Įkraunama...
Įkraunama...

Vaiko pavardė po skyrybų

vat ir as nusprendziau tos tevystes neduoti, nes manau, kad jis turi tai uzsitarnauti, pinigu jis ir taip duoda, tik kad vaikais beveik nesirupina, ateina pas mus kelis kartus i menesi kaip i zoologijos soda, pasizvalgyti. ir dar sako, kad yra labai geras tevas. blink.gif
Atsakyti
aš džiaugiuosi, kad nenorėjo savo pavardės duoti, nors aš ir prašiau. nes dab nieko daugiau iš jo ir nebūtų, tik pavardė. tiek geriau ir nereikia.
Atsakyti
Man net mintis tokia nekilo, savaime suprantama, kad mano pavardė. Per didelė jam garbė būtų. Jei kada ir sugalvos tėvystę prisiteist, tai jo pavardės niekada neleisiu vaikui duot. Nebent dukra pati norėtų, bet tikiuosi to nebus...
Atsakyti
Viktutė rašė, kad dabar norint vaiką vežtis į užsienį nebereikia tėvonotariško sutikimo, bet ar tikrai taip? Mano būsimo vaikiuko tėvas tvirtina, kad Lietuva reikalauja, kad vaikui kertant sieną (net važiuojant į ES šalis) būtinas abiejų tėvų patvirtintas sutikimas.
Aš tėvą gimimo liudijime nurodysiu bet kokiu atveju, bet įdomu būtų sužinoti, kaip ten yra.
Atsakyti
Neturi teises reikalauti, jei yra teismo sprendimas, kur nurodyta, kad gyvenamoji vieta vaiko yra su mama, o ne su tevu, tai to dokumento uztenka. taip man sake advokate.
Atsakyti
Ačiū, Viktute.
Atsakyti
Tikrai nereikia. Man ir advokate sake ir keleta kartu teko patikrinti bekertant ta siena. Reikia turet tik ptvirtinta notaro teismo sprendimo kopija apie vaiko gyvenama vieta. Kopija nebus grazinta. Kiekviena kart isvykstant reiks vis naujos.
Atsakyti
Įdpmu, kaip tuo atveju, jei teistis aš visai nežadu. Mano vaiko tėvas tiesiog užpildys pareiškimą dėl tėvystės pripažinimo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vasila: 09 birželio 2005 - 14:10
QUOTE(Vasila @ 2005 06 09, 14:10)
Įdpmu, kaip tuo atveju, jei teistis aš visai nežadu. Mano vaiko tėvas tiesiog užpildys pareiškimą dėl tėvystės pripažinimo.

Pas mus irgi ta pati situacija, tėtis savanoriškai pripažino tėvystę pas notarą. Prisiminiau, kad vaiką reikia dar bute priregistruoti. O kas toliau. Jei imsiu vyrą klibinti po teismus tai dar ims ir nesutiks nustatyti vaiko gyv.vietos su mama.
Atsakyti
QUOTE(Munė @ 2005 06 09, 22:58)
Pas mus irgi ta pati situacija, tėtis savanoriškai pripažino tėvystę pas notarą. Prisiminiau, kad vaiką reikia dar bute priregistruoti. O kas toliau. Jei imsiu vyrą klibinti po teismus tai dar ims ir nesutiks nustatyti vaiko gyv.vietos su mama.

Mune, žiūriu Tu vilnietė. O pas kokį notarą jūs buvot, nes kiek žinau, ne visi tvirtina tuos tėvystės pripažinimus?
Atsakyti
O mano kitokia problema sad.gif Aš ir sūnus turime mano ex vyro pavardę, bet ji labai negraqži, turi tam tikra reikšmę... Aš pati kartais turiu kentėti pašaipias aplinkinių replikas. Noriu susigražinti savo mergautinę pavardę, man tai nebus didelė problema, nors ir esu pradėjus mokslinę karjerą su savo ex pavarde, bet... tai ppat noriu duoti savo mergautinę pavardę ir savo vaikui. Tai ne dėl ambicijų, kad nenoriu, jog jis turėtų savo biologinio paavrdę, tai tiesiog dėl baimės, kad iš mano sūnaus tyčiuosis vaikai mokykloje, juk jie tokie žiaurūs:( verysad.gif Bet bijau, kad tėvas niekada neduos tokio sutikimo verysad.gif iš principo verysad.gif
Atsakyti
o ar imanoma prisiteisti alimentus nesuteikus tevo pavardes?tipo tevas gimino lirdijime yra,bet vaiko pavarde kaip mamos
Atsakyti