Įkraunama...
Įkraunama...

Namas ar butas?

QUOTE(flight @ 2008 11 19, 17:01)
Mano irgi tokia nuomonė - kuo toliau nuo centro, tuo didesnis turi būti sklypas smile.gif Bet ten žmonės matė, ką perka - o jei jiems tas tiko, kodėl mes turėtume sukti galvą?  biggrin.gif

Manau čia yra vienas iš pavyzdžių, kaip stipriai žmonėm norėjosi namo (juk tai taip "kieta" smile.gif ), o arčiau Vilniaus ar net pačiame Vilniuje įpirkti negalėjo, vat ir griebė tai ką kišenė ir bankas leido doh.gif
Atsakyti
QUOTE(dasa @ 2008 11 19, 17:06)
Manau čia yra vienas iš pavyzdžių, kaip stipriai žmonėm norėjosi namo

Na, ir turi jie dabar namą, džiaugiasi - o ką? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(flight @ 2008 11 19, 10:49)
drinks_cheers.gif  Kažkodėl negyvenantys name įsivaizduoja, kad privaloma pjauti žolę kas savaitę  biggrin.gif  O kas verčia? Nenori - nepjauni, beje, kaip ir su sniegu - niekas neverčia su lopeta mosikuoti, jeigu nesinori (arba kaip tik - jei norisi pajusti žiemą, o ne asfaltą) - nevalai. Na, lauko laiptus truputį pasivtarkai ir gana  smile.gif

Nu atsiprasau, bet man kazkaip neiseina nori-nenori pazaisti. Man tai kaimynai priekaistauja, kad as nenusisluoju nuo valstybines zemes, esancios prie mano sklypelio lapu, nenupjaunu ten zoles, tai vis tiek turi taikstytis prie tos bendruomenes kurioje gyveni taisykliu. As aisku apsitvarkau savaitgali, bet daznokai visokiu pensisninku paistalu isklausau, kad jie mat per savaite du kartus paslave, o as tik viena doh.gif pas save aisku gali daryti ka nori, bet kiaulide savo kiemo pasiversti nesinori, tai nori nenori, gali ar negali vis tiek eini. Rupesciu name tikrai nepalyginamai daugiau nei bute.
o kas del saugumo, tai kiek kartu is ryto pamatydavau, kad visa nakti buto durys buvo nerakintos, tai net nebesuskaiciuoju. Dabar irgi kartais pamirstame tas duris doh.gif nors kai kurie kaimynai tai ir tvoros vartus uzrakine ir dar ciuci sulyg meska kieme paleide doh.gif
Atsakyti
QUOTE(SoJa @ 2008 11 19, 19:42)
Nu atsiprasau, bet man kazkaip neiseina nori-nenori pazaisti. Man tai kaimynai priekaistauja, kad as nenusisluoju nuo valstybines zemes, esancios prie mano sklypelio lapu, nenupjaunu ten zoles, tai vis tiek turi taikstytis prie tos bendruomenes kurioje gyveni taisykliu. As aisku apsitvarkau savaitgali, bet daznokai visokiu pensisninku paistalu isklausau, kad jie mat per savaite du kartus paslave, o as tik viena doh.gif pas save aisku gali daryti ka nori, bet kiaulide savo kiemo pasiversti nesinori, tai nori nenori, gali ar negali vis tiek eini. Rupesciu name tikrai nepalyginamai daugiau nei bute.
o kas del saugumo, tai kiek kartu is ryto pamatydavau, kad visa nakti buto durys buvo nerakintos, tai net nebesuskaiciuoju. Dabar irgi kartais pamirstame tas duris  doh.gif nors kai kurie kaimynai tai ir tvoros vartus uzrakine ir dar ciuci sulyg meska kieme paleide  doh.gif

nu nepulkit i krastutinumus, jei jau sakom kad nera reikalo kiekviena savaite tos zoles pjaut tai jau jus interpretuojat "kiaulide". man asmeniskai giliai vienodai sviecia ka koki pencininkai peza - o patikekit soduose jie tirkai daug peza. palei mano sklypo 2 krastines eina po metra valst. zemes. nu ir ka? kas kazkiek laiko nusienaujam ta zole (gal kas antra-kas trecia kart kai savo kiema pjaunam) ir tegu pabando man kazkas ateit ir paaiskint kad as tureciau dazniau ar reciau kazka daryt??? as ne su tais pencininkais gyvenu. tai man nera privaloma ju paistalu klausyt. kiek visi eina kad va obeli ne ten pasodinai tai vel kad kazkas negerai... kazkodel tokie ciekavuokliai ilgai pas mane neuzsibuna lotuliukas.gif o kai bus tvora - visiskai neieis. bet visokiu zmoniu yra. mano pazystama pasistate nama, viduje viskas pusiau lupta pusiau skusta - plyteles nedadetos, duru nera..... iki kiemo dar nedaejo, bet va kaimyne pajuokavo "ar tu tas pienes cia spicialiai augini" ir seimyna nustojo tvarkyti namo vidu - dabar tvarko kiema, gelynus veisia. ir gyvena su tuoletu be duru. uz tai puseliu brangiu turi doh.gif as esu savanaude ir mazai man rupi kas aplink ka loja - mano reikalas kiek as kartu ta zole pjausiu. o jei noresiu - auksciausia pieva uzsiauginsiu. tegu pabando man kas paaiskint kad kazka tureciau daryt kitaip cool.gif
Atsakyti
jo geras poziuris, is pradziu kaimynus pasiusti, paskui daeitu iki snukiu dauzymo, o veliau jau reiketu ir ginkla savigynai nuo kaimynu isitaisyti doh.gif Mano kaimynai apskritai labai konfliktiski. Net ir negyvendami mes sugebejome 10 metu vaikscioti po teismus, jau apsigyvene su dviguba jega puolem i teismu maratona, o cia dar pradek kaimynams aiskinti savo taisykles doh.gif
Mes gyvenam ne soduose, ir pavyzdziui jeigu netvarkysiu valstybines zemes, tai speju, kad ir pastininke nustos pas mus tuoj vaiksciot. Nu bet ne tame esme. As gyvenu mieste, man iki centro 15 min. viesuoju transportu, masina 5 min. bet vistiek nepaisant visu privalumu man prekybos centro nebuvimas yra turbut didziausias trukumas. turim kelis kioskus salia, tai is esmes jeigu ne labai jau gurmaniskai tai galima butu ir metu metais is tu namu nelist, bet jei inkistu kur neoliese, kad ir 2 X maxima, tada man iki pilnos laimes vargu ar ko truktu.
O kazkur uz miesto as apskritai negaleciau gyventi schmoll.gif taip, kad cia beprasme diskusija, nes kiekvienas turi savo prioritetus.
Atsakyti
apie kaimynus kalbant - ir bute reikia prie ju taikstytis. kazkada dirbau ir nenuejau su jais medeliu sodint, tai pusmeti nesisveikino. bet cia jau tiesiog priklauso, i kokia bendruomene papulsi smile.gif
Atsakyti
Kaimynai - atskira tema, ir tiek butuose, tiek namuose pasitaiko visko. Tik name, jei užsidarysi vartus, niekas į duris neskambins, į lubas ar radiatorius nebels, muzikos nepaleis ir t.t. ir t.t. Ir privatumo gerokai daugiau, pvz., aš, gyvendama name, nežinau, kada kaimynai keliasi, kada grįžta iš darbo, kada pas juos balius ir t.t.
Atsakyti
Kažkada jau rašiau apie kaimynus, tai tiesiog nukopinsiu, kad nebesikartoti:

"Galiu pasakyti, kad kaimynai už tvoros gali kelti žymiai daugiau nepatogumų, nei tu manei iki šiol. Tiesiog galbūt tau pasisekė su kaimynais Bet aš žinau tokius kaimynus (vėl gi, iš draugų ir savo praktikos), kurie: neklausia tavęs, kada jiems pjauti veją; nuo ryto iki vidurnakčio klausosi trankios muzikos; kepina barbekiu ir visa smarvė eina į tavo kiemą; kiekvieną savaitgalį arba šiltesnį vakarą pas kaimynus suvažiuoja draugelių kompanijos ir festivaliai, koncertai, girtų žvengimas gali trukti iki paryčių; degina lapus ir kt. šlamštą ir vėl viskas eina į tavo kiemą; kaimynų vaikai amžiais klykauja kieme; šunų lojimas lauke garsesnis ir šimtą kartų dažnesnis, nei butuose, nes butų ramybę dar gina seniūnijos, gali skundais užversti, labai efektyvi priemonė; kaimynų sūnus įsigyja motorolerį arba motociklą ir varinėja dulkes bei triukšmą; kai kaimynai pykstasi, skamba visas kvartalas; kaimynas už tvoros pasodins medį ar pastatys nelegalų statiniuką ir tau padarys amžiną šešėlį. "

Visa buvusi diskusija apie kaimynus buvo čia.
Atsakyti
QUOTE(flight @ 2008 11 19, 11:29)
Taip, ir ant tos nupajutos žolės (beje, ar tikrai butų gyventojai už aplinkos tvarkymą nemoka?  bigsmile.gif) prie daugiabučio - šunų ir kačių kakučiai, jaunimėlio palikti buteliai (kartais dar su turiniu) ir kitoks gėris. O štai nuosavo namo kieme sūnui leidau palaižyti tik ką nukritusį sniegą  smile.gif Vasarą galės voliotis ant žolės....

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif

o pažįstamos vaikas daugiabučio kieme paragavo kažkokių narkotikų, gražią tabletę rado kieme, palaižė, tai reanimacijoj atsidūrė 3 dienas išgulėjo su lašalinėm blink.gif blink.gif Tai čia šunų šūdų pilnas žolynas tik mažas menkniekis prieš tokius bajerius....

QUOTE(Subjektyvi @ 2008 11 19, 12:34)
1. Dabar jaunimas labai mandras, jie net už pinigus nenori dirbti.
2. Įdomu, o kur kakoja nuosavų namų kiemuose lakstantys "veršiai" rolleyes.gif , tikriausiai in kaimynų teritoriją lotuliukas.gif
3. Viena mano draugė iš Senamiesčio nesiruošia išsikelti, nors per n metų pakeitė/pirko bene tris butus, likusius išnuomavo. Turi puikią sodybą ir ten džiaugiasi laisvalaikiu. Nes jos darbas 5 min. pėstute, du vaikai čia pat lankė darželius, dabar mokyklas ir būrelius, patys visur pėstute nueina. Jai patinka, kad čia pat visos jaukios kavinės, restoranėliai, kepyklėlė, maisto parduotuvės, bažnyčios, teatrai ir koncertų salės. Netoli Sereikiškių parkas, po kurį laiko turint vaikštinėja. Dažnai susitinka su draugėmis, nes yra kada. Lankosi renginiuose, vakarėliuose, pristatymuose ir šiaip yra visuomeniškas žmogus. Visur pėstute, mašina stovi garaže. Viskas ranka pasiekiama. Kartą jos paklausiau, o kodėl jie nesikelia į namą? Ji kategoriškai prieš namą. Ji jam tiesiog neturi laiko, nei priežiūrai, nei važinėjimams. Dirba šeima mėgstamą darbą ir neturi laiko vaikų vežiojimams po mokyklas ar būrelius. O gyvenant nuosavam name tas yra neišvengiama, abu tėvai arba vienas jų turi dirbti dar ir vairuotoju.

1. Patikėk, tikrai galima rasti jaunimėlio, kuris sutiktų padirbėti smile.gif
2. Beje, to savo veršio šūdus gali pats ir susirinkti, aš net daugiabutyje būčiau rinkusi savo šuns, jei būčiau turėjus, nes kaip man šlykštu tie prišikti žolynai , tai negaliu, feeee...
3. o tai gal čia jau visiems tos tavo draugės gyvenimas yra etalonas g.gif visi Lietuvos gyventojai turi į ją lygiuotis g.gif jeigu jai gerai, tai tegul sau ir gyvena, o kodėl kitiems negali būti gerai gyventi ne senamiestyje g.gif
Atsakyti
QUOTE(Subjektyvi @ 2008 11 20, 14:07)
Tiesiog galbūt tau pasisekė su kaimynais  Bet aš žinau tokius kaimynus (vėl gi, iš draugų ir savo praktikos), kurie: neklausia tavęs, kada jiems pjauti veją; nuo ryto iki vidurnakčio klausosi trankios muzikos; kepina barbekiu ir visa smarvė eina į tavo kiemą; kiekvieną savaitgalį arba šiltesnį vakarą pas kaimynus suvažiuoja draugelių kompanijos ir festivaliai, koncertai, girtų žvengimas gali trukti iki paryčių; degina lapus ir kt. šlamštą ir vėl viskas eina į tavo kiemą; kaimynų vaikai amžiais klykauja kieme; šunų lojimas lauke garsesnis ir šimtą kartų dažnesnis, nei butuose, nes butų ramybę dar gina seniūnijos, gali skundais užversti, labai efektyvi priemonė; kaimynų sūnus įsigyja motorolerį arba motociklą ir varinėja dulkes bei triukšmą; kai kaimynai pykstasi, skamba visas kvartalas; kaimynas už tvoros pasodins medį ar pastatys nelegalų statiniuką ir tau padarys amžiną šešėlį. "

Suprantu, teoriškai visai įmanoam. Praktiška - gal man pasisekė - neteko susidurti nė su vienu punktu, išskyrus tai, kad kaimynai tikrai neklausia, kada jiems pjauti veją ir to niekada nėra darę anskti ryte smile.gif

Beje, sumąsčiau savo "pensijinę viziją" - kai vaikai užaugs ir pakels sparnus, norėčiau gyventi baržoje (vad.houseboat) kur nors Neryje prie Vingio parko. Gal kas norėtų padiskutuoti apie tokio varianto pirvalumus ir tūrkumus? biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo flight: 20 lapkričio 2008 - 15:43
gruoda, prie ko čia etalonas doh.gif Parašiau tik tai, kokie privalumai gyvenant bute, pačiame centre. Kažkam galbūt tai eilinė kasdienybė, o kažkam - sunkiai įgyvendinama nerealybė.

flight, čia ne teorijos, čia realus gyvenimas "pilna komplektacija" arba tam tikrais punktais, jei turi kaimynų.

Pvz. vieni mūsų draugai mėgėjai "pabaliavoti", ką sėkmingai daro kiekvieną savaitgalį. Turi spec. patalpas name, bet jei geras oras - visuomet lauke. Ugnis, muzika, grill ir t.t. iki ryto. Patys sako, kad jų šalia gyvenantiems kaimynams tikra kančia, bet savo gyvenimo būdo keisti nežada. lotuliukas.gif lotuliukas.gif Ir ką tu tokiems padarysi?

Kartais nuvažiuoju į užmiestį dienos metu, tai užvešti ką nors, tai pasiimti, tai šiaip. Ne kaimynas, bet tolėliau esantis gyventojas dienos metu palieką palaidą šunį savo sklype ir išvažiuoja į darbą. Bet tam veršiui labai vieniša, liūdna, gal šalta, gal ėst norisi, tai visą mielą dieną jis kaukia, pratisai. Dainuoja.

Aš neįsivaizduoju, kaip reikėtų gyventi tokiame chaose. Jei bute kas nors panašaus vyktų, tai tam yra taisyklės, kurių visi laikosi. O jei nesilaiko, galima iškviesti policiją, rašyti skundus. Matyt tą patį galima daryti ir NS kvartale, bet kažin, ar tai kas nors daro, rūpinasi.
Atsakyti
QUOTE(Subjektyvi @ 2008 11 20, 18:10)
gruoda, prie ko čia etalonas doh.gif Parašiau tik tai, kokie privalumai gyvenant bute, pačiame centre. Kažkam galbūt tai eilinė kasdienybė, o kažkam - sunkiai įgyvendinama nerealybė.

o kai kam - reikalinga kaip žuviai dviratis lotuliukas.gif

flight, čia ne teorijos, čia realus gyvenimas "pilna komplektacija" arba tam tikrais punktais, jei turi kaimynų.
o jei.... negalioja nei vienas punktas? g.gif Anomalija? bigsmile.gif

Pvz. vieni mūsų draugai mėgėjai "pabaliavoti", ką sėkmingai daro kiekvieną savaitgalį. Turi spec. patalpas name, bet jei geras oras - visuomet lauke. Ugnis, muzika, grill ir t.t. iki ryto. Patys sako, kad jų šalia gyvenantiems kaimynams tikra kančia, bet savo gyvenimo būdo keisti nežada.  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif Ir ką tu tokiems padarysi?

jei ką, tai triukšmo įstatymas galioja ir privačiuose namuose... ax.gif

Kartais nuvažiuoju į užmiestį dienos metu, tai užvešti ką nors, tai pasiimti, tai šiaip. Ne kaimynas, bet tolėliau esantis gyventojas dienos metu palieką palaidą šunį savo sklype ir išvažiuoja į darbą. Bet tam veršiui labai vieniša, liūdna, gal šalta, gal ėst norisi, tai visą mielą dieną jis kaukia, pratisai. Dainuoja.

žr. aukščiau.

Aš neįsivaizduoju, kaip reikėtų gyventi tokiame chaose. Jei bute kas nors panašaus vyktų, tai tam yra taisyklės, kurių visi laikosi. O jei nesilaiko, galima iškviesti policiją, rašyti skundus. Matyt tą patį galima daryti ir NS kvartale,  bet kažin, ar tai kas nors daro, rūpinasi.

galima, ir jei taip būna - manau reikia.
o kas pasirūpins jei ne pats lotuliukas.gif
jei bute trukdo, ir bandai ieškoti išeičių - tai ir name tas pats. Tos pačios taisyklės galioja wink.gif
Atsakyti