Įkraunama...
Įkraunama...

Vaiko pavardė po skyrybų

QUOTE(Daivuciukas @ 2007 01 19, 16:26)
O mano buvęs vyras pasakė, kad dukters jam nereikia ir jos visai atsisakytų (jeigu tik atsiimčiau alimentus).Jis nei karto (nuo dukters gimimo) nėra buvęs pas ją, visiškai jos nematęs.O be to mano dukrelės labai sunki pavardė.  unsure.gif

na su tuo atsisakymu,tai kaip čia pasakius,man advokatė aiškino,kad tarkim jei aš dabar atsisakau alimentų,vyras senatvėj vistiek gali reikalaut iš dukters išlaikymo,nebent jei aš (NERANDU ŽODŽIO)tipo randu kt. vyrą kuris įsivaikina mano dukrą,tada aš negaunu alimentų,o ex praranda visas teises į dukrą,žodžiu tūpi istatymai doh.gif
Atsakyti
QUOTE(godule @ 2007 01 20, 02:45)
na su tuo atsisakymu,tai kaip čia pasakius,man advokatė aiškino,kad tarkim jei aš dabar atsisakau alimentų,.......
...........žodžiu tūpi istatymai doh.gif

O ta pati advokatė nepaaiškino kaip šų alimentų atsiskayti? Būtų įdomu sužinoti.
Įstatymai geri, tik taikomi ne visiems ir ne taip pat.
Atsakyti
[quote=vilma77,2007 01 19, 08:26]
4. Ši tvarka netaikoma vaikui, kai, be šios tvarkos 5 punkte nurodytų dokumentų, Lietuvos Respublikos pasienio kontrolės punkto pareigūnams pateikiamas dokumentas, patvirtinantis, kad jis yra užsienio valstybės gyventojas.
Naudojantis protu galima būtų teigti, kad jei motina su vaiku gyvena užsienyje, tai vaikas yra tos valstybės gyventojas (apie pilietybę nekalbama). Taigi faktiškai reikėtų turėti dokumentą, kuris įrodytų, jog motina ir vaikas gyvena užsienio valstybėje - nežinau kokį dokumentą galima būtų gauti, bet juk įmanoma (nuomos sutartis, nuosavybės dokumentai, pažyma iš vietinės valdžios ir panašiai)? Po to reikėtų tą dokumentą versti į lietuvių kalbą ir bet kuris pasienietis ir motinai ir vaikui tik palinkėtų geros kelionės.
Kaip manote? Gal ką nors girdėjote apie tai?
[/quote]

As su tuo susiduriu gana daznai. Kadangi gyvenu JAV ir mes abu su vaiku turime zalias korteles, kurios ir yra nuolatinio JAV gyventojo pazymejimas, tai isvykstant is Lietuvos uztenka parodyti tik jas. Zinoma, turiu ir teismo sprendima del gyvenamosios vietos nustatymo su manimi, bet jo nebeprireikia kai gavome zalias kortas.
[/quote]

idomiai g.gif vaikas turetu automatiskai buti amerikos pilietis, nebent gimdei ne JAV, tuomet jis pilietybe turi kitaip tvarkytis, bet netgi tuomet ji yra garantuota...o vat as sedesiu JAV ilgai ir nuobuodziai...

Norejau paklausti Medinio, gal ka zinote apie vaiko atsivezima i lietuva be tevo sutikimo. Pati apie tai jau nemazai zinau, ir zinau, kad tai butu pagrobimas, bet kaip butu lietuvoje? manau lt teismai palaikytu JAV istatymu puse...nors tiek man tiek vaikui lt butu geresnes gyvenimo salygos...butu malonu jei ka galetumete siuo klausimu pakomentuoti
Atsakyti
QUOTE(shiva1 @ 2007 01 22, 08:30)
Norejau paklausti Medinio, gal ka zinote apie vaiko atsivezima i lietuva be tevo sutikimo.

Jei būtų paskelbta paieška per interpolą, tai jums baigtųsi ilgais metais kalėjimo.
Atsakyti

idomiai g.gif vaikas turetu automatiskai buti amerikos pilietis, nebent gimdei ne JAV, tuomet jis pilietybe turi kitaip tvarkytis, bet netgi tuomet ji yra garantuota...o vat as sedesiu JAV ilgai ir nuobuodziai...

Vaikas gimes lietuvoje ir jo biologinis yra lietuvis. Dabartinis mano vyras amerikietis, taciau nesiryztu paiskeisti pilietybes, ypac po naujuju istatymu. Bus matyt veliau. Gal sugrisim bent jau i Europa, jei ne i Lietuva.
Atsakyti
QUOTE(vilma77 @ 2007 01 22, 15:34)

Vaikas gimes lietuvoje ir jo biologinis yra lietuvis. Dabartinis mano vyras amerikietis, taciau nesiryztu paiskeisti pilietybes, ypac po naujuju istatymu. Bus matyt veliau. Gal sugrisim bent jau i Europa, jei ne i Lietuva.

Mano irgi.. drinks_cheers.gif Ir nors mano vyras ji isivaikino, ir mums pilietybe garantuota, as neskubu... g.gif
Atsakyti
Mums irgi jau pilietybe pagal JAV istatymus garantuota, bet taip nejauku likt nebe lietuviais. Na, laikas parodys.
Linyte, O labai sudetinga buvo isivaikinimo procedura? Gal gali trumpai papasakoti? Ko reikejo is biologinio tevo?
Atsakyti
QUOTE(vilma77 @ 2007 01 22, 21:13)
Mums irgi jau pilietybe pagal JAV istatymus garantuota, bet taip nejauku likt nebe lietuviais. Na, laikas parodys.
Linyte, O labai sudetinga buvo isivaikinimo procedura? Gal gali trumpai papasakoti? Ko reikejo is biologinio tevo?

Vilma77, mes sakyciau lengvai prasisukom. Bet matai maniskis turejo mano pavarde ir bruksneli vietoj tevo grafoj. Kai tekejau, vyras is JAV atsiunte notariskai patvirtinta ir apostiliuota prasyma, (kaip Shanet atveju) kad pripazista mano vaika kaip savo ir sutinka duot pavarde.. thumbup.gif Dabar ir augina kaip savo... drinks_cheers.gif Advokatai gasdino, bet zinok ZK gavom be problemos del to. Pas ivaikinimas JAV labai brangus. Tavo atveju, jei taviskis turi "biologinio" pavarde, reiktu LT kreiptis visiems trims i teisma, biologinis, kad atsisakytu, o tavo dabartinis MB sutiktu suteikt pavarde. Imanomas variantas, ypac jei "spermos donoras" nenori alimentu moket, o juos gi reiktu pagal JAV pragyvenimo lygi paskaiciuot... biggrin.gif
Kur jus gyvenat ir kiek tavo pipirui metu?
Atsakyti
Ir as norejau pasitikslinti 4u.gif
Jei mano vaikutis turi oficialu teva, bet mano pavarde, tai man istekant ji gaus (automatiskai? per teisma?) naujo vyro pavarde (jei ir as savaime suprantama tapciau -iene)??
mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(pathfinder @ 2007 01 23, 23:14)
Ir as norejau pasitikslinti  4u.gif
Jei mano vaikutis turi oficialu teva, bet mano pavarde, tai man istekant ji gaus (automatiskai? per teisma?) naujo vyro pavarde (jei ir as savaime suprantama tapciau -iene)??
mirksiukas.gif

Kas yra oficialus tevas? Kas irasyta "Tevas" grafoje metriko liudijime? Jei "oficialaus" pavarde, tai tik per teisma, jei tavo naujas sutuoktinis sutiktu isivaikint.
Atsakyti
QUOTE(pathfinder @ 2007 01 23, 23:14)

Taip, visiškai teisingai.
Žinoma jei ištekėsite už vaiko tėvo.
Atsakyti
QUOTE(pathfinder @ 2007 01 24, 00:14)
mirksiukas.gif

ASMENS VARDO, PAVARDĖS, TAUTYBĖS PAKEITIMO TAISYKLĖS sako:
4. Pakeisti vardą, pavardę, tautybę leidžiama asmeniui sulaukus 18 metų amžiaus.
15. Susituokusiam asmeniui pakeitus pavardę, kito sutuoktinio pavardė nepasikeičia. Nepilnamečių vaikų pavardė pasikeičia, jeigu pavardę pakeičia abu tėvai. Kai pavardę pakeičia tik vienas iš tėvų, tai nepilnamečių vaikų pavardės pakeitimo klausimas sprendžiamas tėvų susitarimu.

Taigi, jei vaiko biologinis tėvas sutiks, kad vaikas turėtų jūsų naujojo vyro pavardę, galėsite pakeisti. Kitu atveju - tik po 18, jei pats norės.
Atsakyti