QUOTE(Laineris @ 2010 11 04, 10:34)
Dabar klausimas mamytems kuriu vaikui apie 5 metus. Ar moka jusu vaikai skaityti?
Siandien gavau is mokytojos perskaitytu knygu registracijos sasiuvini su kazkokiais papildomais trumpais angliskais zodeliais, kuriuos vaikas turi mokytis skaityti lapkricio menesi. Parasyta kad turiu padeti vaikui skaityti kiekviena vakara. As nesu mokytoja ir kantrybes jokios neturiu. Juk tam yra mokykla kad ismokytu ji skaityti. As galiu tik padeti veliau, kai jis jau mokes kazka, bet tikrai negaliu daryti to nuo nulio...

Pasidarau per daug pikta beaiskindama 10 karta, kai matau kad vaikas visiskai nepagauna to ka jam sakau. Zinau kad nuskambesiu kaip bloga mama, bet taip jau yra. Negimiau buti mokytoja. Beje ta registracijos knygute gal ir nebutinai skirta mano vaikui, nes ant jos kazkieno kito vaikas, bet vistiek atsakymas i uzduota klausima apie skaityma man labai aktualus, todel busiu dekinga uz jusu nuomone(aisku nesmerkiancia)
Sveikute,
mano dukryte kiekviena savaite parsinesa vis naujas dvi knygutes - viena rasymui (pradzioja
reik raidytes apvedzioti, o veliau eilute reik baigti paciai) , o kita skaitymui. Ir kiekviena savaite
mokytoja skaityma vertina. Pradzioje, kai maniske nemokejo skaityti, tai vertinimu knygeleje
mokytoja rasydavo, kad maniske gerai kartoja paskui mokytoja, na o dabar paraso, kad jau
gerai skaito. Mes ir gaunam, kaip Tu rasai, sasiuvinuka su trumpais zodelyciais. Tai daugiausiai
prielinksniai, kaip under, of, from ir t.t.
Mano panele nors ir megeja padukti, bet mokykloje tai moksliuke. Mokytoja pasakojo, kad
kartais kol kiti vaikai zaidzia, tai maniske sedi ir nurasineja skaicius ir raides nuo stendu. Ir
namie noriai mokosi (tfu, tfu, tfu...). Pas vyresniaja sese praso kad su ja paskaitytu.
Na o Jums sekmes ir kantrybes! Tikrai viskas susitvarkys. Juk vaikuciam ir taip sunku ne
gimtaja kalba mokintis.
Maniškė jau truputi vyresnė (3iokė), bet ir aš įsikišiu. Mes irgi gaunam visokių užduočių į namus ir nors šiaip aš ne prieš padėt kartais tiesiog nesugebu (irgi neturiu tos mokytojos gyslelės). Pvz. nesenai atsinešė lapą su formom kurias reikėjo įvardint, tai vos neapsiblioviau beaiškindama kaip atskirt šiašiakampį nuo kūgio

Viskas būtų daug paprasčiau, jei klasėję jau būtų buvę šnekėta apie formas ir kuo jos skiriasi, tačiau, deja, tas darbas buvo pavestas tėveliams...
Beje, kažkas klausė dėl skaitymo, tai manoji jau nuo praeitų mokslo metų galo (6 su puse metų) skaito savarankiškai ir beveik be klaidų. O per atostogas tiek skaitė namie, kad po vasaros net mokytoja pagyrė už progresą
QUOTE(kristinija @ 2010 10 27, 12:14)
sveikos,
vat as del batuku zieminiu irgi nezinau ar galima pirkti kokius nori. na maniske tik i pres - school eina, gal dar nera taip greztai. as pirma savo dukryte pradejau vest su kepuryte. jauciausi nepatogiau. vienintelis vaikas klasej buvo, net drauges pasiteiravau ar jau deda kepur, pamaniau gal man jau kvankt
jie turbut taip iprate saule sviecia reiskias reikia trumpomis rankovemis eiti, vaikai be kepuriu be saliku... nesuprantu as niekaip kaip jiems nesalta.
Aišku, kad gali pirkt kokius nori, juk tai tik lauko batai. Svarbu, kad mokykloje turėtų tuos vadinamus gym shoes kuriais galėtų persiaut.
O dėl kepurės, tai jei tau atrodo jog reikia tai ir dėk, nežiūrėk kaip kiti veda, tavo vaikas yra tavo vaikas ir tu žinai kas jam geriausia. Pas mus kaikurie vaikučiai net prie minuso su plikom kojom ir be striukių į mokyklą eina...