Įkraunama...
Įkraunama...

Įvykiai Gruzijoje

[quote=Wilenska,2008 09 26, 11:45]
O man sovietiniais laikais kai kas buvo geriau. Nezinau, gal man - tai esminiai dalykai. Niekada nenorejau daug, o dabar tai nemadinga.
Tam tikra prasme atsirado daugiau laisves vartoti, bet sielos laisves pastebiu sioje santvarkoje vis maziau.
Sovietineje santvarkoje nebuvo tvoru. Dabar visi saugo savo individualuma. Kiekvienas statosi tvora. Tai mane dusina.
Isvaziavus i gamta, apsistojus prie ezerelio nuolat kirba klausimas - ar neatvaziuos savininkas ir nesugadins nuotaikos (geriausiu atveju, blogiausiu - ar neisvarys). Visos graziausios vietos ispraduotos. Niekad nepretendavau i daug. Nemanau, kad kada nors pirksiu/ipirksiu ir paskritai nezinau, ar noresiu nusipirkti trobele prie ezero. Bet ta nesveika itampa vargina. Teigciau, siuo taveju mano viesasis ineteresas, kuri turetu valstybe ginti, smarkiai nukencia. Santvarka ir valstybe imi tapatinti ir nekesti. Is tiesu tai smerkiu sudaiktejima. Dar rezisierius A. Tarkovskis yra pasakes: "Nuodeme tai - be ko tu gali gyventi".
Nemanau, kad sovietu buvo ideali santvarka, bet kadangi dar ja prisimenu, bet del amziaus man negalima priksiti tendencingumo (nebent del misrios tautybes), jauciuosi turinti argumentu tokiai nuomonei apginti (bent jau pati sau).
Papildyta:
Rusų rašytojus skaito visas pasaulis. Tai pasaulio klasika. Kazi, ar kas be lietuvių dar zino Zemaite. Atsargiau su tokiais teiginiais. Nepainiokime tautos paveldo ir pavieniu asmenu kulturos. Negalima nusileisti iki ju lygio, pasiduoti provokacijai.

[quote=Peliauckų Jadzė,2008 09 26, 12:28]
Iš kiekvienos tautos perimama tai, kas joje stipriausiai išvystyta cool.gif
[/quote]

Įdomu, ar kokiai tautai buvo uždrausta jų kalba... Ar kuri tauta turi tokią sąvoką, kaip knygnešiai. Gal todėl tokios kaip Žemaitė yra reikšmingos tik mums, lietuviams. Tai aukso grynuolis. Bet palaukit, juk yra ir Kymantaitė-Čiurlionienė, Lazdynų Pelėda ir t.t. Bet jei jums jos ne rašytojos, o šiaip sau tai jau jūsų asmeninės bedos.

Man nepatinka kai žongliruojama tautų kultūros pasiekimais.

Kaip jau rašiau vergas, kuriam suteikta laisvė irgi nemoka ją džiaugtis, nesupranta jos vertybės, nes nemoka ją pasinaudoti.

Papildyta:
QUOTE(sandruliaa @ 2008 09 26, 10:10)
man  asmeniskai  dzin kas  darosi,as  ne  patriote,o  siap  reikia  visad  pradeti  nuo  saves  ka  as  padariau  kad  geriau  gyventusi,o  irodineti  kitiems.

Žmogui kuriam dzin, nepatriotui, jūs per daug aršiai viešinate „negeroves“. Jei jūs esate apatiška ir nieko nedarote, kyla normalus žmogiškas klausimas, kokią jūs turite teisę tada postringauti, bereikalo virpinti orą ir teršti tinklapį? Būtų priimtina, jei tai darytų žmogus neabejingas Lietuvos ateičiai, o jūs tik šiaip dzinpatriotas-prašalaitis.
Atsakyti
Baisimasi ne privacia nuosavybe, bet sienomis.
Ideologiniai ir is viso to einantys suvarzymai skatino kurybine rezistencija - kalbejima simboliais, - tuo paciu zmoniu solidaruma. Manau, kurybiskumas sielos laisves salyga. Siais laikais garbinga vieta uzima pinigu uzdirbimo kultas. Nors Lietuvoje kaip taisykle, jei nesi geras perpardavejas (nes praktiskai gamyba - salies klestejimo salyga) nevyksta, tu pinigu uztenka pavalgymui. Beje, kazkada jau dirbome uz kapeikas (toje pacioje sovietu santvarkoje). Taigi daugumai zmoniu lieka uzdarytos tos tariamai atvirosios sienos. Socialine izoliacija tik auga. Zinoma, galima butu vadovautis Kachiaus teorija ir laukti, kol pati ismirs ta "neprogresyvioji" (drisciau teigti - didzioji) Lietuvos dalis. Tiesa pasakius, nematau didelio skirtumo tarp tokios tariamos pabaigos ir susidorojimo su zmonemis sovietmeciu.
Kita vertus, kitoje savo zinute teigiu, kad nematyti nieko "gero" siuose laikuose butu neteisinga. Tarkim, siais laikais turiu 20 metu senumo masinuka, kuri paemiau issimoketinai 5 metams, italiska skalbykle, nuliova skystuju kristalu telika, kuri smagu vakarais, uzvalgius lenkiskos kiaulienos karbonadu ar Vokietijoje gamintu Biovelos sasysku (beje, jiems taip skaniai pagaminti nebesiseka..) paspokstoti, ir du kinietiskus dviracius. Poniskas gyvenimas! (Ok - vel niezti ranka paironizuoti). Musu tevai ir to neturejo. (Ar turejo?..)
Del lietuviu kalbos priespaudos - tingiu gilintis ir gincytis. Jadze, tavo argumentai svarus. Yra kaip yra. Vis tiek manau, kad neverta veltis i provokacijas.

QUOTE(Peliauckų Jadzė @ 2008 09 26, 13:05)
Pradėsiu atsakinėti nuo galo smile.gif
Na, ką jūs...Tiesiog tai buvo juoda ironija. Tam tikrame rusų tautos sluoksnyje riebūs keiksmažodžiai - itin populiaru. Tam tikrame lietuvių tautos sluoksnyje - irgi. Šiti sluoksniai, manyčiau, neskaito nei Čechovo, nei Turgenevo, nei Bulgakovo, nei Žemaitės, nei Donelaičio. Kitas klausimas būtų - o kam turėtume būti dėkingi, kad tam tikru laikotarpiu lietuvių tauta buvo visomis išgalėmis smukdoma, kad tik jos kultūra negalėtų klestėti...Prisiminkim lietuvių kalbos draudimo laikus...Kaip galima tokiomis sąlygomis prasimušti tiek, kad tapti žinomiems pasauliui? Rusų kalba juk niekada nebuvo uždrausta, ar ne ? Bet...Pasaulis Lietuvą ir jos kultūrą atrasdinėja, norime to, ar ne. O rusų literatūra - vėlgi, tai skonio reikalas. Nėra ji bniekuo geresnė nei už prancūzų, nei už anglų, nei už ispanų literatūrą. Nėra ir blogesnė. Iš mano mėgstamiausių rusų rašytojų galiu išskirti tik M. Bulgakovą, Ilfą ir Petrovą...Na, dar Dostojevskį. Be kitų galiu gyventi liuosiai.
Persiprašau, bet kokia sielos laisvė buvo sovietų sistemoje ?  blink.gif Į bažnyčią laisvai nueiti negalėjai, kritiškai išsisakyti valdžios atžvilgiu irgi negalėjai. Į užsienį išvažiuoti irgi negalėjai. Skaityti laisvai ko tik nori - kad ir to pačio Bulgakovo arba Solženicino irgi negalėjai. Pretenduoti į vadovaujančias pareigas, nebūdamas kompartijos nariu, o jei dar tėvai tremtiniai...o čia jau visai negalėjai. Atgauti savo žemės, kurią nacionalizavo sovietai- irgi negalėjai. Juo labiau pasistatyti toje žemėje savo namuką. Normalioje santvarkoje privati nuosavybė yra šventas reikalas. Bent jau Europoje. Azijinė santvarka privačios nuosavybės nežinojo - ten vyravo bendraliaudinė nuosavybė. Iš esmės tai yra dviejų skirtingų pasaulėžiūrų konfliktas. Europinė pasaulėžiūra skatino darbštumą. Azijinė - tinginystę: kam dirbti, jei galima atimti iš to, kuris geriau gyvena. Grįžtant prie homo sovieticus mąstymo, tampa aišku, kuri pasaulėžiūra vyrauja...Ir kodėl taip baisimasi privačia nuosavybe. Tai čia taip...Pamąstymui.

Papildyta:
Tada mes amzini vergai. Kaip ir sveciai sioje zemeje. Negi nuosirdziai tikite, kad gyvename laisvame pasaulyje?.. Sena ideologija keicia nauja. Bet esme visada lisk ta pati. Ir taip per amziu amzius. Tokia zmogaus prigimtis smile.gif.

[quote=Moonte,2008 09 26, 13:23]
[/size]
Kaip jau rašiau vergas, kuriam suteikta laisvė irgi nemoka ją džiaugtis, nesupranta jos vertybės, nes nemoka ją pasinaudoti.
Atsakyti
Vakar mano kaime kaimynas nušovė savo pasiutusį šunį...na gal ir ne pasiutęs buvo...ir ėdalo šilto gaudavo kasdien...ir būdą didelę turėjo...ale lojo tik ant savų...o svetimiems batus laižė...gaila šuns,gražus buvo...nesuprantu kodėl...sakau gal veislė tokia neaiški...ar trauma...gimdymo...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo GalBut: 26 rugsėjo 2008 - 13:27
[quote=Wilenska,2008 09 26, 13:19]
Baisimasi ne privacia nuosavybe, bet sienomis.
Ideologiniai ir is viso to einantys suvarzymai skatino kurybine rezistencija - kalbejima simboliais, - tuo paciu zmoniu solidaruma. Manau, kurybiskumas sielos laisves salyga. Siais laikais garbinga vieta uzima pinigu uzdirbimo kultas. Nors Lietuvoje kaip taisykle, jei nesi geras perpardavejas (nes praktiskai gamyba - salies klestejimo salyga) nevyksta, tu pinigu uztenka pavalgymui. Beje, kazkada jau dirbome uz kapeikas (toje pacioje sovietu santvarkoje). Taigi daugumai zmoniu lieka uzdarytos tos tariamai atvirosios sienos. Socialine izoliacija tik auga. Zinoma, galima butu vadovautis Kachiaus teorija ir laukti, kol pati ismirs ta "neprogresyvioji" (drisciau teigti - didzioji) Lietuvos dalis. Tiesa pasakius, nematau didelio skirtumo tarp tokios tariamos pabaigos ir susidorojimo su zmonemis sovietmeciu.
Kita vertus, kitoje savo zinute teigiu, kad nematyti nieko "gero" siuose laikuose butu neteisinga. Tarkim, siais laikais turiu 20 metu senumo masinuka, kuri paemiau issimoketinai 5 metams, italiska skalbykle, nuliova skystuju kristalu telika, kuri smagu vakarais, uzvalgius lenkiskos kiaulienos karbonadu ar Vokietijoje gamintu Biovelos sasysku (beje, jiems taip skaniai pagaminti nebesiseka..) paspokstoti, ir du kinietiskus dviracius. Poniskas gyvenimas! (Ok - vel niezti ranka paironizuoti). Musu tevai ir to neturejo. (Ar turejo?..)
Del lietuviu kalbos priespaudos - tingiu gilintis ir gincytis. Jadze, tavo argumentai svarus. Yra kaip yra. Vis tiek manau, kad neverta veltis i provokacijas.
Papildyta:
Tada mes amzini vergai. Kaip ir sveciai sioje zemeje. Negi nuosirdziai tikite, kad gyvename laisvame pasaulyje?.. Sena ideologija keicia nauja. Bet esme visada lisk ta pati. Ir taip per amziu amzius. Tokia zmogaus prigimtis smile.gif.

[quote=Moonte,2008 09 26, 13:23]

Kaip jau rašiau vergas, kuriam suteikta laisvė irgi nemoka ją džiaugtis, nesupranta jos vertybės, nes nemoka ją pasinaudoti.[/SIZE] [/quote]

Tada mes skirtingai traktuojame laisvę.
Man pakanka tų laisvių, kurias suteikia „Žmogaus teisių ir pagrindinių laisvių apsaugos konvencija“.

Sovietinės santvarkos esmė ir buvo, kad ji neleido asmeniui savirealizuotis. Pamenant, kaip Chruščiovas išvaikė menininkus, kurių darbai neatitiko jo estetikos suviokimo. Bet tai tik menas, juk buvo ir daugiau sričių, kur buvo šiukštu pasireikšti.

Labai įdomiai nuskambėjo, jūsų išvardinti šiuolaikinio gyvenimo pliusai. Nepatinka, kad tapome vartotojai, bet... Man šioje santvarkoje patinka, kad galiu mokytis ir dirbti kur patinka, nes aš tai renkuosi pati, galiu skaityti visas manę dominančias knygas, keliauti po pasaulį, bendrauti su man patinkančiais žmonėmis, reikšti savo nuomonę, kuri ne visada pritaria Lietuvos vyriausybės vykdomai politikai ir nebijoti būti nubausta. O parduotuvės, na gal, bet tai tik gerbūvis. Man pinigai tik priemonė save realizuoti, jei aš juos uždirbau, vadinasi mano darbas yra įvertintas. Man asmeniškai yra atgrasi valstybės išlaikytinio pozicija.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Moonte: 26 rugsėjo 2008 - 14:32
Apskritai nebetikiu progresu. Nebeziuriu i pasauli pro rozinius akinius. Musu matymas labai ribotas. Gal si pozicija ir yra yra visu pasikeitimu rezultatas ir prasme?

QUOTE(Moonte @ 2008 09 26, 14:55)
Tada mes skirtingai traktuojame laisvę.
Man pakanka tų laisvių, kurias suteikia „Žmogaus teisių ir pagrindinių laisvių apsaugos konvenciją“.

Sovietinės santvarkos esmė ir buvo, kad ji neleido asmeniui savirealizuotis. Pamenant, kaip Chruščiovas išvaikė menininkus, kurių darbai neatitiko jo estetikos suviokimo. Bet tai tik menas, juk buvo ir daugiau sričių, kur buvo šiukštu pasireikšti.

Labai įdomiai nuskambėjo, jūsų išvardinti šiuolaikinio gyvenimo pliusai. Nepatinka, kad tapome vartotojai, bet... Man šioje santvarkoje patinka, kad galiu mokytis ir dirbti kur patinka, nes aš tai renkuosi pati, galiu skaityti visas manę dominančias knygas, keliauti po pasaulį, bendrauti su man patinkančiais žmonėmis, reikšti savo nuomonę, kuri ne visada pritaria Lietuvos vyriausybės vykdomai politikai ir nebijoti būti nubausta. O parduotuvės, na gal, bet tai tik gerbūvis. Man pinigai tik priemonė save realizuoti, jei aš juos uždirbau, vadinasi mano darbas yra įvertintas. Man asmeniškai yra atgrasi valstybės išlaikytinio pozicija.

Atsakyti
QUOTE(Wilenska @ 2008 09 26, 15:16)
Apskritai nebetikiu progresu. Nebeziuriu i pasauli pro rozinius akinius. Musu matymas labai ribotas. Gal si pozicija ir yra yra visu pasikeitimu rezultatas ir prasme?

Nei rezultatas, nei prasmė. Tai yra pasekmė. Ir ne pasikeitimų, o nesugebėjimo prie jų prisitaikyti. Ekonominis, socialinis, kultūrinis darvinizmas ir tiek wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Wilenska @ 2008 09 26, 14:19)

Ideologiniai ir is viso to einantys suvarzymai skatino kurybine rezistencija - kalbejima simboliais, - tuo paciu zmoniu solidaruma.

Niekas nedraudžia simboliais kalbėti ir dabar. Beje, ir kalbama wink.gif Jau vien reklamoje ko verta simbolių kalba ir visoje meninėje kūryboje.

Manau, kurybiskumas sielos laisves salyga.

Kas yra sielos laisvė? Kuo ji skiriasi nuo asmenybės laisvės ? Laisvė gali būti fizinė ir dvasinė. Abi vienodai svarbios. Juk neteigsite, kad yra normalu būti laisvam dvasiškai, bet įkalintam fiziškai arba atvirkščiai. Taigi, kalbėkime apie visapusiškai laisvą asmenybę arba kitaip tariant, asmenybės laisvę, o ne kažkokią mistinę "sielos laisvę". Asmenybės laisvės pagrindas yra ne kūrybiškumas anaiptol. Asmenybės laisvės pagrindas yra galimybė rinktis. Kūrybiškumas yra antrinis. Kas iš to kūrybiškumo, jei tu net neturi pasirinkimo galimybės kurti arba nekurti ? Laisva asmenybė gali pati rinktis. Čia yra esmė. Sovietmečiu to nebuvo.

Siais laikais garbinga vieta uzima pinigu uzdirbimo kultas.

Kas yra pinigų uždirbimo kultas ? Ar gerai dirbti ir už tai gauti gerą atlyginimą yra smerktina? Ar aš turiu menkinti savo gebėjimus, išsilavinimą ir kompetenciją, eidama dirbti į menkiau apmokamą ir visiškai neatitinkantį mano gebėjimų ir išsilavinimo darbą, jei aš galiu dirbti tą darbą, kuris man patinka ir yra gerai apmokamas ?

Nors Lietuvoje kaip taisykle, jei nesi geras perpardavejas (nes praktiskai gamyba - salies klestejimo salyga) nevyksta, tu pinigu uztenka pavalgymui.

Atsiprašau, bet tai visiškos nesąmonės. Dirbu verslo sektoriuje. Įmonė, kurioje dirbu, užsiima gamyba. Produkcija - intelektualinės kūrybos vaisiai. Neperpirkti iš kitų šalių, sukurti čia pat vietoje, Lietuvoje. Pati pardavimu taip pat neužsiimu. Tam yra kitas padalinys. Jei teigčiau, kad mano atlyginimo pakanka tik maistui ir mokesčiams sumokėti - meluočiau. Aišku, galima teigti, kad tai yra idėjų pardavinėjimas. Iš esmės, bet koks produktas šiais laikais yra pardavinėjamas idėjų lygmenyje, jei nori, kad tai būtų sėkmingas verslas.

Beje, kazkada jau dirbome uz kapeikas (toje pacioje sovietu santvarkoje).

Taip, sovietų laikais tikrai buvo dirbama už kapeikas. Gabūs ir darbštūs šiais laikais anaiptol badu nemiršta.

Taigi daugumai zmoniu lieka uzdarytos tos tariamai atvirosios sienos.

Iš mano artimųjų neliko nei vieno, kuris nebūtų pakeliavęs bent jau po Europą. Mudu su vyru į užsienio šalis (tiek artimas, tiek tolimas) keliaujam keliskart per metus. Sovietmečiu manęs ir mano giminės neišleisdavo net į Lenkiją.

Tarkim, siais laikais turiu 20 metu senumo masinuka, kuri paemiau issimoketinai 5 metams, italiska skalbykle, nuliova skystuju kristalu telika, kuri smagu vakarais, uzvalgius lenkiskos kiaulienos karbonadu ar Vokietijoje gamintu Biovelos sasysku (beje, jiems taip skaniai pagaminti nebesiseka..) paspokstoti, ir du kinietiskus dviracius. Poniskas gyvenimas! (Ok - vel niezti ranka paironizuoti). Musu tevai ir to neturejo. (Ar turejo?..)

Ne, mano tėvai to neturėjo. Sibire tokius dalykus buvo vargiai įmanoma turėti. Grįžus iš jo - irgi. Dabar, senatvėje, jau turi. O dėl maisto produktų kokybės - galima rinktis ir ką nors geriau, jei pastarieji netenkina.

Atsakyti
Jadze, manau, tai pseudokūryba. Reklamos - kaipo tokios - apskritai nekenčiu visose jos apraiskose. Nesigilinsiu i jusu kuriamo "inetelktualinio produkto" esme, bet kazkodel manau, kad visa orientuota i kito produkto sekmingo ipirsimo vartotojui (atsiprasau, jei nepataikiau), grazaus ivyniojimo i popieriuka.
Sioje sviesoje is viso nematau prasmes toliau diskutuoti apie kuno ir sielos - asmenybes laisve.
Idomumo delei pateiksiu info apie atlyginimus Lietuvoje http://www.cvonline....p;thread_id=933.
Sutik, Jadze, kad net labai paprasta darba - ne intelektualini darba dirbdamas lietuvis Airijoje uzdirba tiek, kiek musuose nustatytas vidutinis atlyginimas, per mesnesi uz maista ir uz nuoma isleidzia netgi maziau nei mes. Taigi, iki Vakaru mums irgi ziauriai toli. Kodel?

QUOTE(Peliauckų Jadzė @ 2008 09 26, 15:35)
Niekas nedraudžia simboliais kalbėti ir dabar. Beje, ir kalbama wink.gif Jau vien reklamoje ko verta simbolių kalba ir visoje meninėje kūryboje.
Kas yra sielos laisvė? Kuo ji skiriasi nuo asmenybės laisvės ? Laisvė gali būti fizinė ir dvasinė. Abi vienodai svarbios. Juk neteigsite, kad yra normalu būti laisvam dvasiškai, bet įkalintam fiziškai arba atvirkščiai. Taigi, kalbėkime apie visapusiškai laisvą asmenybę arba kitaip tariant, asmenybės laisvę, o ne kažkokią mistinę "sielos laisvę". Asmenybės laisvės pagrindas yra ne kūrybiškumas anaiptol. Asmenybės laisvės pagrindas yra galimybė rinktis. Kūrybiškumas yra antrinis. Kas iš to kūrybiškumo, jei tu net neturi pasirinkimo galimybės kurti arba nekurti ? Laisva asmenybė gali pati rinktis. Čia yra esmė. Sovietmečiu to nebuvo.
Kas yra pinigų uždirbimo kultas ? Ar gerai dirbti ir už tai gauti gerą atlyginimą yra smerktina? Ar aš turiu menkinti savo gebėjimus, išsilavinimą ir kompetenciją, eidama dirbti į menkiau apmokamą ir visiškai neatitinkantį mano gebėjimų ir išsilavinimo darbą, jei aš galiu dirbti tą darbą, kuris man patinka ir yra gerai apmokamas ?
Atsiprašau, bet tai visiškos nesąmonės. Dirbu verslo sektoriuje. Įmonė, kurioje dirbu, užsiima gamyba. Produkcija - intelektualinės kūrybos vaisiai. Neperpirkti iš kitų šalių, sukurti čia pat vietoje, Lietuvoje. Pati pardavimu taip pat neužsiimu.  Tam yra kitas padalinys. Jei teigčiau, kad mano atlyginimo pakanka tik maistui ir mokesčiams sumokėti - meluočiau. Aišku, galima teigti, kad tai yra idėjų pardavinėjimas. Iš esmės, bet koks produktas šiais laikais yra pardavinėjamas idėjų lygmenyje, jei nori, kad tai būtų sėkmingas verslas.
Taip, sovietų laikais tikrai buvo dirbama už kapeikas. Gabūs ir darbštūs šiais laikais anaiptol badu nemiršta.
Iš mano artimųjų neliko nei vieno, kuris nebūtų pakeliavęs bent jau po Europą. Mudu su vyru į užsienio šalis (tiek artimas, tiek tolimas) keliaujam keliskart per metus. Sovietmečiu manęs ir mano giminės neišleisdavo net į Lenkiją.
Ne, mano tėvai to neturėjo. Sibire tokius dalykus buvo vargiai įmanoma turėti. Grįžus iš jo - irgi. Dabar, senatvėje, jau turi. O dėl maisto produktų kokybės - galima rinktis ir ką nors geriau, jei pastarieji netenkina.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Wilenska: 26 rugsėjo 2008 - 15:00
QUOTE(Wilenska @ 2008 09 26, 15:53)
Jadze, manau, tai pseudokūryba. Reklamos - kaipo tokios - apskritai nekenčiu visose jos apraiskose. Nesigilinsiu i jusu kuriamo "inetelktualinio produkto" esme, bet kazkodel manau, kad visa orientuota i kito produkto sekmingo ipirsimo vartotojui (atsiprasau, jei nepataikiau), grazaus ivyniojimo i popieriuka. 
Sioje sviesoje is viso nematau prasmes toliau diskutuoti apie kuno ir sielos - asmenybes laisve.
Idomumo delei pateiksiu info apie atlyginimus Lietuvoje http://www.cvonline....p;thread_id=933.
Sutik, Jadze, kad net labai paprasta darba - ne intelektualini darba dirbdamas lietuvis Airijoje uzdirba tiek, kiek musuose nustatytas vidutinis atlyginimas, per mesnesi uz maista ir uz nuoma isleidzia netgi maziau nei mes. Taigi, iki Vakaru mums irgi ziauriai toli. Kodel?

Aš dirbu ne reklamos srityje.

Kodėl ? Manau, todėl, kad jie gyvena ir dirba demokratiškose visuomenėse, kurių natūralaus vystymosi per pastaruosius 100 m. okupacija sustabdžiusi nebuvo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Peliauckų Jadzė: 26 rugsėjo 2008 - 15:03
QUOTE(Wilenska @ 2008 09 26, 15:53)

Įdomumo dėlei reikėjo įmesti dabartinius atlyginimus, o ne poros metų senumo tongue.gif
Atsakyti
Atsiprasau, imeciau tik linka. Patikslinu - 90 psl. http://www.cvonline....=...iew&page=90
Reikalo esmes nekeicia, turint omenyje dabartine infliacija.

QUOTE(adaptacijaa @ 2008 09 26, 16:07)
Įdomumo dėlei reikėjo įmesti dabartinius atlyginimus, o ne poros metų senumo tongue.gif

Papildyta:
Jei pasigilintume i kitu saliu istorijas, kiekvienoje buvo savi kataklizmai (kad ir Airijos pavyzdys). Tad ne visai sutinku.

QUOTE(Peliauckų Jadzė @ 2008 09 26, 16:00)
Aš dirbu ne reklamos srityje.

Kodėl ? Manau, todėl, kad jie gyvena ir dirba demokratiškose visuomenėse, kurių natūralaus vystymosi per pastaruosius 100 m. okupacija sustabdžiusi nebuvo.

Gero vakariuko ir savaitgaliaus visiems likusiems cia.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Wilenska: 26 rugsėjo 2008 - 15:18
Na pasakykit man, šiais nuosmukio, gresiančios recesijos laikais, įmonių bankrutavimo ir bankų griūties periode pakeltas 800-ais litų į rankas atlyginimas visgi sako, jog gyvenimas nėra blogas. Galvą turintis ir gabumų bent jau nestokojantis visada gerai gyvens. A, tiesa, dar ir dirbt reikia, kad galva nedžiūtų, o gabumai nesentų. O metų pradžioje atlyginimą pakėlė 600-ais litų. Vadinasi, per metus jis pakilo 1400-ais litų į rankas smile.gif

P.S. Iš nuosavos patirties.
P.P.S Išlikt ir turi pranašesnieji. Aišku, ne fizine jėga, o galvomis wink.gif
Atsakyti