Įkraunama...
Įkraunama...

Pradedančios vairuotojos

as visa laika buvau pries masinu statyma ant bordiuru prie gyv. namu, zaliu veju, bet papuolem i toki rajona gyvent doh.gif kad niekas neziuri 5 metru nuo isukimu, bordiuriu ir pan - stato, kad by tik pastatyt, as taip pat, nes nesinori ryte puse valandos su vaiku ant ranku ir krepsiais zygiuot, ieskot kur teisingai masina pasiprkavau... geda bet ka daryt. o ir niekas nebaudzia, bet kad visas rajonas belenkaip stato unsure.gif o neduokd grizti is darbo veliau - tai teks statyt KAZKUR. kartais ryte isejus is namu net stabteliu pamastyt kuriam pasaulio kraste masiniukas lotuliukas.gif
Papildyta:
QUOTE(dirty_kiss @ 2008 08 12, 12:18)
aš vakar pirmą kartą viena o miestą važinėjau ir dar per piką. Įspūdžiai geri  thumbup.gif  Tik vienas vairuotojas visokiais gestis apdovanojo mane, kad nelėkiau per žalią mirksintį  ax.gif  nes ten būčiau nespėjus. Jis man vos į galą mašinos neįvairavo tai paskui pypė rėkė... Nu žodžiu tipo jis kietas vazokas ir pamokyt mane buvo susiruošęs  doh.gif  O aš taip šaltu veidu per veidroduką į jį pažiūrėjau, pasitaisiau plaukus, akinius ir ramiai laukiau žalio šviesoforo  smile.gif  Nors veidrodėliai ne tam automobilyje skirti, bet čia tikrai ne jo reikalas buvo kaip aš važiuoju  ax.gif

as irgi nerizikuoju, drauge atsivijo is kazi kur karta mentai ir gerai nubaude uz mirksinti doh.gif o be to maza kas, kitas ziurek per raudonai geltona rauna, kad nespesi ne perlekt per sankryza doh.gif
Atsakyti
matos kad nedaug vazinejat lotuliukas.gif as tai visada vaziuoju per mirksinti, nes tikrai visi vaziuoja ir paprastai kai zalias mirksi tai kitoj sviesoforo pusej dar dega raudona mirksiukas.gif ir siaip kai kamsciai bus didesni tai tikrai sulauksit ne vieno pasipiktinimo jei sustosit mirksint zaliai ax.gif nu ir dar - geriau jau paspaust ant gazo ir pralekt pro mirksinti zalia, negu isibegejus det ant stabdziu, nes uz jusu vaziuojantis tikrai to gali nesitiket blush2.gif
Atsakyti
Sveikos!
Kaip dziaugiuosi, kad jus radau bigsmile.gif As issilaikiau teises 2008 06 14, Vilniuje. Su labai dideliais nuotykiais, ir gincais, bet is pirmo karto.Vairavimo "karjera" pradejau Amerikoj, medaus menesio metu, nes kartais per diena nuvairuodavom po 800km, tai reikejo ir vyrui leist pailset. Galvojau, kad kai grisiu namo, nebemokesiu su mechanine vairuot, nes JAV juk tik automatines. Nu bet nieko, iseina. Praeita savaite pirma karta vairavau viena. Buvo labai baisu. Pries uzkurdama masina, net persizegnojau blush2.gif Ir nieko. O dabar stengiuosi kuo daugiau pavairuot, nors ir netoli vaziuot. Bet jauciu, kad biski baime isitaisiau. Ikalnes! doh.gif Pas mus Helsinkyje ju ant kiekvieno posukio. Tai taip bijau, kad kam i prieki iriedesiu, arba uzgesinesiu milijona kartu... Nors daznai viena vaziuoju ant kalno kad sustot ir pradet vaziuot, ir taip bandant iseina, o kely bijau... doh.gif Va, bet tik tiek, kad cia visi labai geranoriski, niekas neuzlis i prieki, visada praleis. Beje, ir zenklo 70 nera...Bet as vis tiek vis dar truputi bijau blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Deidra: 13 rugpjūčio 2008 - 00:38
QUOTE(Dasha @ 2008 08 12, 23:29)
as visa laika buvau pries masinu statyma ant bordiuru prie gyv. namu, zaliu veju, bet papuolem i toki rajona gyvent  doh.gif  kad niekas neziuri 5 metru nuo isukimu, bordiuriu ir pan - stato, kad by tik pastatyt, as taip pat, nes nesinori ryte puse valandos su vaiku ant ranku ir krepsiais zygiuot, ieskot kur teisingai masina pasiprkavau...  geda bet ka daryt. o ir niekas nebaudzia, bet kad visas rajonas belenkaip stato  unsure.gif o neduokd grizti is darbo veliau - tai teks statyt KAZKUR. kartais ryte isejus is namu net stabteliu pamastyt kuriam pasaulio kraste masiniukas  lotuliukas.gif
Papildyta:

as irgi nerizikuoju, drauge atsivijo is kazi kur karta mentai ir gerai nubaude uz mirksinti  doh.gif  o be to maza kas, kitas ziurek per raudonai geltona rauna, kad nespesi ne perlekt per sankryza  doh.gif

Nu dar gražiau doh.gif Tai reikia vežiotis KET knygelę, kad nebaustų neteisėtai. Man instruktorius apie tai daug pasakojo, pats buvo su mokiniu pakliuvęs į tokią situaciją. Per žalią mirksintį mokinys pravažiavo ir iškart policajai sustabdė. Priėjo ir sako - jums ką, poch...ui, kad mes čia stovim? O intruktorius, toks prie bairio, sako - o jums poch..ui, kad be reikalo stabdot... Išsitraukė KET knygelę ir parodė kur aiškiai parašyta - žalias mirksintis šviesoforo signalas - eismas leidžiamas.
Atsakyti
O man atrodo, kad tik pagirti reikia tokius žmones, kurie KET laikosi, o ne pypinti ir barti. Niekada nepykstu, jei priekyje važiuoja 50 km/h, jei nespėja per žalią mirksintį. Juk būna įvairių situacijų, gali būti per toli kad spėt per žalią. Ir šiaip reiktų apsidairyti ar neatsiras gudručių, kurie pastebėję, kad mirksi jau bando važiuot, ypač sukantys į kairę. O per kamščius tai dažniausiai būna taip: nebėra kur važiuot, bet pro mirksintį būtinai reik pravažiuot, rezultatas: užkišta sankryža ir daug daugiau nepatenkintų vairuotojų. O bet tačiau reiktų mažiau nervuotis kelyje, būti mandagesniems ir supratingesniems ir diena bus šviesesnė ir nuotaika geresnė.
Atsakyti
QUOTE(illiusion81 @ 2008 08 13, 00:33)
matos kad nedaug vazinejat lotuliukas.gif  as tai visada vaziuoju per mirksinti, nes tikrai visi vaziuoja ir paprastai kai zalias mirksi tai kitoj sviesoforo pusej dar dega raudona mirksiukas.gif  ir siaip kai kamsciai bus didesni tai tikrai sulauksit ne vieno pasipiktinimo jei sustosit mirksint zaliai ax.gif  nu ir dar - geriau jau paspaust ant gazo ir pralekt pro mirksinti zalia, negu isibegejus det ant stabdziu, nes uz jusu vaziuojantis tikrai to gali nesitiket blush2.gif

ir as jei jau esu netoli sviesoforo ir matau kad zalias mirkset pradejo siek tiek paspaudziu gaza ir pravaziuoju.... ax.gif bet jei dar sviesoforas tooooli....tai pradedu stabdyt nes ner reikalo lekti.... smile.gif

Papildyta:
QUOTE(pikkolo @ 2008 08 13, 11:10)
O man atrodo, kad tik pagirti reikia tokius žmones, kurie KET laikosi, o ne pypinti ir barti.

tai kad ne wisi wairuotojai tai supranta....butu gerai jei wisi mastytu kaip jus mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(illiusion81 @ 2008 08 12, 23:33)
matos kad nedaug vazinejat lotuliukas.gif  as tai visada vaziuoju per mirksinti, nes tikrai visi vaziuoja ir paprastai kai zalias mirksi tai kitoj sviesoforo pusej dar dega raudona mirksiukas.gif  ir siaip kai kamsciai bus didesni tai tikrai sulauksit ne vieno pasipiktinimo jei sustosit mirksint zaliai ax.gif  nu ir dar - geriau jau paspaust ant gazo ir pralekt pro mirksinti zalia, negu isibegejus det ant stabdziu, nes uz jusu vaziuojantis tikrai to gali nesitiket blush2.gif

Vat vat doh.gif Važiavau su mažu vaiku ant galinės sėdynės, sugalvojau, kad su vaiku, reikia atsargiau ir kai pradėjo mirksėt žalia iš lėto ramiai stabdyt pradėjau, prie perėjos tvarkingai sustojau ir kaaaaaip pylė taksas subinėn blink.gif Jei būčiau dar koją nuo stabdžio nukėlus - tai dar porą pėsčiūjų tektų gaivint doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Deidra @ 2008 08 13, 01:37)
Sveikos!
Kaip dziaugiuosi, kad jus radau bigsmile.gif  As issilaikiau teises 2008 06 14

įtraukiau į sąrašiuką smile.gif
Atsakyti
QUOTE(pikkolo @ 2008 08 13, 10:10)
... reiktų mažiau nervuotis kelyje, būti mandagesniems ir supratingesniems ir diena bus šviesesnė ir nuotaika geresnė.

drinks_cheers.gif Auksiniai žodžiai. Jei su nervais blogai - nėk ko už vairo lyst.

QUOTE(Stiuardese @ 2008 08 13, 10:28)
...sugalvojau, kad su vaiku, reikia atsargiau ir kai pradėjo mirksėt žalia iš lėto ramiai stabdyt pradėjau, prie perėjos tvarkingai sustojau ir kaaaaaip pylė taksas subinėn  blink.gif Jei būčiau dar koją nuo stabdžio nukėlus - tai dar porą pėsčiūjų tektų gaivint  doh.gif

blink.gif Jis, matyt buvo toks tikras, kad ta, normaliai prieky važiuojanti motera normaliai (jo supratimu) pravažiuos ir šviesoforą, todėl kur nors į šoną pasižiūrėt nusisuko. Kitaip būtų matęs kad lėtai stabdai doh.gif Bjauru ir labai pavojinga.

Todėl, kad ir liūdina kažkiek tas faktas, bet manau, kad saugiausia važiuoti rašytomis, o kartais ir nerašytomis taisyklėmis, kuriomis vadauvautis yprasta daugumai. Kitaip sakant, neišsišokti nei į vieną pusę, nes to gali nesitikėti, neapskaičiuoti aplinkiniai.
Atsakyti
kaip daug šviežių vairuotojų wink.gif
vis paskaitinėju temelę, smagiai gyvenat žiūriu smile.gif
aš išsilaikiau 2008-01-18. pradžioj sunkiai sekėsi, ir baisu buvo. drąsiau važiuot vienai kažkaip, bet puse valandos prieš išvažiuojant, jau baisiai nerimaudavau, kaip ir kur važiuosiu, ką darysiu, bet i darbą važiuot reikėjo, tai po truputi apsipratau smile.gif

per ta pusmetį daug visko pridirbau doh.gif , du kartus sukūliau galą doh.gif važiavimas atbulom, man silpna vieta, nors kai mokiaus visai neblogai sekes. bet niekaip nesusigyvenu su savo dideliu sedanu, jau galvoju parduot ir kokia mažesne pirkt, gal sakau geriau seksis lotuliukas.gif

ir avarija spėjau padaryt, dėl šitos nesijaučiu labai kalta, tiesiog taip aplinkybės susiklostė ax.gif

blogiausia, kad ta avarija baisiai per kišenę kerta. Jau ir taip draudimas jaunai šviežiai vairuotojai nepigus toks, o po įvykio kainos... mega_shok.gif

va kiek daug visko prirašiau wink.gif
Atsakyti
Na siandien geros praktikos apturejau thumbup.gif Reikejo nuvaziuot is vilniaus i jasiunus. Pries tai paziurejau zemelapi, kur ten reiks kada nusukinet, vaziuoju vaziuoju, o ten bac - kelias uzdarytas doh.gif Na tai as palei apylankos zenklus, o ten visai kuriozai. Pries didele sankryza stovi geltonas apylankos zenklas i kaire, dar pavaziuoju 20 metru, jau apylanka i desine lotuliukas.gif Gryztant atgal ant viaduko ne tuo nuvaziavimu nusukau, atsiduriau prie oro uosto, o man reikia kirtimu gatves, kurios niekaip nerandu, pasiklaust nera ko, zodziu, maliausi gal kokia valanda, bet rezultate vis tiek sugryzau laimingai be jokiu liapsusu ir esu savim be galo patenkinta lotuliukas.gif Ir dar vakar sausakimsam kieme pirma karta pabandziau parkuotis galu ir pavyko is pirmo karto thumbup.gif Nu va prisigyriau blush2.gif Bet kol kas man tai tokie dideli pasiekimai bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Liniuka @ 2008 08 13, 13:19)

thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti