QUOTE(Aronia @ 2012 01 06, 14:33)
Bet darzelinukai serga dazniau nei namie auginami.
naturalu namuose auginami neturi tiek kontaktu su isore, todel ir atrodo, kad jie serga maziau. Kai prasideda konktatai, pasimato, kad ne velnio maziau jie neserga
Aš savo dukrelę į darželį pradėjau leisti nuo 4-ių metukų, bet ne tiek dėl vaiko ar savo noro, kiek nebegalėjau apsikęsti visų artimųjų spaudimo, kad vaikui 'būtina lankyti darželį'. Visą laiką (iki mokyklos) darželį ji lankė tik pusę dienos, darydavo darbelius aišku, ruošdavosi darželio šventėms, buvo verčiama bendrauti su vaikais (niekada to nemėgo ir darželis nepadėjo pamėgti, tiesiog neįmanoma 'perdaryti' žmogaus, netgi jei tai - vaikas), aišku, kad pradėjo labiau sirgti. Mano akimis, didelės naudos nebuvo. Daugiausia vaikas išmoko šeimoje - ir skaityti, ir parašyti, ir kelių kalbų abėcėles, ir skaičiukus, nes buvo labai žingeidi, o namuose jai buvo skiriama daugiau laiko žingeidumui patenkinti, nei grupėje vaikų to dėmesio skirdavo auklėtojos. Dukrai būtų buvę tikrai geriau su aukle ir papildomai renkantis mokyklėles, būrelius ir pan. Dabar sugrąžinus laiką atgal turėčiau tvirtumo nepaisyti kitų žmonių nuomonės.
Sūnus pradėjo lankyti darželį 3 metukų, labai sunkiai pratinosi, tačiau jis visiškai kitokio charakterio - jam reikalingi kiti vaikai, bendri žaidimai, vaikiškas klegesys, siautulys, todėl aš jausdama savo vaiką norėjau ir bandžiau jam padėti priprasti prie darželio. Vien auklės jam jau neužteko ir šeima, kiemo vaikų būrys (kurių dauguma buvo iki darželinio amžiaus) jam neatstojo bendraamžių, tą mes matėm ir jautėm.
Todėl rinkdamąsi kas geriau auklė ar darželis aš klausyčiau širdies balso ir atsižvelgčiau į konkretaus vaiko ypatumus. Netikiu absoliučiai jokiais stereotipais, kad lankę darželius geresni už nelankiusius, kad vieniems vaikams bus lengviau, kitiems bus sunkiau m-kloje ir gyvenime ir t.t. Čia tik galimybė tuščiai pasiginčyti ir 'teorijos apaugusios mitais'
Darželio kolektyvo nuomone, vaikai į darželį turėtų būti vedami ne mažesni nei 3 metų (ne sykį apie tai diskutavom ir aš netgi stebėjausi tokia darželio vedėjos pozicija, bet pati visiškai jai pritariu
). Mano nuomone, reikia ieškoti galimybių, kiek tai įmanoma, kad vaikutis darželį pradėtų lankyti vėliau
Sūnus pradėjo lankyti darželį 3 metukų, labai sunkiai pratinosi, tačiau jis visiškai kitokio charakterio - jam reikalingi kiti vaikai, bendri žaidimai, vaikiškas klegesys, siautulys, todėl aš jausdama savo vaiką norėjau ir bandžiau jam padėti priprasti prie darželio. Vien auklės jam jau neužteko ir šeima, kiemo vaikų būrys (kurių dauguma buvo iki darželinio amžiaus) jam neatstojo bendraamžių, tą mes matėm ir jautėm.
Todėl rinkdamąsi kas geriau auklė ar darželis aš klausyčiau širdies balso ir atsižvelgčiau į konkretaus vaiko ypatumus. Netikiu absoliučiai jokiais stereotipais, kad lankę darželius geresni už nelankiusius, kad vieniems vaikams bus lengviau, kitiems bus sunkiau m-kloje ir gyvenime ir t.t. Čia tik galimybė tuščiai pasiginčyti ir 'teorijos apaugusios mitais'

Darželio kolektyvo nuomone, vaikai į darželį turėtų būti vedami ne mažesni nei 3 metų (ne sykį apie tai diskutavom ir aš netgi stebėjausi tokia darželio vedėjos pozicija, bet pati visiškai jai pritariu

Jei nekalbant apie ligas pradejus lankyti darzeli,tai as esu tik uz darzeli
Maniske tikrai pasikeite pradejusi i ji eiti,tobuleja kasdien,ir kalba jau labai graziai,ir dainu visokiu moka.Aisku dar nuo vaiko aktyvumo daug kas priklauso.Musu dukryte labai komunikabili,aktyviste,jai reikia zmoniu,bendravimo,todel i darzeli eina su dideliu malonumu nuo pat pirmu dienu

Na nezinau ar Darziukas jau toks aukso kalnas
kol nepradejom lankyti darzelio buvau 100% isitikinusi kad DARZELIS tik darzelis ir jokiu cia aukliu ,vaikas turi buti su vaikais ismokti bendrauti,zaisti dalintis.
Bet nuo 3 metuku pradejome lankyti darzeli.ir viskas stojo i savo vietas .Mano vaikas nedarzelinis jam eiti i darzeli tai didziausias stresas ko pasekoje neislipam is ligu.Visokiu vaiku yra baltai pavydziu toms mamoms kuriu vaikai nori eiti i darzeli,deja mano netoks.Isbandem viska ir puse dienos ir keitem grupes .rezultatas taspats.:(tad tokio tipo vaikams aukle geriau nei darzelis

Bet nuo 3 metuku pradejome lankyti darzeli.ir viskas stojo i savo vietas .Mano vaikas nedarzelinis jam eiti i darzeli tai didziausias stresas ko pasekoje neislipam is ligu.Visokiu vaiku yra baltai pavydziu toms mamoms kuriu vaikai nori eiti i darzeli,deja mano netoks.Isbandem viska ir puse dienos ir keitem grupes .rezultatas taspats.:(tad tokio tipo vaikams aukle geriau nei darzelis

QUOTE(Eva 777 @ 2012 01 12, 22:14)
baltai pavydziu toms mamoms kuriu vaikai nori eiti i darzeli,deja mano netoks.Isbandem viska ir puse dienos ir keitem grupes .rezultatas taspats.:(tad tokio tipo vaikams aukle geriau nei darzelis 

Sutinku su viskuo
QUOTE(juratija @ 2006 11 16, 17:58)
o as gal susimastyciau apie privatu darzeli, kur vienas zmogus priziuri (nuosirdziai) vos 3-4 vaikus. O ir pigiau...
Gal kuri turit patarimu del privataus darzelio Vilniuje? Kad butu patikimas, o ir aukle dirbtu su uzsidegimu...
Irmushka2, kur tu savaji atidavei? O dar ir patenkinta esi...
Gal kuri turit patarimu del privataus darzelio Vilniuje? Kad butu patikimas, o ir aukle dirbtu su uzsidegimu...
Irmushka2, kur tu savaji atidavei? O dar ir patenkinta esi...

dėl pigumo, tai labai panašiai gaunasi
o ką daryt, jei reikia eit į darbą, o vaikas nenori kolektyvo. o atlyginimas toks, kad auklei nelabai užtenka. išeitų, kad reikia visam laikui užsidaryt... tokiu būdu neteksi darbo, o kitą surast be šansų....
QUOTE(Adele @ 2012 01 23, 11:10)
o ką daryt, jei reikia eit į darbą, o vaikas nenori kolektyvo. o atlyginimas toks, kad auklei nelabai užtenka. išeitų, kad reikia visam laikui užsidaryt... tokiu būdu neteksi darbo, o kitą surast be šansų....
Taip, tas ir yra skaudžiausia, kad dirbi, dirbi, o už tą uždirbtą atlyginimą negali net vaikelio apsaugot nuo psichologinių traumų

mes ne Lietuvoj gyvenam, bet galiu pasidalinti patirtim... kol nepradejo lankyti darzelio, tai irgi ir akys dregdavo nuo minties, kad kaip mano aukselis ten toks maziukas ir tt... aisku, pradzioj gal pora savaiciu kol aukletojos igijo jo pasitikejima, tai verkdavo ir as masinoj verkdavau ji palikus
nu zodziu, sunkoka buvo, bet dabar jam darzelis yra viskas! pradejom eiti beveik nuo metu. tai nzn ar cia sutapimas ar matydamas kaip kiti vaikuciai vaiksto- pradejo vaikscioti
pradejo valgyti labai gerai, nes namie tai turejau visokias grimasas daryti ir zaisliukus padavineti, kad tik suvalgytu ka...
grupeje yra 12 vaiku (nuo 1 iki 3 metu amziaus) ir 3 aukletojos. jie ten soka, dainuoja, piesia, eina i lauka kasdien, bet kokiu oru. tevai parupina reikiamus drabuzius, tai jie ir per lietu eina kapstosi po balas ir pan... eina pasivaikscioti/ i isvykas, nu zodziu esu ziauriai patenkinta ir vaikas pasidare visai kitoks. anksciau maminukas toks, dabar toks savarankiskesnis, noriai tvarkosi savo zaisliukus, kai ateinam tik speju perrengti ir pabega pas draugus
aisku, daug kas priklauso nuo aukletoju, nes kai paskaiciau tema, kad vaikai net nevedami i lauka, nes sunku aprengti- ziauru! ir aisku, visiska nesamone, kad grupei vaiku tenka tik viena aukletoja
na o blogoji puse- pradejom sirgti... bet cia visi turi tai praeiti, kol igis imuniteta baciloms. tai aisku vargina, bet labai tikiuosi, kad jau pavasari nebesirgsim tiek daug.

grupeje yra 12 vaiku (nuo 1 iki 3 metu amziaus) ir 3 aukletojos. jie ten soka, dainuoja, piesia, eina i lauka kasdien, bet kokiu oru. tevai parupina reikiamus drabuzius, tai jie ir per lietu eina kapstosi po balas ir pan... eina pasivaikscioti/ i isvykas, nu zodziu esu ziauriai patenkinta ir vaikas pasidare visai kitoks. anksciau maminukas toks, dabar toks savarankiskesnis, noriai tvarkosi savo zaisliukus, kai ateinam tik speju perrengti ir pabega pas draugus

aisku, daug kas priklauso nuo aukletoju, nes kai paskaiciau tema, kad vaikai net nevedami i lauka, nes sunku aprengti- ziauru! ir aisku, visiska nesamone, kad grupei vaiku tenka tik viena aukletoja

na o blogoji puse- pradejom sirgti... bet cia visi turi tai praeiti, kol igis imuniteta baciloms. tai aisku vargina, bet labai tikiuosi, kad jau pavasari nebesirgsim tiek daug.