Įkraunama...
Įkraunama...

Pradedančios vairuotojos

smagu paskaitynėt biggrin.gif vienom sekas, kitom nelabai, bet svarbu judam smile.gif

ša va padariau poros dienų pertrauką ir jau vėl kaip iš naujo prie vairo atsisėdus doh.gif
dar visokių nesąmonių sugebu padaryt ir kaip nesmagu būna po to blush-anim-cl.gif

ir per žalią drąsiai važiuoju, nes kaip nestabdysiu 10 metrų likus iki šviesoforo, nelinksmai gali baigtis tokie stop'ai unsure.gif
Atsakyti
As tai kai uzsidedu akinius nieko nematau blush2.gif lotuliukas.gif man daug geriau viskas matosi be akiniu,kad ir saule spigina. ax.gif
Atsakyti
Priimkit ir mane ax.gif smile.gif ,aš išsilaikiau šiemet,balandžio mėnesi ax.gif
Atsakyti
QUOTE(comep @ 2008 08 14, 14:29)
Kitty23, o tu be akinuku vazineji kad taip saule spigina?  unsure.gif
tai jau tikrai didesne geda ir trauma butu kolegos masina 'suzaloti'  doh.gif

as cia siaip su idomiu klausimu po lt krepsinio su rusais ir pirmo kad ir bronzinio medalio-kiek is jusu raliuoja su veliavele ant masiniuko?  ax.gif

su akinukais, bet jauciu teks kitus pirktis, nes manieji nieko gero neduoda schmoll.gif Anksciau dar kazkaip nebudavo labai problemu su tais spiginimais, bet vakar po lietaus saulute kaip uzspigino, tai jau nieko nebesimate blink.gif
Ashiuke as anksciau irgi neisivaizdavau kaip galima vairuoti su akiniais kol pripratau ir kai saule sviecia, nebegaliu be ju mirksiukas.gif Bet va reikes nusipirkti kitus apie kuriuos mergaites cia sneka smile.gif
Atsakyti
mergytes, ne be reikalo vairuotojams visi rekomenduoja TIK poliarizuotus akinius, nes su paprastais tai as irgi negaledavau vairuot- jie tik pritemdydavo bet atspindziu tai nenuimdavo schmoll.gif o su poliariais tai tiesiog kaifas thumbup.gif rimtai sakau- dabar net jei labai saules ner- as vistiek juos ant nosies pasibalnojus lotuliukas.gif svarbu pirkt ne del grozio- o tokius dyydelius- su plonais remeliais, kad nesiaurintu matymo kampo. ir tikrai nebutina polaroidus pirkt, as uz savuosius irgi mokejau apie 120lt, o siaip labai gerai matosi ar akiniai poliarizuoti pasiziurejus i galinius masinu stiklus- su paprastais jie tiesiog blizga, o su poliariais blizgesys nusiima ir matosi tokie grudinto stiklo rutuliukai- na nezinau kaip cia aiskiau issireikst- pati tokio vaizdo nesu macius is pradziu nesupratau- galvoju akiniai man per daug rodo tongue.gif tai vat. ir siaip nuima atspindzius- pvz kai panele priekine lange atsispindi- tai su poliariais to kaip nebuta thumbup.gif zodziu pavariau reklamos optikoms ax.gif
p.s. mano akinukai "new polar" firmos, dabar dar maciau jau ir nuolaidos optikose visiems akiniams nuo saules smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo illiusion81: 14 rugpjūčio 2008 - 20:00
aš irgi mielu noru užsidėčiau akinius nuo saulės, kai vairuoju, bet, kad ir taip turiu važinėt su akinukais dėl regėjimo ax.gif
Atsakyti
QUOTE(illiusion81 @ 2008 08 14, 20:58)
mergytes, ne be reikalo vairuotojams visi rekomenduoja TIK poliarizuotus akinius, nes su paprastais tai as irgi negaledavau vairuot- jie tik pritemdydavo bet atspindziu tai nenuimdavo schmoll.gif  o su poliariais tai tiesiog kaifas thumbup.gif  rimtai sakau- dabar net jei labai saules ner- as vistiek juos ant nosies pasibalnojus lotuliukas.gif  svarbu pirkt ne del grozio- o tokius dyydelius- su plonais remeliais, kad nesiaurintu matymo kampo. ir tikrai nebutina polaroidus pirkt, as uz savuosius irgi mokejau apie 120lt, o siaip labai gerai matosi ar akiniai poliarizuoti pasiziurejus i galinius masinu stiklus- su paprastais jie tiesiog blizga, o su poliariais blizgesys nusiima ir matosi tokie grudinto stiklo rutuliukai- na nezinau kaip cia aiskiau issireikst- pati tokio vaizdo nesu macius is pradziu nesupratau- galvoju akiniai man per daug rodo tongue.gif  tai vat. ir siaip nuima atspindzius- pvz kai panele priekine lange atsispindi- tai su poliariais to kaip nebuta thumbup.gif  zodziu pavariau reklamos optikoms ax.gif
p.s. mano akinukai "new polar" firmos, dabar dar maciau jau ir nuolaidos optikose visiems akiniams nuo saules smile.gif

aga-paziurejus i auto galinius stiklus gali sprasti jog akinukai poliarizuoti,ir dar-paziurejus i mobilaus ekrana-paplaukes toks,'pasiliejes' atrodo ax.gif
ir gerai darai kad apniukusia diena su jais buni-jie ir tada gelbsti
Atsakyti
QUOTE(Gardee @ 2008 08 14, 22:05)
aš irgi mielu noru užsidėčiau akinius nuo saulės, kai vairuoju, bet, kad ir taip turiu važinėt su akinukais dėl regėjimo  ax.gif

as tai linzes nesioju ax.gif bet siaip kiek zinau paprastiems akiniams irgi buna kazkokie stiklai su antirefleksine danga, bet ar ji taip pat veikia kaip poliarizuoti stiklai nezinau blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(illiusion81 @ 2008 08 14, 21:38)
as tai linzes nesioju ax.gif  bet siaip kiek zinau paprastiems akiniams irgi buna kazkokie stiklai su antirefleksine danga, bet ar ji taip pat veikia kaip poliarizuoti stiklai nezinau blush2.gif

yra pas mane ta "danga", bet nieko nepadeda, vistiek "blizgina" į akis. gal ir man reik pereit prie linzių ax.gif
Atsakyti
Va čia tai jau įdomią temą užvedėt. Apie tuos akinius. Mano akys operuotos, lazeriu. Tai jautrios visokiems atspindžiams, blizginimams ir ypač vakare tik pradėjus temt. Aš darbe prie kompo sėdžiu, tai man pasiūlė akis patausoti ir vairavimui pasigelbėti akinukus su paprastais stikliukais tik dengtais antirefleksu.
Pastebėjau, kad tikrai nuo monitoriaus taip akys nebepavargsta, o ir vairavimui lyg ir geriau. Aš nuo saulės akinių išvis negaliu nešiot. Kaip kurmis akla darausi.
Tai vat ir susidomėjau dabar tais poliarizuotais. Kas tai per stebuklas? Optikose reik ieškot? Čia ne tie kur geltonas stiklas būna?
Atsakyti
QUOTE(vovere74 @ 2008 08 15, 00:14)
Va čia tai jau įdomią temą užvedėt. Apie tuos akinius. Mano akys operuotos, lazeriu. Tai jautrios visokiems atspindžiams, blizginimams ir ypač vakare tik pradėjus temt. Aš darbe prie kompo sėdžiu, tai man pasiūlė akis patausoti ir vairavimui pasigelbėti akinukus su paprastais stikliukais tik dengtais antirefleksu.
Pastebėjau, kad tikrai nuo monitoriaus taip akys nebepavargsta, o ir vairavimui lyg ir geriau. Aš nuo saulės akinių išvis negaliu nešiot. Kaip kurmis akla darausi.
Tai vat ir susidomėjau dabar tais poliarizuotais. Kas tai per stebuklas? Optikose reik ieškot? Čia ne tie kur geltonas stiklas būna?

poliarizuoti atrodo kaip paprasti akiniai nuo saules mirksiukas.gif zymiausi tai polaroid firmos, bet jie jau apie 200lt kainuoja, o paprastesni gali ir apie 100 but. akla su jais tikrai nesijaustum, as anksciau irgi taip sakydavau- kad jau su nuo saules akiniais tai esu akla kaip kurmis, bet dabar negaliu atsidziaugt, kad paklausiau protingu zmoniu ir isigijau poliariukus thumbup.gif man irgi nuo linziu akys jautrios sviesai labai, tai budavo ir be akiniu negerai ir su tamsiais ackarikais irgi negerai lotuliukas.gif bet dabar tai jau pamirsau ta beda, tik sakau reik svarbiausia issirinkt gerai forma akiniu- ne i veidrodi ziuret, o i vaizda pro juos- ar remeliai visur gerai priglunda, ir nemazina matymo lauko ax.gif o ieskot tai optikose 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(illiusion81 @ 2008 08 14, 23:50)
poliarizuoti atrodo kaip paprasti akiniai nuo saules mirksiukas.gif  zymiausi tai polaroid firmos, bet jie jau apie 200lt kainuoja, o paprastesni gali ir apie 100 but. akla su jais tikrai nesijaustum, as anksciau irgi taip sakydavau- kad jau su nuo saules akiniais tai esu akla kaip kurmis, bet dabar negaliu atsidziaugt, kad paklausiau protingu zmoniu ir isigijau poliariukus thumbup.gif  man irgi nuo linziu akys jautrios sviesai labai, tai budavo ir be akiniu negerai ir su tamsiais ackarikais irgi negerai lotuliukas.gif  bet dabar tai jau pamirsau ta beda, tik sakau reik svarbiausia issirinkt gerai forma akiniu- ne i veidrodi ziuret, o i vaizda pro juos- ar remeliai visur gerai priglunda, ir nemazina matymo lauko ax.gif  o ieskot tai optikose 4u.gif

Tai kaip suprantu jie tinka ir nuo saulės? Tamsūs stiklai? Mano tie antirefleksiniai tai kaip dioptriniai atrodo. Ir nuo saulės jau ne labai padeda.
Čia man gerą mintį pametėjot. Reiks po darbo ir varyt į optiką, ieškot tokių akinių.
Atsakyti