Įkraunama...
Įkraunama...

Išvarža

QUOTE(kristegri @ 2007 03 02, 14:36)
buvom pas dviejus chirurgus, nedidele bambytes isvarza, viena sake isaugs, prades vaiksioti ir viskas susitvarkys, kita liepe klijuoti, bet esu girdejus, jog tas klijavimas yra bereikalingas. beto nulupinejant pleistriuka, leliui skauda. ar esate su tuo susidure, reik patarimo, kaip elgtis...

labas_mano leliukui 2 men. ir 2 sav. Seimos gyd.pastebejo bambos isvarza, nes kai buvom sunui 1 men. turejo pilvo operacija ir butent po jos _bamba isvirto i pavirsiu. Dabar toks bumbuliukas:( seimos gyd. parase siuntima i Kauno klinikas _kadangi jose lankomes, pas chirurga.
Tai zadam artimiausiom dienom vaziuoti.
Dar pradzioj seimos gyd.siule klijuot pleistriuka, bet... veliau pasitarus su pediatrais_nusprende, kad pleistro klijavimas sukels prakaitavima ir sutima.
Siaip del sventos ramybes vaizuosime i KMUK pas vaiku chirurgus konsultacijai.
Nors pasak gyd. ir draugiu_bambos isvarza iki 6 metu susitvarko. Vieniems iki 1 mentu.
Papildyta:
QUOTE(kristegri @ 2007 04 20, 16:22)
aciu uz informacija, mums pasake,kad iavarza dvieju menesiu, po menesio bambute sulindo,kaip sulinukas,vienu zodziu bamba grazuolina biggrin.gif  nieko neklijavau, jokiu pleistru,o operuotitikrai neoperuociau. veliau daro grazia korekcija bambos, kaip buna didesnis vaikas ar paauglys.as isigandus buvau tai viska susizinojau net ir kainas pas plastikos chirurgus biggrin.gif

labas. mano leliukas irgi turi bambos isvarza, todel domina kainos pas plastikos chirurgus. aciu
Papildyta:
QUOTE(*Niki* @ 2007 03 15, 23:10)
Mes buvom konsultuotis dėl klubiukų pas gyd. Žitkauską, kuris pastebėjęs bambytės išvaržą, patarė klijuoti specialų pleistriuką, parodė, kaip klijuoti. Ir paminėjo, kad dažniausiai chirurgai patria neklijuoti. Tačiau jie operuoja!

Taigi, mes klijavome, bambytė susitvarkė.

labas. sakai, kad bambos isvarza operuoja. kokia tai operacija?
Papildyta:
QUOTE(Lidija @ 2007 05 01, 13:18)
nepergyvenk  console.gif
gaila, kad tavo mažytei reikalinga operacija, bet šiais laikais tikrai vaistukai neturi tiek pašalinių poveikių kaip kadaise. Nuo senų laikų eina baimė kartu su žmogumi  unsure.gif .
tai va, tavo panelei neleis valgyti iki operacijos minimum 4 val. tai ir atpilt nelabai bus iš ko. Operacija trunka apie 1 val. nes čia ir užmigdymas ir prabudimas kartu.  Operacija, kaip ir kiekvienas įsikišimas į organizmą, jau savaime yra rizika, bet manau, kad tu supranti, kad tai neišvengiama, taigi belieka pasitikėti medikais  smile.gif Po operacijos dar apie 1-3 val negalima vmaitinti, čia dėl vėmimo tikimybės, kad nepaspringtų. Bet čia viską paaiškins ligoninėj, tik nebijok klausti, koks atrodytų kvailas klausimas, bet kol negausi į jį atsakymo, jis nuodys tau gyvenimą  ax.gif
Negaliu sakyti nesijaudink, nes kas gi jaudinsis dėl vaiko, jei ne mama  soske.gif
linkiu tik stiprybės mamytei ir sveikatytės dukrytei  4u.gif
sveikatytės jums

labas, o kaip tau taip eme ir iskart nusprende, kad tavo mergaitei turi but atlikta bambos isvarzos operacija? kodel? ar ja kazkokiu budu apziuri chirurgas?
pagal ka nusprendzia, kad reikalinga operacija?
Atsakyti
Sveikos, mamytes. Mano leliukui 7 men. Kai buvo 2 men.apziurejes chirurgas nustate bambytes isvarza, kuria, anot jo, paaugus vaikui reikes isoperuoti. Bet man viena moteriske patare, kad geriausias vaistas kuo dazniau guldyti vaikuti ant pilviuko. Nelabai mes megstam, bet ka darysi smile.gif Ir galiu pasidziaugti, kad dabar bambute beveik visiskai susitvarke thumbup.gif Gal nera ideali, bet tikrai nebe taip issikisus.
Atsakyti
QUOTE(Daivako @ 2007 07 17, 00:14)
Ir mes turim tokią problemą unsure.gif Tik bijau, kad klijavimai mums jau nepadės, nes mums 2 metai, o visi gydytojai tikino, kad praeis, tik reikia guldyti daugiau ant pilvo ir mankštintis. Ant [ilvo guldydavau labai dažnai ir ilgokai ji gulinėdavo, bet nepadėjo. Ir su kamuoliu sportuoti bandėm ir klijuoti ir viskas perniek schmoll.gif
Neseniai išgirdom, dar vieną teoriją, kad tai gali būti paveldima. Mano vyras turėjo bambos išvaržą ir vyro tėvas taip pat. Tai dabar jau nežinau ko ir imtis schmoll.gif

o vyrui ir tėvukui praėjo? nereikėjo operuot?
Atsakyti
QUOTE(linxmute @ 2007 10 08, 21:00)
Sveikos, mamytes. Mano leliukui 7 men. Kai buvo 2 men.apziurejes chirurgas nustate bambytes isvarza, kuria, anot jo, paaugus vaikui reikes isoperuoti. Bet man viena moteriske patare, kad geriausias vaistas kuo dazniau guldyti vaikuti ant pilviuko. Nelabai mes megstam, bet ka darysi  smile.gif  Ir galiu pasidziaugti, kad dabar bambute beveik visiskai susitvarke  thumbup.gif  Gal nera ideali, bet tikrai nebe taip issikisus.

labas mamyte, auginanti bendravardi sunu:)))
as siandien irgi buvau Kauno klinikose pas chirurga Eiva, kuris apziurejes mano 2 men. ir 2 sav. MAtuka_patare kuo dazniau sunu guldyti ant pilvo ir po pusmecio vel konsultacijai pasirodyti KMUK.
Atsakyti
o man daktaras sake atvaziuot kai mergaitei bus 6 metai ir isoperuot,nes kitaip tikrai nesulys ta isvarza atgal.Jau taip daktare nukirpo pagimdzius ir nieko nepadarysi.Tik man gaila mergaites,tos operacijos nieko gero nezada.
Atsakyti
QUOTE(lauraeva @ 2007 10 09, 16:43)
o man daktaras sake atvaziuot kai mergaitei bus 6 metai ir isoperuot,nes kitaip tikrai nesulys ta isvarza atgal.Jau taip daktare nukirpo pagimdzius ir nieko nepadarysi.Tik man gaila mergaites,tos operacijos nieko gero nezada.

o kas buna po tokios operacijos?
Atsakyti
QUOTE(lauraeva @ 2007 10 09, 16:43)

tai jums turbūt ne išvarža g.gif bet jei dakataras sakė g.gif Nes kai yra tikra išvarža (tokiu atveju nukirpimas niekuo dėtas), tai ten viduj yra neužsitraukusi skylikė per kurią lenda žarnikė g.gif Mūsų atveju tai tikrai nieko ten neužklijuosi, jokių kapeikų, nes išvarža yra didelė, maždaug 2-3 cm ilgio virš tos bambos skylikės. Nu čia ir supasakojau blush2.gif
Atsakyti
Mamytes,jei jau jusu mazyliai turi tokia beda,tai nereiketu per daug stipriai pergyventi doh.gif .Tokie dalykai sutvarkomi ir visai nesunkiai.Kalbu is darbines patirties.Blogiau buna tuomet,kai isvarza istringa.Tada ir skauda stipriai,ir operacijos apimtis padideja ir gyjimas sunkesnis.
Zodziu,geriau nedelsti ir susitvarkyti planine tvarka.Sekmes wink.gif
Atsakyti
visu pirma tai klausimas ar tikrai isvarza..musiskes bamba buvo issokusi, vieni sake isvarza o kiti kad nekreiptume demesio tik dazniau guldytume ant pilvo ir kokiu klijavimu...na ir susitvarke puikiai..sustiprejo pilvo raumenys ir bamba nuostabi tongue.gif bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(lincikas5 @ 2007 10 09, 21:00)
Mamytes,jei jau jusu mazyliai turi tokia beda,tai nereiketu per daug stipriai pergyventi doh.gif .Tokie dalykai sutvarkomi ir visai nesunkiai.Kalbu is darbines patirties.Blogiau buna tuomet,kai isvarza istringa.Tada ir skauda stipriai,ir operacijos apimtis padideja ir gyjimas sunkesnis.
Zodziu,geriau nedelsti ir susitvarkyti planine tvarka.Sekmes wink.gif

bambos išvarža įstringa LABAI RETAI mirksiukas.gif , Šiuot atveju pavojinga yra kirkšnies išvarža blink.gif
Atsakyti
QUOTE(alvydux @ 2007 10 10, 08:11)
bambos išvarža įstringa LABAI RETAI mirksiukas.gif , Šiuot atveju pavojinga yra kirkšnies išvarža blink.gif

Kirksnies isvarza dazniau buna suaugusiems nei vaikams.Praktika rodo,kad bambos isvarza linkusi strigineti mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(lincikas5 @ 2007 10 11, 17:00)
Kirksnies isvarza dazniau buna suaugusiems nei vaikams.Praktika rodo,kad bambos isvarza linkusi strigineti mirksiukas.gif

Idomu, o kaip atrodo istrigusi bambos isvarza? g.gif istrigusia kirksnies isvarza maciau.
Atsakyti