Įkraunama...
Įkraunama...

Mokyklinukai UK

QUOTE(vikute9 @ 2010 11 01, 22:33)
Sveika,
Ryt pirmoji diena. Ziuresim su kokiais ispudziais vaika namo vesiu. Pasiemiau darbe iseigine kad nuvesciau ji. Turiu itarima, kad mano jautruolis apsiverks tai teks raminti ji kazkiek laiko. Mokykloje siandien klausiau apie ju ofsteda. Sakau jis gan blogas buvo 2009 metais, ar pasikeite kas per metus. Sako taip taip, pagerejo kazkas(neisgirdau paskutiniu zodziu po pagerejo... )

o i kokia mokykla leisit vaikiuka?nes mes ir is Croydono
Atsakyti
QUOTE(Rico @ 2010 11 03, 10:38)
O nedave informacijos apie mokyklas? tokia knygute turejo duoti, kur visos mokyklos surasytos  ax.gif gali internetu susirasti aplinkines mokyklas ir kurios labiausiai patinka  mirksiukas.gif nuorodu buvau idejus anksciau ofsted, pasiziurek kuriu reitingai geriausi  mirksiukas.gif ir tu mokyklu psl pasiziurek.

O nuejus i mokykla pirmiausia reikia prie vartu mygtuka paspausti tongue.gif kai atsiliepia pasakyti, del ko atejai, ir eini i reception, ten viska sutvarkys, pasakys ko klausit  ax.gif ir ta knygute ten galetumet gauti su visom to council mokyklom  ax.gif
Jomke, gal dar neilgai eina, pripras  unsure.gif o neleidzia pasilikti su juo kuri laika kol pripras?  g.gif kaip suprantu Reception jau, tai turbut ne  g.gif

Maniskis taip pat labai nori eiti i mokykla, bet irgi bijojau, ziurim Timmy Time is ryto, kaip Timis i mokykla eina, o mama buna namie, o paskui ateina jo pasiimti, dar kokiu knyguciu apie tai galit paskaityti.
Sekmes jum  4u.gif

Pagal reitingus ziurejau tai daugiausiai yra 2, kur yra 3, tai net ir neziurejau. Dar ka manote del religines mokyklos? Kazkur skaiciau, kad gerai ten mokytis, nes stipresne mokykla ir disciplina geresne?
Atsakyti
QUOTE(kalinka1980 @ 2010 11 03, 21:00)
Pagal reitingus ziurejau tai daugiausiai yra 2, kur yra 3, tai net ir neziurejau. Dar ka manote del religines mokyklos? Kazkur skaiciau, kad gerai ten mokytis, nes stipresne mokykla ir disciplina geresne?

Religineje mokykloje norint gauti vieta reikia lankytis baznycioje, bet ir tai pateksit tik i waiting lista. Del mokyklu su geresniais reitingais tai manau reiktu ziuretis ir prastesniu, nebent turit laiko laukti kol atsiras vieta mokykloje. I geresnias kaip zinia daugiau ir norinciu...
Papildyta:
QUOTE(jujuste @ 2010 11 03, 13:30)
o i kokia mokykla leisit vaikiuka?nes mes ir is Croydono

Mes ne is pacio Croydono. Gyvename Norburyje, o mokykla Norbury Manor Primary.

Siandien buvo antroji diena mokykloje. Nuvedziau i pusryciu kluba nuo 8h ir pasiemiau pries 6h vakare. Jokiu asaru nebuvo! thumbup.gif

Dabar klausimas mamytems kuriu vaikui apie 5 metus. Ar moka jusu vaikai skaityti?
Siandien gavau is mokytojos perskaitytu knygu registracijos sasiuvini su kazkokiais papildomais trumpais angliskais zodeliais, kuriuos vaikas turi mokytis skaityti lapkricio menesi. Parasyta kad turiu padeti vaikui skaityti kiekviena vakara. As nesu mokytoja ir kantrybes jokios neturiu. Juk tam yra mokykla kad ismokytu ji skaityti. As galiu tik padeti veliau, kai jis jau mokes kazka, bet tikrai negaliu daryti to nuo nulio... doh.gif Pasidarau per daug pikta beaiskindama 10 karta, kai matau kad vaikas visiskai nepagauna to ka jam sakau. Zinau kad nuskambesiu kaip bloga mama, bet taip jau yra. Negimiau buti mokytoja. Beje ta registracijos knygute gal ir nebutinai skirta mano vaikui, nes ant jos kazkieno kito vaikas, bet vistiek atsakymas i uzduota klausima apie skaityma man labai aktualus, todel busiu dekinga uz jusu nuomone(aisku nesmerkiancia)
Atsakyti
Musu vaikas 3,10 metuku moka skaityti rusiskai zodzius is 4 raidziu, nes mociute ji moke. Manau reikia pasedeti pora vakaru ir ismoks, o po to kartoti tik, aisku dar nuo vaiko priklauso. Sekmes jums.
Atsakyti
mano vaikui 6 metai, pirmus metus čia eina į mokyklą, vargau, kol "persijungė" į anglišką abėcėlę, nes lietuvišką mokėjo. Papildomai mokomės namuose savaitgaliais ir tom dienom, kai nieko mokytis iš mokyklos neparsineša, nes į antrus metus iškart pateko, tai klasiokai jau pažengę, o manasis kūdikis, juk net iki 10 matematinių veiksmų nėra daręs doh.gif žodžiu kantrybės reik nemažai doh.gif turim irgi iš mokyklos gavę lapą kaip turi mokėt sudėt kuo daugiau įvairių žodžių iš vieno duotojo, kaip rašyti diktantą, kad žinotų, kada dedamas taškas sakinio gale ir pan. tai sunkoka kol kas ir su žodžiais, ir diktantais, nes nemoka gi dar kalbos.Skaityti jau pradeda rolleyes.gif ir matemataika jau nebe toks juodas miškas, žodžiu kantrybės daug reikalaujantis reikaliukas, bet labai smagu, kai pažanga matoma wub.gif
o jei pyktis pagauna, eikit pailsėt abu mirksiukas.gif o vėliau ir vėl kibkit į darbą. aš irgi karštakošė, atrodo, kiek gi galima kartot, na bet reikia, juk nieks negimė mokėdamas cool.gif
Atsakyti
Sveikutes..gal yra mamytes is Nottinghemo...(UK) domina mokyklos..mes jau greitai 5 metukus sulauksime..galvojame i mokykla eiti...idomu ar yra kokie nors testai pries mokykla,,,mes i viena nuejome,,tai ten labai nepatenkintos,,,tipo taip lengvai negausite reikia cia laukti ir t,t.....ka patartumete daryti? siaip pati viena su dukryte uzsienyje ,,,gal dar tam butu kokia pirmenybe greiciau gauti? ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Alexi9: 04 lapkričio 2010 - 00:51
QUOTE(Alexi9 @ 2010 11 03, 23:50)
Sveikutes..gal yra mamytes is Nottinghemo...(UK) domina mokyklos..mes jau greitai 5 metukus sulauksime..galvojame i mokykla eiti...idomu ar yra kokie nors testai pries mokykla,,,mes i viena nuejome,,tai ten labai nepatenkintos,,,tipo taip lengvai negausite reikia cia laukti ir t,t.....ka patartumete daryti? siaip pati viena su dukryte uzsienyje ,,,gal dar tam butu kokia pirmenybe greiciau gauti?  ax.gif

Jum jau bus privaloma mokykla nuo kito trimestro po 5-ojo gimtadienio mirksiukas.gif jei nevedat vaiko i mokykla privalote ji namie mokinti mirksiukas.gif cia truputi apie home schooling http://www.direct.go...hool/DG_4016124
http://www.direct.go...sroom/DG_178686
nepriimti gali tik jei nera vietu g.gif arba kokia religine arba privati mokykla g.gif

Gali buti, kad mokykla daro "stojamaji" testa, kad atsirinktu geriausius mokinius ax.gif bet gal yra ir daugiau mokyklu aplinkui?

Pirmenybes del to tikrai nebus mirksiukas.gif nebent tiktu kuris nors is pirmenybiniu kriteriju: atstumas iki mokyklos, kitas vaikas jau mokykloje, socialiai globojamas vaikas, taip pat jei yra specialiu medicininiu arba socialiniu priezasciu. nezinau ju eiles tvarkos (kas svarbiau) blush2.gif

Atsakyti
QUOTE(vikute9 @ 2010 11 03, 21:46)
Religineje mokykloje norint gauti vieta reikia lankytis baznycioje, bet ir tai pateksit tik i waiting lista. Del mokyklu su geresniais reitingais tai manau reiktu ziuretis ir prastesniu, nebent turit laiko laukti kol atsiras vieta mokykloje. I geresnias kaip zinia daugiau ir norinciu...
Papildyta:
Mes ne is pacio Croydono. Gyvename Norburyje, o mokykla Norbury Manor Primary.

Siandien buvo antroji diena mokykloje. Nuvedziau i pusryciu kluba nuo 8h ir pasiemiau pries 6h vakare. Jokiu asaru nebuvo! thumbup.gif

Dabar klausimas mamytems kuriu vaikui apie 5 metus. Ar moka jusu vaikai skaityti?
Siandien gavau is mokytojos perskaitytu knygu registracijos sasiuvini su kazkokiais papildomais trumpais angliskais zodeliais, kuriuos vaikas turi mokytis skaityti lapkricio menesi. Parasyta kad turiu padeti vaikui skaityti kiekviena vakara. As nesu mokytoja ir kantrybes jokios neturiu. Juk tam yra mokykla kad ismokytu ji skaityti. As galiu tik padeti veliau, kai jis jau mokes kazka, bet tikrai negaliu daryti to nuo nulio...  doh.gif  Pasidarau per daug pikta beaiskindama 10 karta, kai matau kad vaikas visiskai nepagauna to ka jam sakau. Zinau kad nuskambesiu kaip bloga mama, bet taip jau yra. Negimiau buti mokytoja. Beje ta registracijos knygute gal ir nebutinai skirta mano vaikui, nes ant jos kazkieno kito vaikas, bet vistiek atsakymas i uzduota klausima apie skaityma man labai aktualus, todel busiu dekinga uz jusu nuomone(aisku nesmerkiancia)

Mes einam jau trecia savaite niekas jokiu sarasu knygu nedave nieko skaityt neparsinese nezinau tik spalvot lapus nesa namo ir viskas g.gif nezinau ko juos ten moko paklausi ka daret mokykloj tai nezino doh.gif
mes vis dar asarojam prie mokyklos cry.gif
Atsakyti
QUOTE(Alexi9 @ 2010 11 03, 23:50)
Sveikutes..gal yra mamytes is Nottinghemo...(UK) domina mokyklos..mes jau greitai 5 metukus sulauksime..galvojame i mokykla eiti...idomu ar yra kokie nors testai pries mokykla,,,mes i viena nuejome,,tai ten labai nepatenkintos,,,tipo taip lengvai negausite reikia cia laukti ir t,t.....ka patartumete daryti? siaip pati viena su dukryte uzsienyje ,,,gal dar tam butu kokia pirmenybe greiciau gauti?  ax.gif

Na siaip jau esat pavelave, jum priklause nuo rugsejo i reception eiti. O dabar i jau suformuotas klases nera taip lengva patekti. Butinai susisiekit su savo councilu, family information service, ar kazkas panasaus ir bandykit gaut vieta, tik gali but kad pasirinkt nelabai gausit, o duos ten, kur yra vietu. sekmes
Atsakyti

Siandien gavau is mokytojos perskaitytu knygu registracijos sasiuvini su kazkokiais papildomais trumpais angliskais zodeliais, kuriuos vaikas turi mokytis skaityti lapkricio menesi. Parasyta kad turiu padeti vaikui skaityti kiekviena vakara. As nesu mokytoja ir kantrybes jokios neturiu. Juk tam yra mokykla kad ismokytu ji skaityti. As galiu tik padeti veliau, kai jis jau mokes kazka, bet tikrai negaliu daryti to nuo nulio... doh.gif Pasidarau per daug pikta beaiskindama 10 karta, kai matau kad vaikas visiskai nepagauna to ka jam sakau. Zinau kad nuskambesiu kaip bloga mama, bet taip jau yra. Negimiau buti mokytoja. Beje ta registracijos knygute gal ir nebutinai skirta mano vaikui, nes ant jos kazkieno kito vaikas, bet vistiek atsakymas i uzduota klausima apie skaityma man labai aktualus, todel busiu dekinga uz jusu nuomone(aisku nesmerkiancia)
[/quote]

Sveikute,

mano dukryte kiekviena savaite parsinesa vis naujas dvi knygutes - viena rasymui (pradzioja

reik raidytes apvedzioti, o veliau eilute reik baigti paciai) , o kita skaitymui. Ir kiekviena savaite

mokytoja skaityma vertina. Pradzioje, kai maniske nemokejo skaityti, tai vertinimu knygeleje

mokytoja rasydavo, kad maniske gerai kartoja paskui mokytoja, na o dabar paraso, kad jau

gerai skaito. Mes ir gaunam, kaip Tu rasai, sasiuvinuka su trumpais zodelyciais. Tai daugiausiai

prielinksniai, kaip under, of, from ir t.t.

Mano panele nors ir megeja padukti, bet mokykloje tai moksliuke. Mokytoja pasakojo, kad

kartais kol kiti vaikai zaidzia, tai maniske sedi ir nurasineja skaicius ir raides nuo stendu. Ir

namie noriai mokosi (tfu, tfu, tfu...). Pas vyresniaja sese praso kad su ja paskaitytu.

Na o Jums sekmes ir kantrybes! Tikrai viskas susitvarkys. Juk vaikuciam ir taip sunku ne

gimtaja kalba mokintis.

4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Laineris @ 2010 11 04, 10:34)

Siandien gavau is mokytojos perskaitytu knygu registracijos sasiuvini su kazkokiais papildomais trumpais angliskais zodeliais, kuriuos vaikas turi mokytis skaityti lapkricio menesi. Parasyta kad turiu padeti vaikui skaityti kiekviena vakara. As nesu mokytoja ir kantrybes jokios neturiu. Juk tam yra mokykla kad ismokytu ji skaityti. As galiu tik padeti veliau, kai jis jau mokes kazka, bet tikrai negaliu daryti to nuo nulio...  doh.gif  Pasidarau per daug pikta beaiskindama 10 karta, kai matau kad vaikas visiskai nepagauna to ka jam sakau. Zinau kad nuskambesiu kaip bloga mama, bet taip jau yra. Negimiau buti mokytoja. Beje ta registracijos knygute gal ir nebutinai skirta mano vaikui, nes ant jos kazkieno kito vaikas, bet vistiek atsakymas i uzduota klausima apie skaityma man labai aktualus, todel busiu dekinga uz jusu nuomone(aisku nesmerkiancia)

Sveikute,
mano dukryte kiekviena savaite parsinesa vis naujas dvi knygutes - viena rasymui (pradzioja

reik raidytes apvedzioti, o veliau eilute reik baigti paciai) , o kita skaitymui. Ir kiekviena savaite

mokytoja skaityma vertina. Pradzioje, kai maniske nemokejo skaityti, tai vertinimu knygeleje

mokytoja rasydavo, kad maniske gerai kartoja paskui mokytoja, na o dabar paraso, kad jau

gerai skaito. Mes ir gaunam, kaip Tu rasai, sasiuvinuka su trumpais zodelyciais. Tai daugiausiai

prielinksniai, kaip under, of, from ir t.t.

Mano panele nors ir megeja padukti, bet mokykloje tai moksliuke. Mokytoja pasakojo, kad

kartais kol kiti vaikai zaidzia, tai maniske sedi ir nurasineja skaicius ir raides nuo stendu. Ir

namie noriai mokosi (tfu, tfu, tfu...). Pas vyresniaja sese praso kad su ja paskaitytu.

Na o Jums sekmes ir kantrybes! Tikrai viskas susitvarkys. Juk vaikuciam ir taip sunku ne

gimtaja kalba mokintis.

4u.gif

Maniškė jau truputi vyresnė (3iokė), bet ir aš įsikišiu. Mes irgi gaunam visokių užduočių į namus ir nors šiaip aš ne prieš padėt kartais tiesiog nesugebu (irgi neturiu tos mokytojos gyslelės). Pvz. nesenai atsinešė lapą su formom kurias reikėjo įvardint, tai vos neapsiblioviau beaiškindama kaip atskirt šiašiakampį nuo kūgio doh.gif Viskas būtų daug paprasčiau, jei klasėję jau būtų buvę šnekėta apie formas ir kuo jos skiriasi, tačiau, deja, tas darbas buvo pavestas tėveliams...
Beje, kažkas klausė dėl skaitymo, tai manoji jau nuo praeitų mokslo metų galo (6 su puse metų) skaito savarankiškai ir beveik be klaidų. O per atostogas tiek skaitė namie, kad po vasaros net mokytoja pagyrė už progresą thumbup.gif

QUOTE(kristinija @ 2010 10 27, 12:14)
sveikos,
vat as del batuku zieminiu irgi nezinau ar galima pirkti kokius nori. na maniske tik i pres - school eina, gal dar nera taip greztai. as pirma savo dukryte pradejau vest su kepuryte. jauciausi nepatogiau. vienintelis vaikas klasej buvo, net drauges pasiteiravau ar jau deda kepur, pamaniau gal man jau kvankt biggrin.gif
jie turbut taip iprate saule sviecia reiskias reikia trumpomis rankovemis eiti, vaikai be kepuriu be saliku... nesuprantu as niekaip kaip jiems nesalta. g.gif

Aišku, kad gali pirkt kokius nori, juk tai tik lauko batai. Svarbu, kad mokykloje turėtų tuos vadinamus gym shoes kuriais galėtų persiaut.
O dėl kepurės, tai jei tau atrodo jog reikia tai ir dėk, nežiūrėk kaip kiti veda, tavo vaikas yra tavo vaikas ir tu žinai kas jam geriausia. Pas mus kaikurie vaikučiai net prie minuso su plikom kojom ir be striukių į mokyklą eina...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Brooke: 04 lapkričio 2010 - 14:08
QUOTE(vikute9 @ 2010 11 03, 22:46)
As nesu mokytoja ir kantrybes jokios neturiu. Juk tam yra mokykla kad ismokytu ji skaityti.

As dar priedo pridursiu, kad s... gaunasi is to, kaip mes mokome savo vaikus. Nes, mes, jei ne mokytojai niekada nezinosim kokia sistema viena ar kita dalyka jie moko mokykloje.
O, juk pagrindas yra, kad cia viskas yra mokoma, kad isimintu, o ne zinotu kaip nuo ko atskirti ar pan.
Pvz. apie formas. Cia niekas ir nemoko kaip jas atskirti, tiesiog mintinai jas ismoksti ir tiek.
Pasnekekit su mokytoja. Man, mokytoja dave labai daug patarimu, kaip padeti namie ismokti skaityti. As, ji lietuviskais metodais mokinau, kurie buvo visai netinkami UK mokyklai.

QUOTE(ausriuxa @ 2010 11 04, 11:17)
mes vis dar asarojam prie mokyklos  cry.gif

As, tai sakyciau pasnekekit su mokytoja. Kaip jis jauciasi mokykloje visa diena: ar verkia, ar asaroja. Gal, mokytoja skirtu jam koki drauga, kuris ji palaikytu ir su juo draugautu visa diena. Gal kokios nors korteles, padetu jam bendrauti su mokytoja, pvz. ko nors noredamas parodytu paveiksliuka ir mokytoja suprastu. Tuo paciu, jis ismoktu angliskai greiciau, zinodamas, kaip vienas ar kitas veiksmas vadinasi.

Labai svarbu tevu ir mokytojos bendradarbiavimas 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti