Įkraunama...
Įkraunama...

Vaiko pavardė po skyrybų

QUOTE(rena @ 2007 01 16, 18:17)
nelabai supratau ko cia paklausei

QUOTE(jurgita% @ 2007 01 16, 21:20)
ir as nelabai supratau

QUOTE(Shater @ 2007 01 16, 22:30)
as irgi O kokia pavarde, Juoduly, noretum suteikti savo atzalai?Gal Di Kaprio?

doh.gif doh.gif Nieko aš čia neklausiau blush2.gif Aš čia apie Mikke. Ji juk dar ištekėjusi, vaikas turi vyro pavardę - lyg ir graži šeima, ir dabar Mikke ima ir pareiškia, kad mes su vyru nebe vyras su žmona, vaikas ne vyro, o ir kieno nėr kaip parodyti, nes spermos donoras dioru dal g.gif Tai va ir susimąsčiau, nuo kurio galo teoriškai ji turėtų pradėti - ar nuo skirybų, ar nuo biologinio tėvo paieškos g.gif g.gif O tokioms, kurių vaikai su jų mergautine pavarde, tai viskas aišku irnesakyk.gif Tiesiog nueini su savanoriu pas notarą, "tėvelis" pasirašo sutikimą "įvaikinti" (čia net jei tas tėtis tikrai yra biologiškas vaiko tėvas) ir vsio 4u.gif

P.S. Beje, Shater, mano Tito ir taip pakankamai .... na net nežinau kaip pasakyti... gal įdomi? mastau.gif Na, neblogesnė už Di Kaprio hihihi.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Juodulys: 17 sausio 2007 - 10:24
QUOTE(Juodulys @ 2007 01 17, 10:04)
doh.gif  doh.gif Nieko aš čia neklausiau blush2.gif Aš čia apie Mikke.

lotuliukas.gif As taip ir itariau, juoduly, kad tu cia apie mane lotuliukas.gif lotuliukas.gif
O siaip as kita savaite eisiu pas advokata, tai jis, tikiuosi, man ir paaiskins nuo ko geriausia butu pradet cool.gif Esu girdejus, kad galima tuo paciu ir skirtis, ir oficialiojo vyro tevyste nugincyt, ir to biologinio tetuko ieskot g.gif Na, ziuresim, kaip ten bus. As, sakiau, verksiu tai Vaiku teisiu apsaugai, kad ji ieskotu mano makaronsciko, juk kai nereikia, tai ta apsauga tuoj savo trigrasi kisa, o cia ziuresim ka sakys, kai pati pagalbos paprasysiu unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Juodulys @ 2007 01 17, 10:04)
Tai va ir susimąsčiau, nuo kurio galo teoriškai ji turėtų pradėti - ar nuo skirybų, ar nuo biologinio tėvo paieškos g.gif

Reikėtų pradėti nuo advokato paieškos. Jis patartų kaip protingiau padaryti. Jei iš pradžių bus ginčijama tėvystė, tai vėliau skyrybos gali vykti dėl jos kaltės ir jei vyras bus pakankamai įskaudintas, tai gali gana brangiai kainuoti. Bet kokiu atveju tėvystę reikės nuginčyti teisme, po to pripažinti ją iš naujo.
Pradėti nuo advokato... Lengva nebus.
Papildyta:
QUOTE(mikke @ 2007 01 17, 10:17)
As, sakiau, verksiu tai Vaiku teisiu apsaugai, kad ji ieskotu mano makaronsciko,

Vaikų teisių tarnyba tikrai neieškos vaiko tėvo. Vaikų teisių tarnyba gali ginti vaiką, jei vaiko teisės pažeidžiamos. Jei vaiko tėvo bus neįmanoma rasti, tai nustatyti jo tėvystę... Lietuvoj aišku viskas įmanoma, bet jei jums pavyks tai padaryti, neradus vaiko tėvo ir jam nedalyvaujant teisme... Tuomet kitą kartą patarsiu moterims pasakyti, kad jų vaikų tėvas - Uspaskichas. Jo taip pat neapklaus, nes slapstosi, o alimentus priteisti didelius galėtų...
Atsakyti
QUOTE(Medinis @ 2007 01 17, 11:20)
vaiko tėvo bus neįmanoma rasti, tai nustatyti jo tėvystę...

Tai kaip suprantu Mikke gali pasakyti, kur jo ieškoti ax.gif Svarbu, kad kasnors ieškotų ir perduotų linkėjimus mirksiukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Juodulys @ 2007 01 17, 10:31)
Tai kaip suprantu Mikke gali pasakyti, kur jo ieškoti ax.gif Svarbu, kad kasnors ieškotų ir perduotų linkėjimus mirksiukas.gif  lotuliukas.gif

Butent mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Juodulys @ 2007 01 17, 10:31)
Tai kaip suprantu Mikke gali pasakyti, kur jo ieškoti ax.gif

Aš taip pat galiu pasakyti, kur Uspaskicho ieškoti. Ale niekaip jo nesuranda, nors taip baisiai ieško...
O gal apie jį mikke ir kalba? biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Medinis: 17 sausio 2007 - 10:40
Taip,Medini,vaiku teisiu apsaugos tarnyba,gina vaiku teises,bet vaikas turi teise i savo tevus,dazniau pasiskaityk CK,pries ka nors komentuodamas.

Mikkeistiesu juk galima viska isspresti per skirybas,juk ten sprendziami visi klausimai ir susije su vaikais ir su turtu ir t.tAisku pirma pasitark su advokatu,beje be jo siaip ar taip neissisuksi. doh.gif O kai ka suzinosi duok zinot ir mums-idomu.As jau irgi 22d susitinku su advokate pradesim judint sita reikala.Sekmes tau Mikke 4u.gif (beje tavo lelius laabai grazus wub.gif )
Atsakyti
QUOTE(jurgita% @ 2007 01 17, 18:41)
Mikkeistiesu juk galima viska isspresti per skirybas,juk ten sprendziami visi klausimai ir susije su vaikais ir su turtu ir t.tAisku pirma pasitark su advokatu,beje be jo siaip ar taip neissisuksi. doh.gif O kai ka suzinosi duok zinot ir mums-idomu.As jau irgi 22d susitinku su advokate pradesim judint sita reikala.Sekmes tau Mikke 4u.gif (beje tavo lelius laabai grazus wub.gif )

Aciu, jurgita 4u.gif Butinai pranesiu, kaip mums toliau viskas klostysis. Tikiuosi, ta informacija bus kam nors naudinga.
Sekmes ir tau 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(mikke @ 2007 01 17, 19:52)
Aciu, jurgita 4u.gif Butinai pranesiu, kaip mums toliau viskas klostysis. Tikiuosi, ta informacija bus kam nors naudinga.
Sekmes ir tau 4u.gif  4u.gif

Tu tikrai ne viena turinti tokia problema ir tavo patirties tikrai kam nors prireiks.Pamatysi viskas issispres 4u.gif
Atsakyti
Norėčiau pakeisti savo mergaitei pavardę (duoti savo). Eks vyras sutinka atsisakyti dukters su sąlyga, kad aš atsisakau alimentų ir baisinės alimentų skolos, kuri velkasi nuo 2002 m. Nuo ko pradėti tvarkyti dokumentus, kur kreiptis? g.gif
P.S. puikiai žinau, kad tų pinigėlių mano dukrytė tikrai nematys (jis niekur oficialiai nedirbo, nedirba ir nedirbs).Dukters jis nematė nuo kokių 3 mėnesių, o dabar jai jau 6 metukai.
Atsakyti
QUOTE(Daivuciukas @ 2007 01 18, 15:21)
Norėčiau pakeisti savo mergaitei pavardę (duoti savo). Eks vyras sutinka atsisakyti dukters su sąlyga, kad aš atsisakau alimentų ir baisinės alimentų skolos, kuri velkasi nuo 2002 m. Nuo ko pradėti tvarkyti dokumentus, kur kreiptis?  g.gif

Pirmiausia į anstolius. Po kiek laiko - į advokatą. Jei alimentų išsireikalauti nepavyks, tuomet galima duoti į teismą dėl tėvystės apribojimo. Beje, Panele_Prym, ar išlieka pareiga mokėti alimentus, jei tėvystė apribota, bet vaikas neįvaikintas? Ir beje nuo nauju metų bus įkurtas fondas, kuris jums sumokės dalį alimentų, o po to juos išsireikalaus iš vaiko tėvo.
O toliau reikia ieškoti kito tėtuko, su kuriuo oficialiai apsivesite, jis įvaikins jūsų dukrą ir visi tapsite vienodomis pavardėmis. Arba palaukti iki 18-os ir ji galės pavardę pasikeisti pati.
Atsakyti
CK:
3.195 Išlaikymo pareiga atskyrus vaikus nuo tėvų

Tėvų pareiga išlaikyti savo nepilnamečius vaikus išlieka ir atskyrus vaikus nuo tėvų arba apribojus tėvų valdžią, išskyrus atvejus, kai vaikas įvaikinamas.

Atsisakyti vaikų neįmanoma - tai prigimtinė teisė. Taipogi atsisakyti išlaikymo neįmanoma - tai vaiko teisė gauti išlaikymą. Tačiau apribojus tėvo valdžią galima pakeisti vaiko pavardę be jo sutikimo.
Galimas toks variantas. Jei mama išteka, tai jos vyras gali įvaikinti dukrą, jei buvęs sutuoktinis duoda sutikimas. Tada jam alimentų mokėti nebereikėtų.
Atsakyti