. Mano dukra jau dvieju metu 3 menesiu ismoko visas abeceles raides, puikiai skaiciuoja iki 20. Dabar jai jau trys metai, o ji jau bando raideles rasyt, sudet skaicius...ir tai tikrai ne darzelio aukletoju nuopelnas...o mano ir tecio, nes mes stengiames. O darzelis tik kaip priedas
Ir dar toks mano pastebejimas, kad darzelis taip pat jai naudos labai daug duoda, kadangi grupeje yra ji viena is maziausiu, visi kiti vaikai 4 ir 5 metu tai ji is tu " gudragalviu" mokosi taip pat labai daug
Nezinau kaip kitose grupese, bet mano dukros grupej tikrai vyksta manau normalus ugdymas, rubine visa buna aplijuota piesinukais, lipdinukais, o ir daineliu daug moka, eilerastuku

Idomu kokia grupe lanke jusu Slibiniukas