Įkraunama...
Įkraunama...

Mokyklinukai UK

4u.gif Aciu uz atsakymus 4u.gif
Atsakyti
Labai aciu MAYBE24 uz ats 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(vikute9 @ 2010 10 18, 21:22)
Nu as mokykla jau turiu bet vis man neduoda ramybes tai kad ji toli nuo namu. Sakykite ar yra kokia galimybe vaika ikisti i pirma klase o ne i reception(kaip dabar) jeigu jis gimes 14 dienu veliau? Ta prasme jis butu ejes i pirma klase pagal ju taisykles jeigu butu gimes 14 dienu anksciau.

Manau,kad jei tokios taisykles,tai ir paskyre vaikiuka ten,kur jis pagal jas turi buti.Man rodos ta data yra geguzes paskutine diena ar ne? g.gif

Papildyta:
QUOTE(Borkowa @ 2010 10 18, 23:24)
Sveikutes,as nelabai supratau kas ta reception clase? blush2.gif Iki penkiu metu i darzeli eina,o po to i primarie school(pirma klase),o tai kada i ta reception?Ar as cia kazka maisau unsure.gif

Reception yra nuline klase,kitais metais buna year 1,tada year 2 ir t.t.Reception klase paprastai yra mokykloje,o ne darzelyje.Darzelis nuo 3 iki 5 metu vadinasi pre-school ax.gif
Atsakyti
QUOTE(vikute9 @ 2010 10 18, 21:22)
Nu as mokykla jau turiu bet vis man neduoda ramybes tai kad ji toli nuo namu. Sakykite ar yra kokia galimybe vaika ikisti i pirma klase o ne i reception(kaip dabar) jeigu jis gimes 14 dienu veliau? Ta prasme jis butu ejes i pirma klase pagal ju taisykles jeigu butu gimes 14 dienu anksciau.

Tikrai ne, pazistu mergaite, gimusia rugsejo 2, eina dabar i pirma klase ir yra vyriausia, butu gimus rugpjucio 31, butuu ejus dabar i antra. Bet pasiklausti verta smile.gif

Borkowa, i reception eina tais metais,kai sueina 5, ta prasme, kad 5 turi sueiti mokslo metu begy. Reiskia pradeda 4 smile.gif Reception jau yra mokykloj.

Mano mazius,kuriam dabar 3,6metu, eina i mokyklos darzeli 3val. Kas man labai patinka,kad kita rugseji eis i reception toj pacioj mokykloj ir su tais paciais vaikais ir jau bus priprates prie mokyklos tvarkos, tik gaila, kad jie nepriima visai dienai. Mazdaug ryte nuvedu abu, 12 einu maziaus pasiimt, 3.30 dickio doh.gif
Atsakyti
QUOTE(maybe24 @ 2010 10 19, 12:04)
Darzelis nuo 3 iki 5 metu vadinasi  pre-school  ax.gif

as taip pat taip maniau, bet mane pataise, bent jau pas mus skaitos taip: pre-school yra visa pradine mokykla, vaikai ja lanko iki 10 metu, veliau eina i secondary school.
pradineje mokykloje yra nursery grupe nuo 3 iki 4 metu, vaikai ten buna 2,5-3 val, veliau seka reception (paruosiamoji klase mokyklai) nuo 4 iki 5 metu, buna ten iki 15.20 kazkur g.gif na ir veliau jau eina i pirma klase.
Atsakyti
QUOTE(raimukas84 @ 2010 10 19, 10:16)
as taip pat taip maniau, bet mane pataise, bent jau pas mus skaitos taip: pre-school yra visa pradine mokykla, vaikai ja lanko iki 10 metu, veliau eina i secondary school.
pradineje mokykloje yra nursery grupe nuo 3 iki 4 metu, vaikai ten buna 2,5-3 val, veliau seka reception (paruosiamoji klase mokyklai) nuo 4 iki 5 metu, buna ten iki 15.20 kazkur  g.gif na ir veliau jau eina i pirma klase.

schmoll.gif

pradine yra primary
Pre-school mokymas yra nuo 2,5 ar 4 iki 5 metu amziaus (skirtingai parasyta)

Dabar pakeista, jau turi buti po 15 val/sav nemokamas mokymas, nebe 12,5 kaip kai kur buvo.

Cia Anglijos sistema, lentele truputi zemiau, paziurekit kam neaisku ax.gif
http://en.wikipedia....tion_in_England

Atsakyti
Aha del pre-shool zinojau ,tik netaip parasiau blush2.gif Manoji dabar yra 3 metu ir eina i pre-shool.Jai teisingai supratau pagal lentele,tai jai teks eiti i recption 4 metu,nes jos gimtadienis 20 rugpjucio? g.gif
Atsakyti
Nebereikia jau pirmos klase. Gavom vieta mokykloje kuri salia namu. Pasinervavau keleta dienu po to kai sutikau su mokykla uz 3 myliu, bet siandien emiau ir paskambinau i salimais esancia mokykla. Sakau gal kartais kas nors isejo. Sako isejo, yra dvi laisvos vietos. Tai kadangi mes 1 vietoj waiting liste tai jau buvau isitikinus kad gausim vieta. Paskambinau i council, jie pasirodo dar nebuvo mate vakarykscio laisko is mokyklos, bet po kiek laiko persuko man ir pasake kad tikrai yra vieta ir gausiu laiska su pasiulymu. Sakau as valandos begyje atvaziuosiu ir iskart pasiimsiu ta laiska bei atsakiusi paliksiu jums, kad butu greiciau. Taip ir padariau. Nu tokia laiminga esu, kad net nebegaliu. Ir darba radau ir mokykla vienu metu, nors jau buvau beveik nuleidusi rankas, nes praejo daugiau nei du men po atvykimo i Londona.

Linkiu ir kitoms kuo greiciau sulaukti to ko laukiat wink.gif
Atsakyti
QUOTE(vikute9 @ 2010 10 19, 23:32)
Nebereikia jau pirmos klase. Gavom vieta mokykloje kuri salia namu. Pasinervavau keleta dienu po to kai sutikau su mokykla uz 3 myliu, bet siandien emiau ir paskambinau i salimais esancia mokykla. Sakau gal kartais kas nors isejo. Sako isejo, yra dvi laisvos vietos. Tai kadangi mes 1 vietoj waiting liste tai jau buvau isitikinus kad gausim vieta. Paskambinau i council, jie pasirodo dar nebuvo mate vakarykscio laisko is mokyklos, bet po kiek laiko persuko man ir pasake kad tikrai yra vieta ir gausiu laiska su pasiulymu. Sakau as valandos begyje atvaziuosiu ir iskart pasiimsiu ta laiska bei atsakiusi paliksiu jums, kad butu greiciau. Taip ir padariau. Nu tokia laiminga esu, kad net nebegaliu. Ir darba radau ir mokykla vienu metu, nors jau buvau beveik nuleidusi rankas, nes praejo daugiau nei du men po atvykimo i Londona.

Linkiu ir kitoms kuo greiciau sulaukti to ko laukiat wink.gif

i jums geru mokslu svarbu,kad vaikas greit priprastu ir gerai jaustusi mirksiukas.gif parasykit kaip seksis ,nes man labai idomu kaip kiti vaikai adaptuojasi juk jisai nemoka angliskai gerai?
Atsakyti
QUOTE(-Radė @ 2010 10 18, 21:57)
na, šortukai išties kaip berniukų  cool.gif o prie šortukų balti marškinėliai (maikutės)  ir sportbačiai juodi vadinamosios plimsoles. Nors mums reikėjo dar nusipirkt ir ilgą aprangą ( ta prasme dzemperiukas ir kelnes)
Būtinai ant kiekvieno užrašykit vardą  mirksiukas.gif  nes mum džemperiukas nugaravo  doh.gif

Labai , aciu uz atsakyma 4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif

Taip , taip viena vakara uzrasinejau vardukus , kai dvieju vaikiuku , tai turejau ka veikti lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(ausriuxa @ 2010 10 20, 10:15)
i jums geru mokslu svarbu,kad vaikas greit priprastu ir gerai jaustusi  mirksiukas.gif parasykit kaip seksis ,nes man labai idomu kaip kiti vaikai adaptuojasi juk jisai nemoka angliskai gerai?

Butinai parasysiu wink.gif. Vaikis angliskai nemoka. Na tik gal kazkiek, nes gyvename su vengrais ir labai daug laiko su juo praleidzia. Jie kalba angliskai, jis lietuviskai ir susikalba biggrin.gif
Atsakyti
Sveikutes dar karteli , man dar iskilo klausimelis ax.gif kokia avalyne eina vaikiukai i mokykla kai lauke oras jau nera toks siltas , nes siandiena jau ir minusiukas buvo nakty , ryte ant balu ledukas doh.gif Nes i mokykla ziuriu visi vaikiukai eina su batukais blink.gif bet kojytes tuose batukuose atsala jau g.gif , o mokykloj nepastebejau , kad kas persiaudinetu .Juos ir i lauka veda , tai bijau , kad nesusaltu kojaliu ir neapsirgtu unsure.gif
Atsakyti