Įkraunama...
Įkraunama...

Vaiko pavardė po skyrybų

QUOTE(jurgita% @ 2007 01 06, 14:48)
kai pasigimdziau dukryte puse metu jos neregistravau nes nenorejau duot buvusio eks pavardes,bet cms man paaiskino kad pirma reik uzregistruot o tada kreiptis i teisma del tevystes anuliavimo,bet viskas nera taip paprasta,as daviau o teismas man atmete ieskini tipo irodyk kad jis negali but tevas ir t.t Tada nuleidau rankas,ai galvojau veliau kada,bet juk reikia viena karta uzsiimt.As visa ta dariau pries 4 metus galvojau gal kas pasikeite

O tai kaip dabar reikia yrodyti, kad ne jis tevas g.gif ka DNR darytis g.gif
Atsakyti
QUOTE(Absolut @ 2006 11 06, 22:32)
Sveikos, mamos.  Vis labiau mąstaum kad pasielgiau neteisingai suteikdama mažiui tėvo pavardę. Mano buvęs draugas ypatingo noru nespindėjo, bet pripažino tėvystę savanoriškai. Kol kas moka alimentus savanoriškai, bet kas mėnesį ši suma mažėja. Mažiaus nelanko, buvo kokius 5 metus, jau pusė metų, kai visiškai nutrūko mūsų bendravimas.
Ta tėvo pavardė mums tik trukdo gyventi, nes mano pavardė po pirmos santuokos -ienė. Nuolat tenka aiškintis - seniūnijoje, darželyje, poliklinikoje, be to, manau pačiam vaikui bus negera turėti kažkokio "dėdės" pavardę, kuris paliko jį net negimusį.

Mąstau pasikeisti savo ir vaiko pavardes į mergautines, bet nežinau ar įmanoma pakeisti vaiko pavardę? Ar tam tėvas turi atsisakyti tėvystės ar užtenka jo sutikimo?

P.S. labai abėjoju ar mūsų "tėtis" sutiktų, nes bijo, kad aš jam prikišiu kada nors gyvenime.

savo pavarde i mergautine galejai pasikeist kai skireisi as taip padariau,o del vaiko bus sunku,net jeigu imanoma
Atsakyti
QUOTE(jurgita% @ 2007 01 06, 14:57)
o del vaiko bus sunku,net jeigu imanoma

kad as kai klausiau per skirybas ar pakeistu vaikui pavarde i mano mergautine, tai pasake ne, nes jis turi teva ir yra jau pavarde.
Uz tai ir pasilikau vyro pavarde
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rena: 06 sausio 2007 - 15:01
QUOTE(rena @ 2007 01 06, 15:51)
O tai kaip dabar reikia yrodyti, kad ne jis tevas g.gif ka DNR darytis g.gif

pati nzn todel ir klausiu,niekas normaliai man ir nepaaiskino, tik atsiunte laiska kad ieskinys atmestas ir kad reik irodyt,o kaip ir kas tai neaisku P.S pas mus jau istatymai tokie
Atsakyti
QUOTE(jurgita% @ 2007 01 06, 15:01)
pati nzn todel ir klausiu,niekas normaliai man ir nepaaiskino, tik atsiunte laiska kad ieskinys atmestas ir kad reik irodyt,o kaip ir kas tai neaisku                                                                                                                     P.S pas mus jau istatymai tokie

Tai kad pas mus istatymai, tai tikras durniu laivas doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rena: 06 sausio 2007 - 15:03
QUOTE(jurgita% @ 2007 01 06, 15:01)
pati nzn todel ir klausiu,niekas normaliai man ir nepaaiskino, tik atsiunte laiska kad ieskinys atmestas ir kad reik irodyt,o kaip ir kas tai neaisku

Vilniske gi tvarkesi siuos dalykus, ir DNR darytis ja teismas siunte, tik kad ji paskutiniu metu SM nesirodo verysad.gif Butu galima jos paklaust.
Atsakyti
QUOTE(rena @ 2007 01 06, 16:01)
kad as kai klausiau per skirybas ar pakeistu vaikui pavarde i mano mergautine, tai pasake ne, nes jis turi teva ir yra jau pavarde.
Uz tai ir pasilikau vyro pavarde

del vaiko tai taip ir as manau kad jam savo pavardes mergautines ir negalesi duot todel kad yra tokia vaiko teise ir jis turi teise i tevus,gali pabandyt paskambint i vaiko teisiu apsagos tarnyba te tau konkreciau paaiskintu.As kalbejau apie tavo pavarde o ne apie vaiko,savo mergautine tikrai galejai susigrazint per skirybas
Papildyta:
QUOTE(rena @ 2007 01 06, 16:02)
Tai kad pas mus istatymai, tai tikras durniu laivas doh.gif

Tai jau taip kai kreipiausi pas advokata del sio reikalo tai sake kad net konkretaus istatymo nera verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(mikke @ 2007 01 06, 15:06)
Vilniske gi tvarkesi siuos dalykus, ir DNR darytis ja teismas siunte, tik kad ji paskutiniu metu SM nesirodo verysad.gif Butu galima jos paklaust.

aha, ji tvarkes, bet kazkaip jai ten nepyragai buvo. Tai manau tik per DNR ir bus tie irodymai. Ji dar mytuka kazka pasakojo apie tuos dalykus, tik man i viena ausi iejo, o pro kita isejo blush2.gif

QUOTE(jurgita% @ 2007 01 06, 15:06)
del vaiko tai taip ir as manau kad jam savo pavardes mergautines ir negalesi duot todel kad yra tokia vaiko teise ir jis turi teise i tevus,gali pabandyt paskambint i vaiko teisiu apsagos tarnyba te tau konkreciau paaiskintu.As kalbejau apie tavo pavarde o ne apie vaiko,savo mergautine tikrai galejai susigrazint per skirybas

as supratau apie ka tu kalbejai, tai ir sakau, kad as pasilikau vyro pavarde, nes vaikui negaleciau suteikti savo mergautines (jei buciau po skirybu ja pasiemus), na norejau, kad vaikas ir as turetume vienodas pavardes ax.gif
Papildyta:
QUOTE(jurgita% @ 2007 01 06, 15:11)
Tai jau taip kai kreipiausi pas advokata del sio reikalo tai sake kad net konkretaus istatymo nera verysad.gif

o cia tai geras blink.gif stupid.gif
Atsakyti
QUOTE(jurgita% @ 2007 01 06, 15:11)

Taigi, yra naujasis CK ir jame viskas yra numatyta. Nelabai suprantu, kokio dar istatymo jiems gali reiket g.gif
Atsakyti
QUOTE(mikke @ 2007 01 06, 15:18)
Taigi, yra naujasis CK ir jame viskas yra numatyta. Nelabai suprantu, kokio dar istatymo jiems gali reiket g.gif

A tu ka nezinojai, kad nueini vis pas skirtingus advokatus, tai ir istatymai skirtingi doh.gif
Atsakyti
QUOTE(mikke @ 2007 01 06, 16:18)

o kada tas naujas ck isejo nes as bandziau susitvarkyt pries 4metus tai nelabai pavyko
Atsakyti
QUOTE(jurgita% @ 2007 01 06, 15:33)
o kada tas naujas ck isejo nes as bandziau susitvarkyt pries 4metus tai nelabai pavyko

bandyk dabar eiti, vel pas advokata
Atsakyti