QUOTE(saulenė @ 2010 10 18, 08:17)
Sveikutes.
Kadangi ruosiuosi su vaikais i uk, labai domina mokyklu reikalai.
Turiu toki klausimuka: kada baigiasi vaikams pamokos, turiu galvoj 10-12 metu vaikus ir ar jie gali vieni grizti is mokyklos, ar butinai reikia parsivesti?
Ir dar klausimukas: kaip Jums atrodo, kur lengviau mokytis uk ar lt? Turiu galvoj tada, kai jau moki anglu kalba...
Pamokos viems vaikams baigiasi vienodai apie 15 val.Kai vaikai pereina i secondary school namo gali keliauti patys.Nors yra mokyklu,kurie ir pradinuku neziuri.nulineje ir pirmoje klaseje,mano dukra isleisdavo,tik tada kai pasakydavau jos varda,o dabar ji trecioke,tai iseina is bendros,keliu klasiu patalpos viena,taigi mokytojai jos kaip ir nestebi,bet vistiek ateinu kasdien jos pasiimti.
Papildyta:
QUOTE(@Deimantine@ @ 2010 10 18, 15:34)
Sveikos , gal kuri zinot iki keliu metuku vaikai eina i darzeli ir kada jau prasideda mokykla? Kiek reikia moketi i savaite, ir po kiek valandu per diena vaikas priziurimas darzeli? Ar reikia is anksto vaika uzrasyti kaip ir LT? Man pasakojo kad yra darzeliai nemokami, tai priziuri 6 val., o mokamuose darzeliuose vaikas gali buti nors ir visa diena, bet reikia porai valandu pasiimti ji...

ar taip gali buti, ar nesamone cia kazkokia? nieko visiskai nezinau, menuo tik kaip atvazeve

buciau labai dekinga
Nemokani darzeliai yra vaikams nuo 3 metu apie 2.5 val per diena.Nuo 4 metu yra paruosiamoji klase-reception,kur vaikas isbuna kaip ir visi mokiniai nuo 9 iki 15 val.
Mokami darzeliai skirti vaikams nuo 3 men iki 5 metu ,kaina apie 150-200 svaru uz savaite,dazniausiai dirba tokie darzeliai nuo 8 iki 18 val,o esant tam tikroms salygoms iki 80% darzelio mokescio gali pagengti valstybe.
Papildyta:
QUOTE(saulenė @ 2010 10 18, 08:17)
Ir dar klausimukas: kaip Jums atrodo, kur lengviau mokytis uk ar lt? Turiu galvoj tada, kai jau moki anglu kalba...
Mano nuomone tokia:jei vaikas eis cia i mokykla pastoviai,tai lengviau cia.Jei po poros metu reikia vaikams grizti i Lietuva,tada Lietuvoje jiems buna labai sunku,nes cia visai kitoks mokymosi pobudis.
As asmeniskai esu patenkinta,kad mano dukra cia mokosi:i mokykla eina su dziaugsmu.7 metu jau raso,gerai skaito ir skaiciuoja.Todel kartais labai erzina pasakymai,kad cia prastas mokymas.Nedaug 7 metu vaiku Lietuvoje tiek moka.Be to cia lavina vaiko mastyma ne mintinai kalamu niekam nereikalingu tesktu,o praktiniais darbais,vaikai nebijo pasisakyti,isdestyti savo mintis.